8 Nisan 2010 Perşembe

Görevimiz Tehlike - Mission İmposible

görevimiz tehlike sinema filminin afişini izleyin


Filmin Konusu:

Ethan Hunt (Tom Cruise) Jim Phelpsin (Jon Voight) Impossible Mission Force’daki takımının kilit adamıdır. Gizli çalışan Sarah Davis (Kristin Scott Tomas), her türle güvenliği çözme uzmanı Jack Harmon (Emilio Estevez), gizlice izleme uzmanı Joan Williams, ulaşımı halledecek olan Claire Phelps ve Ethan Hunt her zamanki gibi kilit adamdır. Prag’daki bir hainin suçunu ispatlamak için görevlendirilmiş ekip her zamanki gibi gizli görevlerine başlarlar fakat işler tamamen ters gider.

İlk önce Jack Harmon’ın ölümünün ardından tüm ekip hayatını kaybetmeye başlar. Sadece Ethan Hunt bu olaydan sağ kurtulmayı başarır. Hemen CIA’de IMF yöneticisi Eugene Kittridge (Henry Czerny) yanına gelir,fakat yönetici bu işte suçlunun Ethan Hunt olduğunu gösterir ve Ethan kendisini temize çıkarmak için büyük bir maceraya atılır...


1.bölüm


2.bölüm


3.bölüm


4.bölüm


5.bölüm


6.bölüm

SİLİKON SAÇ KAYNAĞI ÖZELLİKLER

Silikon kaynak dünyada ilk kaynak sisteminin başlangıcıdır.

Yaklaşık 20 yıl kadar önce uygulanmaya başlandı.Plastik silikonun ısıtılarak saç tutamlarının saç derisindeki canlı saç tutamlarına tutturulmasından ibarettir.


Yarım santimetrelik saç tutamları ayrılarak yine aynı miktarda saç tutamları silikonlarla birbirlerine kaynatılarak saç üzerine tutturulur.

Fakat ısıdan fön çekilirke veya sıcak sudan dolayı silikonlar yumuşadığı için biraz deformasyon erken dökülme problemleri olabilir.

Bununla birlikte fazla fön çekildiğinde,fazla sıcak uygulandığında saçlarda dolaşma olabilir.

Ama Silikon Saç Kaynağı ekonomik olarak daha ucuza mal olduğu için insanlardan tarafından tercih edilen ve alışılmış kaynak çeşidi olarak kullanılmakta.

HALKA KAYNAK NASIL YAPILIR

Halkalı kaynak saç,kaynak çeşitleri içinde en ekonomik olanı en hızlı yapılanı.Aynı zamanda en hızlı çıkartılanı.Halkalı kaynakta saç uçları keratinlerle ince uzun bir hale getiriliyor,sımsıkı tutuluyor ve hiç bir şekilde saç burdan dökülmüyor.

Daha sonra küçük halkalarımız var.Bu halkaları bir tığa geçiriyoruz.Her saç tutamı için iki tane halkamız var.Saçları yine u şeklinde ayırıyoruz.

Çünkü topladığımızda halkalar yanlardan gözükmesin diye,enseden toplandığında gözükmesin diye.Çerçeve cilt kısmından yaklaşık birer santimlik tutamlar ayırıyoruz.

Daha sonra tığımızın yardımıyla yarım santimetre kadar bir saç tutamı alıyoruz.Tığımızın ucunu takıp halkalarımızı itiyoruz.Ve boncuklar saç dibinde kalmış oluyorlar.Daha sonra ucuna keratin takılmış saçımızı halkaların içinden geçiriyoruz.

Ve bir pense yardımıyla tam ucundan sıkarak saçın keratinli uçlarla birlikte monte edilmesini sağlıyoruz.Burda önemli olan saç tutamlarının aşağı doğru yata bir şekilde olması çünkü gece yatarken saçımızı çekmesini engellemek için.Ne kadar aşşağı doğru takarsak okadar iyi bir kaynak yapmış oluruz.

