17 Nisan 2010 Cumartesi

Dökülen Saç Yeniden Çıkar Mı

Dökülen saç yeniden çıkar.Dökülen saç eğer uygun bir tedavi uygulanıyor ise mutlaka yeniden çıkar.Çünkü saç kökleri ölmemiştir sadece uykudadır.

Bizim sadece onları uygun bir tedavi ile uykudan uyandırmamız ve saç dökülme sebeplerine karşı koruyarak uykudan uyandırmamız yeterlidir.

Bunun sonucunda saç kökleri yeniden canlanarak saç üretimini başlatır.Saç üretimin başlaması yetmez.Bunu sürekli kılacak bir tedavi olması lazım.

Saç ektirmek aksine saç köklerine zarar veren bir yöntem.Çünkü saç ekebilmek için ekilecek saçlara yer açabilmek için mutlaka saç derisinin kesilerek yer açılması lazım.

İşte bu kesme işlemi esnasında onlarca saç kökü harap olur ve ölür.Kesildiği için yeni saç üretimi yapamayacak kadar hasar görür.

Bunun sonucu olarak yeni saç yapılamaz.Sadece ekilen saçlar bir kaç tane olmak üzere çıkar.Yani üç tel saç ekebilmek için 30a yakın saç kökünü öldürmeniz gerekir.

Saç Dökülmesine Karşı Ürünler

Saç dökülmesine karşı kullanılıcak ürün;

1.Nano teknolojik olmalı mutlaka.


2.Saç derisine sürülerek uygulanabilir olmalı


3.Yan etkisiz olmalı


4.Çok güçlü içeriğiyle bir saç kökünde saç dökülme sebepleriyle mücadele edebilmeli,saç kökünü yeniden canlandırabilecek kapasitede olmalı,damar gelişimini destekleyerek saç kökünün damarla buluşabilmesini sağlayabilmeli ve saç kökünün daima saç yapar kalmasını sağlayacak bir formül olmalı.

İçeriğinde adenozin gibi azeleik asit gibi üzüm çekirdeği özütü gibi
çok güçlü etken maddeler ile gerçekten çok güçlü saç kökünü koruyucu,genlere ve hormonlara karşı koruyucu nano teknolojik formülasyonlar saç gelişimini başlatabilirler,saç dökülmesini tamamen %100 durdurup yeni saç gelişimini başlatabilirler.

Saç Dökülmesi

Erkek tipi saç dökülmesinde,testesteron hormonu yani erkeklik hormonu genetik yatkınlığı olan kişilerde saç kökünde saç kökü hücrelerinin faaliyetini durdurur.

Bunun sonucunda saç kökleri bası altındaki saç kökleri,saç üretemez hala gelir ve saç dökülmesi meydana gelir.

Önce saç dökülmesi meydana gelir daha sonra bu dökülen saçlar artık iyice kaybedilerek yeni saç üretemez hala gelir saç kökleri.Ve bunun sonucundada kellik tablosu meydana gelir.

Bunu yapan şey testesteron hormonudur.Testesteron hormonu saç köküne geldiğinde belli emzimlerle daha aktif olan DHT ye dönüşür ve DHT saç kökü hücrelerini baskılayarak,saç kökünün saç üretimini durdurur.

Bunun beraberinde saç kökü küçülerek minyatürize olarak damardan uzaklaşır.Damardan uzaklaşan saç kökü beslenemediği için ayrıca saç üretimini dahada engeller.Beslenemeyen saç kökü daha atıl hala gelir ve saç üretemez hale gelir.

Bunun sonucu olarak damarların aşağıda bulunduğu saç kökünün yukarda oluştuğu bir tablo meydana gelir.

İyi bir tedavi bu süreci tersine çevirmelidir.Saç kökünü koruyabilmeli ve saç kökü hücrelerinin damarla buluşmasını sağlayarak yeni saç gelişimini başlatabilmelidir.

