3 Ocak 2014 Cuma

Budapeşte şehri-Turistik Yerler


Budapeşte turistik yerler;

Budapeşte şehri budave peşte olmak üzere iki kısma ayrılmıştır.Buda yönetim bölgesi olduğu için kraliyet sarayı burda bulunmaktadır.

Peşte bölgesi yıllar önce moğollar tarafından işgal edilince daha güvenli bir yer olan Buda bölgesine taşınılmış ve kraliyet sarayı burda kurulmuştur.

Şu anda saray müze olarak kullanılmaktadır.Budapeşte şehrinin Buda bölgesi en iyi tarafı turistik yer olması dolayısıyla trafiğe kapatılmıştır.

Böylece yürüyerek her yeri rahatlıkla gezebilirsiniz.Çok güzel galeriler,restoranlar ve kafeler bulabilirsiniz.1827 yılında kurulan bir kafe var.

Aynı zamanda bu bölgede yüksek bir tepede Matias kilisesini görebilirsiniz. Kilise adını matias adında bir kraldan almıştır.Yine aynı bölgede 1905 yılında yapılan balıkçılar tabyası bulunmaktadır.

Burası turistlerin muhteşem budapeşte manzarasını seyredebildikleri güzel bir yerdir.Buda bölgesinde çok güzel hamamlar bulunmaktadır,ayrıca osmanlı döneminden kalan Gülbaba türbesi de bu bölgededir.

Son olarak Buda'nın en güzel manzaralarını seyredebileceginiz Gellard tepesini görmenizi tavsiye ederiz.

Budapeşte tarihi yerler;

Budapeşte'nin Peşte bölgesi genellikle ticaretin yoğun olan bölgesidir. Bu bölgede de gezebileceğiniz çok güzel yerler bulabilirsiniz.

Sahil kesiminde uzun yürüyüşler yapabilir,Buda ve peşte'yi birleştiren köprülerden geçebilirsiniz.Bunlarda en bilinen Zincirli köprüdür.2.ci dünya savaşında yıkılan köprü yeniden inşa edilerek 100cü yılında kullanıma açılmıştı.

Tuna nehrini süsleyen başka köprülerden geçip geme şansına sahipsiniz.Budapeşte'nin Peştede bulunan parlemento binasının ihtişamlı görüntüsüne hayran kalacaksınız.

Bu binanın bazı bölüler müze gibi halka açılarak gezdirilmektedir.

Gezebileceğiniz yerler arasında müzeler bölgeside yer almaktadır,bunlar arasında özellikle arkeoloji müzesini gezmenizi tavsiye ederiz.

1887 yılında yapılan opera binasıda görülmesi gereken yerler arasındadır.bunun dışında aziz stefana adanmış bir bazilika var orayı gezmektede fayda var.

budapeşte'ye nasıl gidilir?

Budapeşte'ye Türkiyeden en kolay uçakla gidebilirsiniz.Havaalanı şehre 10 km kadar mesafede ve uçaktan inince ulaşım araçlarını veya taksiyi tercih ederek şehre ulaşabilirsiniz.

Avrupanın başka şehirlerinden geliyorsanız eğer,tren yolu ve otobüs yolculuğunuda tercih edebilirsiniz.Budapeşte ulaşımı kolay bir şehirdir.

Özellikle Viyana ve Zagrep'ten bu yollarla şehre kolayca ulaşabilirsiniz.Şehir içi ulaşım için metro ve otobüs hatlarını kullanabilirsiniz.

Eğer birkaç gün kalmayı düşünüyorsanız Budapest kart çıkartıp daha ucuza gezebilirsiniz.Budapeşte'yi tercih eden birçok Türk turistin bulunduğunu da belirtelim.

budapeşte alınabilecek hediye eşyalar;

Budapeşte'nin çok şık iki caddesi üzerinde dünyanın en tanınmış markalarının satıldığı mağazaları gezebilirsiz.

Ama sadece hediyelik eşya bakmak istiyorsanız tavsiye edebileceğimiz Sendertre adlı bir kasaba ,Budapeşte'ye çok yakın olması turistlerin bu kasabaya ilgi göstermesine kolaylık sağlıyor.

Aradığınız her türlü hediyelik eşyeyı bulabilme şansına sahipsiniz.porselen eşyalar,işleme elişleri,örtüler,tahta oymacılığı çok meşhur.Ayrıca porselen biblolar alabilirsiniz.

budapeşte gezilecek yakın yerler;

Yakınlarda gezebileceğiniz yerlerden biri Estergon şehri,Osmanlı döneminin izlerini görmek isteyenler için Estergon kalesini gezmelerini tavsiye ediyoruz.

Estergon'da gideceğiniz yerler arasında tepede yer alan muhteşem yapısıyla katedrali ,nehir kenarında ise yine osmanlılar döneminden kalma camiyi gezebilirsiniz.  

Aynı gün gidebileceğiniz kadar yakınlardaki Sendentre Tuna nehrini kenarında kurulduğu için Budapeşte'ye gemiyle dönebilirsiniz.

Akşam vaktine denk geleceği için ışıklandırılmış haliyle Budapeşte'nin harika manzarasına hayran kalacaksınız.

Budapeşte seyahat mevsimi-iklimi;

Budapeşte güzel bir şehir ,özellikle bahar aylarında.Yazın biraz sıcak olabilir.  Ama ülkemizle kıyaslandığında yazları daha serin,o yüzden yazında gidebileceğiniz bir şehir.

Kışları çok soğuk geçtiği için kışın gitmenizi pek tavsiye etmiyoruz.ama gidersenizde brendi içerek ısınmaya çalışmanızı tavsiye ederiz.

Genel anlamda mevsimler arasında ülkemizle pek bir farklılık olmasada kışlar Budapeşte'de çok daha soğuk geçmektedir.

Budapeşte herhangi bir mevsimde de gidebilirsiniz.Sonuçta gezilecek yerleri ile,doğal görüntü vb. özellikleri nedeniyle mevsim farkı olmadan turistleri ağırlamaktadır.

Budapeşte yemekleri;

Çoğunlukla et ağırlıklı,av etleri ,domuz etiyle yapılmış yemek mönüleri vardır.Aynı zamanda bol baharatkullanılmaktadır.

Geçmiş yıllarda osmanlı topraklarında olan Budapeştede osmanlı mutfağının izlerine rastlamak mümkün.Dünyaca ünlü yemeklerinden gulaş bunlardan biri.

Osmanlıda kul aşı dedikleri yemek daha sonra macarca gulaşa çevrilmiş ve macar yemeği olarak dünya mutfaklarında yerini almıştır.

Budapeşte'de insanların Kaposta dedikleri bizde kapuskaya benze bir sebze yemekler,pörker isimli bir et yemekleri bulunuyor.

Aynı zamanda şarapları çok güzel,tokai adlı şaraplarını içmenizi tavsiye ederiz.panelka isimli meyvelerden yayılan brendileride çok popülerdir.

Ünlü restoranlarından gundel ve şehir dışında kalan baraka'yı tavsiye ediyoruz.bunların yanında çok güzel kafeler bulabilirsiniz,eğer tatlı birşeyler yemek isterseniz kesinlikle newyork otelinin kafesine gitmelisiniz.Muhteşem tatlılarıyla damak zevkinize hitap edecektir.

Budapeşye tatil maliyeti;

Başkent olmasına karşılık diğer ülkelerle karşılaştırıldğında pahalı olduğunu söyleyemeyiz.  En azından pahalı ve şık restoranlar,alışveriş mağazaları olduğu gibi ,her bütçeye uygun yerlerde bulabilirsiniz

Uygun yemek yiyebileceğiniz yerler ve alışveriş mağazaları Budapeşte'de rahatça bulabilebilirsiniz.Operalarıyla meşhurdur;üstelik çok uygun fiyatlarıyla opera sevenleri sevindirecektir.

Hediyelik eşya mağazalarını her yerde kolaylıkla bulabilirsiniz.Şehirde çok kolay gezmenizi sağlayacak ulaşım ağları var ,eğer toplu taşım araçlarını kullanırsanız ulaşım masraflarını çok ucuza maledebilirsiniz.

Kadınlığımı hissedip zevkin doruklarına çıkıyorum


Üniversitede tanıştığı Süleyman ile yaklaşık olarak 2 sene bir ilişki yaşadıktan sonra evlenmeye karar verdik.

Süleyman zengin bir aileden geldiği için rahat bir yaşam düşünesi ile aşık olmadığım halde evlenmeye karar verdim.

Evliliğimin ilk senesi oldukça keyifli geçti yani cicim ayları.

Ancak daha sonra gerek ben gerekse de Süleyman için evlilik iyi gitmedi ancak birbirimize saygı duyduğumuz için ayrılmayı düşünmedik.