Eğer saç tutamını alırken yaklaşık 60 derecelik açıyla alırsak saçı çekme yapabilir.O yüzden mümkün olduğunca daha küçük bir açı yaratarak,daha baş derisine doğru,yakın ve basık bir şekilde takmalıyız.

KAYNAK SAÇ YÖNTEMLERİ

Şuan dünyada uygulanan 5 çeşit kaynak çeşidi bulunmakta.Bunlardan ilk önce en başta çıkan silikon kaynak.

Silikonlu kaynak,inşaatlarda,cam malzemelerin yapıştırılmasında kullanılan silikonun saç için uyarlanmışı.


Isıtılarak saç uçları canlı saçın baş derisine yarım santim uzunlukta bir mesafede saç tutturulmasıyla yapılmakta.Keratin kaynak saç yapısına en uygun kaynak çeşidini oluşturmakta.

Çünkü keratin saçın ana yapısı ve renk açısında,kullanılabilirlik ve sağlamlık açısından en kullanışlı kaynak çeşididir.Şuanda ama dünyada en fazla yapılan,pratik olarak da en hızlı en kullanışlı en çabuk yapılabilen halkalı kaynak çeşidi.

Bu da saçlara hiç zarar vermeden sökülüp takılmayı ve hızlı bir montaj ve saçtan ayrılmayı sağlıyor.Dünyada çok fazla tutulmasada çabuk yapılanların arasında geniş tutamlar halinde yapılan kaynaklar var.

Fakat bunun kullanım süresi biraz daha zor ve meşakatli olduğu için fazla tutulmuyor.Birde özellikle Güney Amerika taraflarında kullanılan örgülü kaynak var.Saç diplerine yapılan bir örgüye iplerle dikilmiş saç tutamları dikilerek tutturuluyor.

Bu yalnız çok kısa süre kullanılabiliyor.Bir hafta 10-15 gün gibi sürelerde.Çok fazla tercih edilen kaynak çeşidi değildir.Şuanda en çok tuttulan kaynak çeşitleri keratin kaynak ve halkalı kaynak çeşitleridir.

SAÇA ÇITÇIT NASIL YAPILIR

Saç uzatma sistemlerinin başında çıtçıt gelmekte.Çıtçıt 7-8-9 parçadan saç tutamının bir klips üzerine dikilmesiyle oluşturuluyor.Bazı tutamlarda tek klips bazılarında iki bazılarındaysa üç klips olmakta.

Dolayısıyla bunlar saçın hangi bölgesinde kullanacağımıza göre değişiyor.Dolayısıyla hangi bölgese daha çok saça ihtiyacımız varsa oraya üçlü tutamlardan koyuyoruz.Daha azsa ikili,özellikle şakaklara teklileri kullanıyoruz ki saç daha naturel olsun.

Takma işlemine enseden başlıyoruz.Ve başlarkende ikili saç tutamıyla başlıcaz.Çünkü ensedeki mesade daha dar olduğu için,ikili tutam bize yeterli avantajı sağlayacaktır.

Gerekirse diplere biraz krepe yapabiliriz,saçınız çok ince telliyse.Küçük krepeler saçın daha sağlam tutmasını,çıtçıtların daha sağlam tutmasını sağlıcaktır.Bir miktar sprey iyi olur.Çıtçıtlarımızı açıyoruz.

Açtıktan sonra başın en dip noktasına doğru takıp çıtçıtımızı kapatıyoruz.Bu sistemi dünyada bir çok hanım kendileri uygulamak üzere kullanmaktalar.Tabi ki kuaför ortamında uygulanan çıtçıt takmaları daha naturel daha başarılı olmakta.

Ama bununla birlikte dünyada en fazla kullanılan sistemlerin başında geliyor.Sebebine gelince istediğimiz zaman çıkartığ istediğimiz zaman çıkartabiliyoruz.

