23 Mayıs 2010 Pazar

DORUK ( Orhan Gencebay-Cüneyt Arkın )



Filmin Konusu:

Orhan Gencebay ve Cüneyt Arkın'ın başrolleri paylaştıkları çok bilinmeyen bir sinema filmi.Hem eğlenceli hem de bol aksiyonlu filmin kısaca konusu:Biri bestekarlık, diğeri ise tır şoförlüğü yapan iki arkadaş aslında haritalarını define avcılarına satıp para kazanmaktadırlar.

Günün birinde karşılarına çıkan genç ve güzel bir kıza ikisi de aşık olurlar fakat belalı bir define avcısı başlarına musallat olur.Macera ve aşkın bir arada işlendiği Orhan Gencebay ve Cüneyt Arkın hayranlarına önerilebilecek bir sinema filmi.İyi seyirler....

Açıklama
Oyuncular:Cüneyt Arkin - Orhan Gencebay
Süre:85 dk
Yapım:1985
Tür:Macera-Dram


DORUK

Nihavend Mucize ( Türkan Şoray-Haluk Bilginer-Beyaz )

nihavend mucize türk filmi

Filmin Konusu:

Çok kaliteli bir oyuncu kadrosu ve senaryosu ile ile izlenmesi gereken bir sinema filmi.Beyazıt Öztürk,Haluk Bilginer ve Türkan Şoray'ın başrollerini paylaştığı filmin özeti:Erol ve Nejat film stüdyosu işleten 2 ortaktır. Erol, annesinin ölümünden sonra hayata karşı soğumuştur.

Kızlarla bir türlü istediği gibi ilişki kuramamaktadır. Sevgilisi İris ve annesinin ölümünden sorumlu tuttuğu babasıyla sorunları vardır. Annesine ihtiyacı vardır.

Ölümünden 25 yıl sonra, annesi Suzan, oğlunun sesine kulak vererek öldüğü yaşta dünyaya döner. Ancak, herşeyi eskisinden çok farklı bulur.Bu yeni düzene alışmakta zorluk çeker.

Ancak, Nejat'ın ona ilgisi ve desteği sayesinde Suzan, kısa zamanda yeni hayatına uyum sağlamayı başarır.

Standartların dışında bir Türk filmi ezberlerinizi bozacak bir yapım.İyi seyirler....


Açıklama:
Yapım:1997
Oyuncular:Türkan Şoray -Haluk Bilginer - Beyazıt Öztürk
Süre:94
Tür:Romantik

NİHAVEND MUCİZE


NİHAVEND MUCİZE YENİ TÜRK FİLMİ İZLE

Komplo - The Score (Aksiyon-2004-Robert De niro)

komplo sinema filmi


Filmin Konusu:

Robert De Niro ve Edward Norton'un başrollerini paylaştığı çok güzel bir sinema yapım.Sıradan Amerikan filmlerinde ayrılan birçok noktası bulunmaktadır. Biri genç diğeri yaşlı iki adamın hikayesinin anlatıldığı bir film.

Filmin özetine gelirsek:Nick Wells'in iki yaşamı vardır, bir yandan Montreal'da NYC isimli caz kulübünü işletirken diğer yandan profesyonel bir hırsızdır. Fakat artık hayatını riske atmaktansa, sevgilisiyle evlenip sadece kulübüne yoğunlaşmak istemektedir.

Kısa süre sonra eski dostu ve yasadışı işlerindeki finans ortağı Max, Nick'in reddedemeyeceği bir teklifle çıkagelir: Tarihi ve paha biçilmez bir Fransız asası ülkeye yasadışı yollardan sokulurken ele geçirilmiştir ve Fransa'ya iade edilene dek Montreal gümrük deposunda son derece sıkı güvenlik önlemleriyle korunmaktadır.

Şimdi Nick, Max'ın içerdeki adamı olan genç, yetenekli ve agresif hırsız Jackie Teller ile iş birliği yaparak eşsiz parçayı ele geçirmek ve tüm finansal problemlerinden bir anda kurtulmak istemektedir.

Filmin çok hareketli ve heyecanlı olduğunu izlenmeye değer bir sinema filmi olduğunu da belirtelim. İyi seyirler....

KOMPLO-THE SCORE


Komplo Sinema Filmi İzle

Türk Kahvesi İpuçları

türkKahvenin taze olması çok önemlidir.Kahveyi taze kavrulmuş,hemen çektirerek almnız gerekir.

Kahvenin iyi kavrulmuş olmasını nasıl anlayabiliriz?

Kahve az kavrulursa ,rengi açık ve pişmemiş olduğu için tadı iyi olmaz;aynı şekilde çok kavrulduğu zamanda rengi çok koyu,acımsı bir tadı olur.

En karar olan tam kahverengi olmasıdır.Marketler de ,bakkallarda satılan paket kahveler,raflarda çok beklediği için bayatlamış olması dolayısıyla tavsiye etmiyoruz.


Kahve Telvesi

Kahve tiryakileri genelde bol telveli olmasını tercih etmektedirler.Az telveli yapılan kahveler de, genellikle dolu dolu kahve tadı hissedilmeyeceği için tercih edilmemektedir.

Bol telveli kahve yapmak için ,kahvesini tam ölçüsünde koymalısınız.