Evliydik ama hayatlarımızda özgürdük o istediğini yapıyor ben de istediğimi yapıyordum.Tabi ki bu cinsellik için geçerli değildi en azından benim için.

Ancak zaman geçtikçe içindeki cinsel arzularımı bastırmakta oldukça zorlanıyordum.Bugünlerde üniversitede çok aşık olduğum ancak ayrıldığım Orhan ile karşılaştım.

Orhan'a karşı her zaman büyük bir zaafım vardı onunla karşılaşınca oldukça heyecanlandım.Aradan geçen zamanda hemen hemen her gün telefonda konuştuk zaman zaman da buluştuk.

Geçmişten gelen aşkım ve cinsel olarak boşluğum beni Orhan'a karşı savunmasız kılıyordu farkındaydım.Daha fazla dayanamadım ve bir gece Orhan ile birlikte oldum.

Bu sanki uzun bir süre yemek yememiş bir insanın açlığı gibiydi sürekli olarak Orhan ile buluşmak ve devamlı onunla beraber olmak istiyordum.

Orhan ile ilişkim yaklaşık olarak 3 senedir devam ediyor ve ben çok mutluyum.Orhan ile birlikte oldukça kadınlığımı hissedip zevkin doruklarına çıkıyorum

Emily Ratajkowski ilk kareyi paylaşti


Günümüzde amerika'nın en ünlü modellerinden biri olan Emily Ratajkowski ve yapımcılıkta yapan ünlü oyuncu Ben Affleck’in başrollerde yer aldığı aldığı 'Gone Girl' filminin ilk fotoğrafı basına verildi.

Gillian Flynn’in çok satan romanı olma özelliği taşıyan 'Gone Girl'den uyarlanan filmin 2014 yılının en önemli yapımları arasında olması bekleniyor.

Sean Penn Chazlize Theron aşk yaşıyor


2013 yılının son günlerini ve yılbaşı tatilini geçirmek için Hawai'ye giden seksi oyuncu Charlize Theron'un tatile kiminle gittiği amerikalı magazincilerin gündemindeki önemli bir soruydu.

38 yaşındaki güzel oyuncunun sevilen aktör Sean Penn ile ilişki yaşadığı ve hatta aynı evde kaldıkları iddia edilen Charlize Theron'un kumsalda çekilen fotoğrafları bu aşkı doğrular nitelikte.

İddialara göre çiftin ilişkisi uzun zamandır devam ediyor ve evliliğe doğru gidiyor.

2013 yılı en çok indirilen yabancı filmler


Ünlü dosya indirme sitesi TorrentFreaks'in yaptığı değerlendirmeye göre 213 yılının en çok indirilen yani yasa dışı yollarla izlenen filmleri açıklandı.

2013 yılının dünya üzerinde en çok indirilen filmi Hobbit: Beklenmedik Yolculuk (The Hobbit: An Unexpected Journey) olurken,en çok indirilen filmlerin gişede de büyük başarılar yakalaması ilginç bir tesadüf oldu.

En çok indirilen yabancı filmler;
  1. Hobbit: Beklenmedik Yolculuk (The Hobbit: An Unexpected Journey)
  2. Zincirsiz (Django Unchained)
  3. Hızlı ve Öfkeli 6 (Fast-Furious 6)
  4. Iron Man 3
  5. Umut Işığım (Silver Linings Playbook)
  6. Bilinmeze Doğru Star Trek (Star Trek Into Darkness)
  7. Suç Çetesi (Gangster Squad)
  8. Sihirbazlar Çetesi (Now You See Me)
  9. Hangover 3: Felekten Bir Gece (The Hangover Part III)
  10. Dünya Savaşı Z (World War Z)

Scarlett Johansson erkekleri baştan çıkarıp öldürecek


2013 yılının en seksi kadını seçilen ve erkeklerin çok beğendiği Scarlett Johansson yeni yılda erkekleri baştan çıkaracak bir uzaylıyı oynadığı Under the Skin/Derinin Altında filmi ile izleyici karşısına çıkacak.

Erkeklerin güzel kadınlara olan zaaflarını iyi değerlendiren güzel-seksi bir kadını canlandıran Scarlett Johansson elde ettiği erkekleri yok edecek.

2014 yılının en beklenen filmlerinden biri olan Under the Skin/Derinin Altında, Türkiye'de İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'nde 13 Şubat’ta gösterime girecek.

Böyle bir karakter sanırım Türkiye'ye Scarlett Johansson şekline girip gelse ,ülkedeki erkek nüfusu yarı yarıya düşerdi:)

filmin fragmanı

Gisele Bündchen büyüledi

Brezilya'nın  son yıllardaki en önemli manken ve modellerinden biri olarak bilinen Gisele Bündchen, en son olarak kendisine ait iç çamaşırı koleksiyonu ile bu piyasaya girdi.

Kendi iç çamaşırlarını kendi tanıtan Gisele Bündchen güzelliği ile başdöndüren güzel manken iç çamaşırı tasarımları da büyük beğeni kazandı.

Gisele Bündchen resimleri









Olga Kent denize indi

Moldovalnın son yıllarda yetiştirdiği en önemli manken olan Olga Kent 2013 yılının son günlerinde hem dinlenmek hem de yılbaşı tatilini geçirmek için Miami'ye gitti.

Kırmızı bikinisiyle denize giren Olga Ken gün boyu zamanını denizde geçirdi...

Olga Kent denize indi




Lucy Mecklenburgh dergiye soyundu


The Only Way is Essex adlı dizi ile tanınan ve büyük bir popülarite kazanan 22 yaşındaki Lucy Mecklenburgh bir dergi için çok güzel pozlar verdi.

Seksi olduğunu düşünmeyen güzel oyuncu en büyük arzusunun çok ateşli ve tutkulu bir aşk olduğunu belirtti.

işte o an;

Friends dizisi geri dönüyor


Dünyanın en çok izlenen dizisi ünvanını taşıyan Friends dizisi 2004 yılında ekranlara veda etmişti.Bildiğini gibi bu dizi Jennifer Aniston2un kariyerindeki yükselişin sebebiydi.

Başrollerini Jennifer Aniston, Courteney Cox Arquette, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimme paylaştığı Friends dizisi ekranlara geri dönüyor.

Dizinin hayranlarının ısrarlı isteklerine karşı daha fazla dayanamayan yapımcılar diziyi yeniden ekranlara taşımaya karar verdiler.

Bildiğini gibi Friends dizisinin finalini 50 milyon kişi izlemiş ve bu rekor hala daha kırılamadı...

Kızım İçin (2013-dram-Yetkin Dikiciler-Eda Ece)


filmin konusu;

Yetkin Dikinciler'in canlandırdığı karakter olan Tuncer 40'lı yaşlarında karısından seneler önce boşanmış kendi hayatını kurmuş bir adamdır.

Eda Ece'nin canlandırdığı karakter olan Tuba ise 18 yaşını doldurmasına kısa bir süre kala Tuncer ile karşılaşır.

Babası olduğunu iddia eden Tuncer ile bir yolculuğa çıkan Tuba'yı ya büyük bir baba sevgisi ya da büyük bir hayal kırıklığı beklemektedir.

bilgiler;
yapım;2013
tür;dram
süre;100 dakika
oyuncular;Yetkin Dikinciler,Eda Ece

Kızım için filminden resimler

kızım için filmi fragmanı

Ebru Şancı frikikleri


Son yıllarda en çok konuşulan mankenlerden biri olan Ebru Şancı özellikle güzelliği ve fit vücudu ile playboyların yakın takibinde.

Ünlü manken bir alışveriş için gittiği bir Avm de arabada telefonunu bulamayınca yaklaşık olarak yarım saat boyunca telefonunu aradı.

Bu sırada kameralara yakalan ünlü manken arabasının bagajında yakalandı ve frikik vermekten kurtulamadı.

işte o anlar





Dubrovnik şehri-Turistik Yerler


Dubrovnik'e nasıl gidilir?

Dubrovnik'e 3 farklı şekilde ulaşım sağlanabilmektedir. Karayolu,Havayolu ve denizyolu ulaşım yollarını kullanarak bu şehre ulaşabilirsiniz. Karayolu pek tercih edilmese de aynı anda Bosna Hersek,Makedonya gibi şehirleri de görmek açısında önemli bir fırsat olur.

Deniz yolunda ise Cruse gemileri ile Dubrovnik şehrine ulaşılabilir. Havayollarına gelirsek Hırvat Havayolu şirketinin yaz aylarında Dubrovnik'e direk uçuşları bulunmaktadır.

Aynı zamanda Thy nin Dubrovnik'e yaklaşık 2 saatlik mesafede olan havaalanına direk uçuşları bulunmaktadır. Grup şeklinde seyahat eden okuyucularımıza deniz yolunu kullanmalarını tavsiye edebiliriz.

