18 Kasım 2013 Pazartesi

Eva Mendes filmleri


Esmer güzel Eva Mendes birçok filmde başrol oynamış ve oyunculuğu ile en iyi kadın oyuncular arasında yerini almıştır.

Houston'da doğan Eva Medes ancak Amerika'nın en güzel şehirlerinden biri olan Los Angeles'ta büyümüştür.İlk filmi 1988 yılında çekilen Mortal Kombat filmi olmuştur

Eva Mendes'in En bilinen filmleri ;
  • Hayalet Sürücü
  • Aşk Doktoru
  • Traning Day
  • Daha Hızlı Daha Öfkeli
  • Çığlık 3
  • Kadınlar
Özellikle romantik ve aksiyon filmlerde oynamayı seven güzel oyuncu senaryo gerektirdiğinde her türlü sahnede oynamaktadır.

Traning Day filminden bir video

Jennifer Lawrence Filmleri


Jennifer Lawrence 23 yaşında genç bir yıldız olsa da şimdiden adını tarihe yazdırdı.Özellikle 2012 yılının sonlarında oynadığı Silver Linings Playbook isimli filmle oscar ödülünü kazanmayı başarmıştır.

Genç oyuncunun ilk filmi 2006 yılında küçük bir rol oynadığı Company Town isimli yapımdır.

Jennifer Lawrence Monk ve Cold Cade isimli önemli dizilerde 1 er bölüm oynamış ve başarılı bir profil çizmiştir.

Oyuncunun 15'e yakın filmi bulunmaktadır.

Jennifer Lawrence En Bilinen Filmleri ;
  • Silver Linings Playbook 
  • The Hunger Games
  • The Beaver
  • Like Crazy
  • Poker House

Korsan film indirenlere büyük cezalar geliyor


İnternetin gelişmesi ile birlikte müzik ve sinema sektörü bildiğiniz gibi büyük bir darbe alırken buna ilk kez çok ciddi bir önlem alınıyor.

Hazırlanan taslak yasaya göre film ve müzik başta olmak üzere telif hakkını ihlal edilerek indirilen materyaller bireysel suç kapsamında sayılacak.

Korsan indirme yapan internet kullanıcıları birinci seferde e-posta, ikincide eve mektup yollanarak uyarılacak.

Üçüncü kez korsan eser indiren kullanıcılara büyük para cezası uygulanacak.

Lady Gaga kel haliyle dikkat çekti


Lady Gaga İngiltere'deki 'Paul O'Grady' programına katıldı ve tabi ki yine gündeme gelmeyi ve haber olmayı başardı diyebiliriz.

Bu seferde saçlarını gizleyerek kel olarak programa katılan Lady Gaga'nın bu görüntüsü sosyal medyayı da sallamayı başardı..

İlk anda Lady Gaga'nın saçlarını kazıttığını düşünen hayranları büyük bir şok yaşarken daha sonra şarkıcının saçlarını kapatan bir perukla programa katıldığını söylemesi ile rahat bir nefes aldı.

Akvaryum


Akvaryum ışılandırması;

Balık bakımında akvaryumlar çok önemli bir yer tutmaktadırlar.Akvaryumlarda dikkat edilecek en önemli detaylardan biri de ışıklandırmadır.

Işıklandırma yapılırken beslediğiniz balık türüne göre ışık seçmeniz gerekmektedir.Çünkü her balık türünün sevdiği ışık bir değildir.Bazı balık türleri yoğun ışık severken bazıları da daha loş ışık türlerini severler.

Akvaryum ışıklandırması için üretilen özel sistemleri kullanmanız gerekmektedir.Akvaryum ışıklandırması sağlıklı birşekilde yapılırsa balıklar daha canlı ve sağlıklı görünürler.

Akvaryum ışıklandırması en fazla 7-8 saat açık tutulmalıdır ; çünkü ışıklandırmanın daima yanması akvaryumun çok çabuk kirlenmesine sebep olmaktadır.

