8 Eylül 2013 Pazar

Nicole Kidman Filmler-Resimleri-Hayatı

1990 yılların en önemli oyuncularında olan Nicole Kidman Hollywood sinemasının günümüzde de en önemli kadın oyuncularının başında gelmektedir.

2012-2012 yılında oynadığı filmlerde çok cesur sahnelerde karşımıza çıkan Kidman yaptırdığı estetiklerle de yepyeni bir görüntüye kavuştu

1965 yılında amerika'nın ünlü kentlerinden biri olan Hawaii de dünyaya gelen Nicole kidman şu anda bile hollywood sinemasının ençok aranan kadın oyuncularından biridir.

Güzel görüntüsü ve sevimliliği ile dikkat çekmesi uzun sürmedi ve 1989 yılında Dead Calm filmi ile oyunculuğa adım attı.

Özellikle Tom Cruise ile oynadığı Gözü Tamamen Kapalı filmindeki performansı ile çok popüler olan Kidman'ın hayatı Tom Cruise ile ayrılınca değişti diyebiliriz.

Tom Cruise ile tanışması belki de hayatını değiştiren şey oldu.Tom Cruise ile yaptığı evlilik ile gündemden düşmeyen oyuncunun bu evliliği Tom Cruise'nin tarikat ile olan ilişkisi nedeniyle sona erdi.

Nicole Kidman oynadığı her rolün altında kalkabilen çok önemli bir oyuncu olarak hala daha filmlerden çok yüksek ücretler almaktadır.

IQ seviyesi 187 olan nicole Kidman bu özelliği ile hollywood dünyasının en zeki oyuncularından biri olarak gösteirlmektedir.

2003 senesi oscar ödüllerinde The Hours-Saatler filmi ile en iyi oyuncu oscarını kazanmayı başarmış oyuncunun birçok başka ödülü de bulunmktadır.

Hollywood dünyasının en servete sahip kadınlarından biri olan Nicole Kidman oyunculuğu bırakmayı hiçbir zaman düşünmediğini ve sağlığı elverdiği sürece filmlerde oynayacağını da açıklamıştır.

Bugüne kadar 100 e yakın filmde oynayan oyuncunun bu konuda da aktristler arasında üst sıralarda yer almaktadır.

Jude Law ile başrolü paylaştığı ve savaşın dramatik yüzünü aşk ile birleştiren Soğuk Dağ filmi kariyerinin en başarılı filmlerinden biridir.

Bu film ile de Oscara aday gösterilen oyuncu bu ödülü kazanamasa da en kazanan kadar hakettiği bilinmektedir.

Nicole Kidman Filmleri
  • Saatler-Hours
  • Eyes Wide Shut-Gözü Tamamen Kapalı 
  • Papers Boy-Gazeteci Çocuk
  • Australia
  • The Others 
  • Batman Forever 
  • Soğuk Dağ
  • Flirting
  • The Others
  • Doğumgünü  Kızı
  • Dogville
  • The Die For
olarak sayılabilir
Nicole Kidman Resimleri
nicole kidman güzel poz
nicole kidman gençlik resmi
nicole kidman modellik
nicole kidman harika poz
nicole kidman 2013
nicole kidman tom cruise
nicole kidman sarı saçlı
nicole kidman gazeteci çocuk
nicole kidman kırmızı ruj
nicole kidman turuncu saçları
nicole kidman dekoltesi

nicole kidman bacakları
Nicole kidman 2012 yılında oynadığı Gazeteci Çocuk-Paperboy filmindeki karakteri ile izleyicileri büyülemişti.

Karakterini izleyicilere doğru yansıtmak için çok cesur sahnelerde oynayan oyuncu bu konudaki kariyerinin en doğru kararı verdiğini belirtmiştir.

Ancak bazı otoriteler bu filmdeki bazı sahnelerin aşırıya kaçtığını ve Nicole Kidman'ın bu sahnelerde oynamayı kabul etmesinin hata olduğunu düşünmekteler.

