4 Eylül 2013 Çarşamba

BÜYÜK TAARRUZ KOŞUSU VİLLAGE WİND

Village Wind fotoda avladı
2013 yılının en önemli koşularından biri olan Büyük Taarruz koşusunu Village Wind isimli safkan jokeyi Selim Kaya ile kazandı.

Yarışın son metrelerinden büyük bir heyecan yaşanırken sonlardaki etkili sprinti ile Village Wind bu koşuyu kazanarak sonunda gücünü gösterdi.

Yarışın favorilerinden Fly by Me nin önde istediği tempoyu kuramaması nedeniyle beklenilenin altında koşması Divine Heart'ın da erken sprint e kalkması ile Village Wind için istenilen ortam oluştu.

Yarış yorumlarında da dediğim gibi son koşularında yarış içinde aksilikler yaşayan patlamaya hazır safkan olduğunu belirttiğim Village Wind sonunda uzun süredir beklenen birinciliğe uzandı.

Gazi şampiyonu Divine Heart burun farkıyla ikinci olurken,Fly by Me üçüncü,Pan Amore ise dördüncü olarak koşuyu bitirdiler.

Yarışan tempo veren ve Fly by Me yi bozan Artic Man ise koşuyu sonuncu olarak bitirdi

Village Wind'in 2400 metre çim pistteki bu koşuyu kazanırken derecesi 2.28.35 olurken ganyanı da 2.90 verdi.

2013 Büyük Taarruz Koşusu Village Wind
KAYNAK ; http://atyarisibilgi.blogspot.com/2013/09/2013-buyuk-taarruz-kosusu-village-wind.html

PKK EYLEMLERİ

Pkk terör örgütü ilk saldırısını 15 Ağustos 1984 günü saatler akşam 21:30 u gösterdiğinde Siirt'in Eruh ve Hakkari'nin Şemdinli ilçelerinde yapmıştır.

Bu saldırıdan günümüze kadar geçen sürede birçok terörist saldırı düzenlenmiş ve 30 yılı aşkın süredir devam eden bir oluşum olmuştur.

Bunun dışında kendilerini desteklemeyen köylerdeki insanları da katleden Pkk 90 lı yıllarda çok büyük katliamlar yapmıştır.


Pkk lı teröristlerin tarih boyunca yaptığı en kanlı eylemler hep Türkiye'nin stratejik anlamda önemli kararlar alacağı dönemlerde gerçekleşmiştir.

Tarih boyunca yaşanan en kanlı terörist faaliyetleri ;
  • Hakkari Çukurca Kekliktepe ; 24 asker şehit 18 asker yaralı
  • Bingöl Katliamı ; İzinden dönen 33 Asker Şehit
  • Hakkari Şemdinli Karakol Saldırısı ; 28 asker şehit
  • Taşdelen Karakolu Saldırısı ; 27 Asker Şehit
Taşdelen Karakolu Saldırı Görüntüleri;
kaynak ; http://isparta40piyade.blogspot.com/2013/09/pkk-ilk-eylemi-en-kanli-saldirilar.html

SİİRT PLAKA KODU

Siirt Plaka Kodu;56

Balıklı Domates Dolması-Balık Mezeleri

8 adet küçük domates, 1 kutu ton balığı konservesi,3 yemek kaşığı kırıntı beyaz peynir, 2 sivri biber, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 demet dereotu, 1 çay kaşığı kırmızı biber, tuz.

Domatesleri yıkayın,üstlelerini kapak şeklinde kesin.

İçlerini küçük bir kaşıkla boşaltın,tuz serpin,ters çevirerek suların süzülmesi için bırakın,çukur bir kaba boşaltın.

Beyaz peyniri rendeleyin veya çatalla ezerek kırıntı haline getirin.

Sivri biberin sapını kesin, çekirdeklerini atın, halka şeklinde doğrayın. Dereotunun kalın saplarını atın. Yapraklarını çok ince kıyın.

Peynir, sivribiber, limon suyu, dereotu ve kırmızı biberi balığa katın. Hepsini ezerek veya mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin.

Domateslerin içlerini bu harçla doldurup buzdolabında iki saat kadar tutun ve sofraya getirin. Arzu ederseniz ton balığı yerine sardalye konservesi veya başka bir balık haşlaması kullanabilirsiniz.

Peynir kullanmak istemezseniz ton balığını mayonez ile karıştırıp domateslere doldurabilirsiniz.