28 Mart 2010 Pazar

Baileys Likörü

baileys likörü hakkında bilmediklerinizDünyanın en çok satan ve en beğenilen likörüdür.İrlanda viskisi,taze krema,kakao ve vanilyanın bir araya gelmesiyle oluşur.

Baileys likörü kadınlar tarafından içilen ve tüketilen bir likördür.Kahvenin yanında,için,farklı yemeklerin reçetelerinde çok rahat kullanılabilir.

İrlanda'da yaşayan ineklerin %40'ı baileys likörü üretimi için çalışmaktadır.Baileys likörü üretildikten 36 saat sonra şişelenmelidir.

Baileys'in yapımında hiçbir koruyucu kimyasal kullanılmaz.Bu sebeple Baileys'in raf ömrü kısadır.


Baileys'ın kapağı açıldıktan sonra maksimum 8 ay içerinde likörü tüketmemiz gerekmektedir.Likör çeşitleri arasında en bilinen en ünlü likör çeşididir diyebiliriz...

Amaretto Likörü

Amaretto likörü hakkında bilmediklerinizOrta çağ zamanların italyan keşiş ve rahiplerin ilaç niyetine kullandıkları likörlerin içine acı madem atmaları ile ortaya çıkan bir likördür.

Dünyanın birçok yerinde Amaretto likörü yemeklerden sonra içilen bir likördür.

Amaretto likörü Amerika'da damıtılan bir "likör"dür.Keşfedildikten sonra insanlar tarafında çok sevilmiştir.

Kahvelerin yanında,aromalı kahvelerin yanında yemeklerden sonra içebilirsiniz.İtalyan'ın acı kahve tadını bu yolla hissedebilirsiniz.

Amaretto likörü bir dönem içki piyasasına damga vurmuş bir likör çeşididir.Amaretto Likörü dünya üzerinde popüler ve sevilen bir likör çeşididir.

Nane Likörü

nane likörü hakkında bilmediklerinizTaze nane yapraklarından elde edilen nane esansı,alkol,şeker ve su ile elde edilen bir likör çeşididir.

Nane likörünün rengi çok güzeldir.Nane likörü kokteyler içinde kulanabilirsiniz.


Nane likörü ile yapılmış birçok ünlü kokteyller bulunmaktadır.

Nane likörü ve cin karıştıralarak elde edilen cinmenta efsanevi bir kokteyldir.Bu kokteyl yıllarca insanların en çok tükettikleri her barmende iz bırakan bir kokteyldi

Nane likörü,cin,rom karıştırılarak muhteşem kokteylleri elde edebilirsiniz.Nane likörü ülkemizde yemeklerden sonra içilen kahvenin yanında tercih edilir.


Likör çeşitleri arasında farklı bir tadı olan likör çeşididir.

Muz Likörü

muz likörü hakkında bilmediklerinizMuz esansı,su,alkol ve şeker karışımından elde edilen bir içki türüdür.

Bayram ziyaretleri,komşu ziyaretlerinin vazgeçilmez ikramlarındandır.

Muz likörü tatlıların içine konuarak da kullanılır.

Bu yöntem ile birçok tatlı yapılmıştır.Muz likörler kokteyller içinde kullanılmaktadır.

Muz likörü ülkemizde akdeniz bölgesinde yetiştirilen muzlarla yapılmaktadır.

Bu "likör"ler dünyaca ünlü tatlar arasında yerini almaktadır. Alkol festivallerinde ödüller almaktadır.

Altın Likörü

altın likörü hakkında bilinmeyenlerPortakal kabukları ve narenciye esansları ile üretilen alkol likörünün içinde 22 ya da 24 ayar saf altın yaprakları bulunmaktadır.

Genellikle görsel hoşluğu nedeniyle sek içilmesi tavsiye edilir.Özel davetlerde, lüks restorantlarda ,toplantılarda şampanya ile servis edilir.

Ayrıca kokteyller içinde de kullanılan bir likör çeşididir. Koktellerin için en çok kullanılan linkör çeşididir..

Çok fazla şekerli olmayan yiyecek ve içecekler ile hoş bir uyumu vardır. Ülkemizde sık bulunmayan bir likör çeşididir.

Likör Nasıl İçilir

Likörler sek içilebildiği gibi karışımlarla da içilebilir.Kokteyler içinde kullanılan favori içkilerden biridir.

Yeni karışımların içinde kesinlikle likör kullanılmaktadır. Sek içimi tercih ediyorsanız ufak bardakları kullanın.

Likörü buz ile içerseniz muhteşem bir tat elde edersiniz.Likör ve buz muhteşem bir ikilidir.


Likör içen insanlar buzu tercih etmeleri gerekirler.

Likörler,rom,meyve suları,tonikler ile birlikte kullanıldığında güzel karışımlar elde edilir.Likörler kokteyllerin vazgeçilmez içkileridir.

Likörün kalitesi tadındadır. Daha önce kaliteli bir likör için kişi kaliteli olamayan likörü hemen anlar.Kaliteli bir likör tadından kendini belli eden bir içkidir.

