31 Temmuz 2013 Çarşamba

Büyük Kumar-Runner Runner (2013-Macera-Justin Timberlake)

büyük kumar izle
Filmin konusu;

Büyük kumar-Runer Runner 2013 yılının en çok beklenen filmlerinden biri olarak gösterilmektedir.

Özellikle Ben Affleck,Justin Timberlake gibi iki ünlü ismin oyuncu kadrosunda olması ve filmin senaryosunun çok güzel olması bunun en önemli sebeplerinden biri olarak gösterilmektedir.

Filmde elindeki bütün parasını online kumar sitesinde kaybeden bir adamın hikayesi anlatılıyor.

Büyük paralar kazanacakken yaptığı büyük bir hata nedeniyle başı büyük belaya giren adamın kurtuluş reçetesi eski bir arkadaş olacaktır.

bilgiler;
yapım;2013-Amerika
tür;Gerilim-macera
süre;1,5 saat
oyuncular;Ben Affleck-Justin Timberlake

Büyük kumar filminden kareler;

büyük kumar-runner runner filminin fragmanı

BURSA PLAKA KODU

Bursa Plaka Kodu;16

Ölüzsüz Polisler-R.I.P.D (2013-Aksiyon-Macera-Amerika)

ölüzsüz polisler izle
Filmin konusu;

Amerikan sinemasının yetiştirdiği en önemli yeteneklerden biri olan Ryan Reynolds'un bu filmde canlandırdığı karakter Nick Walker öldürülmüş bir polistir.

Öldükten sonra da polisliğe devam etmek için ölümsüzlerin katıldığı teşkilata katılan Nick burada Roy ile tanışır.

Roy oldukça deneyimli bir ölü polistir.Yasak olmasına rağmen ikili birlikte kendilerinin ölümlerine neden olan suçlulardan intikam almaya karar verirler.

En önemli avantajları ölümsüz olmalarıdır.Artık standart aksiyon filmlerinin iş yapmaması nedeniyle senaristlerin aykırı filmlerine örnek verilebilecek bir film.

bilgiler;
yapım;2013-amerika
tür;aksiyon-komedi
süre;1,5 saat
oyuncular;Ryan Reynolds-Robert Knepper

Ölümsüz polisler filminden kareler


Ölümsüz Polisler-R.I.P.D filmi fragmanı

BURDUR PLAKA KODU

Burdur Plaka Kodu;15

You're Next (2013-Gerilim-Korku-Amerika)

you're next izle
filmin konusu;

Davison ailesi çok mutlu bir yaşantısı olan sıradan bir amerikalı ailesidir.Ailenin mutluluğu kim olduğu bilinmeyen bir grubun evlerine gelmesiyle bozulacaktır.

Bu grup katillerin bir araya geldiği ve amaçları tamamen öldürmek olan insanlardan yani canilerden oluşuyordu.

Evlerinde mahsur kalan ve kaçma şanslarının olmadığı gece aile için büyük zorluklarla geçecek ve ölüme çok yakın olacaklardır.

Bu grubun lideri kendine çok güvenen ve çok zeki bir adamdır.Onun zekasını yenmek için yapılacak herşey ölümle bitebilir.

bilgiler;
yapım;2012-amerika
tür;gerilim-korku
süre;1 saat 35 dakika
oyuncular;Sharni Vinson-Barbara Crampton

You are next filminden kareler

You're Next Fragmanı İzle

Şirinler 2 - Smurf 2 (2013-Animasyon-Amerika)

şirinler 2 izle
Filmin konusu;

Şirinlerin baş düşmanı Gargamel uzun süredir kafasında planladığı Şirinler'i yakalama planını devreye sokuyor.

Şirinlere benzeyen Haylazlar adı altında ürettiği karakterler ile Şirinler'in varlığını keşfedecek ve şirin ırkı yaratacaktır.

Bunun yapabilmek için Şirine'yi kaçırması gerekmektedir ve kaçırır da.