POSTİŞ SAÇA NASIL TAKILIR

Saçı uzatmada eskiden beri gelen postiş kullanımı en pratik yöntemlerden bir tanesi.Bir filenin etrafına saçlar hazırlanmış.

Fakat filenin içinde bir fırça gibi dişli bir tarağımız var,mandalımız var.Bu mandalın etrafına saçlar iyice oturtulmuş,ortadan bir lastikle hazırlanmış durumda.Ön taraftan küçük bir tutam saç bırakıyoruz.

Bütün saçı tepeye doğru fırçalıyoruz.Bunu evde hanımlar kendiside yapabilir.Özellikle evde kullanım için en rahat postiş sistemi budur.Bütün herkes at kuyruğu şeklinde kullanmak için,postiş şeklini evde rahatça yapabilir.

İlk önce küçük bir at kuyruğu yapıyoruz.Biraz köpük yardımıyla saçların biraz daha temiz toplanmasını sağlayabiliriz.Çünkü postişin altındanda derli toplu bir görüntü olması gerekir.

Veya ıslakta toplanabilir ama sonrası için çok rahat olmayabilir.Tepe noktasına doğru hepsini fırçalıyoruz.

Bir poşet lastiği ve bir firketeyle saçı topluyoruz.Küçük at kuyruğunun üstüne postişimizi açıyoruz.Tam at kuyruğunun üstüne doğru tutturuyoruz.Ve müşterimiz hazır.Herkes evdede kendisi çok rahat bunu uygulayabilir.

SAÇA KERATİN KAYNAK NASIL YAPILIR

Keratin kaynak küçük tutamlar halinde,uçları keratinlerle tutturulmuş saç tutamlarıyla yapılmakta.Keratin saçın yapısına en uygun doğal madde.

Saçta zaten keratinde oluştuğu için en uyumlu kaynak şekli keratin kaynak.Saçların hazırlanırken uçlarında,çok küçük bir tutamda keratin maddesiyle sabitlenmiş durumda.Keratin saç kaynağı yapmak için bir de kaynak makinamiz var.

Kaynak makinasi devamlı ısı halinde.Kaynağımızı yaparken,çok küçük yarım milimetre kare boyutlarında saçlar alıyoruz.Pens yardımıyla temizliyoruz.

Burda önemli olan küçük saçların tutamımıza ulaşmaması,küçük saçları ayırmamız.Çünkü küçük saçlar kalırsa kullanırken can acısı yapabilir.

Keratinli bölümü saçı hafifçe çevirip alta getiriyoruz.Makinamızla dipten 1 cm kadar uzaklıkta ısıtıyoruz keratinimizi.

Isındıktan sonra hafif nemli bir şekilde keratinimizi kapatıyoruz.Saçımızın etrafına iyice monte etmiş oluyoruz.Yalnız burda en önemli şey,saçın ayrımını u şeklinde yaparak sabitlemek.

Çünkü düz yaparsak toplandığı takdirde kaynakların yandan gözükme ihtimali,enseden gözükme ihtimali oluşuyor.Ama u şeklinde yaptığımızda bu saçlar kaynakların üzerini kapatacağı için yapılan kaynak hiç bir şekilde dışardan anlaşılması mümkün değil.

Önemli olan burda saçı düzgün yerleştirebilmek,kaynakları düzgün sabitleyebilmek ve sırasını bozmamak.Aradaki küçük saçlarıda tabi ki kaynak tutamlarına karıştırmamak.

KAYNAK SAÇ BOYANIR MI

Kaynaklı saça boya,perma,röfle gibi işlemleri yapmamızda hiç bir sakınca yok.Yalnız yaparken kuaför arkadaşlarımızın biraz daha dikkatli davranması normalinden daha uzun olduğu için biraz daha işlemi farklı olabilir.

