26 Temmuz 2013 Cuma

Jobs (2013-Steven Paul Jobs'un Hayatı-Ashton Kutcher)

jobs izle
Filmin konusu;

Günümüzde teknoloji dünyasına damga vuran ve insanların en çok tercih ettikleri marka olma yolunda hızla yol kateden Apple firmasının kurucu ortaklarından biri olan Steven Paul Jobs'un hayat hikayesinin anlatıldığı yılın en çok beklenen filminin başrolünde Ashton Kutcher oynuyor.

Ashton Kutcher Jobs'un gençliğine en çok benzeyen oyuncu olduğu için tercih edilmiş ve makyaj ile gerçekten de büyük bir benzerlik sağlanmıştır.

Steven Paul Jobs 1955 yılında California'da dünyaya gelmiştir ve firmasını en yukarıya çıkarttığı günlerde yıllardır mücadele ettiği kansere yenik düşüp 2011 yılında hayatını kaybetmiştir.

55 senelik hayatının her döneminde büyük mücadele veren ve Apple firmasını en yukarıya çıkarmakta en büyük emeği sarfeden Steven Paul Jobs zorluklardan hiçbir zaman yılmamıştır.

Birçok ödül alan ve teknoloji dünyasına getirdiği yenilikler ile yepyeni bir dünyayı ayaklarımıza getiren Steven Paul Jobs'un hayat hikayesini izlemek büyük bir şans olacak.

Bilgiler
yapım;2013-Amerika
tür;biyografi-dram
süre;2 saat
oyuncular;Ashton Kutcher-Josh Gad

Jobs sinema filminden kareler

Jobs filminin fragmanı

Kadınlarda Alkol Kullanımı

Alkol bağımlılığı gibi, etiyolojisinde hem genetik hem de çevresel faktörlerin etkin olduğu düşünülen hastalıklarda, bu etkilerin gücünü araştırmak için yapılan çalışmaların en bilinenleri, ikiz ve evlat edinme çalışmalarıdır.

İkiz çalışmaları, alkol bağımlılığı ve kötüye kullanımının hem kadın hem de erkek monozigot ikizler arasında, dizigot ikizlerden daha fazla olduğunu kadın monozigot ikizlerin alkol tüketim özelliklerinin, dizigot kadın ikizlerden daha fazla benzerlik gösterdikleri bildirilmektedir


Bu bulgular, alkol bağımlılığının genetik bir aktarıma sahip olduğuna ilişkin kanıt olarak değerlendirilmekle beraber, genetiğin etkisinin cinsiyetler arasında farklı olup olmadığı hala çok tartışılan bir konudur.

Çünkü, ikiz çalışmalarının bir kısmı, kadınlarda alkol bağımlılığı gelişmesinde genetiğin etkisinin çok düşük olduğunu; bazıları ise kadınlarda genetiğin etkisinin erkekler kadar belirgin olmadığını bildirmektedir.

Diğer yandan, alkolbağımlılığı gelişmesinde genetiğin etkisinin kadınlarda ve erkeklerde eşit düzeyde olduğunu , hatta kadınlarda genetiğin etkisinin biraz daha belirgin olduğunu bildiren çalışmalar da bulunmaktadır.

Evlat edinme çalışmalarında, doğumlarından hemen sonra, alkol bağımlısı ebeveynlerinin yanından alınarak, sağlıklı aileler yanında büyüyen çocuklarda alkol bağımlılığınınne sıklıkta ortaya çıktığı saptanmaya çalışılmaktadır.

Bu çalışmaların bazıları, biyolojik ebeveynleri alkol bağımlısı olan evlatlık verilmiş kadınlar arasında alkol bağımlılığının yüksek olduğunu, bazıları ise evlatlık verilen kız çocuklarında alkol bağımlılığı gelişmesinin, biyolojik anne-babasının alkol bağımlısı olması ile düşük düzeyde ilişkili olduğunu bildirmektedir ; hatta kadınlarda genetiğin etkisinin erkeklerden daha belirgin olduğunu ildiren çalışmalara rastlanır.

Ancak, birçok ikiz ve evlat edinme çalışması alkol bağımlılığının gelişmesinde genetik yatkınlığın kadınlarda, erkeklerde olduğu kadar, belirgin olmadığını bildirmektedir

Son yıllara kadar, genetik çalışmaların erkeklerin yoğun olarak yer aldığı örneklemlerde yapıldığına; kadınların yer aldığı örneklemlerde ise, kadın grubun sağlıklı karşılaştırma yapılamayacak kadar küçük kaldığına dikkat çekilmektedir.

