29 Mayıs 2010 Cumartesi

Sonsuz (Duygusal-2010-Türkiye)

sonsuz türk filmi


Filmin Konusu:

Dramatik yapısıyla izleyicileri etkileyen otoritelerden tam not alan bir Türk sinema filmi.Ne yazık ki pek tanıtımı yapılmadığı için gişe başarısı yakalayamadı. Güçlü senaryosu,kaliteli oyuncuları ile izlenmesi gereken bir Türk Filmi.

Filmin özeti: Töre cinayetiyle 13 hapse girmiş ve yirmi yılını ıslahevinde geçirmiş Serhan (Ferhat Gündoğdu) gün ışığını dahi göremeden kanser hastalığı nedeniyle hastaneye yatar, hastanede yatmakta olan eski aktör Süleyman Turan’la birbirlerine destek olurlar.

Hayatın hüzünlü taraflarını anlatan sosyal mesaj içerikli bir Türk filmi. İyi seyirler....


Açıklama:
Tür: Dram
Yapım:2007
Oyuncular:İsmail Hacıoğlu , Şevket Çoruh
Süre:117 dk

Saç Nasıl Ekilir

Saç ekimi genel olarak saç çıkmayan bölgeleri ense bölgesinden alınan köklerin nakil edilmesidir.Bu işlemin ense kökünden yapılmasının sebebi ensede çıkan saçların genetik olarak dökülmemeye kodlanmış olmasıdır.

İki kulak arasında bulunan ve enseden alınan saç kökleri ile yapılan saç ekimlerinde başarı oranı son senelerde artmıştır. Her yaş grubuna uygulanabilecek bir yöntemdir.


Birçok sebebten dolayı saçlar dökülmektedir. Bunların başında beyin ameliyatları,çocukluk travmaları,depresyon gibi saç dökülmesine neden olan sebepler bulunmaktadır.

Saç ektirme tedavisi genellikle erkeklere uygulanan bir tedavi yöntemdir. Çok nadir de olsa kadınlara uygulanabilir.

Alkol Tüketimi Yasal Limit- Alkolmetre

alkolmetreKandaki alkol oranı belirlemek için alkolmetre denilen akciğerlerdeki solunum havasındaki alkol miktarını ölçerek kandaki alkol miktarını dönüştürerek verir.

Bunun dışındaki kişiden kan alınarak kandaki alkol oranı net olarak belirlenebilir.

Kişi alkol aldıktan kandaki alkol oranının en yüksek olduğu zaman miktarı ilk 35 dakikalık zaman dilimindedir.

Bu süreden sonra her bir saatte 0,15 promil azalır.Türkiye'de yasal limit 0,50 promildir.

Bu miktar 1 duble rakı,2 kadeh şarap, 500 mm'lik bir bira bu limiti aşar. Bu içkiler içildikten sonra araba kullanmamanız gerekmektedir.

Aşırıya kaçılmadan limitlere yakı içki içiminden 2-3 saat sonra araba kullanabilirsiniz.

Yine de alkollü araba kullanmak sizin,sevdikleriniz ve başkalarının da canını tehlikeye atar.Bu sebeple alkollü araba kullanmamanızı tavsiye ediyorum

Diyabetli Hastalar Alkol Kullanımı

diyabetli hastalar alkol tüketimiDiyabetli hastaların alkol kullanması uzmanlar tarafından önerilmez.

Bunun sebebi hem alkolün karbonhidrat kalorisi,alkol üretiminde tatlandırıcı maddelerin kullanımı,yapıldığı meyvelerin şeker oranı gibi alkolde bulunan maddeler bulunduğu için alkollü içecekler vücuttaki kan oranını arttırır.

Ayrıca alkoldeki madddelerin kan şekerini düşürücü etkisi de olabilir.

Yani alkollü içecekler şeker hastalarının kandaki şeker oranını bozucu etkisi bulunmaktadır.

Diyabetli hastalara alkol tüketilmesi önerilmez,ama ekstra durumlarda viski ve rakı gibi içkilerden çok az tüketmeleri söylenebilir.

Mayalı ve meyveli alkolden kaçınmak gerekir. Özellikle şarap ve bira kullanımı diyabetli hastaların kaçınması gereken alkol türlerindendir.

Doktor Civanım (komedi-1989 Kemal Sunal - Bahar Öztan )

doktor civanım türk filmi


Filmin Konusu:

Kemal Sunal'ın doktor olmak için İstanbul'a gitmesi ve seneler sonra köyüne dönmesiyle hikaye başlıyor. Köyde iki ağanın birbiri ile mücadelesi vardır. Bu mücadeleden köylü karlı çıkmaktadır.

Kemal köyüne dönerken bir kızın hayatını kurtarır. Köydeki doktor eksikliği kapatan Doktorumuz gerçeği annesine ve köydekilere anlatamaz ve iyice doktorluğua kendini kaptırır.

Birgün gerçek ortaya çıkar ve Kemal soktor değil aslında hastanede hademe olarak çalışmıştır senelerce.Kemal Sunal'ın çok güzel,eğlenceli ve mesajlarla dolu filmi. İyi seyirler...

Açıklama:
Tür:Komedi
Süre:90 dk
Yapım:1986
Oyuncular:Kemal Sunal,Ali Şen,Bahar Öztan


Doktor Civanım


KEMAL SUNAL FİLMLERİ İZLE

Ne Umduk Ne Bulduk (Komed,1988-Adile Naşit-Gülşen Bubikoğlu )

ne umduk ne bulduk türk filmi

Filmin Konusu:

Bu film ile Adile Naşit'in ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu yerini dolduracak ikinci bir sinema oyuncusu yetişmediğini anlayacaksınız.Hilekar ve esnafı dolandırırken yaptığı oyunlar ve zengin rolü yaparken mimikleri ile sizleri güldürecek. İyi seyirler.

Bir mahallede oturan ana ile kızın yaşadığı ve yaşattıkları sonucunda ortaya çıkan komik olayların anlatıldığı bir Türk filmi.

Filmde bakkal,kasap ve manavlık yapan esnafın aynı kıza talip olması,Adile Naşit'in kızına sarkan patronlardan bıkması ve esnafı dolandırması ile hikaye başlıyor.

Daha sonra esnaftan aldığı başlık paraları ile zengin koca avına çıkan anne kızın başına bakalım neler gelecek.İyi seyirler.


Açıklama:
Tür:Komedi-Romantik
Oyuncular:Gülsen Bubikoglu - Aytac Arman - Adile Nasit - Semsi inkaya
Yapım:1976
Süre:87 dk

NE UMDUK NE BULDUK



Adile Naşit Filmleri