Akvaryum ışıklandırması özellikle geceleri kapalı tutulmalı ve balıkların dinlenmesine izin verilmelidir...

Akvaryum nasıl ısıtılır;

Akvaryumların sıcaklığını özel ısıtıcılarla ayarlanabilmektedir.Sizlerde eğer özel akvaryum ısıtıcılarına sahip değilseniz tavsiyemiz hemen edinmeniz yönünde olacaktır.

 Akvaryum ısıtıcılarını akvaryumun herhangi bir bölgesine koyabilirsiniz.Akvaryumdaki su miktarını belirlemeniz durumunda alet sağlıklı bir şekidle çalışacaktır.

Akvaryum ısıtıcıları akvaryumdaki suyun belirli bir sıcaklığa sabitleme prensipine göre çalışmaktadır.Eğer akvaryum sıcaklığını sizde görmek istiyorsanız akvaryumun içine termometre koyabilirsiniz.

Bu termometre sayesinde ısıtıcının çalışma kalitesi ve sorunları takip edebilirsiniz.Herhangi bir ısı değişikliğinde ısıtıcının bozulduğunu anlayabilirsiniz.

Her balık türü farklı farklı sıcaklıkları sevdikleri için iyi bir araştırma yaparak ve gerekirse yardım alarak akvaryum ısıtıcısı almanızı tavsiye ediyorum.

Mesela örnek vermek gerekirse evlerde en çok beslenen balık türü JAPON BALIKLARI soğuk akvaryum suyunu sevmektedir.
Bunun dışında besleyeceğiniz balık türleri belirli sıcaklık derecelerinin sağlanması durumunda sağlık yaşayabilmektedirler.

Akvaryumlarda kullanılan araç ve gereçler;

Bir tatlı su akvaryumlarında olması gereken ve akvaryum balıklarının yaşaması için oldukça büyük öneme sahip aletler vardır.

Hava motoru da bu aletlerin başında gelmektedir.Eğer bir akvaryumda hava motoru olmazsa balıkların uzun ömürlü yaşamaları mümkün olmaz.

Hava motorları balıkların sağlıklı bir şekilde hava almalarını sağlamaktadır.

Akvaryumlarda kesinlikle olması gereken aletlerden biri de filtre sistemleridir.Filtre sistemleri akvaryumların içindeki suyun temizlenmesini sağlamaktadır.

Filtreler akvaryumun büyüklüğüne ve beslenen balık sayısına göre değişiklik gösterebilir.

filtre çeşitleri ;
  • Şelale Filtre
  • İç Filtre
  • Dış Filtre
  • Santlı Filtre
olmak üzere 4 çeşit olarak piyasada satılmaktadır.

Daha önceki makalelerde bahsettiğimiz gibi akvaryum ısıtıcısı da akvaryumlarda kesinlikle olması gereken aletlerdendir.Bir akvaryumda eğer ısıtıcı olmazsa balıkların kış aylarını atlatabilmeleri pek mümkün değildir.

Akvaryum ısıtıcıları genellikle termostatlı olmaktadır böylelikle akvaryumun sıcaklığını istediğiniz ölçüde sürekli olarak sabitleyebilirsiniz.

Diğer bir akvaryum için gerekli alette hava motoruna bağlanan hava taşlardır.Bu taşlar moturun sağladığı havayı akvaryuma yaymaktadır.

Bunun dışında istediğiniz şekilde dekorlar kullanmak sizin zevkinize kalmıştır.Akvaryum sektörü oldukça geliştiği için size sınırsız dekor ve süsleme şansı sunulmaktadır.

Akvaryum evde nereye konur;

Akvaryum konusunda dikkat edeceğiniz bir konu da evinizde koyacağınız yerdir.Eğer akvaryumunuzu çok güneş alan bir yere koyarsanız akvaryum yosunlanabilir.Ayrıca güneş ışığı akvaryumun görünüşünü de etkileyecektir.

