28 Nisan 2010 Çarşamba

Kıvırcık Saçlar Nasıl Taranır

Kıvırcık saçlara sahipseniz,saçlarınızın birbirine karışma olasılığı daha yüksektir ve kurudur saçlarınız.

Kuru olduğu için herşeyden önce banyoda şampuanladıktan sonra nemini havluyla iyice alın.Ve ondan sonra saçlarınıza ceviz büyüklüğünde bir saç kremi sürün.

Sürdükten sonra banyosa kremlenmiş saçlarınıza biraz zaman ayırmanız en doğrusu.

Saçını yukardan bir toka ile tutturun.Ve açma fırçası ile kremliyken saçınızı fırçalayın.

Ne kadar kıvırcık olursa olsun çok kolay açılacaktır saçınız.Bunu bir iki tutamla hallettikten sonra banyoda kremlenmiş ve taranmış saçınızı duş altında iyice durulayın.

Ellerinizle bile açmış olacaksınız saçınızı.Bu sayede banyodan çıktıktan sonra saçınız kabarmayacak ve kolay şekil alacaktır.

Eğer vaktiniz varken kremliyken bir 25 dakika beklemek normal saç kremiyle bile saçlarınızın kolay taranmasını ve dalga buklelerinin birbirine eşit çıkmasını sağlayacaktır.

Çünkü kıvırcık saçlı insanların en büyük sorunu ya çok kıvırcıktır ya da çok büyük kıvırcıktır.Bunlar birbirine karıştığında gerçekten altından kalkılamayacak kadar kötü görüntüler ortaya çıkmaktadır.

O yüzden kıvırcık saçlıların saçlarını,banyodayken kremlemeleri,banyodayken taramaları ve duşlarını aldıktan sonra dışarı çıkmalarıdır.

Krepe Nasıl Yapılır

Krepe atmak için öncelikle bir krepe tarağına ihtiyacımız var.Buna ince uçlu şişli tarak adı verilir kuaförlük dilinde.

Ama tabi ki her tarakla fırçayla krepe atılabilir.Krepenin birinci amacı saç diplerinde bombe elde etmektir.

İkinci amacı toka kullanıldığında,topuz yapıldığında tokanın kaymaması için sağlam bir zemin oluşturmaktır.2-3 parmak kalınlığında net bir saç tutamı ayrılır.

Yukarı tam 45 derecelik bir açı gösterecek şekilde taranır.Tutulan bölgenin çok sağlam olması gerekir.Yani tutulan bölge gevşey olursa atılan krepe sağlıksız olur.

Dolayısıyla saç yukarı doğru tarandıktan sonra çok sıkı bir şekilde kavranmalı ve süpürge işlemi tabiri verilen,saç uçlarından aşağı doğru bir işlemle krepe işlemi gerçekleştirilir.

Geriye doğru düzeltilerek krepenin kalıcılığı yumuşatılır.Avucunuzla ya da sprey sıktığınızda her türlü şekil alabilecek bir konuma gelir.Krepenin daha hacimli görülmesini istiyorsanız v şeklinde atın.

Yani bir sağ tarafı yan açıyla ayırın krepe atın.Ardından sol tarafı yan açıyla ayırın krepe atın.Bunu sağ sol olarak yukarı çıkartabilirsiniz.Önden bakıldığında çok dengeli ve stabil bir krepe göreceksiniz.

Hostel 2 - Otel 2




Filmin Konusu:

Roma’da seyahat eden üç genç Amerikalı haftasonunu geçirmek üzere güzeller güzeli, sofistike bir Avrupalı tarafından egzotik ve doğal bir ‘spa’ya davet edilir. Kadın orada gevşeyecekleri, yenilenecekleri ve arkadaşlıklarını pekiştireceklerine dair gençleri temin eder.

Genç kızlar aradıkları vahayı orada bulacaklar mı? Yoksa bir açık arttırmanın kurbanları olmaya, dünyanın dört bir yanından iğrenç arzularını doyurmak için gizlice gelen hastalıklı ve ayrıcalıklı kişilerin fantezilerinde birer piyon olmaya mahkumlar mı?


Yorum: İlk filme nazaran biraz daha yalın kalsa da yinede her insanın kendine göre bir zevki vardır. İlk filmi beğenmeyip bu filmi beğenen insanlar olduğunu da biliyoruz.Kaliteli bir devam filmi.İyi seyirler.

Süre:1 saat 33 dk
Yapım:2007-ABD
Gösterim:24 Ağustos 2007
Tür: Korku-Gerilim


HOSTEL 2 BÖLÜM 1


HOSTEL 2 BÖLÜM 2

HOSTEL 2 sinema filmi

Hostel 1 - Otel 1



Filmin Konusu

Üniversite mezunu iki gencin sırt çantalarıyla yaptıkları Avrupa gezisini konu alıyor. Paxton ve Josh, sonunda sırt çantalı Amerikalıların nirvanası olarak bilinen öğrenci pansiyonuna gelirler.

Bu özel yer bir Slovak kasabasının dışındadır ve güzel oldukları kadar da çaresiz Doğu Avrupalı kadınlarla doludur. İkili çok geçmeden egzotik güzeller Natalya ve Svetlana'yla yakınlaşırlar.


Yorum: son yılların en güzel korku filmlerinden biri. İzlemeyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum.Diğer korku filmlerine göre belli bir standartın üzerinde.Quentin Tarantino imzalı bir film olduğu için bir şans vermelisiniz bu filme....İyi seyirler.

AÇIKLAMA
Yapım: 2005-ABD
Gösterim Tarihi 10 Mart 2006
Süre:1 saat 35 dk
Tür:Gerilim-Korku

HOSTEL 1 BÖLÜM 1