28 Temmuz 2013 Pazar

Şeytan Tohumu-The Possession (2013-Korku-Gerilim-Amerika)

şeytan tohumu izle

Filmin Konusu;

Bir kız ve onun ailesinin başından geçen gerilim ve korku dolu hikayenin anlatıldığı 23 ağustosda vizyona girecek bir film.

Bir gün kız antika bir kutu bulur.Bu antika kutuyu alan ve açan genç kız ne olduğunu anlamadığı bir şeyin etkisi artına girmiştir.

Bu antika kutunun içinde eski çağlarda yaşayan ve çok kızgın bir ruhun kölesi olur. Ruhun çok kötü ve tehlikeli olması ailesini de panikletir.

Kızlarını kurtarmak için herşeyi yapan aile bakalım başarılı olacak mı ?

bilgiler;
yapım;2013-Amerika
tür;korku-gerilim
süre;1,5 saat
oyuncular; Jeffrey Dean Morgan-Kyra Sedgwick

Şeytan Tohumu filminden kareler

Şeytan Tohumu Filmi fragmanı

BAYBURT PLAKA KODU

Bayburt Plaka Kodu;69

HAKKARİ ÇUKURCA

Hakkari Çukurca çekilme dönemi başlamadan önce hergün çatışmaların olduğu ve bizler açısından en kötü şehit haberlerinin geldiği bölgedir.

Çukurca Irak sınırında bulunan Hakkari'nin 3 ilçesinden biridir 1953 yılında ilçe olmuştur.

Çok soğuk bir iklime sahne olan Çukurca dağlık bir bölgede yer aldığı için sınır savunma ve pkk ile mücadelenin çok zor olduğu bir coğrafyadır.


Sınıra yakın yerlerde kurulan üs bölgeleri ırak'tan bile saldırılabilecek bir konumda bulunduğu için teröristler saldırıp ırak topraklarında izlerini kaybettirebilmektedirler.

En son olarak Çukurca'da yapılan terörist saldırı tarihler 19 Ekim 2011 gösterdiğinde yapıldı.

Bu saldırının en önemli özelliği birçok farklı askeri merkezlerin aynı anda yoğun bir şekilde ateş altına alınması olarak gösterilebilir.

Saatler gece yarısı 01:00'i gösterdiğinde başlayan çatışmalarda 24 askerimiz şehit olmuş 18 askerimiz de yaralanmıştı.

Teröristlerin bu saldırılardaki hedefleri
  • Çukurca İlçe Jandarma Komutanlığı
  • Çukurca Asayiş Bölük Komutanlığı
  • Çukurca Asayiş Tepe Üs Bölgesi
  • Çukurca Sivri Tepe Üs Bölgesi
  • TOKİ Polis Lojmanları
  • Gezitepe Jandarma Sınır Komutanlığı
  • Çukurca-Keklikkaya sınır noktası
  • Çukurca 21’inci Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı 
Teröristler 90 lı yılların ilk dönemleri dışında hiçbir zaman bir Tugaya saldıracak cesareti kendilerinde bulamamışlardır.

Bu saldırının bir diğer önemli yönü de budur.Teröristler Türkiye devletine bu saldırılar ile bir gözdağı vermiş ancak daha sonraki operasyonlar ile çok büyük bir tokat yemiştir.
8 farklı bölgeye yaklaşık olarak 300-400 arası bir pkk lı saldırı gerçekleşmiş en çok şehitte Kekliktepe karakolunda verilmiştir.Bu saldırılardaki 24 şehidin 21'ini Kekliktepe Karakolundan verdik.

Sonradan anlaşılan plana göre Kekliktepe karakolu yardım gitmemesi için böyle bir plan yapıldığı belirlenmiştir.

Sabahın ilk ışıklarına kadar süren çatışmalar sonunda teröristler ile sıcak temas sağlanmış ve 15 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir.

Bu saldırının diğer bir önemli tarafı Suriyeli teröristlerin çoğunluğunun bu eyleme katılması ve Türkiye'nin Suriye politikasını belirlediği dönemler olması olarak gösterilebilir.

Diğer yandan bu saldırıdan sonra Kazan Vadisi ve çevresi yoğun bir bombardımana sahne olmuştur ve büyük operasyonlar gerçekleşmiştir.

Hatta teröristlerin partisi kimyasal silahlar kullanıldığını açıklayarak gündeme gelmiştir.Isparta'dan bu bölgeleri giden arkadaşların psikolojilerini anlamak benim için zor değil ancak her şartta orada bu tarz olayların olabileceğini unutmayın.

KAYNAK : isparta40piyade.blogspot.com/2013/07/hakkari-cukurca-saldirilari.html

Çukurca Saldırısı Resimleri
çukurda saldırıları

hakkari haritası

salrırıdan sonra yapılan operasyonlar

saldırılan noktalar

hakkari tugay komutanlığı

kekliktepe karakolu

polis lojmanları
Sizlerle paylaşacağımız bu video bu saldırılarda "Hakkın Rahmetine kavuşan ölümsüz şehitlerimiz" var.
Ramazan ayını yaşadığımız bu günlerde dualarınızı eksik etmeyin unutmayın şehitlerimiz bizler rahat uyuyalım diye bu arazilerde hayatları pahasna çatıştılar.

