13 Nisan 2010 Salı

PERUK SEÇİMİ

Peruk alırken kullanılıcak malzemenin en kalitelisi olmasını tercih etmemiz gerekmekte.Buna örnek vermek gerekirse peruklarda çıtçıt gibi malzemeler bulunmaktadır.Bunun çelik olması çok önemli.

Bazen metal ya da tenekeye benzer çok düşük kalitede ürünler kullanılmakta.Bunlar sorun çıkartmaktadır.Kullanılan filenin çok sık bir şekilde işlenmiş olduğundan emin olmamız gerekmektedir.

Bununla birlikte tabi ki kullanılan saçın %100 insan saçı olması en sağlıklı olanıdır.Naylon olduğunda sentetik saçlar kullanıldığında yıkama sonunda saç karışmakta sonuç kötü olmaktadır.

Peruğun satın alındıktan sonraki kısmında bakımlı olabilmesi parlak olabilmesi doğru bir kapta saklanmasıyla doğru orantılıdır.Takım ve çıkartım sırasında mutlaka yumuşak domuz kılı bir fırçayla düzenli olarak fırçalanmalıdır.Renk olarak cildinize uygun renkler tercih edilmelidir.

Buna örnek vermek gerekirse yüzümüzde bir kaç çil varsa bakır tonları dore tonları tercih etmeliyiz.Eğer yanaklarınızda pembelik lila tonları görebiliyorsak kırmızı şarap tonları kullanabilirsiniz,bunun yanında siyahda olabilir.

Ama cildinizin beyaz olduğunu düşünüyorsanız özellikle bakır tonlar biraz daha sıcak renkler altın tonlardır.Kahverengi ve siyah peruklar her zaman herkesin kullanabiliceği türde peruklardır.

Hafif olması en önemli niteliklerden bir tanesidir.İyi peruk hafif olur.Kötü peruk ağır olur.Peruğun takılması sırasında saçlarımızı çok sıkıca tutup toplamalıyız.Ve belirtilen noktalardan iyice oturtmalıyız.

Bunun dışında peruk kullanırken çok fazla sprey kullanılmamalı,çok hafif parlatıcı,kaygan losyonlar kullanılmalı ki yıkandıktan sonra saç daha rahat taransın ve kolay şekil alsın.Bir başka özellikde yıkanmış,fırçalanmış peruk havlu üzerine bırakılmalı o şekilde bekletilmelidir.

PERUK FİYATLARI

Peruklar ikiye ayrılıyor insan saçı ve sentetikler olmak üzere.Fiyatları buna göre incelenebiliyor ana başlık olarak.

Gerçek saçlar sentetiklere göre daha pahalı.Sentetikler naylonun en kaliteli hali diye nitelendiriliyor.

Onlarda kendi arasında bir kaç gruba ayrılıyor.Onların fiyatları 50-50 lira 80 lira.

Tığ işi özel işçilikleri olan perukların fiyatları daha yüksek 200 lira 250 liraya kadar çıkabiliyor sentetik perukda.

Gerçek saçların en kısaları 200 lira,boy uzadıkça ona göre belirleniyor fiyatları.Örneğin 70-80 santim ya da 100 santime kadar peruklar istenebiliyor.Onun için 200 lira ile 1000 lira arasında denebilir gerçek saçların fiyatları.

Fiyatları boylarına göre belirlendiği için daha çok uzun olan modeller pahalı oluyor,gerçek saçtada sentetiktede böyle bu.

Renkde önemli burda,örneğin sarı röfleli balyajlı tonlar her zaman diğerlerine göre daha pahalıdır.Çünkü onlara yapılan kuaförlük işlemleri daha zordur ve o derecede müşteriye maliyeti yüksektir.

PERUK RENKLERİ

Sentetik peruklara kimyasal işlemler uygulanamadığı için onlarda renkleri mecburen hazır bulundurmak durumundayız.

İş yerlerimizde ortalama 58-60 tane peruk modelimiz var değişik kesimlerde.Ve bunların her birinin 25 adet rengi var.

