31 Temmuz 2013 Çarşamba

Büyük Kumar-Runner Runner (2013-Macera-Justin Timberlake)

büyük kumar izle
Filmin konusu;

Büyük kumar-Runer Runner 2013 yılının en çok beklenen filmlerinden biri olarak gösterilmektedir.

Özellikle Ben Affleck,Justin Timberlake gibi iki ünlü ismin oyuncu kadrosunda olması ve filmin senaryosunun çok güzel olması bunun en önemli sebeplerinden biri olarak gösterilmektedir.

Filmde elindeki bütün parasını online kumar sitesinde kaybeden bir adamın hikayesi anlatılıyor.

Büyük paralar kazanacakken yaptığı büyük bir hata nedeniyle başı büyük belaya giren adamın kurtuluş reçetesi eski bir arkadaş olacaktır.

bilgiler;
yapım;2013-Amerika
tür;Gerilim-macera
süre;1,5 saat
oyuncular;Ben Affleck-Justin Timberlake

Büyük kumar filminden kareler;

büyük kumar-runner runner filminin fragmanı

BURSA PLAKA KODU

Bursa Plaka Kodu;16

Ölüzsüz Polisler-R.I.P.D (2013-Aksiyon-Macera-Amerika)

ölüzsüz polisler izle
Filmin konusu;

Amerikan sinemasının yetiştirdiği en önemli yeteneklerden biri olan Ryan Reynolds'un bu filmde canlandırdığı karakter Nick Walker öldürülmüş bir polistir.

Öldükten sonra da polisliğe devam etmek için ölümsüzlerin katıldığı teşkilata katılan Nick burada Roy ile tanışır.

Roy oldukça deneyimli bir ölü polistir.Yasak olmasına rağmen ikili birlikte kendilerinin ölümlerine neden olan suçlulardan intikam almaya karar verirler.

En önemli avantajları ölümsüz olmalarıdır.Artık standart aksiyon filmlerinin iş yapmaması nedeniyle senaristlerin aykırı filmlerine örnek verilebilecek bir film.

bilgiler;
yapım;2013-amerika
tür;aksiyon-komedi
süre;1,5 saat
oyuncular;Ryan Reynolds-Robert Knepper

Ölümsüz polisler filminden kareler


Ölümsüz Polisler-R.I.P.D filmi fragmanı

BURDUR PLAKA KODU

Burdur Plaka Kodu;15

You're Next (2013-Gerilim-Korku-Amerika)

you're next izle
filmin konusu;

Davison ailesi çok mutlu bir yaşantısı olan sıradan bir amerikalı ailesidir.Ailenin mutluluğu kim olduğu bilinmeyen bir grubun evlerine gelmesiyle bozulacaktır.

Bu grup katillerin bir araya geldiği ve amaçları tamamen öldürmek olan insanlardan yani canilerden oluşuyordu.

Evlerinde mahsur kalan ve kaçma şanslarının olmadığı gece aile için büyük zorluklarla geçecek ve ölüme çok yakın olacaklardır.

Bu grubun lideri kendine çok güvenen ve çok zeki bir adamdır.Onun zekasını yenmek için yapılacak herşey ölümle bitebilir.

bilgiler;
yapım;2012-amerika
tür;gerilim-korku
süre;1 saat 35 dakika
oyuncular;Sharni Vinson-Barbara Crampton

You are next filminden kareler

You're Next Fragmanı İzle

Şirinler 2 - Smurf 2 (2013-Animasyon-Amerika)

şirinler 2 izle
Filmin konusu;

Şirinlerin baş düşmanı Gargamel uzun süredir kafasında planladığı Şirinler'i yakalama planını devreye sokuyor.

Şirinlere benzeyen Haylazlar adı altında ürettiği karakterler ile Şirinler'in varlığını keşfedecek ve şirin ırkı yaratacaktır.

Bunun yapabilmek için Şirine'yi kaçırması gerekmektedir ve kaçırır da.