Bir kısım çalışma ise, hastane kayıtlarının incelenmesiyle yapılmıştır. Oysa antisosyal alkol bağımlıları ve tedavi görecek kadar yoğun alkol kullananların çoğunun erkeklerden oluştuğu; bu tip zorluklardan kaynaklanan istatistiksel güçlüklerin, kadınlardaki alkol kullanım sorunlarında genetiğin etkisinin doğru olarak değerlendirilmesini zorlaştırabileceği vurgulanmaktadır (Nolen-Hoeksema 2004).

Ülkemizde de alkol bağımlılığına yol açan genetik ve çevresel etkilerin araştırıldığı iyi yapılandırılmış, geniş örneklemli çalışmalara gereksinim vardır.

Alkolün fizyolojik etkilerinin kadınlarda farklı olmasının nedenleri Erkeklerde tüketilen günlük alkol miktarlarının 2 birim içki ve altında olması “orta derecede içicilik” olarak, haftalık alkol tüketiminin 14 birim veya bir defada arka arkaya tüketilen alkolün 4 birim ve üzerinde olması ise “riskli içicilik” olarak kabul edilmektedir.

Kadınlarda ise orta dereceli içicilik için günlük alkol tüketiminin bir birimi geçmemesi gerektiği, haftalık 7 birim ve üzeri ya da art arda 3 birim içki tüketilmesinin riskli içiciliğin sınırı olduğu bildirilmektedir.

Alkol bağımlısı kadınlarla yapılan çalışmalar, erkeklere göre çok daha düşük miktarlarda alkol kullanmış olsalar bile, kadınlardaki fiziksel hasarların daha önce ortaya çıktığını göstermektedir.

Alkolün oluşturduğu fiziksel hasarların kadınlarda çok daha erken dönemde ortaya çıkmasına “teleskopik fenomen” denmektedir.

Kadınlar ve erkekler arasındaki alkol kullanım farklılıklarının en temel öğesi, alkolün fizyolojik etkilerinin ve metabolizmasının cinsiyetler arasında farklılıklara sahip olmasıdır.

Eşit ağırlıktaki kadın ve erkekler, eşit miktarlarda alkol kullansalar dahi kadınlarda oluşan etkinin daha fazla olduğu bilinmektedir (Bongers ve ark. 1998). Bu durumu açıklayacak 3 mekanizmadan söz edilebilir.

ANKARA PLAKA KODU

Ankara Plaka Kodu ; 06

Son Konser-A Late Quarlet (2013-Amerika-Müzik)

son konser izle
Filmin Konusu;

Bir müzik grubu düşünün ki 25 yıl boyunca hiç ayrılmadan düzenli olarak müzik yapıp hayatlarına devam etmişler.

Ancak 25 yılında sonunda grubun üyelerinden biri amansız bir hastalık olan Parkinson'a yakalanmasıyla birlikte dağılma süreci başlar.

Yıllardır sorun çıkmayan bu grub üyelerinden birini kaybedince sorunlar yaşamaya başlarlar.Ayrılan grup üyesi yerine genç bir adam gruba dahil olur.

Ancak grup içindeki sorunlar yatışmaz kimisi solo performans yapmak isterken kimisi de gruptan ayrılmayı düşünmektedir.

Son Konser-A Late Quarlet filmi oldukça kaliteli oyuncuları bir araya getirmiş.

Müzik grubunu oluşturan dörtlü ;

  • Christopher Walken (çello)
  • Mark Ivanir (birinci keman)
  • Philip Seymour Hoffman (ikinci keman)
  • Catherine Keener (viyola


Bilgiler;
yapım;2012-amerika
tür;dram-müzik
süre;1 saat 45 dakika
oyuncular;Christopher Walken-Philip Seymour Hoffman-Catherine Keener

Son Konser filminden kareler


Son Konser filminin fragmanı

EŞREF BİTLİS

Türkiye'de bazı insanlar dürüst ve Türkiye'nin geleceğini düşündükleri için öldürülmüşlerdir.

Bu insanların başında Amerika politikalarını sık sık eleştiren amerika ve pkk arasında ilişki olduğunu iddia eden Eşref Bitlis bulunmaktadır.

Görev süresi boyunca görevine ve vatanına bağlı bir komutan olan ve sık sık amerika ve jitem cinayetlerini eleştiren Eşref Bitlis seyahat ederken uçağın arıza yapması sonucunda hayatını kaybetmişti.

