22 Nisan 2010 Perşembe

Buğday Birası

buğday birası nasıl gözüken bir içki türüdürEğer kralların birası diyebileceğimiz bir bira varsa o buğday birasıdır.Yani rice beer,Almanların beyaz bira dediği biradır.

Çünkü buğday birası bütün biraların siyah renkte olduğu,koyu renkli olduğu 19.yy kadar Bavyera'da sadece krallar tarafından içiliyordu.

Ve kraliyet sarayı buğday birasının halka satılmasına izin vermiyordu.Ancak 1800ün ortalarında yine Shinder isminde bir tane Münihli bira yapımcısı buğday birası yapma iznini almayı başarmıştır.

Ve daha sonra şuanda üretilen en ünlü en iyi bira markalarında bir tanesi olarak üretimine devam ediyor.Buğday birası adından anlaşıldığı gibi diğer biraların aksine buğdaydan üretilir.

Bulanık renktedir.Bulanık olduğu için aslında ilk bakışta çok cazip gelmez bir çok insana.


Tadı diğer biralara göre oldukça farklıdır,çok çiçeksi kokular salar.Buğday birasının bir diğer özelliği de içinde mayanın bulunmasıdır.

Dolayısıyla buğday birasını bardağınıza doldurduğunuz zaman,yarısına kadar doldurduktan sonra elinizdeki şişeyi sallayarak ondan sonra içindeki mayanın biraya karışmasını sağlamak ve daha sonra bardağınızı doldurmak şeklinde yapılmalıdır.

Buğday biraları aslında çok fazla yaygın değil.Biranın ana vatanı Almanyada Bavyera'da içilen biranın üçte biri kadarı buğday birasıdır.Bu fakat dünyanın diğer ülkelerinde çok daha düşüktür.

Çok iyi bir aperatiftir.Salatalarla deniz mahsulleriyle çok güzel gider.Ve birayı sevmediğini zanneden bir çok insana da birayı sevdirmek içinde iyi bir başlangıçtır.

Buğday biralarının en iyisine gelicek olursak,Münihe yolunuz düşecek olursa Shinder'ın orda kendi birahanesinde orda 8 derece 9 derece sertliğinde buğday birası var,bira dünyasının zirvesi orasıdır.

Pastorize Bira Ve Pastorize Edilmemiş Biralar

pastorize bir modelleriŞişelenen biraz ömrünü uzatmak için pastörilize edilir.Dışa karşı kendini korumak için...

Ama pastörize edilmenin biranın tadını biraz negatif etkilediğine dair,birçok bira severin kafasında kuşkular vardır.

Herhangi bir bira fabrikasına gidip de normalde evinize satın aldığınız şişede birayı pastörize edilmemiş bir şekilde tadarsanız aslında pastörize edilmemiş biranın daha lezzetli olduğunu görürsünüz.

Ancak ne yazık ki dünyadaki şu anki şartlarda pastörize edilmemiş birazyı ancak belli yerlerde içebiliyorsunuz.

Bunların başında Türkiye de bir aralar bir örneği olupda şuan olmayan,kendi birasını kendi üreten yerler vardır.Bunlarda üretilen bira hemen tüketildiği için pastörize edilmesine gerek kalmaz.

Bunun dışında bazı bira firmalarının ürettiği pastörizasyonu,yarı pastörize dediğimiz fıçı biralar vardır.

Onlardada lezzet biraz daha yoğun olabilir.İngiltere'de herhangi bir puba gittiğiniz zaman alelerin bir çoğu pastörize değildir.Hatta içlerinde ki maya hala yaşamaya devam etmektedir.

Tahta fıçılarda puba gelirler ve kısa zamanda bir hafta 10 gün gibi sürelerde içilmeleri gerekir.

Onun içinde ale belkide bütün bira tipleri içinde fıçıdan içildiği zaman şişeden içildiği zamana göre daha lezzetli olan bir çeşididir.

TOPRAK ANA(Fatma Girik-Tamer Yiğit)




Filmin Konusu:

Bir aile kaza geçirir.Ailen iki çocuk sahibi annesi(Fatma Girik) iki kolunu kazada kaybederek büyük bir şok yaşar. Ama bu daha bir başlangıçtır. Kocası da karısın kolsuz kalmasında dolayı evi terkeder.

Bir günde bütün hayatı değişen namuslu ve gururlu anne iki çocuğuna bakmak için neller yapacaktır. Dram dolu acıklı bir film.Bütün Anneler de selam olsun.İyi seyirler...

AÇIKLAMA:
Yapım:1973-Türkiye
Oyuncular:Fatma Girik Tamer Yiğit Emel Özden Suphi Tekniker Talat Gözbak
Tür:Dram
Yönetmen: Memduh Ün


TOPRAK ANA



TOPRAK ANA ESKİ TÜRK FİLMİ İZLE