Şirine'yi Paris'e kaçırıp çalışmalar yapan Gargamel'i durdurmak için Şirinler'in eski dostları Patrick ve Grace Winslow'a ihtiyacı olacaktır.

Çizgi film dünyasının en güzel eserlerinden biri olan Şirinler özellikle çocuk sinemaseverlerin merakla beklediği bir yapım.

bilgiler;
yapım;2013-amerika
tür;animasyon
süre;1 saat 50 dakika
oyuncular; Neil Patrick Harris-Katy Perry


Şirinler 2 filminden kareler

Şirinler 2-The Smurfs 2 fragmanı

DESTEK KITASI ŞIRNAK

Şırnak Silopi'de birçok farklı yerde askerlik yapabilirsiniz.Bu bölgede bulunan ve karakollara destek için kurulan bir destek kıtası vardır.

Bu destek kıtasında karakolların bütün ihtiyaçları hazırlanır ve karakollara gönderilir.

Bu ihtiyaçların başında kumanya,bakım onarım vb ihtiyaçlar gelmektedir.


Destek kıtasının diğer bir özelliği de askeri konvoyların yani izin veya teskereye gidecek askerler buradan çıkan konvoylarla mardin ya da diyarbakır'a gitmektedir.

Bunun yanında herhangi bir hastalığınız olduğunda da revir konvoyu ile destek kıtasına getirilirsiniz.

Durumunuz burada bakılmayacak kadar kötüyse Diyarbakır veya Şırnak askeri hastanelerine sevkedilirsiniz.

Ancak Destek kıtasında doktor muayene ve ilaç yazılmaktadır.Yazılan ilaçlar daha sonra karakollara gönderilmektedir.

Yani bu bölgelerde alacağınız ilaçlar kontrol altında tutulmaktadır ve Destek kıtasına gitmeden ilaç almanız mümkün değildir.

Şırnak Silopi'de bulunan destek kıtası "Habur Bölüğü"nün 2 kilometre uzağında olduğu gibi Şırnak-Irak yolu üzerinde bulunmaktadır

Oldukça büyük bir alanda kurulmuş olan destek kıtasında 1000'e yakın asker bulunmaktadır ve çok sayıda Tank,Obüs vb. zırhlı araç bulunmaktadır.

Sıracılığın yaygın olduğu Destek kıtasının bazı bataryalarında devrecilikte vardır.2012 yılında İzmir'li bir asker devrecilik  yüzünden intihar etmiştir.

Şırnak Silopi'ye dağıtım yeri çıkan arkadaşlar ilk olarak buraya getirilecek 2-3 gün civarında burada konteynerlarda kalıp daha sonra görev yerlerine götürüleceklerdir.

Şırnak Silopi genelinde en rahat görev yeri olarak Destek Kıtası söylenebilir.İnternet kafesi,kantini vb. konularda karakollarda bulunamayacağınız rahatı bulursunuz.

Bunun yanında bir önceki makalemde yazdığım gibi Şırnak Silopi askeri disiplin koğuşu da yani "Disko" Destek kıtasında bulunmaktadır.

KAYNAK ; http://isparta40piyade.blogspot.com/2013/07/sirnak-silopi-destek-kitasi.html

Alkol Kullanımı ve Psikoloji

Kadınlardaki alkol kullanım sorunlarına, başta duygu durum bozuklukları olmak üzere ek psikiyatrik bozuklukların sıklıkla eşlik ettiği bildirilmektedir.

Kadınlarda depresyon bulgularının ardından alkol kullanım sorunlarının ortaya çıkmasına karşın, erkeklerde bunun tersine alkol kullanım sorunlarını depresyon bulgularının izlediğini bildirmektedir .