Ana tonlar olmak kaydıyla 1 numara 2 numara,siyah,kahve,kumral,kızıllar sarılar ve onların yanında röfleli saçlar mevcut.

Animasyonlarda kullanılan ya da şovlarda kullanılan kırmızı yeşil sarı mavi gibi peruklarda mevcut.

Gerçek saça istediğimiz işlemleri yapabildiğimiz için onlarda renk sıkıntısı yok aslında.Sentetik peruklarda istenildiği zaman ekstrem renlerde mevcut.Ya da sipariş olarakda yapılabiliyor.

Örneğin özel tiyatrolarda özel şovlarda,tv organizasyonlarda dizilerde kullanılmak üzere istenilen boy renk şekilde yapılması mümkün.

KALİTELİ PERUK KALİTESİZ PERUK

Kaliteli ve kalitesiz peruk arasında ince bir kaç tane ayrıntı var.Örneğin eğer ürün gerçek saç olucaksa bu ürüne kaliteli dememiz için çok fazla işlem yapılabilir özellikte olması lazım.

İşlemler nedir,boya,perma,röfle,maşa fön gibi işlemler.
Bunları ne kadar çok defa yaptırırsak okadar az deforme olucak kalitede saçlara ihtiyacımız var.

Türk saçları çok kaliteli saçlardır.Yapı itibariyle tüm işlemlere uyum sağlayabiliyor,fön,maşa,boya,röfle gibi işlemlere.

Onun için en kaliteli saçlar Türk saçları olarak duruyor önümüzde.Uzakdoğu insanlarının tel itibariyle kalın telli sert saçlara sahip oldukları için bir çok işleme elverişli değil,röfle,boya gibi.

İstediğimiz fönleri uzun süre tutamıyor kalın telli olduğu için.Ve bazen yurt dışından ital gelen peruklar fabrikasyon boyalara maruz kalıyor.Bunlara kesinlikle boya röfle gibi işlemler yapamıyoruz.

Ve bir zaman sonra saçların serleştiğini,cansızlaştığını kuruduğunu görüyoruz bu tarz perukların.Kullanım ömürleri en fazla bir sene kadar oluypr bu ital ürünlerin.Fiyataları daha ucuz bizim ürünlerimize göre ancak bizim ürünlerimiz kadar naturel durmuyor bu peruklar.

DOĞAL PERUKLAR

Doğal bir görünüm için kişi mutlaka yaşına uygun modelleri tercih etmeli.Kullanılacak peruğun çok fazla yoğun kabarık olmaması gerekiyor.Peruğun naturelinde bir kabarıklık vardır zaten.

Eğer üzerindeki saç miktarı daha fazla olursa bunun kafada farklı durabiliyor.İnsanın kendi naturelliğinden farklı durabiliyor.

Yaş çok önemli kişi için.Örneğin 17-18 yaşındaki ya da 20 yaşındaki bir kız çocuğunun kullanacağı peruk mutlaka naturel renkte olmalı.

Bu da maddi imkan elverişliyse gerçek saç tercih edilmeli.Sentetikler biraz daha parlaktır diğerlerine göre.Yaz mevsiminde güneş,ışık ya da sahne altında olan kişilerin parlamaması için gerçek saç tercih etmesi gerekir.Parlamadığı ölçüde naturel durucaktır.

PERUK NASIL SEÇİLİR

Alınacak amaca hizmet etmesi gerekiyor alacağımız peruğun.Bir zaruri ihtiyaçtan peruk alınabilir bir de keyfi ihtiyaçtan.Zaruri ihtiyaç nedir,tedavi amaçlı kullanan kişiler ya da mecburcu olarak peruk kullanan kişilerdir.

Tedavi amaçlı kullanan kişilere ilk etapta önerdiğimiz şey,sıcak havalarda ne kadar ince,az ve kısa peruklar tercih edilirse okadar rahat ederler.Çünkü peruk kendi saçımız gibi değil ufak tefek sıkıntılar yaratabiliyor.

