15 Nisan 2010 Perşembe

ENAYİ (Kadir İnanır-Meral Zeren)




Filmin Konusu:

Zengin kız ve fakir adam arasındaki aşkın uzun ömürlü olamayacağını senelerce bizlere anlatan Türk sinemasının bu tarz filmlerinden biri. Başrolünde Kadir İnanır'ın oynadığı ve çok bilinmeyen bir Türk filmi olma özelliğini taşımaktadır.İyi Seyirler.

Açıklama:
Yapım:1974
Süre:90 Dk.
Oyuncular:Kadir inanir,Meral Zeren,Sükriye Atav,Nilgün Atilgan,Kamuran Usluer,Erol Keskin
Tür: Dram

ENAYİ


ENAYİ ESKİ TÜRK FİLMİ İZLE

Rakı Nasıl Yapılır

rakı nasıl yapılmaktadırRakının ana maddesi üzümdür.Yaş üzüm şaraptan çekilen sumanın anason ile damıtılması sonucu rakı ortaya çıkmaktadır.

Bu işlemi yaş ve kuru üzümle yapabilirsiniz.

Yaş üzüm şarap yaptığınız zaman şarap 9 dereceye yükseldiği zaman alkolü yani sumayı çekebilirsiniz.

Kuru üzümü sumasını alabilmek için değirmenden geçirip öğütürsünüz.

Kültür bakterileri ve maya eklediğinizde fermantasyon başlar.Kuru üzüm sumasını böylelikle almış olursunuz.

Suma ile rakının damıtılması yani süzülmesiyle gerekli alkol derecesi oluştuğunda rakı meydana gelmektedir.

Tekirdağ Rakısı

tekirdağ rakısı hakkında bilinmeyen gerçeklerBu yazıyı okuyan ziyaretçiler resimdeki yeni rakıyı görünce şaşırabilirler.

Oysaki Yeni Rakı eski zamanlarda Tekirdağ Rakısı olarak yapılmaktaydı

Eski zamanlarda Yeni Rakı olarak üretilen rakı aslında Tekirdağ rakısıdır.Yeni rakı Tekirdağ'da üretilip efsane olan bir rakı çeşididir.

Eski zamanlarda Yeni rakı sadece Tekirdağ'da üretilmekteydi. İnsanlar Tekirdağ'a gidip rakı temin etmekteydiler.

Türk rakısının bütün karakteristlik özelliklerini,tam bir Türk rakısı olan rakı çeşididir.Yeni rakı Tekirdağ rakısı ve Göbek rakısı olarak da bilinmektedir.

Boğma Rakı

boğma rakı hakkında bilmediklerinizAdana'dan başlayıp Hakkari'ye olan bölümde incir üretimi yaygındır.İncir fermantasyona en uygun meyvedir.

Bu sebeple incirden ve diğer meyvelerden üretilen kaçak bir rakı çeşididir. Çok tehlikeli bir rakı çeşididir.

Eski zamanlarda rakı üretimi yaygın olmadığı ve çeşidin az olması nedeniyle yaygın olarak kaçak üretilen bir rakı çeşidiydi.

İnsanların boğma rakıyı tercih etmesi ve Boğma rakı yapımına engel olunamadığı için Boğma rakı fabrikası kurulmuştur.

Daha sonra geçen zamanlarda rakı daha kaliteli bir şekilde üretilmeye başlandığından boğma rakıya olan talep azalmıştır.

Bu sebeple boğma "rakı" fabrikası da kapanmıştır. Böylece boğma rakının önüne geçilmiştir.Boğma rakı günümüzde Doğu bölgelerinde hala yapılan bir rakıdır.

Çok tercih etmemenizi tavsiye ediyoruz.Sonuçta rakılarda geçmiş senelerde insanların öldüğünü hepiniz hatırlarsınız.

Rakı Neden Beyazlar

rakı nasıl ve neden beyazlamaktadırRakı 38 derecenin altına düşerse rakı beyazlar. 38 derecenin yukarındaki derecelerde rakı berraklaşır.

Bu anasonun özelliğinden kaynaklanmaktadır.