Kadınlara özgü bir durum olan Premenstrüel Sendrom’da (PMS) da düzenli alkol kullanımının (%39.5) kontrol grubundan daha yüksek olduğu (%14.8) ve genel popülasyona göre PMS tedavisine başvuranlar arasında, alkol kötüye kullanımının daha fazla görüldüğü bildirilmektedir.

Duygu durum bozuklukları yanı sıra Travma Sonrası Stres Bozukluğu (TSSB)’nun da alkol kullanım sorunlarına sıklıkla eşlik ettiği saptanmıştır.Kadınlardaki alkol kullanım sorunları ile travmaya maruz kalma arasında iki yönlü bir ilişki vardır.

Bir yandan, kadınların alkol kullanıyor olmalarının cinsel saldırıya maruz kalma olasılıklarını artırdığı ; diğer yandan, önceden alkol kullanım sorunu olmayan kadınlarda cinsel saldırıya maruz kalmanın alkol kullanım sorunu geliştirme riskini artırdığı bildirilmektedir.

Özellikle, çocukluk çağında cinsel saldırıya maruz kalanlarda, TSSB semptomlarını iyileştirmek için alkol kullanımının çok daha fazla olduğu saptanmıştır.Çalışmalar alkol/madde kullanımıve antisosyal kişilik bozukluğu arasında önemli bir ilişki bulunduğunu bildirmektedir.

Erkeklerle karşılaştırıldığında, kadınların çok daha az antisosyal ve suça yönelik davranış gösterdikleri; kadınlara antisosyal kişilik bozukluğu ve davranım bozukluğu tanılarının daha az konulduğu bilinmektedir.

Ancak, kadınlarda da antisosyal davranışlarla alkol kullanım sorunlarının ilişkili olduğu saptanmıştır.

Son yıllarda, genç kadınlar arasında yaygın olduğu bilinen yeme bozukluklarının, alkol ve madde kullanım bozuklukları ile komorbiditesine yönelik çalışmalar dikkat çekicidir.

Bulimik ergenler arasındaki madde bağımlılığı tıpkı intihar girişimleri, gelişigüzel cinsel ilişkiler ve hırsızlık gibi yüksek risklidavranış olarak değerlendirilmekte ve bağımlı kişilik özelliklerinin, bireylerin yeme bozukluğu ve alkol kullanım sorunlarına yatkınlığının bir nedeni olabileceği bildirilmektedir.

Bu çalışmaların birinde, sekiz yıldan uzun süre izlenen yeme bozukluğuvakalarının %27’sinin alkol kullanım bozukluğu bildirdikleri; %10’unun izlem süresi içinde alkol kullanım bozukluğu geliştirdikleri bildirilmektedir.

Kadınlarda alkol kullanımı sorunları ile psikiyatrik komorbidetenin yüksek olması, bu hastalarla çalışırken göz ardı edilmemelidir.

Alkol kullanım sorunu olan kadınlarda eşlik eden psikiyatrik hastalığın tanınmaması, hastalık belirtilerinin ağırlaşması yanı sıra her iki hastalığın gidişini olumsuz yönde etkileyebilmekte, intihar girişimlerine ve tedavinin zorlaşmasına neden olabilmektedi.

ÇANAKKALE PLAKA KODU

Çanakkale Plaka Kodu;17

Zaman Yolcuları-Safety Not Guaranteed (2013-Komedi-Macera-Amerika)

zaman yolcuları izle
Filmin konusu;

Gazeteye verdiği ilan ile 3 arkadaşın dikkatini çeken Kenneth zamanda yolculuk yapabildiğini iddiaa etmektedir.

İlk başlarda Kenneth'in deli olduğunu düşünen 3 arkadaş zaman ilerledikçe çok bilgili ve akıllı bir adam izlenimini veren bir insan görmüşlerdir.

Özellikle gazeteci olarak çalışan Darius haber yapmak için girdiği bu macera da kendini bir anda farklı bir konumda bulmuştur.

Zamanda Yolculuk olayına farklı bir açıdan yaklaşan film genç ve yetenekleri oyuncuları ile dikkat çekiyor.