Likör Mezeleri

likör mezeleri hakkında bilgiÜlkemizde likör ile lokum yenilmektedir. Bu çok eski bir Türk geleneğidir. Ayrıca türk kahvesi ve likör birbirine çok yakışmaktadır.

Yemeklerden sonra likörler tercih edilmektedir.


Bazı baharatlı likörler hazmı kolaylaştırıcı etki
yaptıklarından yemeklerden sonra tercih edilir.

Likör keyif içkisidir.Her istediğinizde içebilirsiniz.Likörlerin bu kadar sevilmesinin nedeni de likörlerin her türlü zamanda keyif için içilen bir içki türü olmasıdır.

Likör Nasıl Bir İçkidir

likör nasıl bir içki türüdürLikör damıtma yöntemi ile alkol üretme yönteminin bulunmasından sonra bulunan bir içkidir.

Damıtılan içkiye farklı otlar,meyveler,kokular katılmasıyla likör elde edilmektedir. İlk üretim amacı ilaç olarakdır.

Daha sonra içki olarak üretilmiştir.Likörler tatlı ve şeker oranı yüksek içkilerdir. Sek olarak tüketilebilir.

Dünyanın birçok bölgesinde farklı likör çeşitleri üretilmektedir.Pek çok sayıda ülke likör üretmektedir.

Likör birçok ülkenin favori içkileri arasındadır;birçok sayıda likör bağımlıları bulunmaktadır.

Her ülke kendine özgü bitkiler ile likör üretmektedir. Bu da zengin bir likör çeşitliliği oluşturmaktadır.

Likör Nasıl Yapılır

likörün yapılışıLikörlerin farklı yapım şekilleri bulunmaktadır.Bu yapım şekilleri likörün aromasına göre değişmektedir.

Örnek vermek gerekirse;mesela yaş meyveden yapılan likörler olgunluk dönemindeki bu meyvelerin etli kısımlarından yapılır.

Ahududu,vişne,kayısı,çilek gibi meyvelerin çekirdeklerinden ve saplarından ayrılarak alkol içinde birkaç ay bekletilmeleri ile oluşur.

Karışımların özleri birbirine geçtikten sonra filtre edilir,süzülür ve su ile alkolü inceltilir.Yaş meyvelerin kabuklarından veya çeşitli baharatlar ile yapılan likörler de ise yapılan işlem aynıdır.

Mandalina,Portakal gibi meyvelerin kabukları,çeşitli baharatların özleri yine alkol içinde bekletilir damıtılarak "likör"ler üretilir.Nane,muz gibi meyvelerin özleri ise şeker,su ve alkol içinde bekletilerek oluşur.

Şarap Mezeleri

şarap mezeleri hakkında detaylı bilgiÖncelikle enginarla şarap içilmez. Enginarla birlikte içildiğinde enginarın içindeki bileşenler ve şarabın içindeki bilenşenlerin birleşmesiyle ortaya acı ve metanik bir tat çıkar.

Bunun dışında bol domatesli yiyecekler ile şarap içilmesi tavsiye edilmez.Dometesin içindeki ekşilik şarabın zehirini keser.

Şarap ile yenilecek yemeklerde domates,salça ve sirkeli yiyeceklerle şarap içilmez. Ayrıca bütün deniz ürünleri ile şarap içebilirsiniz.

Sadece deniz ürünlerinin baharatının fazlam olmaması gerekmektedir. Aşırılı baharatlı yiyecekler şarabı baskılar. Bu sebeple önerilmez.


Şarap deniz ürünleri ve beyaz etle ile çok iyi içilir. Sadece baharatlı yemeklerin,mezelerin şarapla içilmesi uzmanlar tarafından önerilmemektedir.

Balık ve Beyaz Şarap

Balık eti daha narin ve daha hafif bir yiyecektir. Beyaz et ince hafif bir yiyecek türüdür.

Beyaz etin hafifliği ile beyaz şarap birleşince ortaya muhteşem bir tat çıkmaktadır.

Beyaz etle beyaz şarap kırmızı etle kırmız şarap birbirlerine uyumludurlar. Ters eşleşmelerde ortaya acımsı kötü bir tat çıkabilir.

Şarap ve Peynir Çeşitleri

Şarapla olgun peynirler uyum sağlamaktadır.Şarapla taze peynirler fazla uyum sağlamaz. Peynirlerle beyaz şarap daha fazla uyum sağlamaktadır. Tatlı şaraplarla peynirler daha iyi uyu sağlamaktadır.

Türk peynirleri ile şaraplar pek uyumlu değillerdir. Türkiye'de olgun peynirler pek bulunmamaktadır.Bu sebeple ülkemizde şaraba uygun peynir bulunmamaktadır. Şaraba uygun peynirler Fransa'da sıkça bulunmaktadır.

Zeytinyağlı Yemekler ve Şarap

Zeytinyağlı yemeklerle beyaz şaraplar uyumludur.Genellikle yağlı yiyeceklerle tatlı şaraplar uyum sağlamaktadır.