Sıcak havalarda özellikle kişiler yürüyüşe gitmek istiyorlar,yazlığına gidiyorlar,alışveriş yapıyorlar.Bunları göz önünde bulundurarak olabildiğince az ve kısa perukları tercih etmek gerekiyor.

Öbür türlü keyfi aldığımız peruktada amaca hizmet etmesi gerekiyor.Örneğin eğer kişi sarışınsa aksi bir renk olmak istediğinde yüzüne hoş gidebilecek bir çok renk seçeneğini deneyip ona göre seçmesi gerekiyor.

Peruklar yapı itibariyle genellikle kahküllü olarak kullanılabiliyor.Özellikle uzun peruklarda incede olsa kahkül düşürmek mecburiyetindeyiz.Alnı dar olan kişiler ya da dar olan kişiler bunlara çok dikkat etmek zorunda.

Kahkül kullanımı mecbur olan peruklarda mesela alnı geniş olan müşterilerimiz ince kahküllü olanları kullanmalı.Öbür türlü yüksek bir kahkülde ya da yoğun bir kahkülde rüzgarda vs.de sorun yaratabiliyor.

Buna mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor.Ten rengi çok önemli alınıcak saçta.Örneğin açık beyaz tenli bir bayanın çok koyu çok sert tonlara gitmemesi gerekiyor.

PERUK NASIL TAKILIR

Kişiler perukları kendileri kolaylıkla takabilirler.Uzun saçlı hanımların peruk takmadan önce saçlarını mutlaka toplaması gerekiyor.

Saçı olmayan kişiler için bu sorun yok zaten.Kayma gibi bir riskide yok saç olmadığı için,daha iyi oturur.

Toplanan saçın arkada potluk bombe gibi şeyler yapmaması için bu saçıda tokalarla yaymamız gerekiyor sağa sola.İyi bir kullanım için.

Perukları isteyen istediği zaman takıp çıkartabilir.Yatarken çıkartmak mümkündür,çıkartmayadabilirsiniz.

Ama çıkartmadığınız zaman fönünde bozulmalar vs.ler olabilir.Bazı peruklar yapıştırılarak kullanılır mesela.Bunuda kafasında hiç saçı olmayan insanların tercih ettiği peruklardır.Bazılarıda elastiki bir şablona sahip,kafayı saran bir çok kafaya göre uyum sağlayıp küçültülüp büyültülebilen peruklardır.

Saçımızı toplayıp yaydıktan sonra peruğumuzu önden hafif bir şekilde bastırıyoruz.Ondan sonra lastikleri açarak,arkadaki yaydığımız saçı tamamen içine alıp bırakıyoruz.Taktıktan sonra kahkülünü ayarlamak için ileri geri hareketlerle uzun ya da kısa yapabiliyoruz.Fırça ile peruğa son modelini veriyoruz

.Bu şekilde rahatlıkla kullanılabilir.İnsanlar bunu işe giderken kullanabiliyor.Rahatsız oldukları için kullanabiliyor ya da kahverengi saçı olup sarı olmak isteyen hevesini almak isteyen bayanlar kullanabiliyor.Onun için peruk günümüzde yaygın olarak kullanılan bir aksesuar.

White Russian Kokteyli

White Russian İçki KokteyliBu kokteyl için ihtiyaçlarımız:

Rus votkası,krema,bir miktar süt,kahve likörüdür.

Shakerımıza buz ekledikten sonra üzerine bir ölçü votka,bir ölçü kahve likörü,yarım ölçü krema(krem şanti) ve bir ölçü süt koyuyoruz.

Shakerımızı iyice karıştırarak bütün aromaların birbirine karışmasını sağlıyoruz.
Geniş ağızlı bir bardağa süzüyüruz. White Russian Kokteylinin tadını güzelleştirmek için bir miktar bitter çikolata rendeliyoruz.Kokteylimiz hazır....

