29 Temmuz 2013 Pazartesi

Gönlümü Çaldın (2013-Romantik-Amerika)

gönlümü çaldın izle

filmin konusu;

2013 en iyi romantik komedilerinden biri olarak gösterilen Gönlümü Çaldın filminin başrollerinde Shane Mcrae-Aubrey Dollar var.


Filmde çok yakın bir arkadaşlıkları olan Josh ve Molly birlikte büyüdükleri şehre yine bir arkadaşlarının düğünü için geri gelirler.


Bu düğünde Josh'ın babasının çok ağır bir hastalık yaşadığını öğrenen çift etraflarına sevgili olduklarını ve çok mutlu olduklarını söylerler.


Geçmişten beri herkesin birbirlerine yakıştırdıkları Josh ve Molly bu oyunu sürdürmekte zorlanırlar çünkü etraflarındaki herkes bu habere çok sevinmiş ve onları evlendirme çabasındalardır.

Josh'ın babası ise ölmeden oğlunun evlendiğini görmeyi çok istemektedir evleneceği kızın molly olması ise çok daha güzel bir haberdir.

Josh ve Molly ise birbirlerinden etkilenmeye başlarlar ancak itiraf etmekte zorlanırlar.

bilgiler;
yapım;2013-amerika
tür;romantik
süre;96 dakika
oyuncular; Shane Mcrae-Aubrey Dollar


Gönlümü Çaldın filminden resimler

Gönlümü Çaldın Fragmanı

BATMAN PLAKA KODU

Batman Plaka Kodu;72

BİLECİK PLAKA KODU

Bilecik Plaka Kodu;11

Diana (2013-Biyografi-108 Dakika-Naomi Watts)

lady diana filmi izle
Filmin konusu;

Lady Diana Prens charles'in ilk eşidir.1997 yılında geçirdiği trafik kazası nedeniyle hayata veda eden Diana'nın ölümünün altındaki sır perdesi aralanamıştır.

Cenazesini 2,5 milyar kişi canlı olarak izlemiştir.Çok önemli bir kadın olan Lady Diana'nın hikayesi beyaz perdeye taşınıyor.

Ünlü ve başarılı oyuncu Naomi Watts'ın başrolde Diana'yı oynayacağı film 2013 yılında vizyona girecek.

Filmde Lady Diana'nın son iki yılında yaşadıkları anlatılırken ne kadar sevgi dolu ve aşka bağımlı bir kadın olduğunun da altı çizilecek.

bilgiler;
yapım;2013-Amerika
tür;dram-biyografi
süre;1 saat 48 dakika
oyuncular; Naomi Watts-Naveen Andrews-Cas Anvas

Lady Diana filminden kareler

Lady Diana Fragmanı İzle

Aşkın 10 Kuralı-10 Reg 10 Regole (2013-İtalya-Romantik)

aşkın 10 kuralı izle
Filmin Konusu;

Kadınlar konusunda çok başarısız olan ve arkadaşları tarafından bu durumu ile sürekli dalga geçilen Marco bu hayatını değiştirmek istemektedir.

Yarım zamanlı olarak çalıştığı iş yerinden güzeller güzeli bir kıza aşık olan ve ne yapacağını bilemeyen Marco kurtuluş reçetesini babasında arar.

Çünkü babası Renato kadınlardan çok iyi anlamakta ve hangi kızın ne şekilde tavlanacağını çok iyi bilmektedir.

Babası tarafında yapması gereken 10 şeyi öğrenen Marco bunları uygulayıp aşık olduğu kız ile sevgili olabilecek mi?

bilgiler;
yapım;2013-italya
tür;romantik
süre;100 dakika
oyuncular; Giulio Berruti-Cinzia Mascoli

Aşkın 10 kuralı filminden kareler

Aşkın 10 kuralı filminin fragmanı

Kadınlarda Alkol Kullanımı ve Hormonlar

Kadınlardaki üreme sistemi hipotalamus, hipofiz ve gonadların (ovaryum) birlikte çalıştığı bir eksenden oluşur (HPG ekseni).