Türk damak tadına uygun şaraplar yemek yercihine göre belirlenmektedir.

Türk damak tadı yağlı,baharatlı yiyeceklerden oluştuğu için tatlı kırmızı şarapları insanlarımız beğenmektedirler.

Şarap Dinlendirilmesi

şarap nasıl dinlendirilirBasit ve gündelik şarapları hemen içmeniz önerilir. Pahalı ve gösterişli şarapların açıldıktan sonra biraz dinlendirilmesi gerekmektedir.

Böylece şarabın tadını daha anlaşılır ve güzel tadabilirsiniz. Şarapları açıp şarap sürahilere aktarmak size daha kaliteli bir içim sağlar.

Prensip olarak özellikle kırmızı şarapları açtıktan sonra havalandırmak şarabın tadını daha güzel hale getirecektir.

Bunun sebebi de şarabın oksijenle yavaş olarak buluşması şarap'ın özündeki sertliği alarak içimini kolaylaştırır.

İçki Kokteylleri

kokteyl,içki kokteylleri,alkol kokteyl,içki kokteylleri hakkında bilmedikleriniz için doğru adrestesiniz Alkolbilgi.blogspot.com

Tekila-Tequila

tekila,tekila içkisi,tekila hakkında bilmediklerinizMeksika halkının kültürel içkisi Tekila diğer içki türlerinden çok farklı bir tarzı olan içki türüdür.Tekila ismini Meksika'nın aynı adlı kasabasından almıştır.

Ülkemizdeki ismi Sabır otu,dünyada ise Agave diye bilinen bitkisinin bir türü olan Meksika'da yetişen Agave tequiliana bitkisinin alkol ile damıtılması sonucu elde edilen bir içki türüdür.


Sert bir içki türüdür tekila. Bunun sebebi Agave tequiliana bitkisinin pahalı olmasıdır.

Eğer tekilanın tamamı Agave tequiliana bitkisi damıtılarak yapılması halinde çok daha hafif ve meytve aroma tadlarını alabilirsiniz.
Eğer Agave tequiliana ve baharak,mısır vb. tahıllarla damıtılırsa daha sert ve acı bir tat ortaya çıkmaktadır.

Birçok içki türü gibi tekilada yıllandıkça tadı güzlleşen içki türlerindendir.(Viski,Şarap..)


Tekila limon ve tuzla beraber tüketilir. bunun sebebi tuzun gırtlağın yanmasını önlemesi,limonunda mideyi koruyucu etkisi olması nedeniyle tüketmemiz gerekmektedir.


Tekila diğer içkilerin aksine çok hızlı tüketilebilen içkidir. Tekila shut bardaklarında içilir.Alkolbilgi olarak tavsiyemiz tekilayı içtikten sonra bira ile desteklemeniz.

Bira ve Tekila birbirine çok yakışan iki içki türüdür.
Bunun dışında tekilanın belli bir mezesi yoktur. Çerez,cips tercihi yerinde olabilir.

Önemle belirtmek gelirse Tekilayı barlarda,diskolarda bazen tekila ile alakası olmayan içkiler servis edilmektedir.Bu sebeple tekellerden alıp tüketmenizi şahsım adına öneriyorum.

Bir de tekilada da diğer içkilerde olduğu gibi fiyatı arttıkça kaliteyi yakalayabileceğiniz bir içki türüdür.


En önemli tekila markaları Olmeca ve Sierra'dır.


Olmeca Tequila: Meksika'da üretilen ve satılan en önemli ve en kaliteli tekila markasıdır.Meksika damıtılır ve şişelenir.Dünyaya buradan imal edilir.

Sierra Tequila:
Diğer kaliteli Tekila markası Sierra'dır.Pazardaki payı Olmeca'ya göre daha düşük olsa da sektördeki önemli tekila markasıdır.


İki çeşit tekila çeşidi vardır. Bunlar Anejo ve Blanka.

Anejo: Sarı renkli shut bardaklarında sek içilen tekila çeşididir.

Blanka: Beyaz renkli koktellerin içinde kullanılan önemli bir tekila çeşididir.

Votka

vokta,votka içkisi,votka hakkında bilmediklerinizVotkalar dünyanın en popüler içkilerinden bir tanesidir.

Votkalar yapılan içki kokteylleri bir numaralı kokteyllerdendir.Votka içkisi tarihi bir içkidir.


Votka ile ilgili birçok sorunuzun cevabını buradan bulabilirsiniz.

Votkanın yapımı,votkaların çeşitleri,votka tarihi,votka markaları,votka hakkında ipuçları,votka mezeleri,votka içimi konuları hakkında ve daha fazlası için doğru adrestesiniz
.

Votka ve Meyve Suları

Domates suyu ve votka tat olarak birbirne yakışır. Diğer sebze türlerinin suyu ile de votka çok iyi sonuçlar doğurur.Devamını Oku


Votka ile Yapılan İçki Kokteylleri

Votka tadı ve kokusu olmayan bir içki türüdür. Votkanın özelliği çok saf alkolden yapılmasıdır. Devamını Oku


Votka Kadehleri

Votkayı bir kokteylin içinde içiyorsak uzun ve kolik bardaklarda içilir. Votka sek içildiği zaman şut kadehlerinde içilmelidir.Devamını Oku


Votka Sek İçilir mi?