Ölü Kız - Dead Girl




Filmin Konusu:

Korku filmlerinde kaliteli yakalamak diğer film türlerine göre daha zordur.Bir ölü kız ve onun yarattığı korku etrafında gelişen klasik bir kurgusu var.

Neden öldüğünü neden etrafına korku saçtığını ben anlamadım anlayan olursa bir yorum yazsın.İyi Seyirler...

AÇIKLAMA:
Süre:1 saat 29 dk
Yapım:2006 ABD
Tür:Dram, Gerilim, Gizem


1.bölüm


2.bölüm


Rakı ve Baş Ağrısı

rakı baş ağrısına sebep olur muRakı aslında ertesi gün baş ağrısına sebep olmaz. Yani bünyesi rakıya alışkın kişiler de yapmaz.

Rakının baş ağrısına sebep ola da bilmektedir.Bu genellikle rakıyı yeni yeni içmeye başlayanlar da karşımıza çıkan bir durumdur.

Bunun sebebide rakıya yeni başlayanların rakı limitini bilmediklerinden rakıyı fazla kaçırmaları sebebiyle oluşmaktadır.

Rakıya alışkın bünyeler rakı limitlerini bildikleri için bu rakıseverlerde baş ağrısı olmaz.

Rakıyı küçük yudumlarla içmek baş ağrısı riskini azaltmaktadır.

Aslan Sütü Rakı

rakıya neden aslan sütü denirRakı içenleri onurlandırmak için söylenmiş bir sıfattır.

Bunun nedeni rakının çok eski tarihlerden beri içilen ve saygı duyulan bir içki türü olmasıdır.

Bunun yanı sıra Aslanında karizmatik bir hayvan olması yani en azından kaliteli bir hayvan olarak düşünülmesi nedeniyle rakıya aslan sütü denmektedir.

Bu çok eski bir sıfattır,günümüze kadar gelmiş hala daha popülerliğini korumaktadır.

Konyak

konyak hakkında bilmediklerinizKonyak Fransızlara özgü,Fransa'nın tescilli bir brendisidir.Konyak ağır,sert bir içki olmasına rağmen dünya üzerinde çok popüler bir içki türüdür.

Konyağın kaliteli olanları egzotik kokular saçar. Bu kokuları ortaya çıkarmak için konyağın sıcaklığının vücut ısısına inmesi gerekir.

Konyak dünyanın en güzel içkilerinden biridir.Konyak ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz...


Konyak Nasıl İçilir

Günümüzde konyak pahalı bir içkidir.Özellikle Asya ülkelerinde çok popüler bir içki türüdür.Asya ülkelerinde su,buz,soda katarak yemeklerde konyak içilmektedir.Konyak üreticileri de daha çok satış yapmak için bu tarz içimi önermektedirler.Devamını Oku


Konyak ve Brendi

Her konyak bir brendidir.Her brendi ise konyak değildir.Yani brendi konyak tipi içkilerin genel adıdır.Konyak ise Fransa'nın Brendi kasabasında devlet kontrolünde belli sınırlarda üretilen bir içki türüdür. Devamını Oku



Konyak Çeşitleri

Konyak öncelikle yıllanmışlık derecelerine göre çeşitlenir.V.S Konyaklar: En genç konyak çeşididir.En az minimum meşe fıçılarda 3 sene yıllanması gerekir.En ucuz ve en mütevazi konyak çeşididir. Devamını Oku



Konyak Nasıl Yapılır

Konyak Fransa'da üretilen bağ bölgelerinde üzümlerden yapılır.Geçmiş dönemlerde beyaz üzümlerden yapılan şarapların şarap olarak bir önemi bulunmamaktaydı.Daha sonra bu yapılan şarapların Devamını Oku



Kaliteli Konyak Nasıl Anlaşılır

Kaliteli konyak aromaları ile kendini belli etmektedir.Öncelikle kaliteli bir konyak güzel kokmalıdır.İspirto gibi kokan konyaklar kaliteli değildir.İkinci bir öneri konyağı bir çalkaladığınız zaman kadehin çeperlerinde aşağı akan yaplı damlacıkla Devamını Oku



Konyak Kadehleri

Konyak geleneksel olarak balon kadehlerde içilir. Bunun sebebi dünyanın en güzel kokulu içki olmasıdır. Balon bardak bu kokuları gizler.Bu bardağı tuttuğumuz zaman vücut sıcaklığında konyak kokular ortaya çıkmaktadır. Devamını Oku

Sık Sorulan Sorular

alkol hakkında sık sorulan sorularAlkol Bağımlılığı Nasıl Anlaşılır

Alkol bağımlılığı deyince bunun çok dozla alakasını kurmuyoruz.