Tabi ki kaynak saç'a boya yapmamız çok normal.Çünkü müşterimiz saçın dip boyası geldiğinde yaptırmak zorunda.Ve kaynaklı saçlarında dip boyaları çok rahat yapılabiliyor.Renk değişimi çok rahat yapılabiliyor

Bunun nedeni birebir orjinal insan saçı kullanılıyor.İthal saçlardan biraz uzak durmak gerekiyor.
Çünkü onları kimyasal beslemelerle değiştirebiliyorlar yapılarını.Özellikle trakya bölgesinden gelen saçları tercih etmek lazım.Daha yumuşak daha kaygan saçlar oluyor ve işleme çok daha fazla müsade ediyor.

Defalarca boyanabilir,defalarca perma yapılabilir.Ama tercihimiz saçın kendi rengine dalgasına uygun saçların kaynak yapılması.Boya işlemi balyaj işlemi çok rahat yaptırabiliriz renk tutmama asla olmaz.

SAÇ KAYNAĞI YAPTIRIRKEN DİKKAT EDİN

Kaynağı yaparken en önemli unsur kuaförünüze güvenmek.Çünkü kuaförünüzün size vereceği servisten emin olmanız gerekiyor.

Kuaförlerinde dikkat etmesi gereken,müşterinin saçına uygun saç karakterini bulmak,saç dalgasını bulmak ve kalınlığının müşterinin saç kalınlığıyla aynı olmasına dikkat etmesi gerekiyor.
Tabi ki boyasız ve az işlem görmüş saçlar tercih edilmeli.Saçlar çok,gereğinden fazla takılmamalı.Bazı müşterilerimiz çok fazla yoğun saç olsun isterlerken aslında sağlıksız bir yöne gidiyor.

Çünkü her yarım milimetre kareye olan saç miktarı yaklaşık 150 tane ise 150 tane saç o kadar yere takılmalıdır.

Daha fazla kaynak saç tutamı takıldığında yani bir tutama 200-250 tane tel olursa daha ağır olucaktır ve dipte daha fazla çekme ve görüntüde de kabarık,biraz aslan yelesi gibi olur ki buda naturelikten uzaklaştırır.

KAYNAK SAÇ NASIL HAZIRLANIR

Kaynak işlemlerinin saç hazırlaması,öncelikle saçlar temiz olup,sıkıca fönlenmiş olması gerekir.Çünkü saç diplerinde dalgalanmalar olup kaynaklar takıldıktan sonra çekme yapmasın.

Baş yüzeyinde bulunan döner dediğimiz saç çıkışlarının değişik yöne doğru çıkma olaylarında fönleyerek düzeltiriz.

Ve daha sabit bir kaynak saç sistemi oluşturmuş oluruz.Bizim tercihimiz müşterilerimizin kullandığı orjinal saç rengine kullandıkları renge göre saçları bulup yapabilmek.

Saçı bulmadan orjinal karakterine rengine kalınlığına uygun saç bulmadan kaynak yapmamayı tercih ediyoruz.Ama her zaman bulmak mümkün olmuyor.

O zaman da renk konusunda mutlaka boya işlemine başvuruyoruz.Fakat saçın kalitesi kalınlığı dalgası anlamında birebir tutmayan şeyleri kullanmıyoruz.

KAYNAK SAÇIN ZARARI VAR MIDIR

Aslında bakarsanız kaynağın pek fazla zararı yok.Sadece dökülme sürecini tamamlamış saçların dökülme yerine kaynak tutamlarının içinde kalışı biraz moral olarak insanı rahatsız edebiliyor.Ama bu çok normal bir süreç.


O saçların dökülme zamanı gelmiştir ve dökülücektir.Sadece kaynakların içinde kalırlar.Herhangi bir kopma yapmaz burda yek önemli bir nokta var.Saç Kaynağı yapanın kaynakları aşağı doğru yer çekimine göre yapması gerekiyor.


Ters yönlerde yaptığında ağırlıktan dolayı fazla çekme yapıp can acısı yapabilir,kaşıma hissi uyandırabilir,gece batmalar yapar yastıktan dolayı.O yüzden kaynakların yapılışında yüzeye çok yapışık kafa derisine yapışık bir halde yapılması gerekiyor ki kopma batma kaşıntı yapmasın.