Nicole Kidman Gazeteci Çocuk Filmi

9 EYLÜL BURSA GANYAN TAHMİNİ

9 eylül bursa tahminleri
9 Eylül 2013 Pazartesi günü Bursa hipodromunda düzenlenecek programda 7 koşu var altılı ganyan 15:30 da başlayacak.

Günün en önemli koşuları olan Umut 2 ve Yunus Emre koşuları ise büyük mücadelelere sahne olacak sonucu merkala beklenen koşular olarak dikkat çekiyor.

Günün banko atları ise Umut 2 koşusunda Hasretimkaya ,beşinci ayakta da Queen of Eskişehir olarak ön plana çıkıyor.


9 Eylül 2013 Pazartesi Bursa Yorumları;

1.Ayak;

2 Yaşlı ingizli atlarının katılacağı koşuda öncelik idmanların pırıl pırıl gözüken 8 numaralı Barren Summer isimli safkanda.

bu safkanın en ciddi rakipleri 2 numaralı Crodoline,6 numaralı Tahincioğlu ve eküri avantajıyla 7 numaralı Altınsoy olacaktır.

11 numaralı Zaza Amor Amor ise bu koşunun sürprizini yapabilir DİKKAT.

2.Ayak;

Altılı ganyanın ikinci ayağında performansları ve form durumları birbirine yakın 3 yaşlı arap atlarının mücadelesine sahne olacak.

Öncelik son iki koşusunda hayal kırıklığı yaratan 1 numaralı Cankurtaran ve 2 numaralı Lemankızı isimli safkanlarda.

Eküri avantajıyla 3 numaralı Toztutan ve 5 numaralı Güneş Batur bu safkanların hatasını kollayacaklardır.

Son ikinciliği ile dikkat çeken 12 numaralı Tahsinhan ise koşunun sürprizini yapabilir.

3.Ayak;

Günün önemli koşularından biri olan Umut 2 koşusunda 1 numaralı Hasretimkaya görüntüsü ve galopları ile bu koşuyu kazanacağını düşündüğüm bir safkan.

Yanına at yazmak isteyenler için 2 numaralı Dağaşan ve 5 numaralı İlkayhan önereceğim safkanlar.

4.Ayak;

Erhan Yavuz un bindiği 2 numaralı Always President,yarış hayatında birçok önemli koşuyu kazanan kalite safkan 3 numaralı Deha ve yaşça kendinden büyük safkanlarla başedeceğini düşündüğüm 8 numaralı Çaykaşı arasındaki mücadele birinciyi belirleyecekti.

5.Ayak;

Form durumu çok yüksek olan 5 numaralı Queen of Eskişehir bu koşuyu sonlardaki etkili sprint i ile kazancaktır Günün ikinci teki olarak sizlere öneriyorum.

6.Ayak;

Son koşusunu ölçü almadığım kaliteli safkan 6 numaralı Landros,7 numaralı Mountain Warrior, 8 numaralı Iglo,son üçüncülüğü tatminkar olan 13 numaralı Suren,12 numaralı Let it go Lady,3 numaralı Secred Story sırasıyla kuponlarınıza yazmanızı önereceğim safkanlar.

14 numaralı Yanlış Anlama koşunun bombasını patlatabilir aman DİKKAT.

9 Eylül Pazartesi Bursa Altılı Tahminim ;

1.Ayak; 8,2,6,7,11
3.Ayak; 1,2,3,5,12
3.Ayak; 1
4.Ayak; 2,3,8
5.Ayak; 5
6.Ayak; 6,7,8,13,3,12,14

Kupon Bedeli ; 26,25 TL

Günün Diğer Tahminleri

Günün İkilisi ; 1.Koşu 7 numaralı Varoltay / 8 numaralı Sönmez Tay

Günün Çiftesi ; 5. koşusu 8 numaralı Çaykaşı / 6.koşu 5 numaralı Queen of Eskişehir

