27 Mayıs 2010 Perşembe

Yeşil Bölge - The Green Zone (Matt Damon-Savaş-2010)

yeşil bölge sinema filminin afişi

Filmin Konusu:

Amerika'nın Sovyetler Birliğinin dağılmasından sonra Dünya üzerinde amiyane tabir ile at koşturmasını ve petrol olan bölgeleri işgal etmesine büyük tepkiler olmaktadır.Bu filmde de bu tepkiler anlatılıyor aslında...

Filmin özeti:ABD’nin Irak’a girme gerekçesi olarak gösterilen kitle imha silahlarını yok etme amacıyla neler yapıldığı, Amerika'nin yayılmacı politikasına eleştirisel bir bakış açıcı ile yaklaşan bir sinema filmi. Filmde bol bol aksiyon ve macera bulabilirsiniz.

2010 yılında gösterime giren yeni bir sinema yapımı olan Yeşil Bölge'de aksiyon filmlerinin aranılan ismi Matt Damon başrolü oynamaktadır.İyi seyirler..

Yeşil Bölge

Cezalandırıcı - Demolotion Man (Aksiyon-1999-Sylvester Stallone)

cezalandırıcı sinema filmi


Filmin Konusu:

90'lı yılların en önemli aksiyon filmlerinden biri olan Cezalandırıcı'da çok önemli isimler başrolleri paylaşmakta.Sylvester Stallone,Wesley Snipes,Sandra Bullock gibi kaliteli oyuncuların oynadığı filmin her dakikası aksiyon ve macera dolu.

Filmin özeti:1990'larda metropol teröristi Simon Phoenix (Wesley Snipes), kamuya karşı işlediği suçlardan ötürü dondurularak buz içine hapsedilir.

Onu adelete teslim eden ve sert metotlarıyla ünlü polis memuru John Spartan (Sylvester Stallone) da Phoenix tarafından kurulan bir komploya kurban giderve hapse düşer.

2032 yılında, şiddetten temizlenmiş ve sinir bozucu derecede sorunsuz görünen San Angeles’te (Los Angeles’in 2023′teki adı) Phoenix yanlışlıkla serbest kalır. San Angeles'ı kana bulayan suçluyu yakalaması için eski bir polisten yardım istenir.Asıl macera şimdi başlayacaktır.

Açıklama:
Tür:Bilimkurgu-Aksiyon
Süre:100 dk
Yapım:1993
Oyuncular:Sylvester Stallone,Wesley Snipes,Sandra Bullock


Cezalandırıcı

Saç Renkleri Neden Farklı Olur

Saçlarımız da cildlerimiz gibi çok çeşitli hücrelerden oluşmaktadır. Sürekli bir devinim ve yenilenme halindedir.

Sarışınlık ve esmerlik gibi kavramlar saçlara göre söylenmemektedir. Bu tarz özellikler cilde göre belirlenir.

Bizi güneşten koruyan ve kanser olmamaıza engel olan melamin isimli pigmentler cildimizin rengini belirler.

Bu pigmentler saçımıza,cildimize,gözümüze rengini veren melamin pigmentleridir. Bu pigmentler genimize göre değişmektedir. Bu genler ırklara göre dğişmektedir.

Çevresel faktörlerinde melamin pigmentleri üzerinde etkili olduğu bilimadamları tarafından kanıtlanmıştır.

Bu sebeple aile içindeki bireylerde farklı cild,saç ve göz özelliklerini barındıran insanlar olabilmektedir.

YASEMİN ( Halil Ergün-Harika Avcı )

yasemin türk filmi izle


Filmin Konusu:

Şöhret olmak için büyükşehre göç eden kadının yaşadıklarının anlatıldığı bir film.İstanbul'a geldikten sonra bir meyhanede dansözlük yapan Yasemin buranın zannettiği gibi bir yer olmadığını kısa sürede anlar.. Bu arada tanıştığı bir lokanta müşterisiyle (Halil Ergun) birlikte İstanbul'a kaçarlar.

Sevdiği adamın hapise düşmesinden sonra Yasemin de İstanbul gibi büyük bir şehirde yaşamak için yapcak birşeyi kalmadığı için kötü yola düşer. 


Yasemin ve iki arkadaşı geçimlerini fahişelik yaparak kazanmaya başlarlar.Birçok sosyal mesajı içeren Harika Avcı'nın güzelliği ile göz kamaştırdığı bir film. İyi seyirler.

Açıklama:
Süre:74 dk
Tür:Dram
OyuncularHalil Ergün,Harika Avcı
Yapım:1992


YASEMİN filmini izlemek için tıklayın


YASEMİN TÜRK SİNEMASI İZLE