2 Mart 2011 Çarşamba

Battal Gazi Destanı (Cüneyt Arkın - Fikret Hakan)

battal gazi destanı cüneyt arkınFilmin Konusu:

Başrollünde Cüneyt Arkın'ın oynadığı Atıf Yılmaz'ın yönettiği 1971 yapımı Türk filmi.

Filmin konusuna gelirsek ;

Babasının mezarı başında intikam yemini eden Battal Gazi ile sonunda İslamiyet'i kabul eden Bizans'lı Hammer'in öyküsünün anlatıldığı bir Türk filmi

Üzerinden seneler geçmesine rağmen hala izlenebilirliğini koruyan tarihi Türk filmlerinden biri.İyi seyirler...

BATTAL GAZİ


Battal Gazi İzle

Batman Serisi

1989 yılında ilk filmi beyaz perdeye aktarılan çizgi roman karakteri yarasa adam yani Batman'in bugüne kadar 6 tane filmi yapıldı.

Bu 6 filmdem yapımcılar yaklaşık olarak 2,9 milyar dolar gelir elde ettiler.Batman serisinin ilk filmi izleyicilerden beklenmedik derecede büyük bir başarı elde ettiği 6 tane filmi daha çekildi.

Bir seri altı filmdem oluşunca her filmde Batman'i aynı aktörler canlandırmamıştır.

Batman serisinde Batman'i canlandıran aktörler ise;

Michael Keaton (Batman, Batman Dönüyor), Val Kilmer (Batman Daima), George Clooney (Batman & Robin) ve Christian Bale (Batman Başlıyor ve Kara Şövalye)

Batman Amerika ve dünya genelinde Spider Man yani Örümcek adamla birlikte en çok sevilen süper kahramandır.Filmlerdeki kurgu ve aksiyon gerçekten de güzel izlemenizi izliyorum...Özellikle Joker ile Batman arasındaki mücadele kaçırılmaz...

İzlemek istediğiniz filmin afişini tıklayarak ulaşabilirsiniz.Mozilla ve Chrome tarayıcıları ile daha kaliteli sonuçlar elde edebilirsiniz....

Batman Serisi

Batman 1

batman 1 sinema filmi
Batman Dönüyor - Batman Return's
batman dönüyor sinema filmi
Batman Daima - Batman Forever
batman daima sinema filmi
Batman ve Robin
batman ve robin sinema filmi
Batman Kara Şövalye - Batman Dark Knight
batman kara şövalye sinema filmi
Batman Başlıyor - Batman Begin
batman başlıyor sinema filmi

Amerikan Pastası - American Pie Serisi

Komedi ve Gençlik filmi kategorisi şu anda film sitelerinde varsa ve bu kategoride her gün onlarca film çekiliyorsa bunun en önemli sebebi, American Pie yani Amerikan pastası filmleridir.

İlk olarak 1999 yılında çekilen sinema filminden sonraki 11 senede 6 tane daha devam filmi çekilmiştir.Serinin ilk filminin 240 milyon dolarlık hasılatı bu kadar devam filmi çekilmsinden önemli bir rol üstlenmiştir.

Özellikle pasta sahnesi dünyada ve Türkiye'de gündemi uzun süre meşgul etmişti...

1999 yılından sonra ikinci film 2001 yılında ,üçüncü filmi ise 2003 yılında çekilmiş ve vizyona girmiştir.Birçoklarına göre bu üçleme ile Amerikan Pastası son bulmuştur.

Bunun nedeni de diğer 4 filmde cinsellik daha fazla kullanılmaya başlanmış olması olarak gösterilmiştir.

Yine de bir filmin 7 tane devam filmi çekiliyorsa yapımcılarda bunu paraya çevireceklerdir.Tahminimce 8.filmde yakınlarda çekilebilir.

Amerikan Pastası filmleri genellikle umutsuz genç erkeklerin karşı cinsle olan diyaloglarının komik bir dille anlatıldığı sinema filmleri olmaktadır.Sizlere tavsiye ilk üç filmi kesinlikle takip etmeniz diğerlerine ise birşey diyemem zevk meselesi....