Bilgiler;
yapım;2013-amerika
tür;bilimkurgu-fantastik-macera
süre;1 saat 26 dakika
oyuncular;Aubrey Plaza-Jake Johnson

Zaman Yolcuları filminden resimler


Zaman yolcular-Safety Not Guaranteed filmi fragmanı

30 Temmuz 2013 Salı

BİTLİS PLAKA KODU

Bitlis Plaka Kodu;13

BİNGÖL PLAKA KODU

Bingöl Plaka Kodu;12

BRAD PİTT MUHTEŞEM YÜZYIL

Türk televizyonlarında Osmanlı tarihini ekranlara yansıtan ve dikkatleri üzerine çeken Muhteşem Yüzyıl dizisi reytinglerde hep birinci olmaktadır.

Gerek iktidar partisi gerekse de Osmanlı devleti sempatizanları tarafından çok ağır eleştirilen Muhteşem Yüzyıl yeni sezonda büyük bir bomba patlatmaya hazırlanıyor.

Meryem Üzerli'nin diziden ayrılmasıyla birlikte kan kaybeden ancak bu boşluğu Vahide Gördüm ile dolduran yapımcılar yeni sezona çok iddialı hazırlanıyorlar.


Bu konularla ilgili yazdığı yazılarla tanınan ve camiayı ile bilen Yüksel Altuğ Muhteşem Yüzyıl ile ilgili bomba gibi bir haber paylaştı.

Bu habere göre Muhteşem Yüzyıl ekibi Brad Pitt ile antlaşmaya çok yakınmış ve Brad Pitt diziye konuk oyuncu olarak gelecekmiş.

Dizinin yapımcı şirketi TİM'S Production bu konu ile ilgili yazıyı yalanlamazken Brad Pitt'in canlandıracağı karakter bile belliymiş.

Kanuni Sultan Süleyman ile düşman olacak ir karakteri canlandıracak Brad Pitt'i ikna çabaları sürüyormuş.

Yapım şirketi bombaların sadece Brad Pitt ile sınırlı kalmayacağını ve devamının da olduğunu belirtirken bu konuda isim vermediler.

Brad Pitt'in yanında bir de Angelina Jolie'yi getirseler tadından yenmezdi aslında ama eminim o da düşünülen isimlerden biridir.

kaynak : http://angelamjoliem.blogspot.com/2013/07/brad-pitt-muhtesem-yuzyilda-oynayacak.html

Başvuru Kabul-Admission (2013-Romantik-Amerika)

başvuru kabul izle
Filmin konusu;

2013 yapımı Başvuru Kabul-Admission filminin başrollerinde Tina Fey-Paul Rudd yer alıyor film otoritelerden eleştiriler alsa da gişede umduğu sayıyı yakalamıştır.

Tina Fey'nin canlandırdığı karakter olan Portia Nathan oldukça zeki güzel ve kuralları olan bir kadındır.

Princeton Üniversitesi'nde terfi alan ve üst düzey yöneticilik yapmak için az bir zamanı kalan Portia liseden arkadaşı olan ve Paul Rudd'un canlandırdığı karakter olan John Pressman'ın çağırmasıyla küçük bir kasabada kendini bulur.

John ile aralarında bir etkileşim olan Portia kurallarını yıkmaya ve John'a bir şans vermeyi dener.

Ancak aralarında oluşan etkileşim bakalım Portia'ya mutluluk getirecek midir?

Bilgiler;
yapım;2013-Amerika
tür;romantik-komedi
süre;100 dakika
oyuncular; Tina Fey-Paul Rudd

Başvuru kabul filminden kareler

Başvuru Kabul filminin fragmanı

BEŞLİ GANYAN

altılı ganyan kuponu
Eski yarışseverler bilirler ki altılı ganyan oyunu dışında bir de üçlü ganyan oyunu vardı.Ancak daha çok gelir elde etmek için güzel bir planlama yapan jokey kulübü beşli ve dörtlü ganyan oyunlarını da aktif hale getirerek gelirlerini katladı.