Günün Bankosu ; 6.Koşu 5 numaralı Queen of Eskişehir

Günün Sürprizi ; 2.Koşu 11 numaralı Zaza Amor Amor

Günün Bombası ; 7.koşu 14 numaralı Yanlış Anlama

kaynak ; http://atyarisibilgi.blogspot.com/2013/09/9-eylul-bursa-at-yarisi-tahminleri.html

ENTERNASYONEL BOĞAZİÇİ KOŞUSU

lost in the Moment fotoyu önde geçerken
8 Eylül 2013 Pazar günü İstanbul Veliefendi hipodromunda koşulan Enternasyonel Boğaziçi koşusunu 4 numaralı Lost in The Moment M.Barzalona isimli safkan jokeyi ile kazandı.

8 numaralı Ambivalent'in tempo verdiği koşuda son 100 metredeki bitirici sprinti ile Lost in the Moment fotoyu önde geçmeyi başarırdı.

Grubu arkalarda takip eden ve öndeki yüksek tempoya uymayan Lost in the Moment güzel bir yarış stratejisi ile bu önemli koşuyu kazandı.

Son virajı en sonra dönen Lost in the Moment son 200 metrede yol bulmayı başardı ve müthiş sprinti ile rakiplerini avladı.

Bu önemli koşuyu yarışa tempo veren 8 numaralı Ambivalet isimli safkan ikinci,Nymphea isimli safkan üçüncü,Talip Han isimli safkan ise koşuyu dördüncü olarak tamamladılar.

Kendi atlarımızın pek varlık gösteremediği koşuda birtek Talip Han çok yakın aralarla dördüncü olurken ne kadar kaliteli bir safkan olduğunu bizlere gösterdi ve gururumuz oldu.

Finiş bir 40 metre daha olsaydı Talip Han bu koşuyu kazanabilirdi sprintinde biraz geç kalsa da yine de önemli bir başarı gösterdi diye düşünüyorum.

2400 metre çim pistte koşulan koşuyu kazanan safkanı Lost in the Moment koşuyu bitiriş derecesi 2.28.87 olurken ganyanı da  verdi.

2013 Boğaziçi Koşusu-Lost in The Moment
KAYNAK ; http://atyarisibilgi.blogspot.com/2013/09/2013-enternasyonel-bogazici-kosusu.html

Beyonce Filmleri-Resimleri-Şarkıları-Hayatı

Asıl adı Beyoncé Giselle Knowles Carter olan Beyonce 1981 yılında Amerika'da dünyaya gelmiştir.

7 yaşından beri şarkı söylemeye ve dans etmeye başlayan Beyonce gösterdiği performans ile bugünlere geleceğinin emralerini göstermiştir.

Günümüzün en önemli pop şarkıcılarından biri olan Beyonce'nin albümleri hep en çok satanlar listesinden yer almaktadır.

Bunun yanında fiziki görüntüsü ve güzelliği ile de erkeklerin hayranlığını kazanan Beyonce'nin kliplerini milyonlarca kişi izlemektedir.

Günümüzde Rihanna ile büyük bir rekabet halinde olan Beyonce her ne kadar rakibinin gölgesinde kalsa da hala daha kariyerinin en iyi dönemlerini geçirmektedir.

Kariyerinde yaptığı kasetler 100 milyon satış rakamına yaklaşmış Beyonce tüm zamanların en güçlü seslerinden birine sahiptir.

Dünyanın en önemli müzik listesi ve değerlendirmesi olarak bilinen Billboard Hot listesinde 38 hafta 1 numarada kalmayı başarmış tek sanatçı olma özelliği taşımaktadır.

Shakira ile yaptığı diyet şarkı gündeme bomba gibi girmiş ve listelerde uzun süre birincilikte kalmıştır.

Amerika müzik tarihinin en güçlü seslerinden biri olarak Beyonce'un Lady Gaga ile yaptığı düet ise en çok cd si satılan Düet single ı almayı başarmıştır.

