14 Ağustos 2013 Çarşamba

FUAT ÇAKAR


1973 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Fuat Çakar'ın dört kardeşi var.

At yarışı camiasının en beğenilen ve en çok sevilen jokeylerinden biri olan Fuat Çakar özellikle seri stili ile önde kaçan atları çok iyi idare etmektedir.

Çok küçük yaşlarda kendi isteği ile apranti eğitim merkezindeki seçmelere katılan Fuat Çakar ilkokul bittikten sonra aklına jokey olmayı koymuştur.

Kazandığı ilk yarışı hayatında çok önemli bir rolü olan ve Fuak Çakar'a çok güvenen Fikret Çınar Yılmaz'ın sahibi olan First Shodow isimli safkanla kazanmıştır.

Jokey olduktan sonra kazandığı ilk safkan ise Benazir isimli arap atıdır.

Fuat Çakar askere gidene karar 40 yarış kazanmıştır ve yükselişi askerlikten sonra başlamıştır.

Özellikle yakışıklığı ile bilinen jokeyin bir diğer önemli özelliği de yarışı kazandığı atları fotoyu geçtikten sonra öpmesidir.

Bu özellikleri nedeniyle adı Çapkına ve Atları öpen jokeye çıkmıştır.Ancak evli ve mutlu bir yaşantısı olan Fuat Çakar çapkın iddialarını kabul etmemektedir.

Kendisine örnek olarak rahmetli Ekrem Kurt'u aldığını söyleyen Fuat Çakar Halis Karataş,Selim Kaya'nın önemli jokeyler olduğunu da kabul ettiği bilinmektedir.

Bunun yanında yeni jenerasyondan en çok Gökhan Kocakaya ve Ahmet Çelik'in stillerini beğenen Çakar'ın bir süre daha jokeyliğe devam etmeyi düşündüğü biliniyor.

Bunun yanında Halil Parıldar'ı çok beğenen ve kendisine yarım eden Çakar gelecekte Parıldar'dan çok şeyler beklediğini de ifade ediyor.

Bugüne kadar Fernando ve Kavranhan ile iki tane Gazi koşusu kazanan jokeyin başbakanlık,cumhurbaşkanlı başta olmak üzere önemli birincilikleri de bulunmaktadır.

Fuat Çakar katıldığı 12049 koşuda 

1900 birincilik
1684 ikincili
1572 üçüncülük
1357 dördüncülük

elde ederek %16 lık bir kazanma oranı ve %54 lük tabelaya girme oranı yakalayarak ne kadar başarılı bir jokey olduğunu bizlere göstermiştir.

Fuat Çakar kariyerindeki 1900 birinciliğin 306 sını Ankara pistinde kazanmıştır.

2013 yılında büyük bir düşü yaşayan ünlü jokey 182 koşuda 18 birincilik elde ederek sevenlerini hayal kırıklığına uğratmıştır.

Fuat Çakar ile özdeşleşen atlar
  • Fernando
  • Kavranhan
  • Yelhan
  • Grand Ekinoks
  • Akındayım
  • Mary Ellen
  • Endurance
Fuat Çakar Resimleri
fuat çakar ödül alırken

fuat çakar

fuat çakar padokta

fuat çakar atı öperken

fuat çakar birinciliğe giderken
1998 yılı Fuat Çakar ilk gazi koşusunu kazanıyor

Karanlık Cennet (2002-amerika-romantik-Gregoire Leprince Ringuet)

karanlık cennet izle
Filmin konusu;

Güzeller güzeli Lora erkeklerin sürekli olarak peşinden koştuğu ve aşık olduğu bir kadın olarak hayatını yaşamaktadır.

Sürekli ilgi görmek hoşuna gitse de hiçbir erkek onu yakından tanımak istememekte ve sadece güzelliği ile ilgilenmektedir.

Bu durumu değiştirmek için internetten kendine sevgili aramaya başlar.Çok iyi anlaştığı Tom ile internet üzerinde saatlerce konuşur.