Ancak benim ve birçok yarışseverin de dikkat ettiği gibi özellikle beşli ganyanın aktif hale gelmesinden sonra Altılı Ganyan'ın ilk ayağında büyük sürprizler yaşanmaya başladı.

Bunun sebebi komplo teorisini seven yarışseverlere göre insanları beşli oynamaya alıştırmak.Keyifli bir altılı ganyan izlemek isteyen yarışseverler ilk ayakta yatınca beşli ganyan oynuyorlar.

Beşli ganyan yatınca dörtlü ganyan oynuyorlar bu da ilk iki ayakta yaşanan sürprizlere yarışseverlerin şüpheyle yaklaşmasına sebep oluyor.

Bu da haliyle büyük meblağların ortaya çıkmasına sebep oluyor.Her ne kadar inanmak istemesek de paranın olduğu yerde herşey olabilir.

Zaten çoğu yarışsever bu durumun farkında olduğu için ilk ayağa çok fazla at yazıp yazmamak için yapabileceklerini yapıyorlar.

Özellikle arap atlarının koştuğu ilk ve ikinci ayaklara fazla at yazmanızı öneriyorum.

kaynak ; http://atyarisibilgi.blogspot.com/2013/07/altili-ganyan-ve-besli-ganyan-hakkinda.html

Kadınlarda Alkol Hastalıkları

Alkolün metabolize edilmesindeki farklılıklar, kadınların erkeklerle aynı oranda alkol tükettiklerinde bile ortaya çıkan bedensel hasarlara daha duyarlı olmalarına neden olmaktadır.

Ağır içiciliği olan (günde 6 ve daha fazla birim içki) kadınlardaki ölüm riskinin, az alkol tüketen(günde bir birim içkiden daha az) kadınlara göre %160 arttığı bildirilmiştir.

Oysa bu oran erkeklerde sadece %40’dır.Kadın ve erkek alkol bağımlıları karşılaştırıldığında, kadın alkol bağımlılarınınölüm oranlarının erkek bağımlılardan %50-100 daha yüksek olduğu saptanmıştır.


Alkol bağımlısı kadınların en önemli ölüm nedenleri intiharlar, alkollü iken meydana gelen kazalar, alkol kullanımına bağlı gelişen dolaşım bozuklukları ve karaciğer sirozudur.

Erkeklerle karşılaştırıldığında kadınlarda, günlük alkol tüketim miktarları daha düşük ve yoğun içicilik dönemleri daha kısa olduğunda bile, başta alkolik siroz ve alkolik hepatit olmak üzere farklı karaciğer hastalıklarının daha çabuk geliştiği bildirilmektedir.

Alkole bağlı karaciğer hasarının nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, yukarıda sayılan metabolizma farklılıklarının yanı sıra, alkol ve östrojenin ortak etkisinin karaciğerde oluşan hasarı arttırdığı düşünülmektedir.

Yoğun alkol kullanımı kardiyomiyopati, disritmi ve hipertansiyon gibi kalp hastalıklarını arttırmaktadır.

Bir yıllık bir dönem içinde erkeklerde günde beş birimden; kadınlarda günde 2 birimden fazla alkol tüketmenin kalp hastalığı gelişme riskini artırdığı bildirilmektedir.

Diğer yandan, erkeklerde ve postmenapozal kadınlarda, orta düzeyde alkol tüketimininmiyokardiyal enfarktüs ve kardiyak hastalıklardan ölüm riskini azalttığını bildiren çalışmalar da vardır.

