14 Mayıs 2010 Cuma

SEZERCİK KÜÇÜK MÜCAHİT ( Perihan Savaş-Sezercik)

sezercik küçük mücahit filmi


Filmin Konusu:


Sezercik dünyaya geldiğinde anne ve babası yerine teyzesi ve eniştesi ile yaşamaktadır.Bunun sebebi babası şehit olmuş, annesi ise sinir krizlerinden dolayı hastaneye yatırılmıştır.

Sezercik'te Kıbrıs'ta yaşayan teyzesi ve eniştesine verilmiştir. Kıbrıs'taki Türklere saldırılar düzenlenmektedir birçok Türk aile öldürülmektedir. Sezercik'te bu anda devreye girer ve kahraman olur.

Bakalım Sezercik ve Annesi kavuşabilecekler mi ?....İyi Seyirler..


SEZERCİK KÜÇÜK MÜCAHİT

SEZERCİK YAVRUM BENİM (Ayhan Işık-Erol Taş-Sezercik)

sezercik yavrum benim türk filmi


Filmin Konusu:

Annesi çok hasta olan ve babasını hiç tanımamış küçük bir çocuğun hüzünlü hikayesi.Annesi ve üvey babası ile zor bir hayatı olan Küçük Sezer çalışarak para kazanmaktadır.

Birgün çalışırken karşılaştığı gizemli adam bütün hayatını değiştirecektir. Kaliteli oyuncu kadrosu ve Erol Taş'ın muhteşem oyunculuğu ile izlenmeyi hakeden bir Türk filmi. İyi seyirler.


AÇIKLAMA:
Süre: 80 Dk
Yapım:1971
Tür: Dram-Komedi-MAcera
Oyuncular: Hülya Koçyiğit,Sezer İnanoğlu,Ayhan Işık,Erol Taş

Sezercik İzle

Limonata Çeşitleri

rakı bira limonata içilir miKlasik limonatanın dışında elma püresi,çilek püresi ile nane ve zencefil püresiyle yapılan limonata çeşitleri vardır,bunların yanında votka ve sodayla yapılan limonata çeşitleride vardır.

Çilekle limonata yapmak isreseniz yarim kilo çileği blendırdan geçirdikten sonra,2adet limon sıkıp ekleriz devamında 3 çorba kaşığı şeker ilave ederiz.

Eğer alkollü limonata yapmak isterseniz votkalı limonata yapabilirsiniz.

Votkalı limonata için ,misket limonu,normal limon ve aromalı margarita miskler kullanılır.

Önce limonata bardağına buz koyalım,daha sonra 1 çay bardağının yarısı kadar votka ekleyeli,ardından votkanın yarısı kadar margarita misk ekleyelim,geri kalanı normal limonata ekleyerek tamamlıyalım.

Son aşamada meyve dilimleri ve naneyle süsleyerek servis yapalım.Frambuazlı bir limonata denemek isterseniz(1 bardak için )250gr frambuazı bir kapta yarım çay bardapı limon suyuyla kaynatarak şekerini damak zevkinize göre ayarlayarak yapabilirsiniz .Aynı şekilde ıhlamurlu limonata da yapabilirsiniz.

Limonata Malzemeleri

limonata malzemeleri cintonik mezeİçeceğiniz bardak sayısına göre limonata malzemesi kullanmalısınız.

Örneğin:3 bardak limonata için.6adet limon,1adet portakal,1bardak toz şeker,5 bardak kaynar su .


Bunların dışında servis edileceği zaman elma ,portakal dilimi ve naneyle süsleme yapabilirsiniz.

Arzuya göre, mevsimindeyse eğer nar taneleriylede süsleyerek sunabilirsiniz.

Kullanacağınız bardak büyük boy geniş ağızlı bir bardak olmalıdır.

ALTIN KOLLU ADAM (Ayhan Işık-Selda Alkor)

altı kollu adam türk filmi

Filmin Konusu:

Kumar oynayan adamlar ya hayatlarındaki herşeyi kaybederler ya da çok para kazanırlar. Herşeylerini kaybedenler genellikle şansızlığa ve kadere bağlarlar. Aslında her kumar masasında hile yapılmaktadır.

Hile yapanlarda çok para kazananlardır. Bu filmde de hayatını kumar oynayarak kazanan bir hilekar adamın hayat hikayesini anlatıyor. Kumarbaz roluünde Ayhan Işık'ı izlemek büyük bir zevk. Siyah Beyaz bir filmdir.....İyi seyirler.

Açıklama:
Yapım:1966
Süre:80 Dk.
Tür: Macera
Oyuncular:Ayhan Işık,Selda Akkor


ALTIN KOLLU ADAM


ALTIN KOLLU ADAM SİYAH BEYAZ TÜRK FİLMİ

AVARE MUSTAFA ( Ayhan Işık-Çolpan İlhan )

avare mustafa türk filmi


Filmin Konusu

Fakir ailesine iyi bir yaşam sağlama ve de idealindeki köfteci dükkanına kavuşma uğruna zengin bir kızla evlenen Mustafa'nın tatlı öyküsünün anlatıldığı bir film.

İdealleriniz uğruna sevmediğiniz bir kızla evlenirmiydiniz? sorusunu soran ve güncel bir konuya sahip bir Yeşilçam filmi. Siyah Beyaz filmlerle özdeşleşen Ayhan Işık'ın ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu anlamak için bu filmi kaçırmamanızı tavsiye ediyorum.

Açıklama:
Tür:Dram
Yapım:1961
Süre:90 dk
Oyuncular: Ayhan Işık,Çolpan ilhan


AVARE MUSTAFA