3 Mayıs 2010 Pazartesi

ÇILGINLAR VE SEVGİLİLER-DUDE WHERE'S MY CAR

çilgınlar ve sevgililer sinema filmi


Filmin Konusu:

Konusu: Komik ve biraz da aptal hareketleriyle tanınan Jesse ve Chester adlı iki genç gece katıldıkları çılgın bir partinin ardından uyandıklarında arabalarını nereye parkettiklerini hatırlayamazlar.

Arabayı bulalım derken gece evini dağıttıkları kızgın kız arkadaşlarına, belalı birkaç kişiye ve hatta bir grup ta uzaylıya rastlarlar.Blimkurgu ve komedinin içiçe olduğu kaliteli bir film.Oyuncu kadrosu gençliğin popüler oyuncularında seçildiği için filme bir şans tanıyabilirsiniz.

Açıklama

Yapım:2000
Süre:83 dk.
Tür: Bilim Kurgu , Fantastik , Komedi


ÇILGINLAR VE SEVGİLİLER BÖLÜM 1


ÇILGINLAR VE SEVGİLİLER BÖLÜM 2


ÇILGINLAR VE SEVGİLİLER BÖLÜM 3


ÇILGINLAR VE SEVGİLİLER BÖLÜM 4


ÇILGINLAR VE SEVGİLİLER BÖLÜM 5


ÇILGINLAR VE SEVGİLİLER İZLE

Antibiyotik Kullanırken İçki İçilir Mi?

antibiyotik ile içki tüketimiBazı antibiyotikler karaciğerdeki bir enzimi etkilerler.Bu enzim alkolün vücuttan atılmasını sağlayan bir enzimdir.

Bazı antibiyotikler bu enzimi bloke ederler.

Bu tarz antibiyotiği kullananlar üstüne ilaç içtikleri zaman alkolün vücuttaki etkilerini arttırlar.

Enzimlerin alkolün parçalanmasını sağlayan karaciğer enzimleri iş göremez hale getirdikleri için vücutta belirli sorunlara yol açarlar.

Bunlar:Şiddetli baş ağrısı,damar genişlemesi,yüzde kızarma gibi etkileri ortaya çıkarırlar.

Bu sebeple antibiyotik kullandığınız günlerlde ağır içkiler kullanmamanızı tavsiye ediyorum.

Bu tarz içkiler yani viski,votka,rakı gibi içkiler yerine bira,likör gibi alkol miktarı düşük içkileri yavaş içebilirsiniz.Yine de alkolbilgi olarak antibiyotik ile içki içmenizi sağlıklı bulmuyoruz.

Belki deneyip yan etkileri yaşamamış olabilirsiniz ama birgün bu etkiler nedeniyle sıkıntılı dakikalar geçirebilirsiniz.

Bir vücudun antibiyotiğe ihtiyacı varsa zaten içki içebilecek bir durumda değilsinizdir. Bu sebeple ilaç bitene kadar içkiye biraz ara vermelisiniz.

Saç Tarakları

Saçlarımıza uygun tarağı seçebilmek için,saçımızın dokusundan emin olmamız gerekiyor.

Saç tipleri biliyorsunuz,düz,dalgalı,hafif kıvırcık çok kıvırcık gibi değişik versiyonlara sahiptir.Saç dalgası arttıkça tarağın dişleri genişlemelidir.

Yani çok kıvırcık saçlarınız varsa geniş dişli tarak kullanmalısınız.

Eğer saçlarınız dümdüzse ince dişli bir tarakla saçlarınızı tarayabilirsiniz.

Bu mantıktan yola çıkarak saçınızın dalgasına göre bir tarak kullanabilirsiniz.Taraklar birbirinden farklı özelliklere sahiptir.

Bunların özellikle alışımları çok önemlidir.Bazıları antistatiktir bazıları plastiktir.Antistatik tarak çok önemlidir.

Çünkü statik taraklarda taradığınızda çok ciddi biçimde elektriklenme ortaya çıkabilir.Ve saçlarınız her şekilde tüylenme adı verdiğimiz görüntüylen yüzyüze kalabilir.O yüzden antistatik tarak kullanılmalıdır.

Bunu anlamanız için,herşeyden önce üzerinde yazar.Çok özel bir taraktır hem de bunların kendilerine has mat bir görüntüleri vardır.

Aynı zamanda tarakların içerisinde metal alaşım bulunan çok kaliteli olanlarıda bulunmaktadır.Bazı taraklarda kemikten yapılmıştır.

Onlarda çok ciddi antistatik özelliğe sahiptir.Çok rahat taramaya yardımcı olur.Bir de fil dişi taraklardan yapılmış olanlar vardır.

Bu taraklar da gerçekten en kaliteli tarak sıfatındadır.Bu taraklarla tararsanız saçlardaki elektriklenmeyi alabilirsiniz.

KUKLALAR ( Neşe Karaböcek )

kuklalar türk filmi


Filmin Konusu:

Lili isimli filmin Türkiye versiyonu olarak çekilen bu filmde hayatta yapayalnız kalan genç bir kız, lunaparkta kukla oynatan bir adam sayesinde ünlü bir şarkıcı olur.

Adam kızı içten içe sevmekte, yalnız aşkını kuklalarla dile getirmeye çalışmakta, özürlü olmasından dolayı sevgisini gösterememektedir.

Dramatik Türk Sinemasının en güzel ve en eski örneklerinden biridir. Neşe Karaböcek'in şarkılarıyla daha da güzel bir film halini almıştır.


Açıklama:

Oyuncular:Nese Karaböcek - Orcun Sonat - Semsi inkaya
Yapım:1976
Yönetmen:Temel Gürsu

KUKLALAR


KUKLALAR ESKİ TÜRK FİLMİ İZLE