Votka diğer sek içilen içkiler gibi içilebilir. Aslında votkayı diğer içkilerden ayıran en önemli özelliği birçok Devamını Oku


Votka Hangi Saatlerde İçilir

Ruslar votkayı sabah kahvaltısında içmeye başlarlar ve gün sonuna kadar içerler.Votkanın önemli özelliği Devamını Oku


Votka Nasıl Saklanmalıdır

Votkanın özel saklanma şartları yoktur. Diğer içki birçok içki türü gibi votkalarda soğuk saklanmalı ve tüketilmelidir Devamını Oku


Votka Mezeleri

Votka sıcak yemeklerle uyum sağlamaz. Votka soğuk mezelerle güzel bir uyumu vardır.Votka ve deniz ürünleri Devamını Oku


Rus Votkaları

Rus votkalarının bu kadar ünlü olmasının sebebi üzümün yetişmemesidir. Rusya'daki büyük steplerde Devamını Oku


Türk Votkaları

Ülkemizde içki üretimi uzun seneler boyunca tekel tarafından yapılmıştır. Devletin kontrolunde yapılan uzun Devamını Oku


İskandinav Votkaları

İskandinav ülkeleri votka kültürü açısından gelişmekte olan ülkelerdir. Özellikle İsveç ve Finlandya bu konuda yatırım Devamını Oku


Doğu Avrupa Votkaları

Doğu Avrupa ülkerinin hepsinde bir votka damıtılması yapılmaktadır.Doğu Avrupa ülkerinde en iyi votkayı Devamını Oku

Bira

bira,bira içkisi,bira hakkında bilmedikleriniz Biralar tahıllardan yapılan bir içki türüdür.

Biralar insanların en çok tükettikleri içki türüdür. Bunun sebebi fiyatının diğer içkilere göre daha ucuz olması ve içindeki alkol miktarının daha az olmasıdır.


Biraların dünyada üzerinde değişik formüllerle üreten ülkeler bulunmaktadır.

Bira ile ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.


Bira Nasıl Yapılır

Bira yüzyıllarca arpa,şerbetçiotu ve suyun karışımından yapılmıştır.Hatta Almanların ünlü saflık yasasına göre,biranın yapımında Devamını Oku


Fıçı Biralar ve Şişe Biralar Arasındaki Farklar

Şişe bira ile fıçı bira arasında tat farkı vardır.Özellikle ale türü bir bira içiyosunuz ciddi tat farkları olabilir.Çünkü ale'lerin şişeye girmesi,Devamını Oku


Pilsener Biraların Özellikleri

Sarışın biralara gelince en ünlü olan sarışın larger pilsenerdir.Çek Cumhuriyetinin Pilsen şehrinde ilk olarak yapılmış olan Devamını Oku


Ale Biraların Özellikleri

Ale birası,bira dünyasının en zengin bölümüdür.Çünkü lezzet farkları çok kuvvetlidir.İngiltere'nin nerdeyse her kasabanın bir zamanlar Devamını Oku


Larger Biraların Özellikleri

Larger tipi biraların en büyük özelliği aslında rengidir diyebilir.Çünkü largerin dünya çapında bu kadar büyük başarılı olması bu kadar Devamını Oku


Renklerine Göre Biralar

Biraların en açık renkli olanları Meksika biraları ya da bizim perhiz biraları dediğimiz light biralar.Ondan sonra larger tipi pilsen Devamını Oku


Alkolsüz Biralar Nasıl Üretilir

Alkolsüz bira diye bir şey temelde mümkün değildir.Çünkü birayı fermante ettiğiniz,arpayı fermante ettiğiniz zaman bira olma Devamını Oku


Alkollü ve Alkolsüz Biralar

Şişelenen biraz ömrünü uzatmak için pastörilize edilir.Dışa karşı kendini korumak için...Ama pastörize edilmenin biranın tadını biraz Devamını Oku


Buğday Biraları

Eğer kralların birası diyebileceğimiz bir bira varsa o buğday birasıdır.Yani rice beer,Almanların beyaz bira dediği biradır.Çünkü buğday birası Devamını Oku


Bira Köpüklü Mü İçilir

Bira tabi ki köpüklü içilmeli.Ne bira içiyorsak iki parmak boyunda köpük bırakmamız gerekir.Köpük biraya çok daha kremamsı bir tat katar.Devamını Oku


Bira Mezeleri

Yemekle bira eşleşmesi son zamanlarda nerdeyse şarapla yemek eşleşmesi kadar çok konuşulur oldu.Özellikle Amerika'da bu konuda Devamını Oku


Bira Kadehleri

Birada bardak dediğimiz zaman iş rakıdan ve diğer viski gibi diğer içkilerden biraz daha komplike biraz daha karmaşık bir konu. Devamını Oku