Keratin ve silikon kaynaklar sökülürken kullandığımız losyondan dolayı kepek gibi bir tortu oluşturur.Fakat bu yıkandığı zaman gider.Bunun herhangi bir zarar yıpranma hanesi yoktur.

KAYNAK SAÇIN ZARARI VAR MIDIR

Aslında bakarsanız kaynağın pek fazla zararı yok.Sadece dökülme sürecini tamamlamış saçların dökülme yerine kaynak tutamlarının içinde kalışı biraz moral olarak insanı rahatsız edebiliyor.Ama bu çok normal bir süreç.

O saçların dökülme zamanı gelmiştir ve dökülücektir.Sadece kaynakların içinde kalırlar.Herhangi bir kopma yapmaz burda yek önemli bir nokta var.Saç Kaynağı yapanın kaynakları aşağı doğru yer çekimine göre yapması gerekiyor.

Ters yönlerde yaptığında ağırlıktan dolayı fazla çekme yapıp can acısı yapabilir,kaşıma hissi uyandırabilir,gece batmalar yapar yastıktan dolayı.O yüzden kaynakların yapılışında yüzeye çok yapışık kafa derisine yapışık bir halde yapılması gerekiyor ki kopma batma kaşıntı yapmasın.

Keratin ve silikon kaynaklar sökülürken kullandığımız losyondan dolayı kepek gibi bir tortu oluşturur.Fakat bu yıkandığı zaman gider.Bunun herhangi bir zarar yıpranma hanesi yoktur.

HER SAÇA KAYNAK YAPILIR MI

Her saça kaynak yapılabilir fakat 10 cm altındaki saçlara saç kaynağı yapmayı tavsiye etmiyoruz.Özellikle tepe bölgesindeki saçların en az 10-15 cm civarında olması gerekir ki kaynak tutamlarının üzerini örtsün,naturel dursun belli olmasın.

Ama görüntüden rahatsız olmayanlar için veya bir film çekimi reklam çekimi için uzun saça ihtiyaç olduğunda bunları uygulayabiliyoruz.Her saç rengine her saç tipine uygulanabilir yeter ki saçta uzunluk yeterli olsun.

İnce saçlarda yapılırken ince tutamlar halinde yapılmalı ki saç diplerine çok fazla yük binmesin.Yani biz her zaman şunu söylüyoruz yarım santimetre kareye yarım santimetre karedeki saç kadar saç eklemek gerekiyor ki homojen olsun birbirine uyumlu olsun saç köklerine orjinalinden naturelinden daha fazla yük binmesin.

KAYNAK SAÇ KULLANIMI

Kaynak yapılan saçın bakımı,yapılış şekli kadar önemli.Çünkü ekstra sizin olmayan saçlar ve dipten taranamama problemi var.

Kaynaklar ne kadar naturel olsada naturele en yakın teknik olsada saç tararken dipten uca kadar tarayamıyoruz.Yaklaşık dipten 1cm mesafeden saçları tarıyabiliyoruz.


Kaynak yapıldıktan sonra kaynağın çeşidine göre kaynağın bakımı çok önemli.Örneğin silikon kaynak saç yapılmışsa çok sıcak fön yapılmaması gerekiyor,çünkü silikonlar yumuşamasın.

Keratin ya da halkalı kaynakta böyle bir problem yok.Ama mutlaka 15 günde bir kuaför kontrole gidilip bir fön yapılıp bir saç bakımı yapılması gerekiyor ki kendi saçlarımız diplere dolaşmasın.

Bir insan saçı yaklaşık 4 ila 6 yıl yaşar ve 6 yıl sonunda dökülür.Dolayısıyla dökülen saçlar kaynakların içinde kalıyorlar ve müşterilerimiz bunları saçımı döktü kopardı gibi algılasada bu dökülme sürecini tamamlamış saçlar dökülmüş oluyor ve bunlar kuaföre gidip bakım yapılmazsa saçın diplerine sarılabilir ve kaynağın ömrünü kısaltır.

