11 Haziran 2013 Salı

Gezi Parkı Karikatürleri

gezi parkı
2 hafta geçmesine rağmen bitmeyen gezi direnişleri bugün bambaşka bir hal aldı.

Bu duruma sanatçı,öğrenci,avukat,doktor kısacası halk da katılarak eylemin gidişatını değiştirdi.

Ancak avukatların gözaltına alınması,polisin taksim de oynadığı tiyatro çok gülünç ve gelecek adına umut kırıcı gelişmeler oldu.

Biraz neşelenmek biraz da umutlanmak için yaratıcı Gezi parkı karikatürlerini sizlerle paylaşıyoruz.


Gezi Parkı Karikatürleri
SAĞOL KUŞ KARDEŞ

çek bağla kontrol et,atış serbest

çapulcuyuz efendim

direnankara

demokrasi

taksim gezi parkı

toma sıkar gösterici dayanır

twitter kovalıyor

ağaçlar kesilmesin

helal lan sana

bird istanbul

polise talimat

panpa

HANDİKAP PUANI NEDİR

Handikap puanı nedir sorusuna gelmeden şunu söylemek gerekiyor ki her at farklı güçlerdedir.Bunun dengeleme için jokey kulübünün bir takım uygulamaları vardır. Handikap puanı da bu uygulamaların en önemlilerinden biridir.

 Handikap Puanı Nedir ; Handikap puanı atların gücünü,seviyesi anlaşıldığı ve buna göre koşulara katılabildiği bir ölçü birimidir.Atlar katıldıkları koşulara ve aldıklara derecelere göre puanlandırılırlar.

 Bu puanlara göre de ; Hand.13 – 1/50 Hand.14 – 1/60 Hand.15 – 1/75 Hand.16 – 30/85 Hand.17 – 40/100 KV-21 – 45/105 KV-22 – 50/110 KV-23 – 55/115 KV-24 – 60/120 KV-25 – 65/125 koşulara katılırlar. Örnek vermek gerekirse Çarşı diye bir atımız var.Bu atın Handikap puanı 76 handikap puanı olan bir at Handikap13-14-15 koşamaz.

 Çarşı isimli safkanımızın koşacağı en alt limit koşu Handikap16 olabilir. Handikap 16 koşuya 76 puanla katılan Çarşı,diğer atlar eğer 76 puanın üstünde ise her puan farkı için yarım kilo ağırlık takarlar.

 Böylece handikap puanı yüksek atlarla,bizim atımız Çarşı arasındaki güç farkı da dengelenmiş olur. Bazen maiden dan geç çıkan atların neden uzun süre maiden de kaldığı düşünülür.

Aslında ilk yarışında rahat kazanan bir yarış atı gücü yüksek görüldüğü için 60 handikap puanı alıp Handikap13 koşusu koşamayabilir.

 Aslında işin içine tam da burada çeşitli stratejiler girebiliyor ve at sahipleri ince planlarla kazanırlarken yarışseverler hayal kırıklığı yaşayabiliyorlar. 


http://atyarisibilgi.blogspot.com/2013/06/handikap-puani-nedir-at-yarisi.html

GEZİ PARKI

Beklenen gezi parkına müdahale bügun sabah saatlerinde geldi ; ama öyle bir geldi ki beni çok derinden etkiledi.

Bugün anladım ki biz mücadeleye devam etmezsek direnmezsek ülkemiz elden gidecek.Bütün medya,basın,polis tamamen iktidarın elinde birer maşa edasıyla hareket ediyorlar. 

5 kişiyle bir toma saatlerce tiyatro oynadılar ve basında bunu canlı yayınladı.Oysa ki kendi halkının deyim yerindeyse günlerce dövüşmesini yayınlamadılar.

Günlerce polis saldırmadıkça şiddete yanaşmayan direnişçiler 5 kişi molotof atınca onlardan biri olarak gösterildiler.Ey basın gün gelecek bu halk sizden hesap soracak.

Valisi,polisi,milletvekili,iktidarı belki gezi parkı direnişini baskıyla,dikatatörlükle ve yalanlarla bitirebilirsiniz ama bunun hesabını halk soracaktır ; o da sormazsa hep arkasına sığınıp kitleleri kandırdığınız yüce yaradan var.

Akm deki bayraklar toplanıp yerine Atatürk ve Türk bayrakları konuldu.Ve türkiye ve Atatürk üzerinden propaganda yapılıyor.

Dana iki hafta önce sen değil miydin iki ayyaşın koyduğu yasa mı olur diyen.Neyin peşindesin badem bıyıklı.

NEYSE ;

Provaskosyonlara gelmeyin arkadaşlar sizi kötü göstermek için fırsat kollanıyor,bu oyunlara gelip bunca emeği,mücadeleyi heba etmeyin.

Konunun devamında bugün taksimden resimler var.


Ahu Tuğba Resimleri-Hayatı-Videoları

1963 yılında dünyaya gelen Ahu Tuğba'nın gerçek ismi Tuğba Çetin'dir.Ancak ünlü olunca ismini değiştirerek Ahu Tuğba yapmıştır.

Hayatı boyunca 5 kez evlenen Ahu Tuğba'nın bu evliliklerinden bir tane kızı bulunmaktadır.Bütün evlilikleri ayrılıkla sonuçlanan oyuncu mutluluğu kariyerinde de bulamamıştır.

Gençlik yıllarında oynadığı erotik filmlerle ve erkek dergilerine verdiği pozlarla ünlenen Ahu Tuğba yaklaşık 45 filmde oynamıştır.

Bu filmlerden en bilinenleri ;
  • Aşk Üçgeni Sibel
  • Mavi Mercedes
  • Dokunmayın Şabanıma
  • Yosma Pınar
  • Yasak İlişki
  • Hayat Kadını

Bu filmlerin yanında bir de albüm çıkartan Ahu Tuğba günümüzde ekranlarda pek karşımıza çıkmamaktadır.

Ahu Tuğba Resimleri
ahu tuğba yatakta

ahu tuğba havuz kenarında

ahu tuğba güzel poz

ahu tuğba erkek dergisi

filmden bir kare

ahu tuğba gençlik yılları

2013 ahu tuğba

Ahu Tuğba Videosu