Bira Hangi Sıcaklıkta İçilir

Biranın soğuk içilmesi gerektiğini hepimiz biliyoruzdur.Ama aslında bu kısmen doğrudur.Çünkü birayı hangi soğuklukta içtiğimiz hangi birayı Devamını Oku


Bira Nasıl Saklanır

Bira tabi aslında genellikle bir senelik bir raf ömrü olan bir içkidir.Şarap gibi alınıp yıllarca saklanmaz.Bazı biralar hariç tabi.Belçika'nın Devamını Oku


Ev Yapımı Biralar

Evde bira tabiki yapılır.Ama nasıl yapılacağı,kimin yapacağı ve ne şartlarda yapılacağı bütün bunlar tadını etkiler.Fakat bu evde yapılan Devamını Oku

Viski

viski,viski içkisi,viski hakkında bilmediklerinizViski sert bir içkidir. Viski belli bir yaşın üstünde çok sevilen ve içilen bir içkidir

Viskinin sanılanın aksine yapımı uzun süren bir içkidir.

Viski,şarap gibi yıllanma süresi uzadıkça tadı yumuşayan ve güzelleşen bir içkidir.


Viski ile aradığınız bütün bilgileri buradan bulabilirsiniz.

Viski ile bilgilenmek için aşağıdaki kategorilerden merak ettiğiniz konunun devamını okuyun
...


Viski Nasıl İçilir

Viski adam gibi içilir. Viski ağır bir içkidir.Belli bir yaşın üstündeki insanların tercih ettikleri bir içki türüdür. Devamını Oku


Kaliteli Viski Nasıl Olmalıdır.

Ülkemizde viski konusunda birçok yanlış bilgi bulunmaktadır.Viskilerin rengi kalitesi hakkında bilgi vermez. Devamını Oku


Viski Mezeleri

Viskinin yanında genellikle tuzlu kuruyemişlerle tüketilen bir içkidir.Ayrıca füme balıklar ve viski muhteşem bir ikilidir.Devamını Oku


Viski İle Uyumsuz Mezeler

Damak tadı kişilere özeldir. Damak tadınıza uygun her içkiyi yemeği bağdaştırabilirsinizi.Devamını Oku


Viski Hangi Saatlerde İçilir

Viski öğleden sonra içilmeye başlanmalıdır.Ağır ve sert bir içki olduğu için geç saatlerde içilmelidir.Devamını Oku


Viskiye Buz Konur Mu?

Viskiye buz konur. Bu viskinin çeşidine göre konulup konulmamasına karar verilir.Mesela malt viskilere buz konmaz. Devamını Oku


Viski Nasıl Yıllandırılır

Viskide mutlaka alkol sertliğini kıracak,viskinin içimini yumuşatacak, fıçılardan lezzetler alacak Devamını Oku


Viski Nasıl Üretilir

Viski dünyanın her yerinde üretilen bir içkidir. Her ülkede kullanılan tahıllar kullanılmaktadır.Devamını Oku


Bourbon Viskileri

Amerika'da üretilen bir viski türüdür. Amerika'nın Kentucky eyalatinde üretilmektedir.Devamını Oku


İskoçya Viskileri

İskoçya en zengin viski çeşitlerine sahip ülkedir. İskoçya coğrafyası nedeniyle viski yapımına uygun bir şehirdir.Devamını Oku


İrlanda Viskileri

İrlanda viski üretimini yapan en eski ülkelerden biridir. İrlanda viskileri diğer viski türlerine göre daha yumuşak ve hafiftir.Devamını Oku

Likör

likör nedir,likör,likör içkisiLikörler insanların her anlarında içebilecekleri aromalı içki çeşididir.Likörler meyvelerden veya meyve kabuklarından yapılır.Bazı likör çeşitlerine şekerde katılır.

Likörler içki kokteyllerinde de tercih edilen bir içki türüdür.

Likörlerin dünya üzerinde birçok seveni bulunmaktadır.
Likörler her ülkede yapılan içki çeşitlerinden biridir.

Likörle ilgili bilmediklerinizi burada bulabilirsiniz.


Likör Nasıl Üretilir

Likörlerin farklı yapım şekilleri bulunmaktadır.Bu yapım şekilleri likörün aromasına göre değişmektedir. Örnek vermek gerekirse;mesela yaş meyveden yapılan Devamını Oku



Likör Nasıl Bir İçkidir


Likör damıtma yöntemi ile alkol üretme yönteminin bulunmasından sonra bulunan bir içkidir.Damıtılan içkiye farklı otlar,meyveler,kokular katılmasıyla likör Devamını Oku



Likör Mezeleri


Ülkemizde likör ile lokum yenilmektedir. Bu çok eski bir Türk geleneğidir. Ayrıca türk kahvesi ve likör birbirine çok yakışmaktadır.Yemeklerden sonra likörler Devamını Oku


Likör Nasıl İçilir


Likörler sek içilebildiği gibi karışımlarla da içilebilir.Kokteyler içinde kullanılan favori içkilerden biridir.Yeni karışımların içinde kesinlikle likör kullanılmaktadır
Devamını Oku