Ancak, kalp hastalığı için başka risk faktörü bulunmayanlar ve genç kadınlarda, düşük/orta düzeyde alınan alkolün koruyucu etkisi bulunmadığı da bildirilmektedir

Alkol kullanımı ve meme kanseri gelişimi arasındaki ilişki, oldukça ilgi çeken ve araştırılan bir alan olmuştur.Ancak, bu konudaki bulgular birbirleri ile çelişki göstermektedirler.

Bazı çalışmalar, düşük düzeyde alkol kullanımı ile meme kanseri riskinin artmadığını bildirmekle birlikte; kadınlardaki orta ve yoğun alkol kullanımının meme kanseri riskini arttırdığını bildiren önemli sayıda çalışma mevcuttur

Hatta bazı araştırmacılar, kadınların hamileliklerinde düşük dozda alkol kullanmalarının bile doğan kız çocuklarında meme dansitesinin ve meme kanseri riskinin artmasına neden olduğunu savunmaktadırlar.

Yapılan bir meta analiz çalışmada, tüketilen günlük alkol miktarı ile meme kanseri arasında bir doz-yanıt ilişkisi bulunduğu gösterilmiştir.

Diğer yandan, 25 kadından 1’inin meme kanserinden öldüğü bildirilmekte ve meme kanseri görülme riskinin yüksek olduğu 35-64 yaş arası kadınlarda, alkol kullanımının azaltılmasıyla bu riskin de azaltılabileceğine dikkat çekilmektedir.

BOLU PLAKA KODU

Bolu Plaka Kodu;14

Dadım Aşık-Nanny Diaries (2007-Romantik-Scarlett Johansson)

dadım aşık izle
Filmin Konusu;

Amerika'nın en önemli kadın oyuncularından biri olan güzel oyuncu Scarlett johansson'un başrollerde oynadığı Dadım Aşık filmi 2007 de vizyona girmiştir.

Filmde Scarlett johansson'un canlandırdığı karakter olan Annie üniversitenden yeni mezun olmuş para kazanmak için zengin mühitlerde başvurularda bulanan bir kadındır.

Sonunda zengin bir ailenin yanında işe başlayan ve zengin yaşama adapte olmakta zorlanan Annie patronu Linney'in ilginç istekleri ve bakıcısı olduğu Grayer konusunda sıkıntılar yaşamaktadır.

Çok bunalan ve hayatından memnun olmayan Annie günün birinde tanıştığı bir adama aşık olur.Hem işi hem de aşkı yürütmeye bakalım adapte olabilecek mi?

Bilgiler;
yapım;2007
tür;romantik-komedi
süre;101 dakika
oyuncular;Scarlett Johansson-Chris Evan

Dadım aşık filminden resimler

Dadım Aşık filmi fragmanı

Buraya Kadar-This is The End (2013-Komedi-Amerika)

buraya kadar izle
Filmin konusu;

Amerikan sinemasının en komik genç yıldızlarının bir araya geldiği ve Emma Watson,Rihanna gibi popüler kadınlarında rol aldığı film 2013 yılının en iddialı komedi filmi olarak gösteriliyor.

Aksiyon,macera ve komedinin iç içe geçtiği film 13 Eylül'de vizyona girecek ve şimdiden Amerika'da biletleri tükenmeye başladı.

filmin konusuna gelirsek ;

Beraber büyüyen altı arkadaş evde parti vermektedirler ancak tam bu sırada yaşanan bir felaket yüzünden ikamet ettikleri şehir yıkılmıştır.

Evde mahsur kalan bu altı arkadaş çok zor günler geçirmektedirler yiyecek yemekleri itinalı kullanmaktadırlar.

Bu şartlar altında arkadaşlıkları bozulan ve gerilen ortamda hepsi yalnız kalan bu altı adam komedinin dibine vuracaklar.

Bilgiler;
yapım;2013-Amerika
tür;komedi-aksiyon
süre;
oyuncular; Emma Watson-James Franco-Rihanna

Buraya Kadar filmi resimleri

Buraya Kadar-This The End filminin fragmanı

29 Temmuz 2013 Pazartesi

Gönlümü Çaldın (2013-Romantik-Amerika)

gönlümü çaldın izle

filmin konusu;

2013 en iyi romantik komedilerinden biri olarak gösterilen Gönlümü Çaldın filminin başrollerinde Shane Mcrae-Aubrey Dollar var.


