30 Temmuz 2013 Salı

BİTLİS PLAKA KODU

Bitlis Plaka Kodu;13

BİNGÖL PLAKA KODU

Bingöl Plaka Kodu;12

BRAD PİTT MUHTEŞEM YÜZYIL

Türk televizyonlarında Osmanlı tarihini ekranlara yansıtan ve dikkatleri üzerine çeken Muhteşem Yüzyıl dizisi reytinglerde hep birinci olmaktadır.

Gerek iktidar partisi gerekse de Osmanlı devleti sempatizanları tarafından çok ağır eleştirilen Muhteşem Yüzyıl yeni sezonda büyük bir bomba patlatmaya hazırlanıyor.

Meryem Üzerli'nin diziden ayrılmasıyla birlikte kan kaybeden ancak bu boşluğu Vahide Gördüm ile dolduran yapımcılar yeni sezona çok iddialı hazırlanıyorlar.


Bu konularla ilgili yazdığı yazılarla tanınan ve camiayı ile bilen Yüksel Altuğ Muhteşem Yüzyıl ile ilgili bomba gibi bir haber paylaştı.

Bu habere göre Muhteşem Yüzyıl ekibi Brad Pitt ile antlaşmaya çok yakınmış ve Brad Pitt diziye konuk oyuncu olarak gelecekmiş.

Dizinin yapımcı şirketi TİM'S Production bu konu ile ilgili yazıyı yalanlamazken Brad Pitt'in canlandıracağı karakter bile belliymiş.

Kanuni Sultan Süleyman ile düşman olacak ir karakteri canlandıracak Brad Pitt'i ikna çabaları sürüyormuş.

Yapım şirketi bombaların sadece Brad Pitt ile sınırlı kalmayacağını ve devamının da olduğunu belirtirken bu konuda isim vermediler.

Brad Pitt'in yanında bir de Angelina Jolie'yi getirseler tadından yenmezdi aslında ama eminim o da düşünülen isimlerden biridir.

kaynak : http://angelamjoliem.blogspot.com/2013/07/brad-pitt-muhtesem-yuzyilda-oynayacak.html

Başvuru Kabul-Admission (2013-Romantik-Amerika)

başvuru kabul izle
Filmin konusu;

2013 yapımı Başvuru Kabul-Admission filminin başrollerinde Tina Fey-Paul Rudd yer alıyor film otoritelerden eleştiriler alsa da gişede umduğu sayıyı yakalamıştır.

Tina Fey'nin canlandırdığı karakter olan Portia Nathan oldukça zeki güzel ve kuralları olan bir kadındır.

Princeton Üniversitesi'nde terfi alan ve üst düzey yöneticilik yapmak için az bir zamanı kalan Portia liseden arkadaşı olan ve Paul Rudd'un canlandırdığı karakter olan John Pressman'ın çağırmasıyla küçük bir kasabada kendini bulur.

John ile aralarında bir etkileşim olan Portia kurallarını yıkmaya ve John'a bir şans vermeyi dener.

Ancak aralarında oluşan etkileşim bakalım Portia'ya mutluluk getirecek midir?

Bilgiler;
yapım;2013-Amerika
tür;romantik-komedi
süre;100 dakika
oyuncular; Tina Fey-Paul Rudd

Başvuru kabul filminden kareler

Başvuru Kabul filminin fragmanı

BEŞLİ GANYAN

altılı ganyan kuponu
Eski yarışseverler bilirler ki altılı ganyan oyunu dışında bir de üçlü ganyan oyunu vardı.Ancak daha çok gelir elde etmek için güzel bir planlama yapan jokey kulübü beşli ve dörtlü ganyan oyunlarını da aktif hale getirerek gelirlerini katladı.

Ancak benim ve birçok yarışseverin de dikkat ettiği gibi özellikle beşli ganyanın aktif hale gelmesinden sonra Altılı Ganyan'ın ilk ayağında büyük sürprizler yaşanmaya başladı.

Bunun sebebi komplo teorisini seven yarışseverlere göre insanları beşli oynamaya alıştırmak.Keyifli bir altılı ganyan izlemek isteyen yarışseverler ilk ayakta yatınca beşli ganyan oynuyorlar.

Beşli ganyan yatınca dörtlü ganyan oynuyorlar bu da ilk iki ayakta yaşanan sürprizlere yarışseverlerin şüpheyle yaklaşmasına sebep oluyor.

Bu da haliyle büyük meblağların ortaya çıkmasına sebep oluyor.Her ne kadar inanmak istemesek de paranın olduğu yerde herşey olabilir.

Zaten çoğu yarışsever bu durumun farkında olduğu için ilk ayağa çok fazla at yazıp yazmamak için yapabileceklerini yapıyorlar.

Özellikle arap atlarının koştuğu ilk ve ikinci ayaklara fazla at yazmanızı öneriyorum.

kaynak ; http://atyarisibilgi.blogspot.com/2013/07/altili-ganyan-ve-besli-ganyan-hakkinda.html

Kadınlarda Alkol Hastalıkları

Alkolün metabolize edilmesindeki farklılıklar, kadınların erkeklerle aynı oranda alkol tükettiklerinde bile ortaya çıkan bedensel hasarlara daha duyarlı olmalarına neden olmaktadır.

Ağır içiciliği olan (günde 6 ve daha fazla birim içki) kadınlardaki ölüm riskinin, az alkol tüketen(günde bir birim içkiden daha az) kadınlara göre %160 arttığı bildirilmiştir.