Altın Likörü


Portakal kabukları ve narenciye esansları ile üretilen alkol likörünün içinde 22 ya da 24 ayar saf altın yaprakları bulunmaktadır.Genellikle görsel hoşluğu Devamını Oku


Muz Likörü


Muz esansı,su,alkol ve şeker karışımından elde edilen bir içki türüdür.Bayram ziyaretleri,komşu ziyaretlerinin vazgeçilmez ikramlarındandır.Muz likörü tatlıların içine Devamını Oku



Nane Likörü


Taze nane yapraklarından elde edilen nane esansı,alkol,şeker ve su ile elde edilen bir likör çeşididir.Nane likörünün rengi çok güzeldir.Nane likörü kokteyler
Devamını Oku


Amaretto Likörü


Orta çağ zamanların italyan keşiş ve rahiplerin ilaç niyetine kullandıkları likörlerin içine acı madem atmaları ile ortaya çıkan bir likördür.Dünyanın birçok yerinde
Devamını Oku


Baileys Likörü

Dünyanın en çok satan ve en beğenilen likörüdür.İrlanda viskisi,taze krema,kakao ve vanilyanın bir araya gelmesiyle oluşur.Baileys likörü kadınlar tarafından Devamını Oku

Rakı

rakı hakkında bilgiler
Rakı geleneksel bir içkidir. Türk halkıyla özdeşleşen eski tarihlerden bugüne önemini yitirmemiş bir içkidir.

Osmanlı döneminde de içilen,Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün yani Ata'mızında en sevdiği içki olma özelliğini taşır.Rakının en önemli özelliği muhabbeti ve mezeleridir.

Rakı hakkında birçok bilgiyi burada bulabilirsiniz.

Rakı Neden Beyazlar

Rakı 38 derecenin altına düşerse rakı beyazlar. 38 derecenin yukarındaki derecelerde rakı berraklaşır.Bu anasonun özelliğinden kaynaklanmaktadır.Rakıya suyu koyduğunuz zaman bu dereceyi 38'e indirdiği zaman beyazlaştırır. Devamını Oku

Boğma Rakı


Adana'dan başlayıp Hakkari'ye olan bölümde incir üretimi yaygındır.İncir fermantasyona en üygun meyvedir.Bu sebeple incirden ve diğer meyvelerden üretilen kaçak bir rakı çeşididir.Çok tehlikeli bir rakı çeşididir Devamını Oku

Tekirdağ Rakısı

Bu yazıyı okuyan ziyaretçiler resimdeki yeni rakıyı görünce şaşırabilirler.Oysaki Yeni Rakı eski zamanlarda Tekirdağ Rakısı olarak yapılmaktaydıEski zamanlarda Yeni Rakı olarak üretilen rakı aslında Tekirdağ rakısıdır Devamını Oku

Rakı Nasıl Yapılır

Rakının ana maddesi üzümdür.Yaş üzüm şaraptan çekilen sumanın anason ile damıtılması sonucu rakı ortaya çıkmaktadır.Bu işlemi yaş ve kuru üzümle yapabilirsiniz.Yaş üzüm şarap yaptığınız zaman şarap 9 dereceye yükseldiği Devamını Oku

Rakı Çeşitleri

Arap rakıları vardır. Arap rakıları çok farklı bir teknikle yapılır.Birçok ülkede farklı meyvelerle farklı rakılar üretilir. Amerika'da elma,Slavlarda erik rakısı,yabani kiraz rakısı olarak örneklendirilebilir.Devamını Oku

Rakı Nerede İçilir

Rakı eski zamanlarda kadınların sofraları mükemmel bir şekilde hazırlamaları nedeniyle rakıya farklı bir tarz getirmiştir.Rakıyı diğer içkilerden ayıran en önemli özelliği zamana yayılması ve birçok çeşit mezesinin olmasıdır.Devamını Oku

Rakı Kadehleri

Rakının sofrasının değişmez bardağı eskilerin limonata bardağı dediği bardaktır.Eski zamanlarda daha küçük kadehlerde rakı içilmekteydi.Eski dönemlerde rakı sek içilen bir içki çeşidiydi.Teknolojinin gelişmesi ve buzun hayatımıza Devamını Oku

Rakı Nasıl İçilir

Rakı soğuk içilmesi gereken bir içkidir. Eski zamanlarda buz olmadığı için rakı sek içilmekteydi.Rakı ılık bir şekilde içilmesi mideyi rahatsızın eden bir içki türüdür.Rakıyı kristalleştirmeden soğutma üstüne soğuk su ve buz ekleyince içime hazır hale gelen bir içkidir. Devamını Oku

Rakı ve Su

Rakı ve su ayrılmaz bir ikilidir. Rakı ile su birbirine yakışır. ama damak zevkine göre değişebilmektedir.Kişisel zevklere göre değişebilir.Rakının yanındaki mezelere göre su yerine şalgam da içilebilmektedirler Devamını Oku