Amerikan Pastası-American Pie Serisi

Amerikan Pastası 1 - American Pie 1

amerikan pastası 1 sinema filmi
Amerikan Pastası 2 - American Pie 2
amerikan pastası 2 sinema filmi
Amerikan Pastası 3 Düğün - American Pie 3 Wedding
amerikan pastası 3 sinema filmi düğün
Amerikan Pastası 4 Bando Campı - American Pie 4 Band Camp
amerikan pastası 4 sinema filmi bando campı
Amerikan Pastası 5 Çıplaklar Koşusu - American Pie 5 Naked Mile
amerikan pastası 5 sinema filmi çıplaklar koşusu
Amerikan Pastası 6 Parti Evi - American Pie 6 Beta House
amerikan pastası 6 sinema filmi parti evi
Amerikan Pastası 7 Aşk Kitabı - American Pie 7 Love Book
amerikan pastası 7 sinema filmi aşk kitabı

Battal Gazi'nin Oğlu (Cüneyt Arkın-1974-Macera)

battal gazinin oğlu cüneyt arkın sinema filmiFilmin Konusu:

Cüneyt Arkın'ın başrolünde olduğu 1977 yapımı serinin üçüncü filmi.

Filmin konusuna gelirsek ;

Yıllar sonra büyüyüp babasının intikamını alan cengaverin kahramanlık öyküsü... Battal Gazi'nin bir Bizans saldırısı sırasında bebek yaşta kaçırılan oğlu büyüyüp gerçek bir cengaver olduğunda, tüm Bizans'ın korkulu rüyası haline gelir.

BATTAL GAZİNİN OĞLU
http://www.youtube.com/watch?v=59_RY4tz-JA linkinden izleyebilirsiniz...

Savulun Battal Gazi Geliyor (Cüneyt Arkın-1973-Macera)

battal gazi geliyor cüneyt arkınFilmin Konusu:

Cüneyt Arkın'ın başrollerinde yer aldığı 1973 yapımı bir tarihi Türk filmi.

Filmin konusuna gelirs

Bizanslılar,Türkleri Anadolu'dan atmaya yönelik planları yeniden uygulamaya koyar.İslamiyet'e karşı savaş açan Kara Şovalye ve adamları geçtikleri her yeri yakıp yıkmaktadır.

Bu köylerden birinde,kız kardeşi ve babasına eziyet edilen bir genç,öcünü almak için elinden geleni yapacaktır.

Seyyit Battal isimli bu genç,zamanla Kara Şovalyeler'in korkulu rüyaları haline gelecektir.


BATTAL GAZİ GELİYOR

Battal Gazi İzle

Testere - The Saw Serisi

Testere - The Saw serisi ilk olarak hayatımıza 2004 yılında girmiştir.Hayatımıza girdiği günden sonra gerilim ve korku filmlerine bakış açımızın değiştiğini de kabul etmemiz gerekiyor.

Senaryosunu ve yönetmenliğini aynı adamın yani James Wan tarafından yapılması filmin kurgusunun ve işleyişinin daha kaliteli olmasına sebep olmuştur.

Tobin Bell'in Jigsaw rolünde harikalar yarattığı filmin pc oyunu da bulunmaktadır.

Filmlerin konusu birbirine çok benzemektedir.Kanser olduğunu öğrenen bir adamın hayat tan mutlu olmayan,riyakar kendine zarar veren vb insanlara verdiği bir hayat dersi vermek istemesi sonucunda olaylar meydana gelmektedir.

Hazırladığı mekanizmalarla seçtiği kurbanlara hayatla ölüm arasında tercih yapmaya zorlamaktadır.Bu seçimler çok vahşi ve korkunç sonuçlar ortaya çıkarmaktadır.

Testere 2 2005'de ,Testere 3 2006'da Testere 2007'de,Testere 5 2008'de son olarak da Testere 6 3 boyutlu olarak 2009'da vizyona girmiştir.Testere 7'de 3D olarak 2010 yılında vizyona girmiştir.

Testere - The Saw Serisi

Testere 1 - The Saw 1

testere 1 sinema filmi
Testere 2 - The Saw 2
testere 2 sinema filmi
Testere 3 - The Saw 3
testere 3 sinema filmi
Testere 4 - The Saw 4
testere 4 sinema filmi
Testere 5 - The Saw 5
testere 5 sinema filmi
Testere 6 - The Saw 6
testere 6 sinema filmi

Testere 7 - The Saw 7

Desperado Serisi

1995 yılında vizyona giren Desperado filmi Antonio Banderas ve Salma Hayek'in başrollerini paylaştığı bir aksiyon macera filmidir.Devam filmi de 2009 yılında çekilmiştir.

