22 Mayıs 2010 Cumartesi

Saç Nedir

Sağlık bir insanda yaklaşık 100-150 bin kadar saç teli bulunmaktadır. Her saçın çıktıkları andan sonra 4 sene ömürleri bulunmaktadır.

Saçlarımızın yaşamsal bir işlevleri yoktur. Soğuktan ve ultra viole ışınlarından koruyarak fiziksel bir kolaylık sağlarlar.

Saçlarımızın en büyük önemi bize psikolojik olarak mutlu eden ve fiziki görüntümüz güzelleştirip tamamlarlar.

Saçlarımız kendilerini periyodik olarak yenilerler. Büyüme ve dökülme dönemleri birbirini takip eder. Bu vücutta bir rahatsızlık olmadığı takdirde hayat boyu devam eder....

Haşhaş (Macera-1979- Ayhan Işık - Sadri Alışık )

haşhaş türk filmi


Filmin konusu:

Ayhan Işık ve Sadri Alışık'ın başrollerini paylaştığı "Haşhaş" filminde uyuşturucu satıcılarının arasına düşen bir şöförün hikayesini anlatıyor.

Bu kurtulma mücadelesinde yakın arkadaşından yardım ister onu da bu bataklığa düşmesine sebep olmuştur.Bakalım iki arkadaş bu beladan başlarını kurtarabilecekler mi?

Açıklama:
Yapım:1975
Süre:75 dk
Oyuncular:Ayhan Işık - Sadri Alışık

Haşhaş


HAŞHAŞ ESKİ TÜRK FİLMİ İZLE

Sevinç Gözyaşları ( Filiz Akın-Ayhan Işık-Ajda Pekkan-dram)

sevinç gözyaşları türk filmi


Filmin konusu:

Öncelikle şunu söylemek gerekir Yeşilçam Filmeri arasında gerek senaryo gerekse oyuncu kadrosuyla izlenmesi gereken bir film. Eski Türk Filmlerinde aşkın genellikle acı yüzünün anlatıldığı hepimiz biliyoruz. Bu filmde de çok acı bir hikaye anlatılıyor.

Filmin Özeti Ayhan Işık ve Filiz Akın, ülkenin zengin insanlarından birisinini yanında çalışanların çocuklarıdır. İkiside çocukken öksüz kalır, zengin Paşa ikisinede kol kanat gerer, büyütür. Ayhan Işık başarılı bir mühendis olur. Aynı zamanda bu iki insan birbirlerine aşık olarak büyürler ve evlenmeye karar verirler.

Ajda Pekkan, zengin paşanın kızıdır. Sevgilisi Önder Somer ile evlilik planları yapmaktadır. Fakat, zengin paşa iflasın eşiğine gelmiştir. Bunu duyan Önder Somer, Ajda Pekkan'ı terkeder. Fakat Pekkan hamiledir.Ayhan Işık hayatını borçlu olduğu adama karşı aşkını bırakabilecek mi . İyi seyirler....

Yorum:

Ajda Pekkan ve Filiz Akın'ın ne kadar güzel kadınlar olduğunu görmek için güzel bir fırsat. Aşk mı Vicdan mı sorusuna siz ne cevap verirdiniz.İyi seyirler.....

Açıklama
Yapım:1965
Süre:90 dk.
Oyuncular:Ayhan ISIK - Filiz Akin - Ajda Pekkan


Sevinç Gözyaşları
>

ESKİ TÜRK FİLMİ İZLE