Rakı Mezeleri

Rakının birçok rakı mezesi bulunmaktadır.Rakı mezelerinin olmazsa olmazı lakerda,balık salatası,haydari,narlı patlıcandır.Bunun dışında birçok meyhanenin farklı rakı mezeleri vardır.Ama derseniz klasik rakı mezeleri nelerdir kavun,beyaz peynir olarak belirtilebilir Devamını Oku

Osmanlı Döneminde Rakı

Osmanlı döneminde rakı genellikle meyhanelerde içilen bir içkiydi.Evlerde rakı içilmesi pek adet değildi.Osmanlı döneminde rakı meyhaneleri sıkça bulunurdu.Osmanlı döneminde rakı küçük bardaklarda sek içilirdi. Sek içilen rakının ardından çok az su içilirdi Devamını Oku

Rakı Kadehi Tokuşturmak

Rakı kadehleri aynı seviye de tokuşturulmalıdır.Rakının ilk yudumu alınmadan tokuşturulmalıdır.Çok sık yapılan kadeh tokuşturmaları içilen içkinin kalitesini ve ortamın havasını bozar.Ayrıca kadehler tokuşturulmadan önce içilecek sebep söylenmelidir Devamını Oku

Rakıya Neden Aslan Sütü Denir

Rakı içenleri onurlandırmak için söylenmiş bir sıfattır.Bunun nedeni rakının çok eski tarihlerden beri içilen ve saygı duyulan bir içki türü olmasıdır.Bunun yanı sıra Aslanında karizmatik bir hayvan olması yani en azından kaliteli bir hayvan olarak düşünülmesi nedeniyle Devamını Oku

Rakı ve Baş Ağrısı

Rakı aslında ertesi gün baş ağrısına sebep olmaz. Yani bünyesi rakıya alışkın kişiler de yapmaz.Rakının baş ağrısına sebep oladabilmektedir.Bu genellikle rakıyı yeni yeni içmeye başlayanlar da karşımıza çıkan bir durumdur.Bunun sebebide rakıya yeni başlayanların rakı Devamını Oku

Şarap

Şarap,Şarap İçkisi,Şarap alkolüŞarap dünyada en çok içilen içkilerden biridir.Bilinen en eski içki türüdür. Şarabın birçok çeşidi vardır.

Şarap kendine göre kuralları olan,kendine ait bir kültürü olan bir içkidir.

Şarap birçok kesime aynı anda hitap eden bir içkidir.Sosyal sınıf farkı gözetmeyen bir içki türüdür.Zengini,fakiri bir noktada kesiştiren bir içki türüdür.

Şarap ile ilgili bilgilere buradaki linkleri tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Şarap Mezeleri

Öncelikle enginarla şarap içilmez. Enginarla birlikte içildiğinde enginarın içindeki bileşenler ve şarabın içindeki bilenşenlerin birleşmesiyle ortaya acı ve metanik bir tat çıkar.Devamını Oku


Şarabın Dinlendirilmesi

Basit ve gündelik şarapları hemen içmeniz önerilir. Pahalı ve gösterişli şarapların açıldıktan sonra biraz dinlendirilmesi gerekmektedir.Böylece şarabın tadını daha anlaşılır ve Devamını Oku


Şarap Kadehi Nasıl Tutulur

Şarap kadehinin üzerine elimizin değmemesi gerekmektedir. Bunun nedeni vücut sıcaklığımız şarap kadehine yansırsa şarabı ılıtır. Vücut sıcaklığımız 37 derecedir Kaliteli bir şarabın Devamını Oku


Şarap İçilirken Yapılan Yanlışlar

Şarap içilirken doğru biline yanlışların başında pahalı şarap iyidir mantığı geliyor.pahalı şarap iyidir diye birşey yok.Bizim o andaki atmosferimize ortamımıza yemek tarzımıza Devamını Oku


Şarap İçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Üst düzey restorantlarda genellikle şarap seçimi zordur çünkü çok kalabalık bir şarap listesi şarap menüsü vardır.Bu durumlarda en ideal yol önce yemekleri ısmarlayıp o yemeklere Devamını Oku


Şarabı Önce Kime Tattırmalısınız


Ismarlanan şarabı çok üst düzey bir restoranttaysak iddalı bir someliye görevdeyse ve pahalı bir şarap açtırdıysak bazı hallerde garsonunda tattığı olur ama restoranda Devamını Oku


Şarap Nasıl Geri Çevrilir

Restoranda masaya gelen şarabı geri çevirmek için şarabın kusurlu olması gerekiyor.beğenmememiz geri çevirmemiz için bir şey değil maalesef...Ama şu olabilir bazı durumlarda Devamını Oku


Bir Şarabın Fiyatını Arttıran Faktörler

Şarapların kalitesi ile fiyatları arasında doğrusal bir bağlantı yoktur.mutlaka pahalı şarap kaliteli şaraptır ya da iyi şarap yüksek fiyata satılır diye birşey söylenemez.Devamını Oku


Şarap Nasıl Havalandırılmalıdır

Şarabı havalandırmanın en iyi yolu bir karafa aktarmak.şarap karaf dediğimiz şarap sürahisine aktarıldığı zaman şişesinden çıkarak havayla temas ederek dikkat ederseniz Devamını Oku