Dubrovnik genel bilgi;

Hırvatistan'ın Zagrep,Split şehirlerini le birlikte en çok ziyaret edilen şehri Dubrovnik son yıllarda artan bir turist sayısına sahiptir.

Dubrovnik'in en önemli özellikleri tarihi dokusu,geçmişi ve Adriyatik denizine kıyısı olması olarak gösterilebilir.

Bütün bunların yanında diğer avrupa şehirlerine göre daha düşük maliyetle geçirebileceğiniz bir tatil yeri olması popülerliğinin artmasının ana sebeplerinden biridir.

50 bin nüfuslu şehir geçmişte Osmanlı devletinin,Napolyon zamanında Fransa'nın,Avusturya İmparatorluğu gibi devletlerin topraklarındaydı.

Bu nedenle tarihi dokusu ve eserleri oldukça fazladır bunun yanında eski kaleler ve tarihi binalarda şehirde mevcuttur...

En son olarak Yugoslavya'nın dağılmasıyla birlikte Hırvatistan devletinin topraklarına katılmıştır...

Dubrovnik denizi ve plajları;

Dubrovnik deniz kenarı bir şehir olduğu için şehirde ve şehire yakın yerlerde birçok güzel plaj bulunmaktadır.

Bu olajların tamamı halka açık olduğu için paralı olmadığını ve etraflarında otellerin bulunduğunu da belirtmek gerekir.

Dubrovnik denizi oldukça soğuk,temizdir ancak biraz yosun sorunu bulunmaktadır.  Dubrovnik'in en bilinen plajları "Lapak Koyu"nda bulunmaktadır.Bunun yanında pekçok turizm dergisinde çıkan ve övülen Banje Plajı da bu şehirde bulunmaktadır.

Dubrovnik seyahatinde oldukça keyifli,eğlenceli zaman geçirebileceğinizi ve oldukça düşük bir maliyetle bunları elde edebileceğinizi belirtelim.

Dubrovnik yemekleri ve içki kültürü;

Dubrovnik deniz kenarında kurulmuş bir şehir olduğu için özellikle deniz mahsülleri yemekleri çok lezzetli ve güzeldir.

Bu nedenle de olası bir Dubrovnik seyahatinde deniz mahsülleri yemeklerini tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

Dubrovnik yaklaşık olarak 60 bin nüfuslu küçük bir şehir olsa da restourant seçenekleri fazladır ve gerçekten de birçok avrupa şehrine göre maliyeti de düşüktür.

Bunun yanında et yemekleri de yapan bu restourantlar türk damak tadına çok uygundur.  İçecek konusuna gelirsek Özel üretiken Hırvat biralarını ve şaraplarını çok ucuza içebilirsiniz.ucuz olmasına rağmen çok güzel tadı olduğunu düşünenlerdenim...

Kısacası gidilmesi gereken bir şehir olan Dubrovnik çok da cuzzi bir maliyetle tadı çıkarılabilecek bir şehir olma özelliği taşımaktadır.

Dubrovnik gece hayatı nasıldır?

Hırvatistan'ın en önemli tatil yerlerinden biri Dubrovnik'tir özellikle 2000 li yılların ortalarında popülerliğini arttıran bu şehir hem ucuz hem de güzel bir atil geçirilebilecek bir yurtdışı seyahat imkanlarının başında gelmektedir.

Dubrovnik'in en dikkat çekici özelliklerinden biri de gece hayatıdır.  Küçük-büyük birçok gece kulübünün olduğu şehirde sabaha kadar süren bir gece hayatı vardır.

Ünlü Dj ler bu gece kulüplerine gelirler.Bu kulüplerin bazıları 2-3 e kadar açık olurken ; bazıları ise sabaha kadar açık olmaktadır.

Özellikle yaz aylarında çok kalabalık olan şehirde güvenlik çok kalitelidir ve çok sorun yaşanmayan bir şehirdir.  Bazı gece kulüplerinin kapasitesi 4-5 bin civarındadır

Roma Şehri-turistik yerler


Roma turistik yerler;

Roma adeta açık hava müzesi gibi,çok değişik eserler barındıryor bünyesinde. Mesela İspanyol Merdivenlerinin olduğu yerde şehrin gençlerini görebilirsiniz.

Orası aynı zamanda bir buluşma noktası ve şehrin de en hareketli noktalarından birisi. Navona meydanına geldiğinizde çok güzel kafeler bulabilirsiniz.

O kafelerde oturup hoş vakit geçirebilirsiniz.Aynı zamanda Romalı sanatçıların eserlerini ordan almanız söz konusu olabilir. Bunun dışında gençlerin gittiği yerlerde var.

Gece hayatının yoğun olduğu Campo dei Fiori'de bunlardan bir tanesi.Roma'da görülmesi gereken çok sayıda yer var.Bunlardan bir tanesi de Vatikan. Vatikan başlı başına bir ülke olarak geçiyor.

Ve kendi özel radyosu var,postanesi var ve kendine özel para birimi var.Ve dünyanın en varlıklı ülkelerinden bir tanesi. Çünkü ne de olsa Katolik Hristiyanlığının merkezi ve papanın yaşadığı yer olarak geçiyor.

Bunun dışında gitmeniz gereken yerlerden bir tanesi de Fontana De Trevi yani Trevi Çeşmesi dedikleri yer.

Burası sadece Türkçede Aşk Çeşmesi diye geçiyor.Bir filmden dolayı Türkçe'ye böyle geçmiş.Ve çok muhteşem bir çeşme.Daha doğrusu büyük bir havuz var.

Ve arkasında heykelleri görüyorsunuz. Burada yapmanız gereken elinize bir madeni para alıp sol omzunuzdan onu çeşmeye atıp tekrar Roma'ya gelmeyi talep etmek.

Aynı zamanda Pantheon diye bir yapı var ki yaklaşık 1900 yıllık bir tarihe sahip olmasına rağmen halen mükemmel bir durumda.

Ve hiç bir şekilde yılların etkisini görmüyorsunuz üzerinde.Hiç birşeyden etkilenmemiş ve orjinal haliyle duruyor.Bunu da mutlaka görmeniz gerekiyor.

Roma seyahati maliyeti;

Roma çok ucuz bir şehir değil.Herşeyden önce bir başkent.Ve İtalya dünyanın en fazla turist gelen 3 ülkesinden birisi.

Fiyatlar yüksek ama bunun dışında ucuz yollu karnınızı doyurmak isterseniz,bunun içinde Roma'da yerler bulunuyor.

Özellikle Pizzeria dedikleri pizzacıda ucuz fiyata bir şeyler yemek,atıştırmak ya da hızlı bir şekilde bir dilim pizza alıp onunla karnınızı doyurmak mümkün.

Roma'da konaklama açısından çok güzel imkanlarda mevcut.Özellikle şehir merkezinde çok hoş oteller var.

Eski dönemden kalma bazı saraylar bazı binalar otellere çevrilmiş.Ama bunların fiyatları baya yüksek.150-200 euro'dan başlıyor.

Ama çok daha mütavazi seçeneklerde var.Ve bu seçenekleride 60-70 euro civarında bir rakamlarla temin etmeniz mümkün.Ve bunlar genellikle tarihi şehrin dışında yer alan konaklama tesisleri.

Roma alışveriş mekanları;

Roma alışveriş için çok iyi bir yer.Çünkü İtalyanlar dünyanın en iyi dizaynerları arasında yer alıyorlar. Özellikle tekstil ürünleri alacaksanız Roma çok güzel.

Ama salle dedikleri indirim zamanlarında gitmeniz gerekiyor. Bu da genellikle yeni yılın ardından yapılıyor.Ve ozaman çok uygun fiyatlarla alışveriş yapmanız mümkün oluyor.

Bunun dışında hemen Roma'nın yakınlarında yarım saat mesafede bir alışveriş merkezi var.

Ve bu alışveriş merkezinin özelliğide ünlü markaların fabrika satış mağazalarının olması.Dolayısıyla da çok daha uygun fiyatlarla alışveriş yapabiliyorsunuz.

Bunun dışında Roma'da Porta Portese denilen bir pazar kuruluyor.Bu bir nevi bit pazarı.Ama bizdeki bit pazarı gibi değil.

Çok güzel şeyleri alabileceğiniz,özellikle eskiye antikaya düşkünseniz,çok uygun fiyatlarla mal bulabileceğiniz yerlerden bir tanesi Porta Portese.

Yurtdışına gittiğinizde vergi iadesi alma hakkınız var.Eğer İtalya'da 155 euronun üzerinde bir mağazada alışveriş yapabilirseniz vergi iadesi alabiliyorsunuz.Bunun oranı da yaklaşık %10 civarında.