Cuba Libre Kokteyli

Cuba Libre İçki Kokteyliİspanyollarla savaşırken romla tanışan Amerikalılar, daha sonra Küba işgali sırasında bir bardaki Amerikan askerlerinden biri rom ve kola istiyor.

Kola ve romu karıştıp üstünü limon ile süslüyor. Bu kokteyl askerler tarafından çok seviliyor.


Bardaki askerlerden biri "Yaşasın Küba" yani Cuba Libre diye bağırıyor.

Cuba Libre kokteyli böylece içki litaratürüne bu isimle giriş yapar.

Cuba Libre yapımı kısaca anlatmak gerekirse bol buzla doldurduğumuz bardağımızın üzerine rom,kola ve bir dilim ekliyoruz.Böylece kokteylimiz hazır hale geldi.

Cosmopolitan Kokteyli

Cosmopolitan İçki KokteyliAmerika'dan tüm dünyaya yaılan ve özellikle bayanların tercih ettikleri bir kokteyl çeşididir.

Bu kokteyli yapmak için ihtiyacımız olan malzemeler:

Votka,yabanmersini suyu,portakal likörü,taze yeşil limon(laym).

Bir ölçü votka,yarım ölçü portakal likörü,yarım ölçü yaban mersini suyu,yarım yeşil limon suyunu bardağa ekliyoruz.

Yaptığımız karışımı bol buz ekleyip çalkalıyoruz.Daha sonra Cosmopolitan kokteyli bardağına döküp bir dilim laymla süslüyoruz.Kokteylimiz içmeye hazır...

Black Russian Kokteyli

Black Russian İçki KokteyliBu kokteyl kolay hazırlanabilen her zaman içilebilecek bir karışımdır.

Bu kokteyli yapmak için ihtiyacımız olan malzemeler:


Kahve likörü,votka ve buzdur.

Sert bir kokteyl çeşididir. Fransız likörü,rus votkası ve buzdan oluşan bir kokteyldir.

Öncelikle shaker'a buzumuzu koyuyoruz,daha sonra istediğiniz sertliğe göre votkanızı koyuyorsunuz.

Bu karışımın üstüne de bardağı dolduracak kadar "kahve likör"ü(Kahlua) ilave ediyorsunuz.

Black Russian Kokteylimiz içime hazır.

Martini Kokteyli

martini içki kokteyliTarihi 1860 ların başına kadar dayanan, tarihin en eski kokteyllerinden biridir Martini.

İtalyanlar hem cini hemde vermutu icat eden ülkedir. Bu ikisini birleştirerek muhteşem bir karışımı üretmişlerdir.

Martini kokteyli için shaker'ımıza birkaç damla vermut koyuyoruz.Bu vermutu shakerın içinde karıştırıyoruz.

Shakerın her yerine vermutun değmesi gerekmektedir ayrıca shaker'ın içinin heryerinin vermut kokması gerekir.

Daha sonra üzerine bir ölçü cin ekliyoruz. Koyduğumuz "cin tonik"in çok kaliteli olması gerekmektedir.Martini kokteylinin büyük bir kısmı cinden oluştuğu için kaliteli bir cin tercih edilmelidir.

Shaker'ın içindeki vermut ve cini iyice karıştırıyoruz.Cin ve vermut iyice karıştıktan sonra martini bardağımıza süzüyoruz üzerini yeşil zeytin ve limonla süsleyip içime hazır hale getiriyoruz.

Bloody Mary Kokteyli

Bloody Mary İçki KokteyliBu kokteyl birçok bar yöneticisi ve içkiseverlere göre dünyanın en kaliteli kokteylidir.

Sert içkilerin içildiği günlerin sabahında insanı kendine getiren,rahatlatan bir içki kokteylidir.

Bloody Mary kokteylini yapmak için ihtiyacımız olan malzemeler:

votka,domates suyu,taze sıkılmış limon suyu,lea perrins sosu,acı sos,kereviz tozu,karabiber ve tuzdur.

Bardağımıza bir miktar buz koyuyoruz ve üzerine biraz tuz,karabiber,kereviz tozu,acı sos(1-2 damla)yine 1-2 damla lea perrins sosu,bir miktar limon suyu ve votka ilave ediyoruz.