Bağımlılık demek,o kullanılan maddenin kişinin sağlığını bozması,sosyal yaşamını bozması,iş yaşamını bozması,çevresel ilişkilerini evliliğini etkilemesi.

Kabaca bunları göz önüne aldığımızda,eğer bunları bozuyorsa ve yolunda gitmiyorsa bu kişi bağımlıdır diyebiliriz.


Alkol Bağımlılığının Sebep Olduğu Hastalıklar Nelerdir?

Alkol bağımlılığı tüm sistemik hastalıklara zemin hazırlayacak bir bağımlılıktır.

İlk etkisi karaciğere olmak üzere kalp-damar hastalıkları,yüksek tansiyon gibi fiziksel rahatsızlıklara sebeb olmaktadır.

Diğer bir takım diğer psikiyatrik bozukluklar,depresyon,düşünce bozuklukları,insanlardaki üremeyi bile etkileyecek bir bozukluktur.


Alkol Tedavisi Gören Bir İnsan Tekrar Alkol Kullanırsa Ne Olur ?

Yeniden alkole başlama meselesi aslında kötü bir durum.Çünkü bu başarısızlığın bir işareti olur.Kişinin alkolsüz geçen günleri çok önemlidir.

Bu önem anlatılır.Ve burda,bu problemi önceden çekmiş bireylerin birlikte kurdukları dernekler ve sosyal aktiviteler genellikle bunda çok başarılı oluyor.

Temel olarak bir terapist,daha çok düşünsel terapi diyebileceğimiz bilişsel terapi diyebileceğimiz bir terapi usulünü öne çıkararak,kişinin hatalı düşüncelerinin ayıklanmasına yardımcı olmak zorundadır.Daha iyi sonuç alıyorsunuz çünkü burdan.


Alkol Tedavisi İçin Mutlaka Uzman Yardımı Gerekir mi ?

Kişiler bu sorunu kendi kendilerine halletmeye kalkmamalıdırlar.Çünkü çıkacak tabloyu asla bilemezler.

Kimde ne zaman nasıl çıkacağı konusunda kişiler bilgi sahibi değildirler.Ben alkolik değilim ,ben bağımlı değilim gib tanımlamalar yapmamalıdırlar.

Biz zaten alkolik lafını hiç kullanmıyoruz.Ya alkol kullanım bozukluğu gösteriyor sunuz ya da siz bir alkol bağımlısısınız diyebiliyoruz.

Kişiler bu ayırımı yapamayacaklarından ve kimde ne çıkacaklarını bilemediklerinden dolayı asla kalkmamalılar.Burda mutlaka profesyonel yardım şarttır.


Alkol Bağımlılığı Hangi Aşamada Tedavi Gerektirir


Bağımlılık denilince tedavi edilmesi gereken birşey söz konusu.Çünkü bağımlılık bir durum anlatıyor,bir bozukluk anlatıyor.

Muhtemeldir ki yaşamın diğer alanlarında da bozukluklara sebep olmuştur.Çünkü bağımlılık diyoruz,bilinçli sosyal içicilikten söz etmiyoruz.

Bağımlılık terimi direk tedavi edilmesi gereken bir durumdur.Bağımlılık deyince mutlaka bir uzman yardımı almakta fayda var.

Çünkü bağımlılığın bir çok sebebi olabilir altta yatan.Bir depresyon olabilir ki toplumumuzda çok sık rastlıyoruz.

