7 Mayıs 2010 Cuma

MİNİK SERÇE (Sezen Aksu-Buluk Aras)

miniç serçe türk filmi

Filmin Konusu:

Ünlü bir Türk Sanat müziği Sanatçısı bir adam(Bulut Aras) ile ünlü olmak isteyen bir kızın(Sezen Aksu) öyküsünün anlatıldığı bir film.

Birbiriyle karşılaşan ve aralarında aşk başlayan bu iki insanın ilişkisi Sezen Aksu'nun yükselmesiyle birlikte bozulmaya başlamıştır.

Kadınların erkeklerden başarılı olmasını erkeklerin kaldıramayacağını yönündeki düşünceyi destekleyen bir yapım.Sezen Aksu'yu da bir filmde izlemek değişik bir tecrübe olsa gerek iyi seyirler...

Açıklama:
Tür:Dram
Süre:73 dk
Yapım:1978
Oyuncular:Sezen Aksu,Bulut Aras,Hulusi Kentmen


Minik Serçe


MİNİK SERÇE TÜRK FİLMİ İZLE

Saç Dökülmesi Hangi Hastalıkların Habercisidir

Saç dökülmesi,ciltte kuruluk,tırnaklarda kırılma,halsizlik yorgunluk o kadar çok hastalığın semptomlarından biridir ki bunların hepsi o yüzden çok dikkatli olmamız gerekir.

Eğer saçlarımız dökülüyorsa demir eksikliği veya B12 vitamini eksikliğine bağlıdır veya kansızlık yaşıyor olabilirsiniz.Bu üçünü kontrol ettirmemiz gerekir.Ya da hipotiroid yani tiroid bezlerinin az çalışmasıyla karşılaşabiliriz.

Bazen çok sıkı yapılan diyetlerde,uzun süre yetersiz beslenilen durumlarda da yine saç dökülmesi ile karşılaşılabilir.Bazen hormonel problemler,hormonel dengesizlikle saç dökülmesine sebep olabiliyor.

Bazı bayanlarda erkek tipi dökülme olabilir.Bu yine erkeklik hormonunun fazla olduğu durumlarda da saç dökülmesi görülebilir.

Stres yine saç dökülmesini etkileyen sebeplerden bir tanesidir.Fazla yoğun ve stresli olduğumuz zamanlarda da saçımız yine bundan etkilenebilir.

Bazı alerjij kişilerde mantar olabilir,saç derisinin dökülmesine bağlı olarak kepek egzama gibi problemler olabilir.Yine çok stresten saç dökülmesi yaşanabilir.Belli bölgelerde ciddi saç kaybı görülebilir.

Bu yüzden saç dökülmesi mevsim dönemlerinde değilse ve başka diğer faktörlerde varsa halsizlik yorgunluk ve ciddi bir saç dökülmesi varsa mutlaka bir doktora görünerek altında başka bir hastalık yatıp yatmadığı öğrenilmelidir.

Boynu Bükükler (1987-Küçük Emrah-Dram)

boynu bükükler türk filmi


Filmin Konusu:Küçük Emrah fenomeninin en güzel filmlerinden biri. Boynu Bükükler adlı şarkıdan sinema filmine çevrilen ve zamanında insanları duygulandıran şimdilerde ise güldüren bir filmdir.

Küçük Emrah figürünün günümüz gençliğini güldürmesini de doğal karşılamk gerekir.Yalnız Küçük Emrah ile dalga geçip Yaprak Dökümü Aşk-ı Memnu gibi dizleri kaçırmadan izlemek bana sorarsanız saçmalık.

Küçük Emrah filmlerinde ne olursa biraz daha güzel senaryo ve çekimlerle o dizilerde aynı olaylar gerçekleşiyor. Saygılar iyi seyirler.

Boynu Bükükler İzle