19 Mayıs 2010 Çarşamba

Türk Kahvesi İpuçları

türk kahvesi,türk kahveleriKahve yaparken yapacağımız fincan sayısına göre suyu ekleriz,ardından kahve ve şekerini ilave ederiz.

Burda dikkat edeceğiniz püf noktası kahve kabarmaya başlayıncaya kadar sürekli karıştırmalısınız.

Kahvenin sürekli karıştırılması köpüklü olmasına ve iyi pişmesine vesile olur.


Bir fincan kahve yapacaksanız eğer, 1 fincan suyu cezvenize koyduktan sonra,1 tatlı kaşığı kahveyi ekliyoruz.

Eğer az şekerli kahve yapacaksanız, yarım tatlı kaşığı şeker ilave edin,orta şekerli kahve yapacaksanız 1 tatlı kaşığı şeker;şekerli kahve için, 2 tatlı kaşığı şeker ilave edip karıştırma işlemine kahve kabarmaya başlayıncaya kadar devam ederek servise hazır hale getirin.

ŞALVAR BANK ( Sadri Alışık )

şalvar bank türk filmi


Filmin Konusu:

Zengin olmak için geldikleri İstanbul'da banka kuran taşralı bir karı-kocanın güldürüsü.Hiç görmedikleri büyük şehirde yaşayan ve şehrin kurallarına ayak uyduramayan evi bir çift sizlere çok güldürecek. Sadri Alışık'ın çok bilinmeyen bir filmi.Sadri Alışık'ın oyunculuk anlamında bu filmde zirve yaptığını da söylemek gerekiyor. İyi seyirler...

Açıklama
Yapım Yılı:1986
Süre:72 dk.
Oyuncular:Sadri Alışık-Göksel Kortay
Tür:Komedi


Şalvar Bank


ŞALVAR BANK TÜRK SİNEMASI İZLE

DİKİZ AYNASI ( Sadri Alışık )

dikiz aynası türk filmi

Filmin Konusu:

Sadri Alık'ın bir şöförü canlandırdığı bir film. Bir şöförün hayata karşı dimdik olarak durmasını anlatan hayatına giren bir kıza duyduğu aşkın anlatıldığı bir Sadri Alışık filmi.

Gerçekten eski Türk filmlerinin bizlere yaşattığı saf duyguları en güzel yansıtan filmlerden biridir.Sadri alışık sevenlerin kaçırmaması gereken bir yapım İyi seyirler..


Açıklama:
Yapım:1973
Oyuncular:Sadri Alışık-Mine Kosan
Süre:85 dk
Tür:Dram-Müzikal

Dikiz Aynası


DİKİZ AYNASI TÜRK SİNEMASI İZLE

TATLIM ( Hale Soygazi-Sadri Alışık )

tatlım türk filmi


Filmin Konusu:

Sadri Alışık ve Hale Soygazi'nin başrollerini paylaştığı bir Türk filmi. Filmde iki aşığın yaşadıklarını,hayata bakışlarını,duygularını,acılarını,mücadelerini anlatılıyor. Bakalım iki aşık bütün zorluklara rağmen sevgileriyle bu zorlukları aşabilecekler mi?.. İyi seyirler...

Açıklama:
Tür:Dram
Süre:77 dk
Yapım Yılı:1973
Oyuncular:Sadri Alışık-Hale Soygazi

Tatlım


TATLIM TÜRK SİNEMA İZLE

AH MÜJGAN AH ( Sadri Alışık )

ah müjgan ah türk filmi

Filmin Konusu:

Sadri Alışık Filmleri arasında unutulmaz bir yeri vardır. Aşkın acı ve tatlı yüzünü anlatan Ah Müjgan Ah sinema filmini izlemeyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum.

Filmin Özeti Manav çırağı Hüsnü, mahallenin güzel kızı Müjgan’a aşıktır. İki fukara genç, huzurlu ve mutlu yaşayacakları sıcak bir yuvanın hayalini kurmaktadır. Müjgan, annesini rahat ettirmek, biraz para biriktirmek için bir işe girer. Hüsnü, bu durumdan rahatsız olur.

Sebepsiz, garip bir endişe duyar.
Bir terzihanede çalışmaya başlayan Müjgan, zengin bayanları gördükçe lüks yaşama imrenir. Üstelik işyeri sahibinin oğlu da Müjgan’a ilgi duymaktadır.

Diğer yandan Müjgan’ın, zengin bir damat isteyen paragöz annesi kızının Hüsnü’yle evlenmesini istemez ve kızını Faruk’a verir.Sadri Alışık'a burdan selam olsun. İyi seyirler..


Açıklama:
Yapım:1970
Süre:74 dk
Tür:Dram
Oyuncular:Sadri Alışık-Esen Püsküllü-Salih Güney

Ah Müjgan Ah


AH MÜJGAN AH TÜRK SİNEMASI İZLE