Akvaryumları evlerin tenha yerlerine koymak beslediğiniz balıkları kötü yönde etkileyecektir.

Bu nedenle akvaryumları bulunduğunuz yani yaşadığınız yere kurarsanız hem evin görselliği artar hem de balıkların sosyalleşmesi sağlanır.

Akvaryumun oda sıcaklığında su derecesi oynayabilir bu oynamaları ısıtıcınız ile dengeleyebilirsiniz...

Akvaryum Büyüklüğü neye göre belirlenir;

Akvaryum alırken büyüklüğünü belirlemeniz gerekmektedir.Alacağınız akvaryumun büyüklüğünü etkileyecek iki sebep bulunmaktadır.
    • Beslenecek Balık Sayısı
    • Beslenecek Balık türleri
      Beleyeceğiniz balık türlerinin ne kadar büyüdüğünü araştırmanız gerekir.

      Eğer boyutları büyüyen bir balık türü alacaksanız akvaryumu da buna göre büyük almalısınız.

      Aynı zamanda da beslenecek balık sayısı arttıkça balıkların hareket yeri daralacağından akvaryumu biraz daha büyük almak akıllı bir karar olacaktır.

      Piyasada ev ve ofislere uygun birçok akvaryum modeli bulunur.15-250 litre su koyabileceğiniz akvaryum modelleri bulunmaktadır.

      Eğer tuzlu su balığı besleyip tuzlu su akvaryumu alacaksanız en az 250 litre su barındırabilecek bir akvaryum seçmeniz gerekir.

      Tuzlu su akvaryumlarında doğal dengeyi sağlamak için bu gereklidir.

      Japon balığı akvaryumları;

      Japon balıkları en çok beslenen süs balıklarının başında gelmektedir.Besleyeceğimiz japon balıklarının sağlıklı ve uzun ömürlü olmasını istiyorsanız akvaryum alırken dikkat etmeliyiz.

      Beslenecek her balık için birim su miktarı 10 litre civarı olmalıdır.Özellikle japon balıkları suyu çok çabuk kirlettikleri için akvaryumun büyük olması gerekmektedir.

      Diğer yandan bu özellikleri nedeniyle çift filtre kullanmakt da gerekebilir.Akvaryum suyu değiştirileceği zamaqn suyun tamamı kesinlikle aynı anda değiştirilmemelidir.

      En azından %30 luk bir su bırakılmalı %70 lik bölüm değiştirilmelidir.Çünkü japon balıkları değişen su sıcaklığından etkilenebilirler.

      Bunun yanında japon balıkları ile özdeşleşmiş fanus-küçük oval akvaryumlarda japon balığı besliyorsak 2-4 gün arasında bu akvaryumun suyu değiştirilmelidir.

      En güzel kız resimleri


      İnternetin gelişmesi ile birlikte herkes birgün de olsa ünlü oluyor diye bir söz vardır.Özellikle güzel bayanlar sosyal medya üzerinden bir anda ünlü olabiliyorlar.

      İşte sosyal medyaya gönderdikleri resimlerle erkeklerin hayallerini süslemeyi başaran en güzel kızların resimler.

      En güzel kız resimleri

















      Ciciş Kardeşler ayrıldı


      Sosyal medyanın fenomenleri Esra ve Ceyda Ersoy kardeşler yani nam-ı diyar Ciciş Kardeşler ayrıldı.

      Yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen ve birbirlerini çok seven iki kardeş artık kariyerlerinde ayrı ayrı işlerde yapacaklarını belirttiler.

      Bu aldıkları karardan sonra ilk kez Esra Ersoy bir tekstil firmasının katalog çekimlerine kardeşi olmadan katıldı ve birbirinden güzel pozlar verdi.




      Mc Dandik (2013-komedi-Raga Oktay)

      filmin konusu;

      Müzik dünyasının sevilen isimlerinden biri olan Raga Oktay'ın başrolünde oynadığı Mc Dandik 6 aralıkta vizyona girecek.

