2 Ekim 2013 Çarşamba

diyarbakır altılısı

İsminin anlamı Durdurulamaz olan 10 numaralı UNSTOPPABLE bu koşuyu kazanmasını bekliyorum ve tek atmanızı öneriyorum.

Yanına at yazmak isteyenlere son koşusunu unutturmak için sahaya çıkacak 1 numaralı Kayadelen ve 3 numaralı Royal Abjar isimli safkanları değerlendirsinler.

2.Ayak;

3 yaşlı arap atlarının katılacağı maiden koşuda grubun tecrübeli safkanı 4 numaralı Tanış Rüzgarı favorim.

Yarış hayatının ilk koşusunda altıncılık elde eden 8 numaralı Kibarya Kızı ve 9 numaralı Mireysan favoriye ciddi rakip olacaklar.

Eküri avantajıyla 5 numaralı Beşçiçek daha sonraki ihtimal.

KAYNAK ; http://atyarisibilgi.blogspot.com/2013/10/3-ekim-2013-persembe-diyarbakir-at-yarisi-tahminleri-yorumlari-tuyolari-sonuclari.html

Sucuk Güveç-Rakı Mezeleri

sucuk güveç tarifi nasıl yapılır
200 gram sucuk, 2 tatlı sivri biber (veya çarliston), 1 orta boy domates, 50 gram kaşar peyniri {veya eritmeye uygun başka bir peynir), 1 tatlı kaşığı zeytinyağı.

Sucuğu kısa bir süre musluğun altına tutup ıslatın, bıçagın ucuyla uzunlamasına iki taraftan çizin, derisini soyun, küp şeklinde doğrayın.

Biberlerin saplarını çıkartın, tohumlarını dökün, ince halkalar şeklinde doğrayın.

Domatesin kabuğunu soyun, çekirdeklerini temizleyin, küçük parçalar halinde doğrayın,peyniri 1 santimetrelik küpler şeklinde doğrayın.

Küçük bir güveç (veya ısıya dayanıklı cam kap) içinde bütün malzemeleri karıştırın,üzerine zeytinyağını gezdirin.

Kuvvetli olmayan bir fırında veya ızgarasında peynirler eriyene kadar tutup masaya getirin.

Sucuğun yağı çabuk donacağı için bu meze bekletmeden yenmelidir,domates miktarını artırırsanız, daha sulu olur ve daha çok ekmek yedirtir.