Eksendeki iletişim, salgılanan hormonlarla sağlanır.

Kadınlardaki karmaşık ve sürekli devinim gösteren hormonal sistem, her yaş döneminde dışarıdan yapılan girişimlere oldukça duyarlıdır.

Bu özellik, kadınların hem alkole verdikleri yanıtların farklı olmasının, hem de alkolün oluşturduğu fiziksel hasarlara kadınların daha duyarlı olmasının önemli nedenlerinden biri sayılmaktadır.


Puberte dönemi, HPG eksenin aktifleşmesi yanı sıra, birçok hormonal yapının harekete geçmesi ile başlar.Kadın üreme sistemi üzerinde önemli etkileri olan sistemlerden biri de endojen opioid sistemdir.

Endojen opioidlerden hipotalamik beta endorfinin, hipotalamik luteinizan hormon salınım hormonu(LH-SH, LH-RH) salgılanmasını kısıtladığı ve HPG eksenini baskıladığı saptanmıştır.

Diğer yandan, yetişkin sıçanlarla yapılan çalışmalar, alkolün beyin opioid aktivitesiniarttırdığını göstermektedir.

Alkolle beslenen sıçanlarda pubertenin geciktiği ancak naltrekson ile opioid reseptör blokajı yapıldığında bu durumun tamamen önlenebildiği saptanmıştır.

Bu bulgulardan yola çıkarak "alkol"ün neden olduğu puberte gecikmesinin en azından bir bölümünün, alkolün opioid sistem aktivitesini arttırmasından kaynaklanabileceği düşünülmektedir.

Alkolle beslenen gelişme dönemindeki rhesus maymunlarıylayapılan çalışmalarda ise, menarşın görülme yaşının etkilenmediği ancak adet düzeninin bozulduğu saptanmıştır.

Puberte dönemindeki kız çocuklarının çok hızlı değişen hormonal yapılarının da alkolün etkilerine duyarlı olduğunu gösteren çalışmalar vardır.

İki hafta süreyle orta düzeyde alkol kullanan pubertedeki kız çocuklarının östrojen düzeylerinin baskılandığı; bu durumun üreme sistemi ve kemik olgunlaşması üzerine olumsuz etkileri olabileceği bildirilmektedir.

Üreme dönemindeki yetişkin alkol bağımlısı kadınlarda adet düzensizlikleri, adet kesilmesi, anovulatuar sikluslar, infertilite ve erken menapoz gibi çeşitli üreme fonksiyon bozuklukları geliştiği bildirilmektedir.

Alınan alkol miktarından bağımsız olarak bu etkilerin ortaya çıkabileceği, organ hasarı oluşturacak kadar alkol kullanılmadığı durumlarda bile alkolün hormon dengesinietkileyerek geçici infertiliteye neden olabileceği düşünülmektedir.

Akut ve kronik alkol kullanımının üreme sistemi üzerine etkileri hayvan modellerinde de araştırılmıştır.

Akut alkol kullanımının siklus bozukluğuna neden olduğu ancak alkol kullanılmadığında normal siklusa geri dönüldüğü ; ovulasyon yokluğundan çok, düzensiz ovulasyonlardansöz edilebileceği bildirilmiştir.

Birçok hayvan modeli ve insan çalışmasında, alkolün cinsiyet hormonları başta olmak üzere birçok hormon düzeyini etkilediği saptanmıştır.

Alkol kullanımının, hipotalamo-hipofizer eksende bazen uyarıcı bazen baskılayıcı etkiye sahip olan östrojen hormonunu geçici olarak arttırdığı bildirilmektedir.

Diğer yandan, hipotalamo-hipofizer eksen üzerine baskılayıcı özelliği olan testosteron düzeylerinin,alkol alındığında geçici olarak yükseldiği saptanmıştır