İdeal kaynak 3 maksimum 4 ay kullanılmalı.4 ay sonucunda saçtan çıkartılmalı isteniyorsa tekrar takılmalıdır.

KAYNAK SAÇ NASIL ÇIKARTILIR

Halkalı kaynaklarda yaklaşık 3-4 aylık kullanım süresinden sonra,çıkartma işlemine tepe nooktasından başlamak gerekir.En üst seviyeden başlıyoruz saçımızı ayırıyoruz.Burda yine bir pense kullanıcaz.

Daha yapılmış kaynakların yapılmış olduğu tutturulmuş yerlerden pense yardımıyla bu sefer ters istikamete doğru sıkarak daha doğrusu gevşeterek bağlantı noktalarını açıyoruz.Daha sonra hafif hafif çekmeye başlıyoruz.

Bu kaynağın en kolay tarafı saçların çok kolay çıkması ilave saçların ve saçların zarar görmeyip ufak bir bakımla yeni bir kaynak saç işlemi için hazır durumda olması.Dolayısıyla bu kaynakta saçlar çıkartıldıktan sonra tekrar kullanıma müsait oluyor.

Ve bir can acısı sağlıksız bir durum kesinlikle yok.Yaklaşık yarım saat kadar bir süre içinde bütün kaynaklar çıkmış oluyor.

Bu kaynak en önemlisi saçlar ziyan olmadığu için tekrar tekrar takılmaya müsait ve bu da bu kriz ortamında müşterilerin daha ekonomik uzun saçlı olmasını sağlıyor.Tekrar saç çıktıkça para ücret ödemek zorunda kalmıyorlar.Çünkü saçları koruma altına alabiliyoruz.

KAYNAK SAÇ NEDİR

Kaynak daha kesilmiş uzun saçların saçını uzatmak isteyen kişiler saç tutamlarına ilave edilmesi işlemine denir.Kaynak sadece uzatmak için yapılmıyor.Saçları kısa olan hanımların saçlarını uzatma sürecini rahat geçirmeleri içinde yapılıyor.

Ama saçı daha gür yoğun göstermek içinde boyunu uzatmadan aynı boyutta kaynak saçlar eklenerek saçları daha hacimli gösterebiliriz.

Aynı zamanda uzatma dönemlerinde kısa saçı uzatırken biçimsiz uzamadan dolayı bazı noktalara örneğin yan noktalara bir kaç kaynak saç yaparak model verme yöntemiylede kullanabiliyoruz.

Bir de son dönemde saçlar koyu renk oldu moda olarak,sanki arasında bir kaç tane açık renk atarak röfleli imajı yaratıyoruz buda saça kimyasal uygulamak istemeyenler için alternatif oluyor.

Desperado 2 - Once Upon a Time İn Mexico


Filmin Konusu:

Desperado filmi aksiyon filmlerini sevenlerin mutlaka izlediği ve çok sevdiği unutulmayan filmlerden biridir. Antonio Banderas ve Salma Hayek muhteşem bir oyunculuk çıkarmışlardı. Devam filminde de aksiyon ve macera bıraktığı yerden devam ediyor.

Konusu ne derseniz tipik bir kahraman,bir güzel kız,bir kötü adam ve bol bol aksiyon.Aksiyon filmlerini sevenlere tavsiye ediyorum.İyi seyirler.

Yorum: İlk filmin kaliteli oyuncu kadrosu Johnny Depp gibi marka bir isimde eklenmiş.Bunun dışında hayranı olduğum Eva Mendes'inde bu filmde rol alması ile birçok kez izlenebilecek bir film.

Açıklama:
Süre:104 Dk
Yapım:2003 ABD
Türü:Tür:Aksiyon, Suç
Oyuncular:Antonio Banderas ,Salma Hayek ,Johnny Depp ,Mickey Rourke ,Eva Mendes ,Danny Trejo ,Enrique Iglesias


Desperado 2