Roma yemekleri;

İtalyan yemekleri kesinlikle Türk damak tadına çok uygun.Ve biliyorsunuz pizza ilk önce İtalya'da yaratılmış.Ve kendi pizzaları da var,belli isimlerle geçen.

Mesela Pizza Margarita.Bunun ilginç bir hikayesi var.Bu kraliçelerden bir tanesinin adını taşıyor ve kraliçe için özel bir pizza yaratmak istiyorlar.

O yüzden de İtalyan bayrağının renklerinde bir pizza yapılıyor.

Fesleğen koyuyorlar yeşil,mozzarella peyniri koyuyorlar beyaz ve domates koyuyorlar kırmızı. Böylelikle ortaya hem İtalyan bayrağı hem de Pizza Margarita çıkıyor.

İtalyan mutfağında aynı zamanda hamur işleri çok yaygın.Onlar pasta diyorlar bizim makarna dediğimiz,çok değişik makarna çeşitleri var. Çok farklı soslarla yapıyorlar,çok değişik malzemelerle yapıyorlar.

Kesinlikle makarnaların denenemesi gereken ülkelerden bir tanesi.Aynı zamanda et ürünlerini de İtalya'da deneyebilirsiniz ve damak tadı olarak Türklere çok uygun.

Roma seyahat sorunları;

İtalyanlar çok sıcak kanlı insanlar,ne de olsa Akdenizliler.İtalyanları yüksek sesli konuşurken görebilirsiniz.Sakın yanlış anlamayın kavga etmiyorlardır.

Sadece keyifli bir sohbetin içindedirler.İtalya'da maalesef kapkaççılık çok yaygın,özellikle bazı şehirlerde Napoli gibi.

Roma'da da bu yaygın.Mümkün olduğunca bir çantayla dolaşmamanız özellikle hanımlar için tavsiye edilebilir. İhtiyacınız olduğu kadar parayı veya bir kredi kartını ve kimliği cebinize koymanız.

Ve mümkün olduğu kadar çok kalabalık yerlerde bulunmamanız. Çünkü kalabalık yerler yan kesiciler için ideal oluyor.Ve bunlar genellikle başka ülkelerden gelen insanlara oluyor bu işleri profesyonel olarak yapan.

Özellikle doğu bloğundan gelen çok sayıda insan var.İtalya'ya da geliyor ve başka ülkelere de gidiyorlar.Yaptıkları tek işde kapkaççılık ve yan kesicilik.

Roma konaklama mekanları;

Roma'da kalınacak çok güzel yerler var.Şehir merkezinde hoş işletmeler var.Fakat buralarda maalesef fiyatlar yüksek.

O yüzden şehrin merkezinin dışına çıktığınızda çok daha uygun fiyatlara konaklama imkanına da sahip oluyorsunuz ve fiyatlar düşüyor.

Ve Roma'da güzel bir metro ağı var.Metro ağı sayesinde çok çabuk bir şekilde şehir merkezine ulaşabiliyorsunuz.

Ayrıca İtalya'da Roma'da özellikle tavsiye edilen bir şey var.Bir mopet kiralamanız. Mopet kiraladığınızda mevsim baharsa ya da yazsa çok rahat bir şekilde ulaşım imkanına sahip olabilirsiniz.

Çünkü göreceksiniz ki çoğa Romalı bu yola başvuruyor.Çünkü sokaklar çok dar.Onun için arabayı parketmek pek mümkün değil.Ama mopetinizi hemen hemen her yere bırakabiliyorsunuz.

Roma tatil-seyahat zamanı;

Roma her zaman gidebileceğiniz bir şehir.Çünkü çok güzel bir şehir. Göreceli olarak daha güneyde kaldığı için kışların çok sert geçmediği bir şehir.

O yüzden kış aylarında da tercih edebilirsiniz. Ama özellikle bahar aylarında giderseniz çok keyif alabileceğiniz bir yer. Yazın gittiğinizde de çok fazla turistle karşılaşıyorsunuz.Ve o yüzden de kuyruklarda çok uzun olabiliyor.

Mesela bir Vatikan'ın içine girmek ya da Vatikan'ın içinde bulunan Sistine Şapal'e girmek baya bir vaktinizi alabiliyor.

Kuyruklarda çok fazla vakit harcamak istemiyorsanız özellikle turist sezonu dışında yani haziran temmuz ağustos ayları dışında gitmenizi tavsiye ederiz.

Roma'ya eğer kışın giderseniz,müzelerin çok daha boş olduğunu göreceksiniz.Böylelikle kuyruklarda çok fazla vakit harcamak zorunda kalmayacaksınız.

roma'ya nasıl gidilir?

Roma'ya İstanbul'dan direk uçuşlarla gitmek en mantıklısı. Yaklaşık 2.30 saatlik bir uçuş sonrasında Roma'ya dünyanın en güzel şehirlerinden birisine ulaşıyorsunuz.

Roma'ya gitmek için,ilk varış noktanız İtalya ise İtalyan Büyükelçiliğinden ya da İtalyan konsolosluğundan Schengen vizesi almanız gerekiyor.

Eğer mevcut Schengen vizeniz varsa,geçerli bir vizeniz varsa onunlada gitmeniz mümkün.

Eğer diğer bir alternatif olarak feribotla İtalya'ya gitmek isterseniz ki bunlar genellikle yazın yapılıyor,Çeşme'den feribot seferleri var. Ancona veya Brindisi'ye gidebilirsiniz.

Ordan da araçla Roma'ya ulaşmanız mümkün. Bu daha ziyade yurt dışında yaşayan Türk işçilerinin tercih ettiği bir yol.Çünkü böylelikle arabalarıyla Türkiye'ye gelip özellikle çok eşyaları olduğu için,tekrar aynı yolla geri dönmeleri mümkün oluyor.

Roma mimarisi nasıldır?

Roma'da muhteşem bir mimari var.Çünkü Roma herşeyden önce Roma İmparatorluğunun ki dünyanın en önemli imparatorluğu olarak geçiyor tarihte,merkezi başkentlik yapmış.

Aynı İstanbul gibi.O yüzden Roma'nın en güzel eserlerinden bazılarını görmeniz mümkün.Fakat bunu sadece Roma dönemi eserleriyle kıyaslamak mümkün değil.

Aynı zamanda 17.yy-18.yy-19.yy ve 20.yy'ın eserleri de Roma'da bulunuyor ve çok güzel bir uyum içinde birarada yer alıyor.

Çünkü bu eserler gerçekten çok iyi muhafaza edilmiş. Onun içinde hepsini birarada görmeniz mümkün.Roma'da özellikle eski şehirde Collesium'dan başlayabilirsiniz ki dünyanın en büyük arenalarında bir tanesi ve çok iyi durumda.

Hemen onun yanında Roma meydanının olduğu kısım var.Burdada eski Roma İmparatorlarının yaptırdıkları çok önemli eserler bulunuyor.

Roma spor kulüpleri;

Roma şehrinin en bilinen iki takımı vardır.Bunlardan birinicisi şehrin adını taşıyan Roma,ikincisi ise ezeli rakibi Lazio'dur. Bu iki takım arasındaki rekabet senelerdir sürmektedir.Roma ile Lazio arasında her maç riskli maç sınıfındadır. Roma'da hayat durur.

Ülkemizde alınan güvenlik önlemleri nedeniyle engellenen olaylar bu maçlarda sağlanamaz.Küçük büyük olaylar kesin çıkar. Roma şehri ikiye bölünmüştür. Lazio'yu tutanlar daha çok aşırı sağ eğilimli olurlar.Lazio taraftarının büyük bölümü ırkçıdır.

Roma'da durum bu kadar uç noktalarda olmasa da yine büyük çoğunluk sağ eğilimlidir.Yine de bu iki takım arasındaki olaylar siyasi bazlı değil şehir içindeki rekabetten kaynaklanmaktadır...

Roma Lazio başkent takımları olmalarına rağmen Milano takımlarının başarı konusunda gerinde kalmaktadırlar. Bu iki takım arasında oynanan maçlarda polis birçok sayıda kesici ve delici aletler polis tarafından ele geçirildi.

Kiev şehri-Turistik Yerler


Kiev konaklama imkanları;

Sovyetler birliğinin dağılması ile birlikte bağımsızlığını ilan eden ülkelerde yeni yeni turizm gelişmekte ve konaklama olanakları kaliteli olmaya başlamıştır.

Kiev'de son 10 yıl içerisinde büyük otel zincirleri faaliyet göstermeye başlamışlardır. Bu otel zincirlerinin Kiev'de şubelerini açması kiev konaklama olanaklarını hem fazlalaştırmış hem de güzelleştirmiştir.