Kırmızı Şarap Nasıl Servis Edilir

Kırmızı şaraplar beyaz şaraplarar göre braz daha geniş hazneli ayaklı kadehlerle servis edilebilir.bu kadeh biraz daha genç daha hafif serin içilebilecek daha Devamını Oku


Beyaz Şarap Nasıl Servis Edilir

Beyaz şarap daha küçük hazneli kadehlerde servis edilir.ama mutlaka kadehin ayaklı olması lazım.Ayaklı olmada amaç kadehi şurdan tutabilmeniz çünkü kadehin ayağı Devamını Oku


Pembe Şarap Nasıl Servis Edilir

Pembe şarabında yani rose şarabında içimi ve servisi tıpkı beyaz şarap gibidir. Çünkü pembe şarap siyah üzümlerden yapılmakla beraber beyaz şarap tarzında işlenir Devamını Oku


Güney Amerika Şarapları

Güney amerikanın en önemli şarap ülkesi arjantin hemen onu arkadan şili izliyor.güney amerikada brezilya gibi aşırı sıcak ülkelerde şarapcılık söz konusu değil.Devamını Oku


Kaliforniya Şarapları

Kaliforniya şarapcılığı çok yeni ve genç bir şarapcılık.son 21.yy da büyük bir patlama bekleniyor ama asıl büyük dünya yayılımını 20.yy da gerçekleştirdi.Yeni bir şarap Devamını Oku


İspanyol Şarapları

İspanya uzun yıllar avrupa birliğine girdiğinde zenginleşti.uzun yıllar fkir bir ülke olarak şaraplarını fıçılar içerisinde ingiltereye ve diğer pazarlara dökme olarak satmış Devamını Oku


İtalyan Şarapları

İtalya dünyanın bir numaralı şarap üreticisi ülkesi.herkes fransayı zannederken aslında italyanlar dünyadaki hacim olarak şarapcılıkta lider olan ülke durumundalar.Devamını Oku


Fransız Şarapları

Fransız şarapları dünyanın en sevilen en saygın şaraplarının başında geliyor.fransa dünyanın en sofistike şaraplarını üreten ülke.2bin yıllık şarapcılık ve bağcılık Devamını Oku


Porto Şarabı

Portekiz'in duro ırmağı atlantik okyanusuna akan ki ünlü liman şehri olan porto şehride bu ırmağın üzerindedir.tarihten bu yana en az 5 asırdır şarap ihracatı yapılan şarap Devamını Oku


Petrus Şarabı

Petrus ismiyle daha çok tanınan aslında şarapçılıkta teknik adı şato petrus olan şarabın özelliği bu şarabın çok farklı bir bağdan gelmesi.şarapçılıkta iklim ve toprağın beraber Devamını Oku


Şarap ile ilgili görüşlerinizi,önerilerinizi; sitemizde yanlış olduğunu düşündüğünüz bilgileri değiştirmemiz için yorum yazıp bize ulaşabilirsiniz.

şarap,şarap içkisi,şarap hakkında bilmedikleriniz,şarap nedir,şarap nasıl üretilir

Şarap Kadehi Nasıl Tutulur

şarap kadehi nasıl tutulmalıdırŞarap kadehinin üzerine elimizin değmemesi gerekmektedir. Bunun nedeni vücut sıcaklığımız şarap kadehine yansırsa şarabı ılıtır.

Vücut sıcaklığımız 37 derecedir ;Kaliteli bir şarabın sıcaklığı 17 derece olmalıdır. Bu nedenle şaraba elimizin değmemesi gerekmektedir.

Bütün şarap çeşitleri için durum aynıdır.Şarap kadehleri bu sebeple ayaklı olmaktadır. Şarabı içerken kadehi bu ayaklardan tutmak gerekir.

Şarap kadehini gövdesinden kavrarsak parmak izi bırakarak görüntüyü bozabiliriz.Bu yöntem çok bilinmeyen ve uygulanmayan bir yöntemdir.

Şarap kadehinin ayaklarından tutulması modern bir görüntü sağlar.

TÜNEL FARELERİ-TUNNEL RATS




Filmin Konusu:

Vietnam'da bir grup askerin mücadelesini anlatan bir film. Bu filmde tipik Amerikan filmlerinin öğelerinden birçok şey bulabilirsiniz. Sıradan gelebilir bu film sizlere. Yalnız tünel sahneleri çok orjinal ve dikkat çekici. Zamanınız varsa izleyebileceğiniz bir film.

AÇIKLAMA
Süre:1 saat 32 dk
Yapım:2008-Amerika-Almanya, Kanada
Tür:Aksiyon, Savaş

TÜNEL FARELERİ BÖLÜM 1




TÜNEL FARELERİ BÖLÜM 2




TÜNEL FARELERİ BÖLÜM 3




TÜNEL FARELERİ BÖLÜM 4




TÜNEL FARELERİ SİNEMA FİLM İZLE
TÜNEL FARELERİ SİNEMA FİLMİ