Devam filminde Johnny Depp de kadroya katılmıştır.Devam filminin adı Desperado Bir Zamanlar Meksika'da dır.Devam filminin 10 sene çekilmiş olmasına rağmen popüler bir yapım olmayı başarmıştır.

İlk film yaklaşık olarak yapımcılara 7 milyon dolara malolmuştur.İlk filmin toplam kazancı 25 dolardır yapımcılarına yaklaşık olarak 18 milyon dolar kazandırmıştır.

Desperado serisinin izlemek istediğiniz filminin posterini tıklayınız.Filmleri kaliteli bir şekilde izlemeniz için Mozilla Firefox ya da Google Chrome indiriniz.

Desperado Serisi

Desperado 1
desperado 1 sinema filmi
Desperado 2 : Bir Zamanlar Meksika'da
desperado 2 sinema filmi

Karayip Korsanları - Pirates of Caribbean Serisi

Karayip Korsanları insanların her zaman merak ettiği korsanlık kavramına yeni bir bakış getiren kaliteli kurgusu ve oyunculuk performansları özellikle de Johnny Depp'in yarattığı Jack Sparrow karakteri ile sinemaseverlerin büyük beğenisini kazanmıştır.

2003 yılında serinin ilk filmi olan Karayip Korsanları Siyah İncinin Laneti filmi hiç de beklenmeyen bir şekilde büyük bir gişe başarısı elde etti.Yapımcılar bunun yüzünden hemen serinin 3 filme çıkarılmasına karar verdiler.

2006 yılında serinin ikinci filmi Ölü Adamın sandığı daha sonra da Dünyanın Sonu filmleri ile de seri sonlandı.Seri sonlandı dediğimize bakmayın yapımcılar Johhny Depp ile anlaştılar.Yeni filmin çekimlerine 2012 de başlanacak.

Karayip Korsanları üçlemesinin toplam hasılatı gerçekten de dudak uçuklatan cinsten ; 2.9 milyar dolar.Dünya üzerinde sinemadan en çok gişe yapan 4.filmi olmuştur...

Ayrıca Amerikalılara özgü bağımsızlık gününde filmlerin hasılatları yükselmektedir ve istatistlik tutulmaktadır.Bağımsızlık Gününde en çok izlenen film Karayip Korsanları olmuştur

Johnny Depp'in kariyerinde bir mihenk taşı olan Karayip Korsanları serisi diğer birçok sektörede canlılık getirmiştir.(oyuncak-poster vb.)

İzlemek istediğiniz filmin afişini tıklayın.Mozilla Firefox ve Google Chrome film izlerken daha kalitelidir...

Karayip Korsanları - Pirates of Caribbean Serisi


Karayip Korsanları 1 - Siyah İncinin Laneti
karayip korsanları 1 sinema filmi
Karayip Korsanları 2 - Ölü Adamın Sandığı
karayip korsanları 2 sinema filmi
Karayip Korsanları 3 - Dünyanın Sonu
karayip korsanları 3 sinema filmi

Jurassic Park Serisi

1993 yılında beyazperdeye aktarılan sinema filminin yönetmenliğini bu konuda bir üstad olduğu kabul edilen Steven Spielberg yapmıştır.Steven Spielberg bu film ile büyük sükse yapmıştır ve eleştirmenlerden büyük bir övgü almıştır.

Jurassic Park serisinin ilk filmi En İyi Görsel Efekt, En İyi Müzik Kurgusu ve En İyi Müzik dallarında Oscar ödülü kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştır.Birinci filmin bu denli başarılı olması devam filmlerini de ortaya çıkarmıştır.

Film dinazorların günümüz teknolojisi kullanılarak tekrar hayata döndürülmesi sonucunda insanlarla karşılaşmasını anlatıyor.En önemlisi dinazorların yokolması ile insan yaşantısı arasındaki ilişkiye dikkat çekiyor.

Jurassic Park 1993 yılında vizyona girdiğinde elde ettiği hasılat yaklaşık olarak 920 milyon dolar gibi uçuk bir rakamdır.Jurassic Park gişede elde ettiği bu başarı ile Titanik çekilene kadar en çok para kazandıran yapım olmuştur.

4 adet devam filmi yapılmıştır.İzlemek istediğiniz filmin posterini tıklayarak filmleri izleyebilirsiniz...