Şirine'yi Paris'e kaçırıp çalışmalar yapan Gargamel'i durdurmak için Şirinler'in eski dostları Patrick ve Grace Winslow'a ihtiyacı olacaktır.

Çizgi film dünyasının en güzel eserlerinden biri olan Şirinler özellikle çocuk sinemaseverlerin merakla beklediği bir yapım.

bilgiler;
yapım;2013-amerika
tür;animasyon
süre;1 saat 50 dakika
oyuncular; Neil Patrick Harris-Katy Perry


Şirinler 2 filminden kareler

Şirinler 2-The Smurfs 2 fragmanı

DESTEK KITASI ŞIRNAK

Şırnak Silopi'de birçok farklı yerde askerlik yapabilirsiniz.Bu bölgede bulunan ve karakollara destek için kurulan bir destek kıtası vardır.

Bu destek kıtasında karakolların bütün ihtiyaçları hazırlanır ve karakollara gönderilir.

Bu ihtiyaçların başında kumanya,bakım onarım vb ihtiyaçlar gelmektedir.


Destek kıtasının diğer bir özelliği de askeri konvoyların yani izin veya teskereye gidecek askerler buradan çıkan konvoylarla mardin ya da diyarbakır'a gitmektedir.

Bunun yanında herhangi bir hastalığınız olduğunda da revir konvoyu ile destek kıtasına getirilirsiniz.

Durumunuz burada bakılmayacak kadar kötüyse Diyarbakır veya Şırnak askeri hastanelerine sevkedilirsiniz.

Ancak Destek kıtasında doktor muayene ve ilaç yazılmaktadır.Yazılan ilaçlar daha sonra karakollara gönderilmektedir.

Yani bu bölgelerde alacağınız ilaçlar kontrol altında tutulmaktadır ve Destek kıtasına gitmeden ilaç almanız mümkün değildir.

Şırnak Silopi'de bulunan destek kıtası "Habur Bölüğü"nün 2 kilometre uzağında olduğu gibi Şırnak-Irak yolu üzerinde bulunmaktadır

Oldukça büyük bir alanda kurulmuş olan destek kıtasında 1000'e yakın asker bulunmaktadır ve çok sayıda Tank,Obüs vb. zırhlı araç bulunmaktadır.

Sıracılığın yaygın olduğu Destek kıtasının bazı bataryalarında devrecilikte vardır.2012 yılında İzmir'li bir asker devrecilik  yüzünden intihar etmiştir.

Şırnak Silopi'ye dağıtım yeri çıkan arkadaşlar ilk olarak buraya getirilecek 2-3 gün civarında burada konteynerlarda kalıp daha sonra görev yerlerine götürüleceklerdir.

Şırnak Silopi genelinde en rahat görev yeri olarak Destek Kıtası söylenebilir.İnternet kafesi,kantini vb. konularda karakollarda bulunamayacağınız rahatı bulursunuz.

Bunun yanında bir önceki makalemde yazdığım gibi Şırnak Silopi askeri disiplin koğuşu da yani "Disko" Destek kıtasında bulunmaktadır.

KAYNAK ; http://isparta40piyade.blogspot.com/2013/07/sirnak-silopi-destek-kitasi.html

Alkol Kullanımı ve Psikoloji

Kadınlardaki alkol kullanım sorunlarına, başta duygu durum bozuklukları olmak üzere ek psikiyatrik bozuklukların sıklıkla eşlik ettiği bildirilmektedir.

Kadınlarda depresyon bulgularının ardından alkol kullanım sorunlarının ortaya çıkmasına karşın, erkeklerde bunun tersine alkol kullanım sorunlarını depresyon bulgularının izlediğini bildirmektedir .

Kadınlara özgü bir durum olan Premenstrüel Sendrom’da (PMS) da düzenli alkol kullanımının (%39.5) kontrol grubundan daha yüksek olduğu (%14.8) ve genel popülasyona göre PMS tedavisine başvuranlar arasında, alkol kötüye kullanımının daha fazla görüldüğü bildirilmektedir.