Votkayı ekledikten sonra karıştırıyoruz. Karıştırdıktan sonra bir miktar daha buz ekliyoruz daha sonra bardağı kaplayacak şekilde domates suyu koyuyoruz.

Bu kokteyle salatalık,iri limon süslemek için koyabilirsiniz.

Margarita Kokteyli

Margarita içki kokteyliMeksika'dan tüm dünyaya yayılan bir kokteydir.İnsanların çok sevidği bir lezzet içkisidir.

Margarita yapmak için ihtiyacımız olan malzemeler:

Tekila,portakal likörü,yeşil limon suyu.

İlk önce shaker'ımıza bol miktarda buz dolduruyoruz.

Üzerine bir ölçü tekila,yarım ölçü portakal likörü ve bir miktarda yeşil limon suyu ekliyoruz.Normal limon suyuda kullanabilirsiniz.

Shakerımızı çalkalıyoruz ve bardağımızı limonla iyice ıslatıyoruz.Bunu sebebi bardağımızı bir miktar tuzlamaktır.

Bir kaba koyduğumuz tuza bardağımızı bandırıyoruz.Böylece bardağımızın ağızı tuzlanacaktır.


Bundan sonra shakerdaki karışımımızı bardağımıza koyuyoruz Margarita kokteylimiz içime hazır hale geliyor.

Mojito Kokteyli

Mojito İçki kokteyliÜnlü ingiliz korsan Richard Derek kendi ürettiği romun içine laym(yeşil limon9 biraz şeker ve nane yaprakları ekliyor.

Böylelikle uzun denizlerde güç veren sağlıklı bir kokteyl yapmış oluyordu.

Korsanlık yaptığı Küba sahillerinde oldukça seviliyor ve insanlar ararında yayılmaya başlıyor.


Mojito Kokteyli bulunuş hikayesi böyledir.

Evinizde Mojito'yu yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

Rom,yaze nane yaprakları ve yeşil limondur.

İlk olarak yeşil limonumuzu ufak kare parçalara bölüyoruz. Bir bardağın içine laymlarımızı koyuyoruz(yeşil limon),daha sonra şeker şurubumuzu koyuyoruz. Yumuşak bir şekilde laymlarımızı eziyoruz.Çok bastırmamanız gerekir.

Daha sonra naneleri avucuma alıp hafifçe vuruyoruz. Burdaki amaç nanenin içindeki aromaları ortaya çıkarmaktır. Bu naneleri bardağımıza yerleştirip karıştırıyoruz.

Daha önceden hazırladığımız kırılmış buzları bardağa doldurup bardağı dolduracak kadar rom dolduruyoruz.


İsterseniz bu karışıma az miktarda soda ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız Mojito'ya kalın bir limon dilimi ekleyerek içebilirsiniz.

Sex On The Beach Kokteyli

Sex On The Beach İçki KokteyliSon yıllarda seçkin gece kulüplerinin en favori kokteyllerinden biri olan Sex On the Beach kokteylini evlerinizde sizde yapabilirsiniz.

İhtiyacınız olan malzemeler:

Votka,şeftali likörü,tekila,nar şurubu,portakal suyu.

Shaker'a(Karıştırma Kabı) bol miktarda buz ekliyoruz. Ardından bir ölçü votka(kahve fincanı) yarım ölçü şeftali likörü,yarım ölçü tekila,bir miktar nar şurubu,üzerine de portakal suyu ekliyoruz.

Saher'ın kabağını kapattıktan sonra çalkalıyoruz. Hazırlamış olduğumuz karışımı bir bardağa yukardan doldurarak köpürmesini sağlıyoruz.

Bu karışımın içine iki dilim portakal atarak içime hazır hale getiriyoruz.Nar şurubu kokteyle hem tat hem de görüntü olarak güzellik katmaktadır.


Şeftali likörünü ve tekilayı aynı miktarda "votka"yı ise bunların iki katı olacak şekilde ölçülerimizi ayarlamalıyız.