Jurassic Park Serisi


Jurassic Park 1
Jurassic Park 1 sinema filmi
Jurassic Park 2
Jurassic Park 2 sinema filmi
Jurassic Park 3
Jurassic Park 3 sinema filmi

Maskeli Beşler Serisi

Aynı yetimhanede büyüyen 5 arkadaşın yaşadığı komik olayların anlatıldığı Hababam Sınıfı filmlerinde de oynamış oyuncuların yer aldığı bir Türk filmidir.

2005 yılında vizyona giren Maskeli Beşler serisinin ilk filmi "İntikam Peşinde" filmi olmuştur.Film başarılı olunca devam filmlerinin yapılmasında bir sakınca görülmemiştir.

Daha sonra birer sene arayla 2006 yılında Maskeli Beşler Irak,2007 yılında da Maskeli Beşler Kıbrıs devam filmleri olarak beyazperdeye aktarılmıştır.

İlk filmde Şafak Sezer,Cengiz Küçükayvaz,Peker Açıkalın,Mehmet Ali Alabora,Melih Ekener başrollerinde yer almıştır.

Devam filmlerinde Mehmet Ali Alabora oynamamıştır yerine başka bir karakter olan Recep karakteri ile Atilla Sarıhan katılmıştır.

Ayrıca Ceyhun Yılmaz'da serinin bütün filmlerinde yan rollerde karşımıza çıkmaktadır.Mehmet Ali Erbil ve Seray Sever'de serinin son filmi olan Kıbrıs'ta oynamıştır.

İzlemek istediğiniz filmin posterini tıklayarak filme ulaşabilirsiniz...

Maskeli Beşler Serisi

Maskeli Beşler İntikam Peşinde
maskeli beşler intikam peşinde türk filmi
Maskeli Beşler Irak
maskeli beşler ırak türk filmi
Maskeli Beşler Kıbrıs
maskeli beşler kıbrıs türk filmi

Görevimiz Tehlike - Mission Imposible Serisi

Televizyon dizilerinden sinemaya aktarılan birçok film bulunmaktadır.Görevimiz Tehlike'de bu yapımlardan biridir.

1960 ve 1970 yılları arasında aynı adla televizyonlarda dizi olarak yayınlanan popüler yapım 1996 yılında beyaz perdeye aktarılmıştır.

İlk filmin oldukça sevilmesi ve gişe hasılatının yüksekliği nedeniyle 2 tane de devam filmi çekilmiştir.

3 filmde de başrol oyuncusu Hollywood dünyasının ünlü oyuncusu Tom Cruise'dir.Tom Cruise'nin kariyerinde yükselişe geçmesine vesile olan bir sinema filmidir.

Yaklaşık olarak film başına 70 milyon dolarlık bir bütçe ayrılmıştır.Ayrılan bütçenin 6-7 katını her filmde kazanmayı başarmıştır yapımcılar.

Filmlerin posterlerine tıklayarak istediğiniz filmi izleyebilirsiniz...

Görevimiz Tehlike - Mission Imposible Serisi

Görevimiz Tehlike 1 - Mission İmposible 1
görevimiz tehlike 1 sinema filmi
Görevimiz Tehlike 2 - Mission İmposible 2
görevimiz tehlike 2 sinema filmi
Görevimiz Tehlike 3 - Mission İmposible 3
görevimiz tehlike 3 sinema filmi

Nabız - Pulse Serisi

Son senelerde çevirilen korku filmleri arasında diğerlerinden ayrılan ve izleyiciden tam not alan bir üçlemedir nabız-pulse serisi.

İlk filmin 2007 yılında çevrilmesinden sonra 4 senede iki tane daha devam filmi sinemaya aktarıldı.

Filmlerin konusuna gelirsek ;

Geleceğin dünyasında ruhani varlıklar teknolojileri kullanarak dünyaya gidecek bir kapı yapmışlardır.Bu kapı insanlar tarafından kapatılamaz ve büyük bir korku hakim olur dünyaya.

İzlemek istediğiniz filmin afişine tıklayarak filmlere ulaşabilirsiniz.Kaliteli bir sinema keyfi için Mozilla ya da Google Chrome kullanınız...

Nabız - Pulse Serisi


Nabız 1 - Pulse 1
Nabız 1 - Pulse 1 sinema filmi
Nabız 2 - Pulse 2
Nabız 2 - Pulse 2 sinema filmi
Nabız 3 - Pulse 3
Nabız 3 - Pulse 3 sinema filmi