Artık buluşma zamanı gelmiştir ve Lora Tom'u çok merak etmektedir.Tom ise Lora'nın bu kadar güzel olduğunu görünce hiç şansı olmadığını düşünecektir.

bilgiler;
yapım;2002-Amerika
tür;erotik-romantik
süre;87 dakika
oyuncular;Gregoire Leprince Ringuet,Louise Bourgoin

Karanlık Cennet filminden resimler

Karanlık Cennet İzle

BABASI ŞEHİT KENDİ ASKER OLDU

Şehit bir uzman çavuşun oğlu olarak hep asker olup babasının intikamını almayı hayal ediyordu.Bu nedenle de küçük yaşlardan itibaren askeri konularda araştırmalar yapmıştı.

Bir yandan ablasına ve annesine bakmak için çalışırken bir yandan da astsubay olmak için okuyordu.

Sonunda astsubaylık okulunu bitirip ilk görev yeri olan Siirt'e gitti.


Her ne kadar Siirt çok kötü bir yer olarak bilinmese de Pkk'nın ilk silahlı eylemini gerçekleştirdiği yer olan Eruh çok tehlikeli bir araziydi.

Siirt Eruh'ta geçen ilk 2 aydan sonra görevine alışan astsubay ailesine de neredeyse bütün maaşını gönderiyordu.

Ancak kış aylarının bitmesi ile birlikte bulundukları tabur terörist görüntüleri almaya başladı.

Diken üstünde geçen 2 hafta sonuda görüntüler kesilmiş ve tabura operasyon emri verilmişti.Astsubay Onur'un askerlik hayatının ilk operasyonu olacaktı.

Babasının şehit olduğu Hakkari'ye uzak olsa da yaşadığı her güne başladığı gibi operasyon gününe de intikam ateşiyle başladı.

Operasyon jandarma komando destekli Siirt Eruh ve birkaç yakın köyün bulunduğu köylerin civarında yapılacak oldukça kapsamlı bir operasyondu.

Operasyonun 3. gününde teröristlerle yakın temas sağladı ve çatışma çıktı.Oldukça kalabalık olan bu grup ile yaklaşık olarak 10 saat çatışma yaşandı.

Sonunda bölgeyi terkeden teröristler arkalarında 10 ölü bırakmışlar ve apar topar kaçtıkları için birçok belgeyi de alamadan kaçmak zorun kalmışlardır.

Bu belgelerde tabur çizimleri ve baskın planları vardır.Astsubay Onur ilk operasyonundan başarılı bir şekilde ayrıldı.

Geçen 25 senede çok başarılı bir asker olarak görevini yaptı ve babasının ruhunu şad etti.Ancak hiç evlenmedi ablasını evlendirdi emekli olup vefakar annesi ile bir ömür geçirdi.

kaynak ; http://isparta40piyade.blogspot.com/2013/08/babasi-sehit-kendisi-asker-oldu.html

KARAMAN PLAKA KODU

Karaman Plaka Kodu;70

Osman Türkleri ve İçki

Bu dönemde içki kullanımında ve içkili yerlerde Fransız etkisi belirgin olarak hissediliyordu.

O zamana kadar içkili gece hayatı mekanları sadece Rum Ermeni ve Yahudi gibi gayrimüslim azınlıkların tekelindeydi.

Kapitülasyonların sağladığı muafiyetlerden yararlanan yabancı uyruklular, ekonomide olduğu gibi içkili gece hayatının önemli bir bölümünü de ellerine geçirdi.

Yabancı uyruklular denetimsiz çalışıyordu. Kapitülasyonlar Türkiye’ye yerleşmiş yabancılara neredeyse diplomatik bir bağışıklık tanıyordu.

Osmanlı’da bira satışının, belki de üretiminin 1846 ya kadar uzandığını İzmir Punta’da birahane sahibi Prokorr’un seramik bira şişesinin üzerindeki amblemden anlıyoruz.