Filmde çok yakın bir arkadaşlıkları olan Josh ve Molly birlikte büyüdükleri şehre yine bir arkadaşlarının düğünü için geri gelirler.


Bu düğünde Josh'ın babasının çok ağır bir hastalık yaşadığını öğrenen çift etraflarına sevgili olduklarını ve çok mutlu olduklarını söylerler.


Geçmişten beri herkesin birbirlerine yakıştırdıkları Josh ve Molly bu oyunu sürdürmekte zorlanırlar çünkü etraflarındaki herkes bu habere çok sevinmiş ve onları evlendirme çabasındalardır.

Josh'ın babası ise ölmeden oğlunun evlendiğini görmeyi çok istemektedir evleneceği kızın molly olması ise çok daha güzel bir haberdir.

Josh ve Molly ise birbirlerinden etkilenmeye başlarlar ancak itiraf etmekte zorlanırlar.

bilgiler;
yapım;2013-amerika
tür;romantik
süre;96 dakika
oyuncular; Shane Mcrae-Aubrey Dollar


Gönlümü Çaldın filminden resimler

Gönlümü Çaldın Fragmanı

BATMAN PLAKA KODU

Batman Plaka Kodu;72

BİLECİK PLAKA KODU

Bilecik Plaka Kodu;11

Diana (2013-Biyografi-108 Dakika-Naomi Watts)

lady diana filmi izle
Filmin konusu;

Lady Diana Prens charles'in ilk eşidir.1997 yılında geçirdiği trafik kazası nedeniyle hayata veda eden Diana'nın ölümünün altındaki sır perdesi aralanamıştır.

Cenazesini 2,5 milyar kişi canlı olarak izlemiştir.Çok önemli bir kadın olan Lady Diana'nın hikayesi beyaz perdeye taşınıyor.

Ünlü ve başarılı oyuncu Naomi Watts'ın başrolde Diana'yı oynayacağı film 2013 yılında vizyona girecek.

Filmde Lady Diana'nın son iki yılında yaşadıkları anlatılırken ne kadar sevgi dolu ve aşka bağımlı bir kadın olduğunun da altı çizilecek.

bilgiler;
yapım;2013-Amerika
tür;dram-biyografi
süre;1 saat 48 dakika
oyuncular; Naomi Watts-Naveen Andrews-Cas Anvas

Lady Diana filminden kareler

Lady Diana Fragmanı İzle

Aşkın 10 Kuralı-10 Reg 10 Regole (2013-İtalya-Romantik)

aşkın 10 kuralı izle
Filmin Konusu;

Kadınlar konusunda çok başarısız olan ve arkadaşları tarafından bu durumu ile sürekli dalga geçilen Marco bu hayatını değiştirmek istemektedir.

Yarım zamanlı olarak çalıştığı iş yerinden güzeller güzeli bir kıza aşık olan ve ne yapacağını bilemeyen Marco kurtuluş reçetesini babasında arar.

Çünkü babası Renato kadınlardan çok iyi anlamakta ve hangi kızın ne şekilde tavlanacağını çok iyi bilmektedir.

Babası tarafında yapması gereken 10 şeyi öğrenen Marco bunları uygulayıp aşık olduğu kız ile sevgili olabilecek mi?

bilgiler;
yapım;2013-italya
tür;romantik
süre;100 dakika
oyuncular; Giulio Berruti-Cinzia Mascoli

Aşkın 10 kuralı filminden kareler

Aşkın 10 kuralı filminin fragmanı

Kadınlarda Alkol Kullanımı ve Hormonlar

Kadınlardaki üreme sistemi hipotalamus, hipofiz ve gonadların (ovaryum) birlikte çalıştığı bir eksenden oluşur (HPG ekseni).