      Filmin konusuna gelirsek ;

      Hikaye Raga Oktay'ın canlandırdığı karakerin camide polisler tarafından bulunması ile başlıyor.Çocuğu bulan polisler çocuğun adını Dandik koyuyolarla.

      Aradan geçen seneler sonunda Dandik’in beraber büyüdüğü ve aşık olduğu kız  ile karşılaşıyor.Ancak iyi niyetli olmayan bir adam da Dandik'in sevdiği kıza aşıktır ve ona senet imzalattırır.

      Kahramanımız Dandik de senedi ödeyip kızı kurtarmak ister.

      bilgiler;
      yapım;2013
      tür;komedi
      süre;1 saat 45 dakika
      oyuncular;Sümer Tilmaç,Lemi Filozof,Ragga Oktay

      mc dandik filminden kareler

      mc dandik filmi fragmanı

      Lady Gaga sahnede sevişti


      Verdiği konserlerde yaptıkları ile başta olmak üzere aldığı nefes ile bile haber olan Lady Gaga bu seferde sahnede sevişti.

      Bir televizyon programına katılan güzel ve aykırı şarkıcı Lady Gaga yeni albümünden 'Do What You Want' adlı parçayı R Kelly ile birlikte söyledi.

      Şarkıyı söylerken kendinden geçen Gaga ve Kelly sahnede sevişmeye başladılar.Bu görüntüler amerika magazin basınının da bir anda gündemine oturdu

      Lady Gaga sahnede sevişti





      Lauren Pope frikik verdi


      Amerikalı güzel Lauren Pope sevgilisiyle şakalaşırken verdiği frikik ile gündeme gelirken bu nedenle de sevgilisine kızdığı öğrenildi.

      Sevgilisini belinden tutup kaldırmak isterken bikinisinin azizliğine uğrayan güzel kadının verdiği frikik erkek hayranlarını heyecanlandırdı.

      işte o frikik;

      Laura Cremaschi tangalı resimleri


      Sporsever kişiliği ile tanınan ve kendi bloğundan yaptığı maç tahminleri ile kendine büyük bir hayran kitlesi kazanan Laura Cremaschi tangalı bikinisiyle plajda görüntülendi.

      Güzel vücudu ve dövmesi ile büyük beğeni toplayan güzel kadının erkek arkadaşının kıskançlığı nedeniyle tartışma yaşadığı konuşuluyor.

      Laura Cremaschi tangalı resimleri





      İvana Sert zevkten öldürürüm dedi


      Gerek güzelliği gerekse de seksiliği ile erkeklerin hayallerini süsleyen İvana Sert yaptığı açıklamalarla gündeme oturdu.

      Ünlü kadın bir erkek dergisine verdiği röportajda güzelliğin başa bela olduğunu söyledi ve çok zeki olduğu için erkeklerin kendisine kolaylıkla aşık olduğunu belirtti.

      Ben zekamla erkeği zevkten öldürürüm diyerek de bu iddialı açıklamalarını bitirdi.

      Bu açıklamaların sosyal medyada konuşulurken halkın bu konudaki yorumu İvana Sert'in erkekleri zevkten öldürmesinin zeka ile alakası olmadığı kararına varıldı.

      Scarlett Johannson selülitleri


      Geçtiğimiz ay yaklaşık 1 yıldır birlikte olduğu sevgilisi Roman Dauriac ile nişanlanan 28 yaşındaki ünlü oyuncu Scarlett Johannson, Late Night With Jimmy Fallon isimli talk show programına katıldı.

      Sosyal medyada bilhassa kadın hayranları tarafından eleştiri yağmuruna tutulan Johannson'un erkek hayranları ise genç yıldızın her haliyle seksi olduğunu savundu.

      Henüz çok genç olmasına rağmen selülit sorunu yaşayan Johannson, balık etli olması nedeniyle de eleştiriliyordu.

