11 Kasım 2013 Pazartesi

Rio Karnavalı Brezilya


Brezilya'nın ikinci büyük şehri olan Rio'da şubat aylarında düzenlenen dünya çabında bir şöhrete sahip bir karnavaldır.

Rio karnavalı adı altında Brezilya genelindeki samba okullarının yaptığı geçit törenine verilen isimdir.Bu dönemde dünyanın hemen her yerinden turistler bu festivale tanık olmak için Rio'ya gider...

Bu karnavalda yer alanlar festivalden gelir elde etmek isteyenen varoş diye tabir edilen insanlardan oluşmaktadır.

Bu karnavalda dereceye giren samba okulları reklamlarını yapıp turistlere samba dersini vererek para kazanmaktadırlar.Bu nedenle Rio karnavalı birçok samba okulu için büyük bir öneme sahiptir.

İçinizde bu karnavala katılmak isteyen varsa rezervasyon ve bilet konusunda acele etmeniz gerekir.En az 5-6 ay öncesinden bilet ve otel rezervasyonlarınızı yapmanız gerekir.Çünkü 3-4 ay kala biletler bitiyor ve otellerde yer kalmıyor.

Bilet Fiyatları-150 dolar ile 1500 dolar arasında değişmektedir.Otel fiyatları da günlük bu dönemde en düşük 200 dolar olmaktadır.

Videolar

Rio Karnavalı


Acun Firarda Rio Karnavalında

Rio Karnavalından Kareler 

















Amsterdam'da uyuşturucu keyfi


Amsterdam'ın nufusu 750-800 bin civarındadır.Bu nufusun yaklaşık 1/4 unu genç nufus oluşturmaktadır.

Şehirde yaklaşık 350-400 tane Coffee Shop adı verilen yerler mevcuttur.Coffee Shopların en önemli özelliği burada hafif uyuşturucu maddelerin kullanımı serbesttir...

Devlet uyuşturucu kullanımının kontrol altında tutulması için böyl bir yöntem belirlemiştir.Bu cafeler dışında uyuşturucu satımı ve kullanımı yasaktır.

Eğer Amsterdam seyahatinde bu cafelere giderseniz menu içinde hint ve afgan tutunlerini yani esrarı legal olarak içebilirsiniz...

Bu cafelerde esrar içmek istemeyen insanlar alternatif olarak esrarlı kek vb şekilde hizmet edilebiliyor...
Bu cafelerin girişinde buyuk bir boyutta olan Bob Marley'in fotoğrafından anlayabilirsiniz...

Erkekler Sarışın Sever-Gentlemen Prefer Blondes (1957-Müzikal-Marilyn Monroe)


Lorelei ve Dorothy çok güzel iki kızdır ve Amerika'nın küçük bir kasabasında yaşamaktadırlar.Birgün önlerine gelen bir fırsatı değerlendirerek gemiyle Paris'e doğru yola çıkarlar.

Gemide tanıştıkları çok zengin bir adam kızlarla yakından ilgilenir ve paris'te onları ağırlamak ister.Kızlar ise zengin adamdan etkilenmiş ve bir an önce zengin olmak istemektedirler

Marilyn Monroe'nun en güzel filmlerinden biri olan Gentlemen Prefer Blondes-Erkekler Sarışın Sever oyuncuya ödüller kazandırmıştır.

açıklama:
Tür:komedi-müzikal
süre:88 dakika
yapım:1957-amerika
oyuncular:Marilyn Monroe,Jane Russell

Erkekler Sarışın Sever- filminden kareler


Erkekler Sarışın Sever İzle