Whiskey Ginger Ale Kokteyli

Whiskey Ginger Ale İçki KokteyliÇok özel bir kokteyldir. El yapımı zencefil gazozu ile açık renkli viskinin karışımı sonucunda ortaya muhteşem bir kokteyl çıkmaktadır.

Zencefil gazonu yapmak için zencefil,limon,açık renk viski,sodadır.

Soyduğumuz zencefili rendeliyoruz.Rendelidiğimiz sulu zencefilleri bardağa aktarıp üstüne limon suyu(1 adet limon) ekliyoruz.

Üzerine şeker şurubu ekleyip bar kaşığı ile karıştırıyoruz.Karışımın üzerine limon kabuğu ekliyoruz.Bu karışımı 20 dakika dinlendiriyoruz.

Bu karışımı bir sürahi,bardak,kase gibi ağzı geniş bir kaba yavaş ve dikkatli bir şekilde boşaltıyoruz.

Ortaya çıkan bu karışım zencefil gazozunun ana maddesini bizlere veriyor.Bu karışımın üzerine maden suyu ekliyoruz.

Zencefil gazozumuz artık hazır. Uzun bir bardağa bolca buz,limon parçacıkları ve açık renkli viski ekleyip karıştırıyoruz. Ve işte özel kokteyimiz Whiskey Ginger Ale kokteyli hazır hale geliyor.

Caipirinha Kokteyli

Caipirinha İçki KokteyliCaipirinha Brezilyalıların dünyaya tanıttığı ve sevdirdiği bir kokteyl çeşididir. Caipirinha kokteyli bütün dünyaya yayılan ve çok sevilen bir kokteyl türüdür.

Bu kokteyli hazırlamak için ihtiyaçlarımız:

Kısa bir bardak,şeker şurubu,laym,kırılmış buz
,kaçasa(şeker kamışından yapılan Brezilya'ya özgü yerel içecek)

İlk olarak laymımızı ortadan ikiye bölüyoruz.Daha sonra bölünen laymlarımızı bir daha ikiye bölüyoruz ve küp hale getiriyoruz.


Bu laymları hafif suyu çıkana kadar eziyoruz.Çok ezdiğiniz takdirde kokteylin tadını acılaştırabilirsiniz.

Daha sonra laymları kapatacak kadar şeker şurubu ilave ediyoruz.Daha sonra kırdığımız buzları ekliyoruz.

Bu karışımın üstüne paçasaları bardağın aldığı kadarıyla ekliyoruz. uzun bir kaşık yardımıyla kokteylimizi karıştırıyoruz.

Laymlar kokteylin üstüne çıktığı zaman kokteylimiz hazır hale gelmiştir.İki adet pipet ekleyip içime hazır hale getiriyoruz.

Long Island Iced Tea Kokteyli

Long Island Iced Tea İçki KokteyliDünyaca ünlü bir kokteyl olan Long Island Ice Tea Kokteyli ünlü barların ve pubların listelerinde bulunan insanların sevdikleri bir koktely türüdür.

İhtiyaçlarımız uzun bir bardak,tekila,rom,votka,cin,portakal likörüdür.

Long Island Iced Tea kokteyli 5 beyaz içkiden hazırlanır.İlk olarak bardağımıza bol miktarda buz koyuyoruz.

Üzerine rom,cin tonik,tekila,votka,portakal likörü ve yabanmersini suyu ekliyoruz. Daha sonra çay rengini vermek için bir miktar kola ilave ediyoruz.

Bu karışımı uzun bir kaşıkla aşağıdan yukarıya doğru karıştırıyoruz.Bu karışımın içine bir dilim laym koyarak kokteylimizi içebiliriz.

Lynchburg Lemonade Kokteyli

Lynchburg Lemonade İçki KokteyliBu kokteyl dünyanın en sevilen ve insanlar arasında oldukça popüler olan bir kokteyl çeşididir.

Ünlü barların,pubların kokteyl listelerinde üst sıralarda bulunur.