Eksendeki iletişim, salgılanan hormonlarla sağlanır.

Kadınlardaki karmaşık ve sürekli devinim gösteren hormonal sistem, her yaş döneminde dışarıdan yapılan girişimlere oldukça duyarlıdır.

Bu özellik, kadınların hem alkole verdikleri yanıtların farklı olmasının, hem de alkolün oluşturduğu fiziksel hasarlara kadınların daha duyarlı olmasının önemli nedenlerinden biri sayılmaktadır.


Puberte dönemi, HPG eksenin aktifleşmesi yanı sıra, birçok hormonal yapının harekete geçmesi ile başlar.Kadın üreme sistemi üzerinde önemli etkileri olan sistemlerden biri de endojen opioid sistemdir.

Endojen opioidlerden hipotalamik beta endorfinin, hipotalamik luteinizan hormon salınım hormonu(LH-SH, LH-RH) salgılanmasını kısıtladığı ve HPG eksenini baskıladığı saptanmıştır.

Diğer yandan, yetişkin sıçanlarla yapılan çalışmalar, alkolün beyin opioid aktivitesiniarttırdığını göstermektedir.

Alkolle beslenen sıçanlarda pubertenin geciktiği ancak naltrekson ile opioid reseptör blokajı yapıldığında bu durumun tamamen önlenebildiği saptanmıştır.

Bu bulgulardan yola çıkarak "alkol"ün neden olduğu puberte gecikmesinin en azından bir bölümünün, alkolün opioid sistem aktivitesini arttırmasından kaynaklanabileceği düşünülmektedir.

Alkolle beslenen gelişme dönemindeki rhesus maymunlarıylayapılan çalışmalarda ise, menarşın görülme yaşının etkilenmediği ancak adet düzeninin bozulduğu saptanmıştır.

Puberte dönemindeki kız çocuklarının çok hızlı değişen hormonal yapılarının da alkolün etkilerine duyarlı olduğunu gösteren çalışmalar vardır.

İki hafta süreyle orta düzeyde alkol kullanan pubertedeki kız çocuklarının östrojen düzeylerinin baskılandığı; bu durumun üreme sistemi ve kemik olgunlaşması üzerine olumsuz etkileri olabileceği bildirilmektedir.

Üreme dönemindeki yetişkin alkol bağımlısı kadınlarda adet düzensizlikleri, adet kesilmesi, anovulatuar sikluslar, infertilite ve erken menapoz gibi çeşitli üreme fonksiyon bozuklukları geliştiği bildirilmektedir.

Alınan alkol miktarından bağımsız olarak bu etkilerin ortaya çıkabileceği, organ hasarı oluşturacak kadar alkol kullanılmadığı durumlarda bile alkolün hormon dengesinietkileyerek geçici infertiliteye neden olabileceği düşünülmektedir.

Akut ve kronik alkol kullanımının üreme sistemi üzerine etkileri hayvan modellerinde de araştırılmıştır.

Akut alkol kullanımının siklus bozukluğuna neden olduğu ancak alkol kullanılmadığında normal siklusa geri dönüldüğü ; ovulasyon yokluğundan çok, düzensiz ovulasyonlardansöz edilebileceği bildirilmiştir.

Birçok hayvan modeli ve insan çalışmasında, alkolün cinsiyet hormonları başta olmak üzere birçok hormon düzeyini etkilediği saptanmıştır.

Alkol kullanımının, hipotalamo-hipofizer eksende bazen uyarıcı bazen baskılayıcı etkiye sahip olan östrojen hormonunu geçici olarak arttırdığı bildirilmektedir.

Diğer yandan, hipotalamo-hipofizer eksen üzerine baskılayıcı özelliği olan testosteron düzeylerinin,alkol alındığında geçici olarak yükseldiği saptanmıştır