Özellikle erkeklerde alkolle tedavi etmek gibi.Altında yatan başka psikiyatrik bozukluklar olabilir.

Bunlara müdahale ettiğinizde tedavi şansı ve alkol bağımlılığıyşa başetme şansımız kolaylaşıyor.O yüzden uzman yardımı almakta mutlaka yarar var.

Hamile Alkolikler

alkole bağımlı hamileleriHamile kalan bir hanımın alkol kullanmaması gerekiyor.Binlerce riski var çocuk için.

Alkol kullanıyorken gebe kalmamak gerekir öncelikle.Yine hekimliğin diğer alanlarında olduğu gibi yarar-zarar oranı hesaplanır ve ona göre karar verilir.

Alkolü bırakması için bir tedavi gerekebilir.Ama bazen ağır bir durum olabilir bu.

Hastaneye yatırılıp tedavi ediliyor olması gerekebilir.Hatta kürtaj gerekebilir.

Yani çocuklarda gelişme geriliği,zeka geriliği,bir çok diğer hastalığa yatkınlık gibi hastalıklara zemin hazırlayabiliyor.

Erken doğumlara sebep olabiliyor.Bir defa karşınızdaki kişiye sen alkoliksin tedavi ol şeklinde olmamalıdır yaklaşımınız.

Onu direk yargılamak yerine anlamaya çalışmalı ve ona yaklaşarak yardım etme talebinde bulunulabilir.Yoksa kişiyi suçlayarak damgalayarak yaklaşmalar genelde olumsuz sonuçlar verir.

Alkol Bağımlılığı Tedavi

amatem iletişim bilgileriAlkol bağımlılığı bir bağımlılık çeşidi.Bağımlılıkların altında yatan genelde başka psikolojik faktörler olabiliyor.

Haliyle biz bunları tespit ediyoruz ve ona göre bir tedavi şekli uyguluyoruz.Bu ilaç tedavisi olabiliyor,psikoterapi olabiliyor.

Eğer çok ilerlemiş bir durum ise hastaneye yatırarak tedavi olabiliyor.

Alkol bağımlısının tedavisinde ilk defa kişinin kendi isteği olmalı.

Bağımlının durumuna göre tedavi süresi değişir,net bir rakam verilemez.

Tüm psikiyatrik bozukluklarda olduğu gibi burda da biyopsikososyal dediğimiz model söz konusu.Kişi önce kendi isteği olmalı,bu çok önemli motivasyonu.

İkincisi o psikolojik yapısı ve orda tespit ettiğimiz diğer bozukluklar ve onları tedavi edebilme şansımız veya ne kadar ettiğimiz önemli.

Üçüncüsü yine çevresel faktörler devreye giriyor.Çevre faktörlerinin size olan etkisi çok belirleyici bir etkidir.


İstanbul Amatem İletişim: 0 212 543 66 65, 0 212 414 20 20,

Ankara Amatem: 0 312 395 95 95, 0 312 202 44 44

İzmir Amatem: 0 232 243 32 08,0 232 444 13 43,0 232 412 12 12


telefolarından bilgi alabilir alkol ile ilgili tedavi olma şansına sahipsiniz.....




amatem,amatem iletişim bilgileri

Rakı Kadehi Tokuşturmak

rakı kadehi neden tokuşturulurRakı kadehleri aynı seviye de tokuşturulmalıdır.Rakının ilk yudumu alınmadan tokuşturulmalıdır.

Çok sık yapılan kadeh tokuşturmaları içilen içkinin kalitesini ve ortamın havasını bozar.

Ayrıca kadehler tokuşturulmadan önce içilecek sebep söylenmelidir.Rakının belli adapları vardır.

İlk rakı kadehi ne zaman,ne sebeple tokuşturulmuştur inanın bende merak ediyorum.

Osmanlı Döneminde Rakı

osmanlı dönemindeki rakı içimiOsmanlı döneminde rakı genellikle meyhanelerde içilen bir içkiydi.