Tabi ki imkanı olan okuyucularımıza tavsiyem bu otel zincirlerinde kalmalarıdır.Bunun yanında Sovyet döneminden kalma Sovyet mimarisini taşıyan otellerde bulunmaktadır.

Bu oteller diğer otellere göre daha ekonomik konaklama imkanı sunmaktadırlar.Ama yine de adı bilinen otel zincirlerinde konaklamnızı tekrardan öneriyorum.

Kiev seyahati sorunları;

Sovyetler birliğinin dağılmasında sonra kurulan ülkelerin tamamında olduğu gibi Ukrayna'da da bazı güvenlik zaafları bulunmaktadır.

Kiev'de de Türkiye'ye göre güvenlik biraz daha fazla güvenlik sorunları vardır. Özellikle de içkili mekanlarda biraz daha fazla dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum.

Diğer yandan Ukraynalılar Türkiye'ye çok geldikleri için Türklere alışkındırlar ve sicak davranırlar. Bu konuda çok bir sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum...

Kiev eğlence mekanları;

Kiev dışardan bakıldığında çok kapalı bir şehir olarak göze çarpsa da nerden ne çıkacağını hiçbir zaman bilemezsiniz.

Bu nedenle kaldığınız otelden veya bir şekilde kendinize bir rehber edinmenizi tavsiye ediyorum.Böylelikle kiev'in en güzel barları ve diskolarında zaman geçirebilirsiniz.

Kiev gece hayatı çok gelişmiş olan bir şehirdir.Kievliler gece eğlencelerini ve alkolü çok sevdikleri için haftanın her günü birçok mekanda eğlenirler.

Dediğimiz gibi bu mekanları kendi başınıza bulmanız zor olabilir.Makul bir ücretle kendinize bir rehber edinirseniz daha keyifli aktiviteler yapabilirsiniz.Bunun yanında Ukrayna'da en güzel ve sert voktaları bulabileceğinizi de hatırlatalım

Kiev'e nasıl gidilir?

Kiev'e gitmek için ülkemizin havayolları olan Türk Hava Yollarının direk uçuşunu kullanmak en kolay yoldur.Bunun dışında Ukrayna'nın resmi havaolunuda kullanarak kiev'e gidebilirsiniz.

Kiev'e gitmek isteyen Türk vatandaşlarının vize alması gerekmektedir.

Ukrayna vizesini almak diğer avrupa şehirlerine göre daha kolaydır.3-4 günlük bir süreçte vizenizi alıp kiev'e gidebilirsiniz.

Deniz ulaşımı türkiye-ukrayna arasında bizim açımızdan yoktur.bu nedenle uçak dışında fazla bir seçeneğinizi bulunmamaktadır.

Kiev hakkında genel bilgiler;

Ukrayna'nın başkenti olan kiev'in en önemli özelliği tarihi dokusudur.  Sovyetler birliği dağılmadan önce bu devletin en önemli şehirlerinden biri de Kiev'dir.

Sovyetler birliği dağıldıktan sonra Ukrayna olarak bağımsızlığını ilan eden ülkenin başkenti de Kiev olmuştur.

Türk turistler ukrayna kurulduktan sonra Kiev'e daha çok gitmeye başlamışlardır.Kiev karadeniz bölgesinde türkiye'nin bir nevi kıyı komşusudur.

Kiev Ukrayna'nın en büyük şehri olduğu gibi de modern görüntüsü ile Moskova'yı andırmaktadır.

Ukrayna çok modern insanlara sahip genç nüfusu ile avrupai bir ülkedir bunun da en önemli sebebi Kiev'in varlığıdır.

Kiev kış aylarında çok soğuk olduğundan bahar ve yaz aylarında gidilmesi gereken bir şehirdir.

Güney Afrika ülkesi-turistik yerler


Güney Afrika genel bilgi;

Güney Afrika çok gelişmiş bir ülke.Özellikle büyük şehirlere gittiğinizde Paris'e,Madrid'e,Londra'ya inmiş gibi veya Hollanda'ya hissedebilirsiniz.

Bir de Hollanda ve İngiltere'nin tesiri çok fazla sömürge ülkesi olduğu için.  Trafik soldan işler mesela.Binaların bazınlarında Amsterdam binalarına benzerlik görebilirsiniz.

O anlamda Afrika'nın geri kalanına benzemez.İklimi güzeldir.Türkiye'nin tam tersidir.O anlamda burda kışken orda yazdır.O yüzden çok iyi bir seçenek.İnsanları çok sıcak.

Çok keyifliler,herkes çok cana yakın.Yardım etmeye gönüllü.Fakat hala güvenlik sorunu devam etmekte.

Çok dikkatli olmak gerekiyor.Daha etnik Afrika kalmış değil Güney Afrika'da.  Mesela çok fazla kabile görmek istiyorsanız,yerel Afrika tadını almak istiyorsanız o biraz zor.

Yerel tat almak istiyorsanız daha sahil tarafındaki dağlara çıkmanız gerekiyor.Ama baya yol almak gerekiyor oraları görmek için.

Güney Afrika'da safari yapılır mı?

Güney Afrika'daki en ünlü milli park Kruger National Park'tır.Mozambik sınırındadır.

Burda safari yapmak için 4-5 gün ayırmak lazım,başlı başına bir tecrübe olduğu için günü birlik yapmamak lazım.

Kruger milli parkı bu anlamda otelleriyle,kalacak yerleriyle çok iyi seçenekler sunan bir Güney Afrika yeridir..

Balayı odaları var romantik odaları var,ailelerin kalabileceği odalar var.  Çocuklar için düşünülmüş yapılmış özel yerler var.

Herşey düşünülmüş o anlamda Kruger milli park eşsiz bir deneyim.  Burda zebra,fil,çita,aslan,leopar görebilmek mümkün.

Beyaz aslan ve yavrularını sevmek her yerde kısmet olmayabilir.Onu mutlaka sormalısınız.Kurallara uymak gerekiyor size sundukları.

Güney Afrika turistik yerler;

Güney Afrika'da kruger milli parkı safarinin yapılabileceği fünyadaki en önemli yerdir diyebiliriz. Hertürlü safari ihtiyacının karşılanabileceği bir otel çeşitlerine sahiptir.

Romantik safari,etnik safari çeşitleri Güney Afrika'ya özgü safari çeşitleridir. Kimberly çukuru dünyanın en büyük çukurudur.Kimberyl çukuru insanların elmas bulmak için kazdıkları dünyanın en büyük çukurudur. İçi su dolu büyük bir çukuru görmek ilginizi çekebilir.

Cape town mutlaka gidilip görülmesi gereken bir yerdir. Sahillere inip penguenlerle fotoğraf çekilebilirsizi.

Güney Afrika'nın doğu sahillerine ekim ayında giderseniz yerel festivalleri görebilirsiniz. Ekim ayları Güney Amerika halkının düğün zamanıdır.

Değişik kültürleri, yerel kıyafetlerle izleyebilir ve unutulmaz bir deneyim yaşayabilirisiz.Tam Tam dansına,şarkılarına,ritüellere tanıklık edebilirsiniz.

Güney Afrika ülkesi gerçekten unutamayacağınız anıları yaşamanızı sağlayacak bir ülkedir.

Güney Afrika yerel kıyafetler;

Cape Town'a giderseniz ülkemiz ile ters iklimleri yaşamaktadır. Ülkemizde yaz mevsimi yaşanırken Cape Town'da kış mevsimi yaşanmaktadır. Diğer ünlü şehirlerinde ekimden mayısa kadar geçen aylar yağmurlu geçmektedir.

Diğer aylar kuru geçsede yanınızda yağmurluk götürmenizi tavsiye ediyorum.Güney Afrika gece hayatı çok canlıdır ve partileri ünlüdür. Sabaha kadar devam eden partileri ile Güney Afrika çok eğlenceli bir ülkedir.Bu sebeple partiler için kıyafetler götürülmelidir.

Güney Afrika sahilleri çok güzel olduğundan mayo da götürebilirsiniz. Yazın sıcak olduğu için terletmeyecek kıyafetler götürmelisiniz.

Gece ve gündüz arasında sıcaklık farkları olduğu için yanınızda polarlar götürebilirsiniz. Güney Afrika'da kadınların giyinişleri tutucu değildirler. Bu sebeple rahat bir şekilde bayanlar giyinebilirler.

Güney Afrika konaklama imkanları;

Güney Afrika'da birçok konaklama olanakları vardır. Çok ekonomik oteller olduğu gibi lüks otellerde mevcuttur. Güney Afrika'nın ucuz otellerinin çok öenmli bir özelliği vardır.

Çok eğlenceli ve kaliteli sayılabilecek otellerdir. Bu otellerin yaklaşık konaklama ücreti 5-10 dolar arasındadır.Bu olanaklara ek olarak öğrenci yurtlarına benzeyen konaklama yerleri de vardır.