Rakıya suyu koyduğunuz zaman bu dereceyi 38'e indirdiği zaman beyazlaştırır. Yani rakı 38 derecenin üstünde bir içkidir.
Su bu derceyi 38 derceye yaklaştırdığı için rakı beyazlar.

Rakının alkol oranı 38 derece ve altına düşerse rakıyı beyazlatır.Bunun sebebi anasonun 38 derece ve altında etkisini göstemesidir diyebiliriz.

Erkek Peruk Modelleri

Erkek peruklarında genellikle tercih edilen kısa boylardır.Naturel duruş için gerekli olan çok fazla kabarık ya da yoğun saç olmamalı perukta.

Günümüzde erkeklerde genelde bölgesel dökülme oluyor,tepe kısmında ya da kazalar sonucu belli bölgelerde yanıklar oluşabiliyor.Oraya uygulanan protez işlemleri var.

Daha çok yaygın olarak kullanıln aslında protez peruk değil.Örneğin tepesi açık olan bir müşteriye sadece bir tur protez uygulamasıyla alttaki saçları uygun hale getirip günlük yaşantısına devam ettirebiliyoruz.

Perukların mutlaka kaç ve göz rengine göre olması gerekiyor.Örneğin kahverengi göze ya da kaşa sahip olan kişi mutlaka o renk kullanması gerekiyor saçını.Bu naturellikte en ön plana çıkan birşey.

Mesela kişinin saçı beyazlıyor çok koyu bir siyaha boyatıyor protezini ya da peruğunu.Ama kaşları biraz daha açık kalıyor.Sonra kaşlarınıda boyatıyor.Buda naturellikten uzak bir görüntü oluyor.

Peruk Şekilleri

Gerçek saç peruklara istediğimiz şekilleri verebiliyoruz.Çünkü bunlara maşa,boya,fön gibi işlemler yapılabildiği için istediğimiz şekilde istediğimiz renkleride vermek mümkün.

Sentetikler yapı olarak ısıya dayanıklı ürünler olmadığı için bunlara fönle ya da maşayla şekil vermek mümkün değil.

Ama bunların gerçek saça göre avantajı,yıkandıktan sonrada modelini muhafaza etmesidir.Gerçek saçta bu imkan yok.Örneğin dalgalı bir peruğu düzleştirdikten sonra yıkarsanız eski haline gelicektir.

Gerçek saç peruklara istenilen tarz işlemler yapılabildiği için bunlara kuaföler fön maşa gibi işlemleri yapabiliyor.Günümüz kuaförleri artık çok kaliteli ve peruk postiş,çıtçıt,kaynak gibi sistemler bütün kuaför salonlarında var artık.

PERUKLA SAÇTAKİ AÇIKLA KAPATILABİLİR Mİ

Bölgesel açıkları kapatamıyacağımız için peruklarda onlar için bölgesel açık olan kısma uygulanabilecek küçük şablona sahip protezler yada tak çıkar kahkül tarzında sistemler var.

Örneğin tepesi az olan seyrek olan,sürekli kahkül kullanmayı hayal eden bir kişi için kahküllü arka kısmında az saç olan basit sistemli oldukçada ucuz olan peruklar mevcut.

Peruk dışında,açık olan bölgenin ölçüsünü alarak yapacağımız bir çok sistem var.Bunlar işte protez olarak adlandırılıyor,tupe denilebiliyor,postişler var,kahküller var çıtçıtlar var gibi.Bunlarla bölgesel yoğunluk sağlayabiliriz.

KADIN PERUK MODELLERİ

Kadın peruklarında,normalde bayanların günlük yaşantısında uyguladığı bütün modelleri uygulamaya çalışıyoruz.

Peruklardada normal günlük kesimlerin hepsi var.Bu sene daha çok ense kısmı daha kısa önleri biraz daha uzun peruk modelleri revaçta oldu.

Renklerde daha çok kahve tonlarıydı üzerinde balyajlar vardı.Yine önümüzdeki yıl içinde bu aynısı gözüküyor yaptığımız konuşmalarda,seminerlerde.İstenilen model kesilebiliyor gerçek saç olan peruklarda.Onlarda model sorunumuz zaten yok.

Uzun olan bir peruğu müşterimiz bize getirdiğinde kat verilebiliyor,küt kesilebiliyor dalga yapılabiliyor gibi.Sentetiklerde böyle bir imkanımız yok.Model ne ise o kullanılabiliyor.