Evlerde rakı içilmesi pek adet değildi.Osmanlı döneminde rakı meyhaneleri sıkça bulunurdu.

Osmanlı döneminde rakı küçük bardaklarda sek içilirdi. Sek içilen rakının ardından çok az su içilirdi.

Osmanlı döneminde en seçkin rakı mezesi peynirdi.Rakı ve peynir Osmanlı döneminin en popüler ikilisiydi diyebiliriz.

Zaman değiştikçe rakı kültürü de değişşe de hala bu mantıkla içen gelenekçi rakıseverlerde bulunmaktadır.

Rakı Mezeleri

rakı mezeleri tavsiyeleriRakının birçok rakı mezesi bulunmaktadır.

Rakı mezelerinin olmazsa olmazı lakerda,balık salatası,haydari,narlı patlıcandır.


Bunun dışında birçok meyhanenin farklı rakı mezeleri vardır.

Ama derseniz klasik rakı mezeleri nelerdir kavun,beyaz peynir olarak belirtilebilir.

Rakıya beyaz etler çok yakışmaktadır özellikle balık ile rakı çok iyi bir ikilidir. Bunun dışında tavuk mezesi olarak tüketilmektedir.

Yine de rakı içerken belli meze kalıplarının dışına çıkmamanız gerekmektedir. Birçok değişik çeşit mezeyi karıştırmak rakı kalitesini düşürür ve mideyi zorlayabilir.

Bunun dışında meyvelerle de rakı bir bütünlük sağlayabilir. Kavun,karpuz ve şeftali iyi birer rakı mezesidir.

Rakı ve Su

rakı ve su arasındaki ilişki,rakı ve ayranRakı ve su ayrılmaz bir ikilidir. Rakı ile su birbirine yakışır. ama damak zevkine göre değişebilmektedir.Kişisel zevklere göre değişebilir.

Rakının yanındaki mezelere göre su yerine şalgam da içilebilmektedirler.

Mezeler çiğ köfte,adana,gibi acı ağırlıklı seçilirse bu durumlarda şalgam tercihi yerindedir.

Rakı ile soda içilmesi pek tavsiye edilmez. Sodanın gazlı olması rakı ile pek uyuşmaz.Sindirim zorluğu yaşatır ve mideyi rahatsız edebilir.

Rakı ve soda birbirini tamamlamayan,uyuşmayan bir ikilidir..Rakı ile ayran ilginç bir denemedir.


Ayran sindirimi kolaylaştırdığından içilebilir. Ayrıca ayran rakının etkisini azaltır.Yine de rakıyı şalgam ve su dışındaki içeceklerle fazla denememenizi tavsiye ediyoruz.

Rakı Nasıl İçilir

rakı nasıl içilmelidirRakı soğuk içilmesi gereken bir içkidir. Eski zamanlarda buz olmadığı için rakı sek içilmekteydi.

Rakı ılık bir şekilde içilmesi mideyi rahatsızın eden bir içki türüdür.

Rakıyı kristalleştirmeden soğutma üstüne soğuk su ve buz ekleyince içime hazır hale gelen bir içkidir.

Rakının günümüzde olmazsa olmazı buzdur.Buzun yaygın olarak kullanıma başlamasından sonra rakı popülerliğini arttıran bir içki çeşidi olmuştur.

Rakı uygun soğukluk derecesinde içimi çok güzel olan bir içki türüdür.Rakıyı kesinlikle ılık bir şekilde içmeyiniz.Rakı ve meze dengesini sağlamak için rakıyı soğuk içiniz.

Rakı Hızlı mı Yavaş mı İçilmelidir?

Rakıyı adam gibi içmek gerekir. Ne çok hizlı ne de çok yavaş içmek gerekmektedir. Kişinin içkiye olan durumunu belirleyip kendine göre bir hız belirlemeliyiz.

Rakı hızlı içildiği zaman mideyi zorlar ve erken sarhoş yapabilir. Yavaş içilirse de rakıdan bir zevk alamazsınız. Kendinize göre bir içme hızı belirlemeniz en doğrusudur.