Duygu durum bozuklukları yanı sıra Travma Sonrası Stres Bozukluğu (TSSB)’nun da alkol kullanım sorunlarına sıklıkla eşlik ettiği saptanmıştır.Kadınlardaki alkol kullanım sorunları ile travmaya maruz kalma arasında iki yönlü bir ilişki vardır.

Bir yandan, kadınların alkol kullanıyor olmalarının cinsel saldırıya maruz kalma olasılıklarını artırdığı ; diğer yandan, önceden alkol kullanım sorunu olmayan kadınlarda cinsel saldırıya maruz kalmanın alkol kullanım sorunu geliştirme riskini artırdığı bildirilmektedir.

Özellikle, çocukluk çağında cinsel saldırıya maruz kalanlarda, TSSB semptomlarını iyileştirmek için alkol kullanımının çok daha fazla olduğu saptanmıştır.Çalışmalar alkol/madde kullanımıve antisosyal kişilik bozukluğu arasında önemli bir ilişki bulunduğunu bildirmektedir.

Erkeklerle karşılaştırıldığında, kadınların çok daha az antisosyal ve suça yönelik davranış gösterdikleri; kadınlara antisosyal kişilik bozukluğu ve davranım bozukluğu tanılarının daha az konulduğu bilinmektedir.

Ancak, kadınlarda da antisosyal davranışlarla alkol kullanım sorunlarının ilişkili olduğu saptanmıştır.

Son yıllarda, genç kadınlar arasında yaygın olduğu bilinen yeme bozukluklarının, alkol ve madde kullanım bozuklukları ile komorbiditesine yönelik çalışmalar dikkat çekicidir.

Bulimik ergenler arasındaki madde bağımlılığı tıpkı intihar girişimleri, gelişigüzel cinsel ilişkiler ve hırsızlık gibi yüksek risklidavranış olarak değerlendirilmekte ve bağımlı kişilik özelliklerinin, bireylerin yeme bozukluğu ve alkol kullanım sorunlarına yatkınlığının bir nedeni olabileceği bildirilmektedir.

Bu çalışmaların birinde, sekiz yıldan uzun süre izlenen yeme bozukluğuvakalarının %27’sinin alkol kullanım bozukluğu bildirdikleri; %10’unun izlem süresi içinde alkol kullanım bozukluğu geliştirdikleri bildirilmektedir.

Kadınlarda alkol kullanımı sorunları ile psikiyatrik komorbidetenin yüksek olması, bu hastalarla çalışırken göz ardı edilmemelidir.

Alkol kullanım sorunu olan kadınlarda eşlik eden psikiyatrik hastalığın tanınmaması, hastalık belirtilerinin ağırlaşması yanı sıra her iki hastalığın gidişini olumsuz yönde etkileyebilmekte, intihar girişimlerine ve tedavinin zorlaşmasına neden olabilmektedi.

ÇANAKKALE PLAKA KODU

Çanakkale Plaka Kodu;17

Zaman Yolcuları-Safety Not Guaranteed (2013-Komedi-Macera-Amerika)

zaman yolcuları izle
Filmin konusu;

Gazeteye verdiği ilan ile 3 arkadaşın dikkatini çeken Kenneth zamanda yolculuk yapabildiğini iddiaa etmektedir.

İlk başlarda Kenneth'in deli olduğunu düşünen 3 arkadaş zaman ilerledikçe çok bilgili ve akıllı bir adam izlenimini veren bir insan görmüşlerdir.

Özellikle gazeteci olarak çalışan Darius haber yapmak için girdiği bu macera da kendini bir anda farklı bir konumda bulmuştur.

Zamanda Yolculuk olayına farklı bir açıdan yaklaşan film genç ve yetenekleri oyuncuları ile dikkat çekiyor.

Bilgiler;
yapım;2013-amerika
tür;bilimkurgu-fantastik-macera
süre;1 saat 26 dakika
oyuncular;Aubrey Plaza-Jake Johnson

Zaman Yolcuları filminden resimler


Zaman yolcular-Safety Not Guaranteed filmi fragmanı