Oysa bu oran erkeklerde sadece %40’dır.Kadın ve erkek alkol bağımlıları karşılaştırıldığında, kadın alkol bağımlılarınınölüm oranlarının erkek bağımlılardan %50-100 daha yüksek olduğu saptanmıştır.


Alkol bağımlısı kadınların en önemli ölüm nedenleri intiharlar, alkollü iken meydana gelen kazalar, alkol kullanımına bağlı gelişen dolaşım bozuklukları ve karaciğer sirozudur.

Erkeklerle karşılaştırıldığında kadınlarda, günlük alkol tüketim miktarları daha düşük ve yoğun içicilik dönemleri daha kısa olduğunda bile, başta alkolik siroz ve alkolik hepatit olmak üzere farklı karaciğer hastalıklarının daha çabuk geliştiği bildirilmektedir.

Alkole bağlı karaciğer hasarının nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, yukarıda sayılan metabolizma farklılıklarının yanı sıra, alkol ve östrojenin ortak etkisinin karaciğerde oluşan hasarı arttırdığı düşünülmektedir.

Yoğun alkol kullanımı kardiyomiyopati, disritmi ve hipertansiyon gibi kalp hastalıklarını arttırmaktadır.

Bir yıllık bir dönem içinde erkeklerde günde beş birimden; kadınlarda günde 2 birimden fazla alkol tüketmenin kalp hastalığı gelişme riskini artırdığı bildirilmektedir.

Diğer yandan, erkeklerde ve postmenapozal kadınlarda, orta düzeyde alkol tüketimininmiyokardiyal enfarktüs ve kardiyak hastalıklardan ölüm riskini azalttığını bildiren çalışmalar da vardır.

Ancak, kalp hastalığı için başka risk faktörü bulunmayanlar ve genç kadınlarda, düşük/orta düzeyde alınan alkolün koruyucu etkisi bulunmadığı da bildirilmektedir

Alkol kullanımı ve meme kanseri gelişimi arasındaki ilişki, oldukça ilgi çeken ve araştırılan bir alan olmuştur.Ancak, bu konudaki bulgular birbirleri ile çelişki göstermektedirler.

Bazı çalışmalar, düşük düzeyde alkol kullanımı ile meme kanseri riskinin artmadığını bildirmekle birlikte; kadınlardaki orta ve yoğun alkol kullanımının meme kanseri riskini arttırdığını bildiren önemli sayıda çalışma mevcuttur

Hatta bazı araştırmacılar, kadınların hamileliklerinde düşük dozda alkol kullanmalarının bile doğan kız çocuklarında meme dansitesinin ve meme kanseri riskinin artmasına neden olduğunu savunmaktadırlar.

Yapılan bir meta analiz çalışmada, tüketilen günlük alkol miktarı ile meme kanseri arasında bir doz-yanıt ilişkisi bulunduğu gösterilmiştir.

Diğer yandan, 25 kadından 1’inin meme kanserinden öldüğü bildirilmekte ve meme kanseri görülme riskinin yüksek olduğu 35-64 yaş arası kadınlarda, alkol kullanımının azaltılmasıyla bu riskin de azaltılabileceğine dikkat çekilmektedir.

BOLU PLAKA KODU

Bolu Plaka Kodu;14

Dadım Aşık-Nanny Diaries (2007-Romantik-Scarlett Johansson)

dadım aşık izle
Filmin Konusu;

Amerika'nın en önemli kadın oyuncularından biri olan güzel oyuncu Scarlett johansson'un başrollerde oynadığı Dadım Aşık filmi 2007 de vizyona girmiştir.

Filmde Scarlett johansson'un canlandırdığı karakter olan Annie üniversitenden yeni mezun olmuş para kazanmak için zengin mühitlerde başvurularda bulanan bir kadındır.

Sonunda zengin bir ailenin yanında işe başlayan ve zengin yaşama adapte olmakta zorlanan Annie patronu Linney'in ilginç istekleri ve bakıcısı olduğu Grayer konusunda sıkıntılar yaşamaktadır.

Çok bunalan ve hayatından memnun olmayan Annie günün birinde tanıştığı bir adama aşık olur.Hem işi hem de aşkı yürütmeye bakalım adapte olabilecek mi?

Bilgiler;
yapım;2007
tür;romantik-komedi
süre;101 dakika
oyuncular;Scarlett Johansson-Chris Evan

Dadım aşık filminden resimler

Dadım Aşık filmi fragmanı

Buraya Kadar-This is The End (2013-Komedi-Amerika)

buraya kadar izle
Filmin konusu;

Amerikan sinemasının en komik genç yıldızlarının bir araya geldiği ve Emma Watson,Rihanna gibi popüler kadınlarında rol aldığı film 2013 yılının en iddialı komedi filmi olarak gösteriliyor.

Aksiyon,macera ve komedinin iç içe geçtiği film 13 Eylül'de vizyona girecek ve şimdiden Amerika'da biletleri tükenmeye başladı.

filmin konusuna gelirsek ;

Beraber büyüyen altı arkadaş evde parti vermektedirler ancak tam bu sırada yaşanan bir felaket yüzünden ikamet ettikleri şehir yıkılmıştır.

Evde mahsur kalan bu altı arkadaş çok zor günler geçirmektedirler yiyecek yemekleri itinalı kullanmaktadırlar.

Bu şartlar altında arkadaşlıkları bozulan ve gerilen ortamda hepsi yalnız kalan bu altı adam komedinin dibine vuracaklar.

Bilgiler;
yapım;2013-Amerika
tür;komedi-aksiyon
süre;
oyuncular; Emma Watson-James Franco-Rihanna

Buraya Kadar filmi resimleri

Buraya Kadar-This The End filminin fragmanı