5 kişiye kadar kalabileceğiniz tuvalet ve banyoların ortak kullanım olduğu yerlerdir.Son bir olanağınızda sahillerde çadır kurmaktadır.

Güney Afrika'da varolan güvenlik sorunlarından dolayı çadır kurmanız pek önerilemz ne kadar maliyeti düşürsede....

Güney Afrika seyahat-tatil maliyeti;

Güney Afrika hiç pahalı bir ülke değildir.Özellikle yiyecek gıda söz konusu oldumu hatta çok ucuz bir ülkedir.

Deniz ürünleri olsun et olsun ne yerseniz yiyin,Türkiye ki,Türkiye bile dünya ölçeklerinde yemek anlamında ucuz bir ülke olarak kabul edilen bir ülke,Türkiye'ye oranla daha da ucuz.

Çorbanızı içersiniz,yemeğiniz yersiniz,üstüne tatlınızı yersiniz.İçki içerseniz Türkiye parasıyla 10 TL gibi bir hesap verip kalkarsınız.

O anlamda Güney Afrika çok keyiflidir.Oteller tabi ki pahalı olanları var ucuz olanları var.Ancak orta dereceli otellerin uygun olduğu söylenebilir.

Ulaşım araba kiralamak bunlar hep uygun fiyatlardır.Çok da ucuz diyemeyeceğimiz ama uygun fiyatlardır.Güney Afrika pahalı bir ülke değildir.O anlamda gezilmesi tavsiye edilen ülkelerdendir.

Güney Afrika yemekleri;

Güney Afrika'da ki yemek kültürü çok farklı bir yemek kültürü değil.Orda sömürgesi altında yaşadığı ülkelerin etkilerini görmek çok mümkün.

Hollanda mutfağından çok tesirler var mesela.Et ve sebze yiyen bir toplum.  Eti de tuzu ve karabiberi kurutarak sonradan küçük parçalara ayıraral yerler.

Deniz ürünleri mutlaka yemek gerekiyor.  Özellikle sahil kısmındaysanız.Bir de en güzel tarafı yemek açısından önemli bir Güney Afrika mutfağından bahsedemeyeceğim.Ama bir şarap çok çok tatlıdır.

İkincisi de çok ucuzdur yemekler.Yani Türkiye bile ki Türkiye dünya ölçülerinde çok pahalı yemekleri olan bir ülke değil.

Ama Türkiye ile bile kıyaslandığında yemek restorantlar herşey çok ucuzdur.O yüzde rahat rahat çorbasıyla,ana yemeğiyle,tatlısıyla bitirebilirsiniz.O anlamda Güney Afrika çok keyiflidir.

Güney Afrika seyahat-tatil sorunları;

Güney Afrika hiç güvenli bir ülke değil maalesef.Bizde kapıların önüne asılan ''dikkat köpek vardır'',''dikkat silahlı adam vardır'' tabelası vardır.

İnsan tabi bu tabelaları görünce,bu önlemi aldıracak durum nedir ki bu tabela konuluyor diye düşünüyor.

Evlere hırsızlık için çok giriliyor.Afrika'da genel olarak insan hayatının çok değerli olmaması suç işleyen taraf açısından,insanı korkutuyor.

Türkiye'de bir hırsızlık içn eve girdiği zaman amacı hırsızlıktır.Siz onu yakalarsanız ya da karşılaşırsanız ölümle sonuçlanma olasılığı çok azdır.Kaçma yolunu arar.

Güney Afrika'da öyle değil.Zaten tehlike orda başlıyor.Bir yerden başka bir yere geçmek için kesinlikle araba tavsiye edilmez,hele ki kendiniz kullanıyorsanız.

Gece yolde giderken yolsa uzanmış birini görüp yardım için indiğinizde aslında o bir tezgahtır.3 arkadaşı yolun kenarında bekliyordur.Siz arabadan inince arabayı çantanızı alırlar.Sağ kalırsanız da çok şanslısınızdır.

Dikkatli olmanız gerekir.Tenha yerlerde dolaşmamak,ara sokaklara girmemek yanınızda çok fazla nakit taşımamak gibi şeylere dikkat etmeniz gerekiyor.

Güney Afrikaya nasıl gidilir;

THY'nın uçuşları var.9-12 saat arasında bir süre tutuyor yolculuk.  En büyük avantajı Amerika'ya veya Uzakdoğu'ya gittiğiniz zaman zaman farkı olur.

Oysa Güney Afrika Türkiye ile aynı saat dilimi içinde.O anlamda hiç yorgunluk hissetmeden aynı şekilde güne dinç başlayıp devam edebilmek mümkün.

Leman dan rüşvet kapağı

Yaşanan Rüşvet operasyonu ile ilgili en manidar karikatür Leman Dergisinden geldi.

Başbakanın oğlu Bilal Erdoğan'ın gemiciğine doluşan yandaşlar ve vekiller akıllara Nuh'un gemisini getirdi.

Rasim Ozan Kütahyalı vurgusu ise karikatürn en güzel detayı olarak ön plana çıktı.

Ne diyelim hakettiklerini bulsunlar....

İşte o kapak

Senin Hikayen (2013-aile-Timuçin Esen)


filmin konusu;

Timuçin Esen'in canlandırdığı karakter olan Hakan ile Selma Ergeç'in canlandırdığı karakter olan Esra birbirinden farklı karakterlere sahip evli iki insandır.

Kariyerlerinde iyi dönemler geçiren bu iki insan çocuk istememektedirler ancak işler istedikleri gibi gitmez.

Hamile olduğu öğrenen Esra ile baba olmaya hazır olmayan Hakan ailelerinin ısrarları ile çocuğu doğurmaya karar verirler ve olaylar gelişir...

bilgiler;
yapım;2013
tür;aile
süre;98 dakika
oyuncular;Selma Ergeç,Timuçin Esen

Senin Hikayen filminden resimler

senin hikayen filmi fragmanı

Barselona şehri-Turistik Yerler


Barselona turistik yerler;

Barcelona'ya geldiğiniz zaman görmek isteyeceğiniz çok yer olacak.3 yer sıralamak gerekirse,öncelikle Gaudin'in eseleri tabi ki birden fazla. Park Guell'i mutlaka gezmelisiniz.

La Sagra Familia'yı mutlaka gezin. Özellikle birbirleriyle karşılaştırarak,eserleri yaparken nasıl bir anlayış benimsediğini anlayabilirsiniz.

Picasso'nun Müzesini görmeden burdan ayrılmak olmaz.üçüncü yerde La Rambla caddesi olacaktır. İstiklal caddesine çok benzetirler İspanyollar.La Rambla caddesinde bir sabah bir akşam bir de öğlen vakti mutlaka yürüyüşe çıkın.

Çok çeşitli insanlarla,sokak performansı sergileyen sanatçılarla,müzisyenlerle,sırtında orkuyla ayağından davuluyla müzik yapan insanlarla karşılaşacaksınız.

Aynı zamanda Barcelona halkının içine girdiğiniz için,hayatı,gencisi yaşlısı,her yerden çıkan motorları görme şansınız olacaktır.

Bir de en önemlisi kentin içinde yürüyüş.Her sokağa her alana açılan meydanlar sizi büyüleyecek.

Barselona seyahat sorunları;

Barcelona'da gezerken belki ufak tefek sorunlarla karşılaşabilirsiniz.Öncelikle siz oraya gitmeye karar verdiğinizde arkadaşlarınız dostlarınız ya da hiç tanımazdığınız rehber yazarları güvenlik konusunda uyarabilirler.

Kapkaç ve hırsızlık çok yaygın.Herkesin küçüke olsa bir motoru var.Ve yanınızdan sağınızdan solunuzda geçen motorun çantanızı nasıl alıp kaçtığına dair bir sürü hikaye duyabilirsiniz.

O yüzden dışarda dolaşırken yanınıza çok fazla para almamayı,pasaportunuzu otelde ya da kaldığınız mekanda bırakmayı mutlaka tercih edin.

Bu küçük bir güvenlik uyarısı.Her büyük kentte,metropalitanda olduğu gibi Barcelona'da da böyle sorunlar yaşanabiliyor.Bir başka sorun yemek saatleri olabilir.İspanyolların yemek saatleri bizimkinden daha farklı.Uzun bir öğle tatilleri var.

Akşam yemeklerini de saat 8-8.30'dan önce asla servis yapmıyorlar.Akşam 6'da yemek yemeye karar verdiğinizde açık bir lokanta bulamayabilirsiniz.

O yüzden günlük planlarınızı yaparken sabah erkenden çıkıp kahvenizi sandiviçinizi ya da kahvaltınızı yaptıktan sonra yanınıza ufak tefek birşeyler alırsanız ve onların siestasına denk geldiğinizde kapalı bulduğunuz her büfenin önünden aç dönmemek için yanınıza hazırlık yapabilirsiniz.

