14 Nisan 2010 Çarşamba

POLİZİE (KEMAL SUNAL)




Filmin Konusu:

Almanya'da yaşayan Türkler ve alman disiplini üzerine bir taşlama.Ali Ekber çocukluğunda almanyaya (Berlin'e)gelmiş .Berlin'de bir türk tiyatrosunda temizlik işçisidir.tiyatroda polis kıyafetini giyer ve aklına ilginç bir fikir gelir.berlin sokaklarında dolaşmaya başlar..Kemal Sunal'ın pek bilinmeyen bir filmi.

Açıklama:
Süre:1 saat 18 dk
Yapım:1988
Oyuncular: Kemal Sunal,Kaya Gürel,Yalçın Güzelce,Babett Jutte,Carsten Stein
Jacobi

Yönetmen:Şerif Gönen

POLİZİE


POLİZİE TÜRK FİLMİ İZLE
POLİZİE KEMAL SUNAL

İNSAN SAÇI PERUKLARIN BAKIMI

İnsan saçı peruklar tıpkı kendi saçımızı yıkadığımız gibi sıcak su şampuanla bakım yapılıyor.

Ondan sonra krem uygulamak gerekiyor mutlaka.Bunlar dipten uzamayan cansız ürünler olduğu için bizim kendi saçımızı gibi beslenme imkanı yok.

Onun için mutlaka krem gibi takviye bakım ürünleri kullanmamız gerekiyor.

Mesela dolanmaması,karışmaması için mutlaka takviye bakım ürünleri kullanılması gerekiyor.Bunlara istediğimiz işlemleri yaptırabiliyoruz;boya,maşa,röfle,perma gibi.

Kişi bu peruğu alıp 5-6 sene aynı şekilde kullanmak zorunda değil sentetikte olduğu gibi.Bunu alıp bir gün kahverengi ertesi gün sarı,kumral ya da bir gün dalgalı ertesi gün toplayabilir.Topuz dahi yaptırabilir buna.

Kendi saçımızı gibi sürekli bakım isteyen ürünler değil.Kendi kendine yağlanma gibi bi özelliği yok kendi saçımız gibi.Sigara dumanı,sprey,parfüm gibi bu tür şeylerden etkilenip kirlenebiliyor.3-4 günde bir yıkanıp krem yapılması uygundur.

Krem yapıldıktan sonraki tarama aşaması çok önemlidir,perukun uzun süre kullanılması için.Tararken mutlaka uçlardan başlayıp aça aça yukarı doğru gitmemiz gerekiyor.Eğer yukardan tarayıp zorlarsak bu kopmalara sebep olur.Buda peruğun kullanım süresini kısaltacaktır.

SENTETİK PERUKLARIN ÖZELLİKLERİ

Sentetik peruklar iki değişik hammaddeden imal ediliyorlar.Birincisi kanekalon dediğimiz maddeden diğeri fibel dediğimiz maddeden.

Bunların biri birinci sınıf diğeri ikinci sınıf kalite ürünlerdir.Sentetiklere yapı itibariyle çok fazla sıcak işlem yapamıyoruz,bunlarda fön,maşa gibi işlemlerdir.

Yaptığımız takdirde yanmalar meydana gelebiliyor ya da şimdi yeni üretilmekte olan proje aşamasında olan daha kalın sentetikler var.

Sanırım onlara maşa yapmamız fön yapmamız mümkün olabilecek.Ama gerçek saç gibi kaliteli olmıcak.Sentetikler işlenişine göre fiyatlandırılabiliyor.

Burda tığ işi dediğimiz sentetikler vardır,el yapımı.Tepe kısmı tek tek elle işlenir.İstediğimiz yöne tarayabileceğimiz normal insan saçı gibi gözüken kaliteli peruklardır.

Diğer peruklarda tepesinde deri görünümünde bir yapı vardır,istediğimiz yöne tarayamayız fakat görüntü olarak çok farklı değildir.

Bu yapıdaki peruklar 50TL ile 250 TL arasında değişmektedir.Kullanım ömürlerine gelince 5 ay 6 ay 1 sene gibi bir süredir kaliteli bir sentetiğin ömrü.

SENTETİK PERUK BAKIMI

Sentetik peruk yapı itibariyle sıcak işlemlere uygun olmadığı için otomatikman ılık su ve şampuanla yıkamamız gerekir.

Sıcak su yada benzeri birşey kullanırsak yıkanması ya da temizlenmesinde yanma ya da deformasyon meydana gelir.Mutlaka ılık su ve şampuanla yıkanması gerekir bu perukların.

Ne kadar sıklıkla yıkıyacağımıza gelirsek,bu kendi saçımızı gibi yağlanan ya da ona benzer şeyler olan
olaylar değildir peruklar.Ancak sigara dumanı sprey parfüm gibi şeylerden kirlenir.Yıkama süresi aşağı yukarı 3-4 gündür.

Kullanım ömürleri 5-6 ay bir sene civarında bu perukların.Bunlar için özel bir şampuan yok aslında sentetik için.Piyasada bir çok ürün satılıyor.

Normal kişiler için satılan ürünler kafi.Normal duru suyla temizliği yapıp kendi haline bıraktığımızda eski halime geliyor.Normal saça göre en büyük avantajı bu.

SÜREYYA(Emel Sayın-Engin Çağlar)




Filmin konusu:

Eski Türk filmlerinin ortak konusu kavuşamayan aşıklar üzerinden ilerlemiştir. Çoğunlukla bu konu üzerinden kurgulanan filmlerde sadece başrol oyuncuları değişmektedir. Emel Sayın'lı bir aşk,dram filmi izlemek isteyenlere tavsiye edebileceğimiz bir film.İyi seyirler....

AÇIKLAMA:
Yapım:1972
Tür: Dram
Oyuncular:Emel Sayin - Engin Caglar - Cüneyt Gökcer


SÜREYYA


SÜREYYA ESKİ TÜRK FİLMİ İZLE