Lynchburg Lemonade Kokteyli Amerika'da keşfedilmiş daha sonra bütün dünya ülkelerine yayılmış bir kokteyldir.

İhtiyacımız olan malzemeler şunlardır. Bardak Jack Daniels,portakal likörü,gazoz ve limonatadır.

İlk olarak bardağa bol miktarda buz, üzerine 1 ölçü jack daniels,daha sonra yarım ölçek portakal likörü,daha sonra limonata, bunların üzerine de bardağın aldığı kadar gazoz ekledikten sonra kokteylimizi kaşıkla aşağıdan yukarıya doğru karıştırıyoruz.

Karıştırdıktan sonra bir dilim limon koyuyorz. kokteylimiz içmeye hazır hale geliyor.

Tekila Sunrise Kokteyli

tekila sunrise kokteyliDünyaca ünlü bu kokteyl tekila ile yapıldığı Tekila Sunrise adını almıştır.

Bu kokteyli yapmak için ihtiyacımız olan malzemeler şunlardır kokteyl bardağı,shaker,tekila,portakal suyu,nar şurubu...

İlk olarak sharek'e buz koyuyoruz,daha sonra bir ölçü tekila ilave ediyoruz.Bu karışımın içine 2 ölçü portakal suyu ilave ediyoruz.

Bu işlemi de yaptıktan sonra shaker'ımızın kapağını kapatıp güzelce karıştırıyoruz.

Daha sonra karışımı bardağa koyuyoruz üzerine sunrise efektini yaratmak için nar şurubunu ekliyoruz....


Nar şurubu ekledikten sonra ortaya sarı kırmızı çok güzel bir görüntü ortaya çıkacaktır. Tekila Sunrise kokteyli kamışla hafif karıştırarak içilmelidir.

B 52 Kokteyli

b 52 içki kokteyliB 52 kokteylleri dünyanın en çok tanınan kokteyllerinden bir tanesidir.

Shut bardakta içilen bir kokteyldir.Adını Amerikan Donanma uçaklarından alan bu kokteyl adıyla özdeşleşmiş bir içkidir.

Bu kokteyli hazırlamak için ihtiyaçlarımız bir shut bardak,baileys,kahve likörü,portakal likörüdür.

İlk olarak bardağa kahve likörü eklenir.Kahve likörü bardağın 3 te biri kadar eklenir.Daha sonra baileysi bir kaşık yardımı ile ekliyoruz.

Kaşığın üstünden bardağa değmeden dökülen baileys ve kahve likörü birbirine karışmıyacaktır.

Böylelikle güzel bir görüntü ve tat elde edeceksiniz.Bardağın kalan bölümünü de portakal likörü kaşığın üstünden yavaş yavaş ekleyerek 3. bir kat oluşturulur. b 52 kokteyli yapılırken sabır isteyen bir karışımdır.

Portakal likörünü ne kadar yavaş koyarsak baileys ile o kadar az karışacaktır. Portakal likörümüzü de ekledikten sonra uzun çakmak yardımıyla içkimizi alevlendirmemiz gerekmektedir.

Kokteylimiz alevlendikten sonra bir kamış yardımıyla bütün karışımları bir nefeste içmemiz gerekmektedir.

GÜNAH BENDE Mİ ( Türkan Şoray - Engin Çağlar)




Filmin konusu:

Kavuşamayan iki aşığın birbirine olan hasretinin anlatıldığı acı bir aşk hikayesi. Türkan Şoray'ın güzelliği ve oyunculuguyla filme damga vurmuştur.Türk filmlerinde kavuşamayan aşıkların hikayeleri içerisinde en acıklı olanı diyebiliriz.İyi seyirler....

AÇIKLAMA:
Oynucular:Türkan Şoray – Engin Çağlar – Fatma Karanfil – Meltem Mete
Yapım:1969-Türkiye
Tür:Dram

GÜNAH BENDE Mİ


GÜNAH BENDE Mİ TÜRK FİLMİ İZLE