Ve akşam yemekleri içinde uzun kuyruklara denk gelebilirsiniz.Saat 9'a kadae kuyruklarda beklemek çokda olası ve yaygın bir durum.Bunun için hem önlem alırsanız hem de keyifli bir tatil geçirirsiniz.

Gezme şansınız daha çok olur.Ona görede günlük planlarınızı yapabilirsiniz.Barcelona'da ki bir diğer önlem,ufak tefek de olsa bazı İspanyolca kelimeleri öğrenmenizde fayda var.Herkes İngilizce konuşmayabilir.

Kaldığınız otelin resepsiyonundaki kişi çok akıcıda olmasa anlayabileceğiniz ingilizce yanıt verebilir.Ama fransızca daha çok konuşuluyor.

Herkes ingilizce konuşmuyor.Elinizde küçük bir kitapda olsa sizin turist olduğunuzu açığa vursada bir kaç ispanyolca kelime ya da Katalanca kelime konuşmanız onların sempatisini kazanacaktır.Size daha yardımcı olacaklardır.Bu şart değil ama olursa daha iyi olacaktır.

Barselona yemekleri;

Barcelona İspanya'da bulunduğu için euro para birimini kullanıyor.Kolaylıkla euroyu burdan satın alabilirsiniz. Küçük bir tavsiye,sakın yanınıza bol miktarda türk parası alıp orda euroya dönüştürürüm diye düşünmeyin.

Maalesef döviz bürolarında Türk parasını euroya dönüştürme eğiliminde değiller.Yanınıza bol miktarda euro almanız orda sizi çok büyük rahatlığa kavuşturcak.

Dolarda geçerli,Amerikan dolarını da rahatlıkla kullanabilirsiniz.Ama ülkenin genelinde diğer kentlerde de olduğu gibi Barcelona'da da euro kullanılıyor.

Her yerde euro geçiyor.Pahalı bir kent sayılmaz.İstabulla kıyasla fiyatlar hemen hemen aynı.Ama Ankara'da yaşıyorsanız ya da Kars'ta yaşıyorsanız biraz pahalı gelebilir.

Avrupa fiyatlarının aslında çok altında.Euroya geçmeden önce çok çok ucuzken euro yuvarlanmasından ötürü biraz pahalandı fiyatlar.

Bir akşam yemeği için iki kişilik,sıradan bir lokantada 30-35 euro verebileceğiniz gibi bu 65-70 TL'ye tekabul ediyor bugünün kurlarıyla.

Sokaktan bir sandiviç alarak da 1-2euroyada kendi ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.Su 1.25 euro civarında 1lt.lik su.Pahalı bir kent diyemeyiz Paris,Londra gibi yerler kıyaslandığında çok çok ucuz bir kent.

Barselona'da denize girilir mi?

Barcelona bir sahil kenti aslına ve denizi çok çok kirli iken olimpiyatlara konuk kabul etmek için elden geçirilmiş.Çok güzel sahilleri var.

Hemen kentin içinden eski Barcelonata denilen bölgeden rahatlıkla denize girilebiliyor.Akdeniz'e giriyorsunuz.Akdeniz'in başka bir ucunu deniyebiliyorsunuz.

Ama Costa Brava denilen Barcelona'ya 1-1.5 saat kadar uzaklıktaki başka bir sahil beldesine giderek başka bir plajıda deneyebilirsiniz.

Çok güvenli,sakin tesisleri mevcut.Her sahilde duşu var.Sadece mimarisi için değil denizi güneşi kumu içinde çok fazla turist alan bir yer Barcelona.

Barselona'ya nasıl gidilir?

Barcelona,İspanya'nın Katalanya ya da Katalunya özerk bölgesindeki bir kent.Ve Katalanya özerk bölgesinin başkenti. Türk Hava Yolları'nın direk seferleri var haftanın 4 günü.

Sabahları kalkıyor bu uçak ve 3.5 saatlik bir yolculuk sonrasında Barcelona hava alanına iniyorsunuz.

Barcelona'ya aynı zamanda Madrid üzerinden Madrid'e giderek,Madrid'den başka bir uçak alarak da ulaşmak mümkün eğer doğrudan seferler kullanmak istemiyorsanız.

Türk Hava Yollarının,İberyanın çeşitli başka hava yollarının ucuz charter seferlerinin çok çeşitli seferleri var.Bunlar senenin belli dönemlerinde daha sıklaşıyor charter seferleri özellikleri. Ama Türk Hava Yolları ve İberyanın karşılıklı her gün içinde sabah düzenli seferleri var.

Barcelona kenti,Türkiye'ye herhangi bir noktasından çok uzak bir kent değil.Barcelona'ya İstanbul'dan doğrudan bir uçakla varabilirsiniz.

Ankara,Antalya,İzmir gibi belli yerlerde yaşıyorsanız yine aynı gün içinde bağlantılı bir uçak seferiyle oraya ulaşabilirsiniz.Başka ülkelerle başka memleketlerle karşılaştırıldığında Barcelona oldukça yakın bir ülke.

Barcelona Katalonya özerk bölgesinin başkenti ancak yine İspanya Cumhuriyet'ine bağlı bir kent. O yüzden İspanya Konsolosluğuna başvurarak belli bir süre gecikmeyi belli bir süre beklemeyi göze alarak en az 20 günle 25 gün öncesinden vize başvurusu yapmanız gerekiyor.

Eğer bayram yılbaşı,christmas,noel,paskalya gibi özellikle İspanya daki halk için önemli bayramlarda bunu yapmamaya gayret ederseniz gecikmeyide engellemiş olursunuz.

Ancak İspanya diğer ülkelere göre vizeyi geciktirerek veriyor,çok belge istiyor.Hazırlık yapmakta fayda var. Schengen vize ile girilebiliyor.

İspanya'ya İngiltere vizesiyle Yunanistan vizesiyle giremiyorsunuz.O yüzden de Fransa gibi Almanya gibi Schengen'e bağlı bazı ülkelerin vizeleriyle çok rahatlıkla girilebilir.

Barselona gezilecek yerler;

Barcelona Katalunya özerk bölgesinin başkenti.O yüzden de yapılan bütün yatırımların özellikle sanat yatırımlarının doğmasına özellikle dikkat ediliyor.

Çünkü katalanlar kendi kültürleriyle kendi dilleriyle ki ispanyolcadan farkllı bir dil konuşuyorlar.Bir lehçe olduğunu söylesekde katalanlar duyduklarında karşı çıkacaklardır.Kültüre çok büyük bir yatırım olduğu içinde kent müze açısından çok zengin.

Picasso bir katalan Dali bir katalan.Miro bir katalan.Gaudi bir katalan İspanyol olmalarının yanısıra.O yüzden kentte bu sanatçıların ürünlerini çok rahatlıkla görebileceğiniz pek çok müze var.

Miro'nun bütün eserlerinin sergilendiği bir müze var.Dali'nin eserlerinin sergilendiği bir müze var.Barcelona'nın çok yakınında Dali'nin kendi yaptığı Dali müzesi var,Figueras kentinde bulunuyor bu müze.

Oraya da 1-1.30 saatlik bir yolculuk sonrasında rahatlıkla varabilirsiniz.Barcelona'nın içindeki daha önceli mimari özelliklerinden ötürü müze binalar var Gaudi'nin yaptığı Cas Mila,La Pedrera gibi.Bunları gezebilirsiniz.Çikolota müzesi var.Çünkü Güney Amerika dan çok göç almış bir ülke İspanya.

Özellikle Barcelona'da çok fazla göçmen yaşıyor.Ve çikolota kültürü çok baskın.Bizim eski tür lokumcu şekerci tarzı çikolota satan küçük pastaneleri var.

O yüzden de çikolota müzesi var.Ayakkabı müzesi var.Aynı zamanda modern sanatçıların eserlerinin sergilendiği Modern Sanatlar müzesi var 2 tane.Bir de tabi La Sagrada Familia var.

Bir kilise olarak yapılmış olsa da şuan müze bina.Onu da rahatlıkla elinizde sesli rehber sistemiyle gezebilirsiniz.Kulesine çıkabilirsiniz,bütün kenti ayaklarınız altına seren bir yer.

Yine Gaudi'nin yaptığı Park Guell var.Bitiremediği bir eser olsada görülmeye değer.Çok hoş yürüyüş parkurları var.Gaudi'nin yaşadığı evi kısa süreliğine de olsa görebilirsiniz.

Barselona futbol takımı;

Barcelona dünyanın en popüler ilk takımından biridir.Bana göre en popüleri ve izlemesi zevk veren bir futbol takımıdır.  2008-2009 sezonun 4 kupayla tamamlayan Barcelona bir sezonda kazanılabilecek bütün kupaları kazanmıştır.