HASTALIK NEDENİYLE DÖKÜLEN SAÇLARA PERUK

Hastalık dolayısıyla saçları dökülen müşterilerimize özel peruk modellerimiz var tabi ki.

Örneğin tığ işi peruk,elle yapılan üzerinde çok fazla saç olmayan,olabildiğince rahat kullanıma imkan sağlayan bir peruktur.

Sıcak havalarda herhangi bir rahatsızlık vermeyen,kişinin saçına en yakın gözükebilecek kalitede peruklardır bunlar.Eğer elimizde kişinin isteğine uygun olmasa dahi yapma imkanımız var.

Kişi diyebilir ki,şu kadar yoğunlukta olsun,sağdan ayrılsın,soldan ayrılsın,şu renkte olsun,şu boyda olsun.

Ama tedavi amaçlı kullanan müşterilerimize olabildiğince ince işçiliğe sahip olan,yumuşak,üzerinde çok fazla saç olmayan perukları kullanmasını tavsiye ediyoruz ki o zor günleri rahat bir şekilde geçirebilsinler.Tedavi amaçlı peruk kullanıcak kişilerin daha çok tak-çıkar peruk sistemlerini kullanmasını tavsiye ediyoruz.

Yani elastiki bir şablona sahip olan perukları.İnsanların kullandığı yapıştırma peruklarda var.Ama kısa süreli mesela kemoterapi gören müşterilerimizin kullanmasını tavsiye etmiyoruz.

Çünkü yapıştırma peruklar,kafayı tamamen sarıyor ve hava almasında biraz daha zorluk çıkatıyor bu peruklarda nazaran.O yüzden yapıştıralarak değilde elastiki bir şablona sahip olan,insanı sıkmayacak,derisini rahat bırakacak peruklara yönelmelerini tavsiye ediyoruz.

İNSAN SAÇI PERUKLARIN ÖZELLİKLERİ

İnsan saçı peruklar isminden de anlaşılabileceği gibi insan saçından imal edilen peruklardır.Bunlara kişi kendi saçına yaptırabildiği tüm kuaförlük işlemlerini uygulayabiliyor.

Bunlar nedir;boya,fön,maşa,röfle,perma gibi işlemler.Kullanım ömürleri sentetiğe göre çok yüksek.

Normal bir sentetik 5ay 6 ay bir sene kullanılıyorsa böyle bir peruk en az 5-6 sene kullanılması gerekiyor kaliteli bir işçilik yapıldıktan sonra.Tabi burda saç kaliteside çok önemli.Birinci sınıf saçlar kullanılması gerekiyor.Bunlarda Türk saçlardır.

En pahalı en değerli,bütün işlemlere uyum sağlayabilen dünyada kabul gören en kaliteli saç Türk saçıdır çünkü.Görünümü sentetiğe göre daha naturel durur.

Çünkü sentetikler yapı itibariyle naylonun diğer kolu olduğu için ufak tefek parlamalar vardır.Bunlarda yoktur normal bir saç dışarda nasış gözüküyorsa bunlarda öyle gözükebilir.

DAİMA GÜÇLÜ-FOREVER STRONG




Filmin Konusu:

Yetenekli fakat sorunlu bir genç olan Rick Penning başarıları ile adından söz ettiren bir oyuncudur. Alkollü araba kullanırken yakalanır ve cezalandırılır. Cezası için görevlendirilen rehber, rakip takımın koçu Gelwix’tir. Rick’in, Gelwix’in yönlendirmesi ile kendini keşfetme sürecinde karşılarına çıkan en zorlu sınav ise ulusal şampiyonadaki maçtır.

AÇIKLAMA:
Yapım : 2008, ABD
Tür : Dram / Spor
Süre : 1 saat, 52 dk


DAİMA GÜÇLÜ BÖLÜM 1


DAİMA GÜÇLÜ BÖLÜM 2


DAİMA GÜÇLÜ BÖLÜM 3


72. Dakikadan sonra modeminizi resetleyip f5'e basın.Film kadığınız yerden devam edecektir.

DAİMA GÜÇLÜ SİNEMA FİLM İZLE