İsviçreli Bomonti kardeşler Feriköy’de bir bira üretimi tesisi kurmuşlar, daha sonra bu şirket Nektar Şirketi ile birleşmiştir.

Bomonti Bira Fabrikası “Birahane Sokağı”nda 1908 yılına kadar üst fermantasyon yöntemiyle bira ve rakı üretimi yapmıştır.

Birinci dünya savaşı sonunda müttefikleri kaybettiği için Osmanlı’da kaybetti.

Sonunda İstanbul işgal edildi. İşgal döneminde ve sonrasında, çatışmalara ve acılara rağmen İstanbul’da meyhane gelenek ve görenekleri aynen devam etti.

Bomonti, alem, elif ve “A” rakısı tiryakilerin hizmetine girdi. Her iki rakı da “Constantin Georgiadis’in imalathanesinde üretilmekteydi.

Elif rakısı düz ya da “düziko” adı verilen anason içermeyen rakılardandı. Georgidas’ın rakı imalathanesi aynı zamanda “kouvet (kuvvet)” isimli şarabı da üretiyordu.

Dimitrokapulo ve neptün şarabı dönemin önemli şaraplarındandı. Cumhuriyet döneminde Tekel Genel Müdürlüğünün kurulmasıyla rakıçeşitleri de arttı.

Evliya Çelebi’ye göre “Galata demek meyhane demektir” ve seyahatnamesi’nde şöyle yazar: “İstanbul’un dört çevresinde meyhaneler çoktur.

Fakat çokluk üzere Samatya kapısında, Kumkapı’da, Yeni Balıkpazarı’nda, Unkapanı’nda, Cibali kapısında, Fener kapısında, Balat kapısında ve Hasköy’de bulunur.

Karadeniz Boğazı’na varınca her iskelede meyhane bulunur ama Ortaköy, Kuruçeşme, Arnavutköy, Yeniköy, Tarabya, Büyükdere ve Anadolu tarafında Kuzguncuk, Çengelköy, Üsküdar ve Kadıköy’de tabaka tabaka meyhaneler vardır.

Osmanlı döneminde üzüm bağları daha çok Rum, Ermeni ve Yahudilerin elindeydi.

Türk bağcılarının şarap üretmesine devletçe izin verilmediği için, Türk bağcıların yetiştirdiği üzümler Osmanlı halkı tarafından daha çok meyve olarak tüketilirdi. Gayrimüslimler, içkiyi üretmekte ve içmekte özgürdü.

Ancak bu hoşgörünün istismar edildiği dönemlerde, yani Türklere de içki satmaya başladıkları dönemde içki yasağı onları da kapsıyordu. Meyhanelerin neredeyse tümünü Rumlar, Yahudiler ve Ermeniler işletirdi.

Bu meyhanelere içki içmek için gelen Osmanlı Türkleri içkilerini sessiz sedasız, büyük bir tedirginlik ve korku içersinde gizlice içerlerdi veya içkilerini gizlice evlerine götürürlerdi.

BALIK BURCU KADINI NASIL TAHRİK EDİLİR

balık burcu kadını
Balık burcu kadını oldukça romatik karakterli insanlardır.

Bu nedenle de ilişkilerinde karşı tarafın kendilerine çok nazik davranmasını beklerler.

Balık burcu kadınları ile cinsel hayatından mutlu olmak isteyen erkekler çok romantik olmalı ve sevgililerine hoş sürprizler yapmalıdırlar.

Gerekirse şiirler okuyabilirsiniz,dans edebilirsiniz unutmayın balık burcu kadınlar oldukça kırılgan ve çok narindirler.

Bu nedenle cinsellik konusunda ısrarcı olmanız ve çok zorlamanız daha kötü sonuçların ortaya çıkmasına ve partnerinizin sizden uzaklaşmasına neden olabilir.

kaynak ; http://piranalar.blogspot.com/2013/08/balik-burcu-kadini-ve-cinsellik.html