13 Ağustos 2013 Salı

Fire in the Bed (2006-Fransa-Erotik-Dram)

Fire In Her Bed izle
Filmin konusu;

Evli ve hayatlarından mutlu olmayan iki kadın bir barda yalnızken sohbet etmeye başlarlar ; ilk başlarda günlük olayları konuşurlar.

Ancak içtikleri içkilerin etkisi ile birlikte hayatlarından ve kocalarından konuşmaya başladıklarında benzer şeyler yaşadıkları ortaya çıkar.

konuştukça birbirlerine yakınlaşan bu çift çok yakın birer dost hatta sevgili olma yolunda ilerlerler.Rahat rahat görüşmek için kocalarını da tanıştıran kadınlar sonunda mutlu olmayı başarmışlardır.

ancak onların mutluluğu kocalarının dikkatini çekince işler karışacaktır.FİRE İN THE BED filminde cinsel sahneler olduğunu söylemekte fayda var.

bilgiler;
yapım;2006
tür;erotik-dram
süre;99 dakika
oyuncular;Donna Stanley,Rodney Moore

Fire In Her Bed filmi resimleri


Fire In Her Bed izle

Osmanlı İmparatorluğu ve İçki Kullanımı

osman tuğrası
Türklerin kurduğu en büyük imparatorluklardan birisi Osmanlı imparatorluğudur.

İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’in saltanat döneminden beri meyhaneler bulunduğu ve bunların Bizans döneminden kalmış oldukları çeşitli kaynaklarda belirtilmektedir.

Bu kaynaklardan bazıları, o dönemde İstanbul meyhanelerinin dünyaca ünlü olduğunu belirtir. 

Fatih Sultan Mehmet’in oğlu İkinci Beyazıt zevk ve eğlenceye düşkündü.

Özellikle müzik ve şenlikten hoşlanıyordu. Gitgide, dinde yasaklanmış olmasına karşılık, şarap yeni İstanbullular arasında hayli yaygınlaşmıştı.

Şarap yapımevleri gürül gürül işliyordu. Kağıthane’nin yıldızının parlamaya başlaması da bu dönemlere rastlar.

Yavuz Sultan Selim ise İkinci Beyazıt’ın oğludur.

O dönemde İstanbul’da içki tüketiminin sonucu meyhaneler açılmaya başladı. Şarabı yapan ve satanlar gayrimüslimlerdi.

Muhteşem Süleyman yani Kanuni Sultan Süleyman tahta çıktıktan bir süre sonra içki düşkünleri müthiş bir darbe ile karşılaştılar.

Yeni padişah, kanunlar yapıp devlet işlerine bir düzen verdi, aynı zamanda içki kullanmaya da çok sert yasaklar getirdİ.

O dönemin şairlerinden Nevi bu durumu şöyle anlatır: kalbi aşık gibi viran ettiler meyhaneyi bivefalar ahdine döndürdüler peymaneyi İçki alınıp satılan yerler kapatılmış, gizlice içki içenlere ise şiddetli cezalar getirilmişti.

Bu yasağın ilk günlerinde İstanbul’a şarap yüküyle gelen gemilerin yaktırıldığı da anlatılmaktadır.

Muhteşem Süleyman’ın oğlu İkinci selim döneminde ise içkiyasağı unutuldu, meyhaneler yeniden açıldı.

İkinci Selim gayrimüslimlerin şehre vergisini vermek suretiyle serbest içki getirebilmelerine izin verdi, aynı zamanda içki vergisini toplamaya da bir görevli atadı.

1570 II. Selim’in saltanat döneminden itibaren “âb âlemleri” yaygınlaştı.

Müslümanlara içki yasak olduğu için kırlarda yapılan alkollü eğlencelere ab yani su alemi adı verilmişti.

Padişah üçüncü Murat da meyhane açılması hakkındaki yasağı sadece Müslüman mahalleri için uygulamış, böylece gayrimüslimlerin oturdukları yerlerdeki meyhanelere dokunulmamıştır

Lucia'nın tutku tatili-Lucia and Sexo (2005-Romantik-Erotik-İspanya)

lucia tutku tatili izle
filmin konusu;

Lucia, İspanya'nın başkenti Madrid civarlarında yaşayan ve garsonluk yapan genç ve güzel bir kadındır.

Çok uzun bir süre birlikte olduğu ve evlenmeyi hayal ettiği yazar sevgisili tarafından oyalandığını anlayınca ayrılmaya karar verir.

Bu ayrılığın izlerini silmek için uzun zamandır istediği yurt dışı seyahatinin zamanı geldiğine karar verir.

Çıktığı tatilde hayatı ve erkekleri daha önce hiç tanımadığını anlayan genç kadın çok güzel zaman geçirir:

bilgiler;
yapım;2006-İspanya
tür;erotik-romantik-dram
süre;90 dakika
oyuncular;Paz Vega,Elena Anaya

Lucia'nın Tutku Tatili filminden kareler

Lucianın Tutku Tatili İzle

KARABÜK PLAKA KODU

Karabük Plaka Kodu;78

14 AĞUSTOS AT YARIŞI TÜYOLARI

14 ağustos 2013 at yarışı tüyoları
1.Ayak;

İstanbul yarış programının ilk ayağı Romance koşusuna sahne olacak.Öncelikle 2 numaralı Festük ve 4 numaralı Onyıl'ı yazmak mantıklı olacaktır.Bu atlar eksik koşarsa 9 numaralı Last Story ve 1 numaralı Doctor büyük şansa sahip olacaklardır.

2.Ayak;

2 yaşlı 13 ingiliz atının katılacağı maiden koşu da öncelikle güçlü bir orjine sahip olan 1 numaralı Balabanlı ve Halis Karataş avantajı ile Heiwa İwa isimli safkanlar yazılmalıdır.Daha sonra 5 numaralı Mazaca,9 numaralı Appel Candy ve 11 numaralı Mereto değerlendirilebilir.

3.Ayak;

Altılı ganyanın üçüncü ayağında bu grubun çok üstünde kalitesiyle ve geçmişteki başarıları ile Bayhan jokeyi Selim Kaya ile kazanacaktır.Günün en sağlam atı olarak sizlere öneriyorum.

4.Ayak;

6 atın katıldığı koşuda bir türlü gereken patlamayı yapamayan Selimol bu grubu bu sefer geçmeyi başaracaktır.Günün diğer bir teki olarak sizlere öneriyorum.

5.Ayak;

3 yaşlı arap atlarının katılacağı koşu günün en tehlikeli ve sürprize açık koşusu olarak ön plana çıkıyor.Sırasıyla 1 numaralı Buzkaya,4 numaralı Demir Reis,11 numaralı Mecnun Han,12 numaralı Temizim ve 6 numaralı Akan Nehir bu ayak için yeterli olacaktır.

6.Ayak;

Altılı ganyanın son ayağında birbirine yakın atların güzel mücadelesine sahne olacak.Şükrü Yurteri adına düzenlenen koşuda öncelik son iki koşusu ile kendine gelen 13 numaralı Subira ve 9 numaralı Satisfaction'da.Bu atlar eksik koşarsa 11 numaralı Doku ve 1 numaralı Mavi Kumsal devreye girebilir.4 numaralı Kutbey koşunun sürpriz ismi olabilir.

kaynak ; http://atyarisibilgi.blogspot.com/2013/08/14-agustos-istanbul-at-yarisi-tahminleri.html