Pek çok araştırmacıya göre Eşref Bitlis bir suikaste uğramış failler ise hiç iz bırakmadan Eşref Bitlis'i öldürmüşlerdir.

Devlet bu konuda pek çok kez araştırma yapsa da bu araştırmalardan bir sonuç çıkmamış ve Türk ordusu belki de gelecekteki Genelkurmay başkanını kaybetmiştir.

1933 yılında Malatya'da dünyaya gelen ve Orgeneral rütbesine kadar ulaşan komutan Malatyalı olması nedeniyle Kürt halkının sorunlarını bilmekte ve çözüm amaçlı politikalar geliştirmekteydi.

Ancak bazı derin çevreler Eşref Bitlis Paşa'nın bu tavırlarından oldukça rahatsız olacak ki kaza süsü verilerek ortadan kaldırıldı.

Ölümünden 7 gün önce Türkiye'de bulunan İncirlik üssünden kalkan uçaklar Pkk ya yardım ediyor şeklinde beyanat veren Bitlis'in belki de bu sözleri ölümüne sebep oldu.

Sık sık Pkk ve derin devlet uyuşturucu kaçakcılığında ortaklık yaptığını ve gencecik fidanların bu kara para için harcandığını ifade eden Bitlis günümüzdeki derin devlet ilişkileri konusuna o günlerde dikkat çekmek istemiş ancak başarılı olamamıştı.

Eşref Bitlis'in ölümüne birçok insan suikast gözüyle bakmaktadır ve eğer haklılarsa bu suikast yöntemi Amerika-İsrail istihbarat birimlerinin kullandığı en etkili yöntemler olarak ortaya çıkmaktadır.

Bunun yanında Eşref bitlis o yıllarda bile Pkk terörünün silah ile bitmeyeceğini ve Kürt halkı ile anlaşılabileceğini öngörmekteydi.

Turgut Özal o dönemlerde Eşref Bitlis ile birlikte Adnan Kahveci'ye de oldukça güvenmekteydi.İkisinden de Kürt sorunu ile ilgili bir rapor istemişti.

Ancak Turgut Özal'ın bu istediği gerçekleşmedi çünkü iki güvendiği isim arka arkaya şüpheli ölümlerle hayatlarını kaybettiler.

Bunun yanında rahmetli gazeteci Uğur Mumcu ile de sık sık görüşen Eşref Bitlis bu konuda sürekli görüş alışverişinde bulunuyordu.

Ancak Uğur Mumcu pkk-mit ilişkilerini açıklayan belgeleri kitabından yayınlayamadan öldürülünce Eşref Paşa'da sıranın kendisinde olduğunu yakınlarına belirtmiştir.

Uğur Mumcu eğer o kitabı yayınlayabilseydi yer yerinden oynayacaktı diyen Eşref Bitlis ne yazık ki Türk istihbaratı da Pkk nın kuruluşunda önemli bir rol oynamıştır diye konuşmuşturç

Biz de bu konuda ilgili olan arkadaşlar ile Eşref Bitlis suikasti ile ilgili Trt Haber tarafından hazırlanan belgeseli sizlerle paylaşıyoruz.

Belgeseldeki detaylar gerçekten de çok ilgi çekici.İyi seyirler...

kaynak : http://isparta40piyade.blogspot.com/2013/07/esref-bitlis-suikasti.html

Eşref Bitlis Resimleri
düşen uçak

eşref bitlis ölmeden önce

eşref bitlis orgeneral

buzlanma yalandı


Eşref Bitlis Belgeseli

İNÖNÜ KAZLIÇEŞME

İnönü Stadı ile ilgili çıkan dedikodularla ilgili bir yazı yazmıştım.Bugün ajanslara düşen haberlere göre İnönü stadının altında tarihi eser kalıntıları bulunmuş.

Pek çok Beşiktaşlı sözü güvenilir spor yazarları çeşitli bahanelerle Beşiktaş Stadının yerine yeni stadın yapılmayacağını söyleyip başkanı uyarmışlardı.

Ancak bu uyarılar ne yazık ki dikkate alınmadı.Gazetelere göre Beşiktaş stadı Kazlıçeşmeye yapılacak ve Beşiktaş stadının olduğu yere ise iktidarın farklı birşey planladığı belirtiliyor.

ARTVİN PLAKA KODU

Artvin Plaka Kodu ;08