En önemli özelliklerinden biri olarak söz yazabilmesi ve besteleyebilmesi olan sanatçı genellikle kendi söylediği şarkıları kendisi yazmaktadır.

Bütün bu özelliklerinin yanında kliplerini kendi yöneten ünlü şarkıcının 7 filmlik bir sinema kariyeri de bulunmaktadır.

Columbia firması ile uzun süreli antlaşma imzalayan oyuncu gerek müzik gerekse de film konusunda bu firma ile çalışacaktır.

Hayatının her bölümünde yaratıcı bir kişilik olan Beyonce'nin 14 kitabı bulunmaktadır.

Beyonce Filmleri;
  1. Carmen: A Hip Hopera
  2. Austin Powers in Goldmember
  3. The Fighting Temptations
  4. The Pink Panther
  5. Dreamgirls
  6. Cadillac Records
  7. Obsessed
  beyonce resimleri
Beyoncé gençliği
beyonce pistte çoşuyor
beyonce klibi
beyonce dergi resmi
Beyoncé Giselle Knowles Carter sahne performansı
beyonce yüzü
beyonce yatta
beyonce klipleri
beyonce pistte çoşuyor
beyonce çizmeleri
amerikan futbol ve beyonce
gözlüklü beyonce
çocuğu ile
filminden bir kare
marji beyonce
beyonce göğüs dekoltesi
Beyonce Seksi Dans Şovu

TEKİRDAĞ PLAKA KODU

Tekirdağ Plaka Kodu;59

CEVİZLİ MERCİMEK KÖFTESİ

1 orta boy havuç, yarım su bardağı mercimek, yarım su bardağı ceviz içi, 2 yemek kaşığı un, çeyrek demet maydanoz, 1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar, 1 yumurta, 2 yemek kaşığı galeta unu, tuz, karabiber.

Havuçları yıkayın, kazıyın, iki veya üçe bölün, az tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın, kendi suyunda soğumaya bırakın.

Mercimeği ayıklayın, yıkayın, az tuzlu suda haşlayın. Havuç, mercimek ve ceviz içini kıyma makinesi veya mutfak robotundan geçirin.

Un, maydanoz, kaşar, tuz ve karabiberi katın ve yoğurun. Elinizle köfte şekli verip galeta ununa batırın. Buzdolabında bir saat tutun. Çıkartıp kızgın yağda kızartın.

Köfteleri tavadan çıkartınca kağıt havluda fazla yağını süzdürün. Sıcak servis yapın.

Arzu ederseniz un yerine galeta unu katabilir ve hiçbir şeye bulamadan doğrudan yağa atıp kızartabilirsiniz.

kaynak ; http://alkolbilgi.blogspot.com/2013/09/cevizli-mercimek-koftesi.html

Cevizli Mercimek Köftesi-Rakı Mezeleri

1 orta boy havuç, yarım su bardağı mercimek, yarım su bardağı ceviz içi, 2 yemek kaşığı un, çeyrek demet maydanoz, 1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar, 1 yumurta, 2 yemek kaşığı galeta unu, tuz, karabiber.

Havuçları yıkayın, kazıyın, iki veya üçe bölün, az tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın, kendi suyunda soğumaya bırakın.

Mercimeği ayıklayın, yıkayın, az tuzlu suda haşlayın. Havuç, mercimek ve ceviz içini kıyma makinesi veya mutfak robotundan geçirin.

Un, maydanoz, kaşar, tuz ve karabiberi katın ve yoğurun. Elinizle köfte şekli verip galeta ununa batırın. Buzdolabında bir saat tutun. Çıkartıp kızgın yağda kızartın.

Köfteleri tavadan çıkartınca kağıt havluda fazla yağını süzdürün. Sıcak servis yapın.

Arzu ederseniz un yerine galeta unu katabilir ve hiçbir şeye bulamadan doğrudan yağa atıp kızartabilirsiniz.