      Turist Ömer Boğa güreşçisi (1970-komedi-Sadri Alışık)

      turist ömer boğa güreşçisi izle
      Filmin Konusu;

      Sadri Alışık ile ölümsüzleşen Turist Ömer karakteri bu filmde yolda boş boş yürürken bir tane cüzdan bulmuştur.

      Bu cüzdanın sahibi İspanyol Rodrigez ise cüzdanı kendisine getireni vatanına yani İspanya'ya götürüp misafir edeceğini söylemiştir.

      Birlikte ispanya'ya giden Turist Ömer ve Rodrigez'i çok komik olaylar beklemektedir.Turist Ömer burada da başına bir bela alır ve kurtulmak için Boğa güreşçisi kılığına girer.

      Bilgiler;
      yapım;1970
      tür;komedi
      süre;80 dakika
      oyuncular:Sadri Alışık Feri Cansel

      Turist Ömer boğa güreşçisi filminden kareler




























      Turist Ömer Boğa Güreşçisi filmini izlemek için tıklayın

      Kurtlar Vadisi hacklendi


      Türk televizyonlarının en uzun soluklu dizilerinden biri olan ve Türkiye'nin yakın siyasi tarihini işleyen Kurtlar Vadisi dizisinin web siteleri hack saldırısına uğradı.

      Pkk'lı hackerler tarafından Kurtlar Vadisinin orjinal web sitelerine saldırıda bulunuldu.

      Hacklenen sitelere giren internet kullanıcıları PKK Hack Team tarafından yerle bir edilmiştir yazısı ile karşılaştılar.

      Cameron Diaz filmleri


      Cameron Diaz Hollywood sinemasında oldukça bilinen ve 20 yıla yakındır popüler olan bir oyuncudur.

      Özellikle Aksiyon ve romantik filmlerinin aranılan isimlerinin başında gelmektedir.Cameron Diaz kariyerindeki ilk filmi Jim Carrey ile başrolü paylaştığı Maske isimli filmdir.

      Bu filmde oyunculuğunun yanında güzelliği ile de bir anda dikkatleri üzerine çeken Diaz bugünden sonra her sene yükselen bir grafiğe sahiptir.

      Cameron Diaz bilinen filmleri ;
      • Ah Mary Vah Mary
      • Maske
      • Charlie'nin Melekleri
      • Azınlık Raporu
      • Vanilla Sky
      • Kötü Öğretmen
      • New York Çeteleri
      • Kız Kardeşimin Hikayesi
      • Kazanma Hırsı
      Cameron Diaz New York Çeteleri filminden bir sahne

      Blake Lively Serena van der Woodsen karakteri


      Aynı adlı romandan diziye aktarılan dizi olan Gossip Gilr dizisinin ana karakterlerinden birini Blake Lively canlandırmıştır.

      12 tane kitabı olan Gossip Girl-Dedikoducu Kız Amerika'nın en çok izlenen dizilerinden biri olarak bilinmektedir.

      7.sezonda biten dizide Amerikan sinemasının genç yıldızlarını popülerleştirmiştir.Blake Lively bu dizide canlandırdığı Serena van der Woodsen karakteri ile Hollywood sinemasına göz kırpmış ve güzelliği ile mankelink teklifleri de almıştır.


      Amerikan gençliğinin okul yıllarını ve ilişkilerini anlatan ve sınıf farklılıklarını gözler önüne seren Gossip Girl dizisi 2007 yılında başlamış ve 2011 yılının sonunda bitmiştir.

      Dizinin pekçok başrolü olmasına rağmen hikayenin ve dizinin ana karakterini Blake Lively canlandırmış ve hikaye onun etrafında yoğunlaşmıştır.

      Bu önemli rolün altından başarıyla kalkan ve dizinin izlenme sebeplerinin başında gelen Blake Lively'dir.

      Blake Lively Sevişme sahnesi