Hakkari Çukurca Şehitlerimiz

BARTIN PLAKA KODU

Bartın Plaka Kodu ;74

HAMSİLİ YUMURTA TARİFİ

hamsili yumurta tarifi
Hamsili yumurta malzemeleri;
  • 500 gram hamsi
  • 100 gram mısır unu
  • 2 adet yumurta
  • tuz
  • kızartmak için sıvı yağ 

Hamsili Yumurta Nasıl Yapılır :

Hamsilerin kılçıkları ayıklanarak temizlenir ve tuzlanır.İki hamsi birbirine eklenip ve mısır ununa bulanarak az yağda teflon tavada kızartılır.

Yumurta ayrı bir yerde çırpılarak hamsilerin üzerine dökülür ve arkalı önlü kızarması sağlanır.Hamsili yumurta sıcak olarak servis yapılır.

KAYNAK : http://piranalar.blogspot.com/2013/07/hamsili-yumurta-nasil-yapilir.html

Kadınlarda Alkol Kullanma Beklentileri

Alkol kullanımında beklentilerin, erkekler ve kadınlardafarklılıklar gösterdiği bildirilmektedir.

Önceki çalışmalarda erkeklerin girişken olmak, cinsel uyarılma sağlamak ve anksiyetelerini azaltmak için alkol kullanmayı tercih etmeleri olarak belirtilmektedir.

Ancak kadınların sosyal olarak daha çekici olmak ve sosyal anksiyetelerini yatıştırmak için alkol kullanmayı tercih ettikleri saptanmıştır.


Ancak zaman içinde alkolden beklentiler de değişiklikler göstermiştir.

Son çalışmalar, her iki cinste de sosyal nedenlerin (daha iyi eğlenebilmek, kendini daha iyi hissetmek, yeni insanlarla daha kolay tanışabilmek vb.) daha fazla önem kazandığını yansıtmaktadır (Borjesson ve Dunn 2001).

Kadınların içme davranışları sahip oldukları sosyal rol, medeni durumları ve yaşları ile yakından ilişkilidir.

Kadınların sosyal rollerindeki değişiklikler, ekonomik özgürlük kazanmaları, kadınlar arasında alkol bağımlılığıgörülme oranlarındaki hızlı artışın nedeni olarak gösterilmektedir.

Bununla birlikte, alkol kullanım sorunlarının kadınların sosyal rollerinin fazlalaşması ile artış göstermediği; ancak sahip oldukları sosyal rollerindeki ani değişikliklerin (örn. boşanmak, işinden ayrılmak, annelik rolünün kaybı vb.) kadınların alkol kötüye kullanım riskini arttırdığı bildirilmektedir.

Yoğun alkol kullanımının sıklıkla hiç evlenmemiş, boşanmış ya da eşinden ayrı yaşayan veya evlenmeden birlikteliğini sürdüren kadınlar arasında görüldüğü bildirilmektedir (Gordis 1990).

Ülkemizde yapılan bir çalışmada da alkol bağımlılığı tedavisi için başvuran kadın hastalar arasında boşanmış veya bekar olanların daha fazla olduğu saptanmıştır.

Genel olarak kadınlar eşleri, kardeşleri ya da yakın arkadaşlarının içme davranışlarına benzer içme davranışına sahiptirler.

Alkol bağımlısı evli kadınlar arasında, eşi alkolik olanlar; alkol kullanım sorunu olmayan evli kadınlara göre, belirgin derecede daha fazladır.

Bu Aşk Fazla Sürmez (2013-Romantik-İngiltere)

bu aşk sürmez izle
Filmin Konusu;

Gittikleri bir partide hayatlarının en önemli kararı verecekleri insanı gördüklerine inanan ve evlenen bir çiftin komik hikayesi.

Partide tanışıp bir anlık duyguları ile evliliğe karar veren Nat ve Josh ikili evlenmiş ve evlilikleri 1. seneyi doldurmuştur.

İkisinin de arkadaşları bu evliliğe karşı olmalarına rağmen kimseyi dinlemeden yaptıkları evliliğin ilk dönemleri çok mutlu geçmiştir.

Cicim ayı olarak nitelendirilen dönem bitince büyük sorunlar yaşayan çift yanlış karar verdiklerini düşünmektedirler.

Tam bu sorunlarla uğraşırlarken hayatlarına çekici insanlarda girince ne yapacaklarını bilemezler ve işler daha fazla karışır.

Hayatlarına giren bu insanlar evliliklerini bitirmelerine mi yoksa birbirilerini sevdiklerini anlamalarına mı yarayacak.

Bilgiler;
yapım;2013-ingiltere
tür;romatik-komedi
süre;1 saat 37 dakika
oyuncular; Rose Byrne-Simon Baker

Bu aşk fazla sürmez filminden kareler

Bu Aşk fazla sürmez filmi fragmanı

BALIKESİR PLAKA KODU

Balıkesir Plaka Kodu ; 10