Bu başarının ardında çalışan muhteşem bir ekip bulunmaktadır.  Herşey sistematik ilerler ve başarı gelir.

Maçları Nou Camp stadında oynayan Barcelona kendi sahasında ve deplasmanda rakiplerin korkulu rüyasıdır.

Barcelona takımının arkasında büyük bir taraftar kitlesi vardır.Yani taraftar derken dünya üzerinde en çok üyesi bulunan futbol kulübüdür.

Bu üyelerin katkısı ve kulübün ekonmik açıdan mükemmel durumda olması nedeniyle senelerdir formasının üstüne reklam almamaktadır.Sadece Uncef'in reklamı bulunmaktadır ki buda çok karakterli bir davranıştır.

Barcelona Takımında birçok yıldız futbolcu bulunmaktadır. Bunların futbolcular Messi,Xavi,İniesta,Puyol,Pedro diye sayabiliriz.

Bunların içinde Messi'nin herkesin gözünde bir farkı vardır.Maradona ile kıyaslanan Messi erken yaşlarda yeteneği ile herkesin beğenisini kazanmıştır.  Barcelona takımının teknik direktörü Joseph Guardiola'dır.Eskiden Barcelona takımının orta sahasında standart üstü bir oyuncuydu.

Barcelona'nın takımın en büyük rakibi Real Madrid'tir.Real Madrid'e son senelerde büyük üstünlük sağyana Barca bu sezonda iki maçta da rakibini mağlup etti.  Barcelona takımını derbi diye tabir edilen rakibi Espanyol'dur.Barcelona şehrinin diğer takımı Espanyol son senelerde Real Madrid'ten daha iyi bir rakip olmuştur Barcelona'ya...

Londra Şehri-Turistik Yerler


Londra Turistik Yerler;

İngiltere'nin başkenti olan Londra gezilecek yerler konusunda oldukça geniş bir seçenek sunan şehirlerdendir.

Kısıtlı bir zamanınız varsa ilk olarak görmeniz gereken yerleri şöyle sırayabiliriz.

İlk olarak kraliyet ailesinin de yaşadığı yer olan Buckingham sarayını ziyaret etmelisiniz.Buckingham sarayına 11.30 gibi giderek muhafız değiştirme anına tanıklık edebilirsiniz.

Tems nehri üzerinde bulunan Saat kulesini de ziyaret edip zaman geçirebilirsiniz.İngilizlerin London Eye adı verdikleri dev bir dönmedolap bulunmaktadır.

Bu dönme dolaba binerek Londra yı kuşbakışı izleyebilirsiniz.Bu dönme dolapta Saat Kulesi civarındadır.Londra Kulesi ve Londra köprüsünü de kesinlikle görmelisiniz.

Son olarak müzeler konusunda da oldukça geniş bir seçenek sunan bir şehirdir Londra...

Londra yemekleri;

Londra oldukça cosmopolit bir şehirdir.Dünyanın her yerinden insanların geldiği sokaklarında 300'den fazla dil konuşulmaktadır. Bu nedenle Londra sokaklarında birçok farklı kültürün damak tadına uygun yemekler bulunmaktadır.

İngilizlerin kendilerine özgü adından çok sözedilebilecek bir yemek kültürü yoktur aslında. Adından bahsedeilebilecek Yorkshire diye adlandırılan bir jöle ile yapılan bir ciğer yemekleri bulunmaktadır.

Pie adı verdikleri bir börekleri vardır. Ama ingilizler denilince akla gelen en önemli kültür Fish an Chips yani balık ve patatestir.

Ayrıca geçmiş yıllarda Hindistan İngiliz sömürgesi olduğundan Londra'da birçok Hintli de bulunmaktadır.

Hint mutfağının en güzel yemeklerini de Londra'da tadabilirsiniz.

Ayrıca Türk yemeklerine de Londra'da ulaşabilirsiniz.Birçok Türk restourantı bulunmaktadır.İngilizlerin publar çok önemlidir ; publara giderek ingiliz biralarının tadına bakabilirsiniz.

Diğer yandan ingilizlere özgü 17.00 yani 5 çayı önemli bir kültürdür.Yalnız ingilizler çayı süt ile içtiklerinden çay siparişini sütsüz istemelisiniz...

Londra seyahati maliyet bilgileri;

Londra dünyanın en pahalı ve cosmopolit şehirlerinden biridir.Londra'da fiyatlar oldukça yüksektir. Diğer avrupa ülkelerinde kullanılan euro Londra'da kullanılmadığını hatırlatmak gerekir.Londra'da pound kullanılmaktadır.

Pound diper para birimlerine göre daha yüksek bir para birimidir.Mesela Londra'da bir metroya binmenin maliyeti 2-4 pound arasındadır.

Bu da Türk parası ile 5-10 liraya denk gelmektedir.Konaklama ve yemeklerde diğer avrupa kentlerine göre oldukça pahalıdır. Konaklama için bir gecelik en iyi fiyat 70 pound'tur.

Londra'da yemek için oldukça lüks restourantlar bulunmaktadır.

Burada ciddi paralar ödemek zorunda kalabilirsiniz. Londra'da kesenize uygun yemek yiyebileceğiniz yerler de bulunmaktadır.Alışveriş konusunda gelirsek her keseye uygun alışveriş mağazaları bulunmaktadır.

Londra'ya nasıl gidilir;

Londra'ya en önemli ulaşım aracı tabiki de uçaktır.İstanbul ve Ankara'dan direk uçuşlarla Londra'ya gidebilirsiniz.Özellikle İstanbul'dan Londra'ya çok sayıda direk uçuş bulunmaktadır.

Türk Hava Yollarının günde 4 tane Londraya direk uçuş bulunmaktadır.Daha uygun bir fiyatla gitmek isteyenler Sabiha Gökçen Havaalanından 40 pound gibi bir rakamla Easy Jet'i kullanarak uçabilirler.

Londra'ya giderken dikkat etmeniz gereken en önemli detay Londra'da çok sayıda havaalanı olmasıdır.En yakını şehre 25 kilometre uzaklıktadır.Havaalanlarından metro ve otobüs kullanarak ulaşabilirsiniz.

Londra konaklama-otel imkanları;

Londra Avrupa'nın ve Avrupa Birliğine olan ülkelerin başkentleri arasında en büyük şehridir.Bu nedenle milyonlarca turist Londra'yı ziyaret etmektedir.

Durum böyle olunca da konaklama imkanları oldukça fazladır.Turist sayısı fazla olduğu için haliyle konaklama fiyatları da maliyetli olmaktadır.

Özellikle şehir merkezinde konaklama maliyetleri oldukça fazladır ; bu nedenle şehir merkezinden uzaklaştıkça daha uygun konaklama merkezlerini bulabilirsiniz.

Ayrıca Londra'nın ulaşım ağı gelişmiş olduğu için şehir merkezinden uzak olmanız sorun olmayacaktır.

Londra güvenlik sorunları;

Londra dünyanın en iyi korunan güvenli şehirlerinden biridir.Sokaklarında güvenli bir şekilde rahat rahat dolaşabilirsiniz.Kamera sistemleri ve sürekli polis devriyeleri ile Londra sıkı bir şekilde korunmaktadır.

Yalnız Londra dünyanın en kalabalık şehirlerinden biri olduğu için yankesicilere dikkat etmeniz gerekmektedir.

Ayrıca metronun sakin duraklarında ve gece geç saatlerde parklarda zaman geçirmemenizi tavsiye ediyoruz.

Londra'da göçmenlerin zaman geçirdiği bölgelerden de uzak durarak daha güvenli bir seyahat geçirebilirsiniz.

Londra tatili-seyahati zaman aralığı;

İngiltere kışları soğuk ve oldukça yağışlı geçen bir iklime sahiptir.Londra'da bu iklim özelliklerinin hissedildiği ve yaşandığı bir yer olduğu için bu şehre seyahat zamanınızı bahar ve yaz aylarına getirmenizi tavsiye ediyoruz.

Londra'ya mayıs ve eylül ayları arasındaki dönemlerde giderek soğuk ve yağışlı havalara yakalanma şansınızı minimuma indirirsiniz.

Londra'da her mevsim yağış olabilmektedir ancak mayıs-eylül arasındaki aylar bu riskin en az olduğu zaman dilimidir.

Dublin şehri-turistik Yerler


Dublin turistik yerler;

Dublin'in en guzel yerlerinden biri Liffey nehri uzerindeki Three Penny köprüsü ziyaret edilmelidir.Dublin'in harika atmosferi ve şehrin mistik havasının anlaşılabileceği bir yerdir Three Penny köprusu.

Bu köpru İstanbul'daki Fsm ve Boğaz köprüsü benzeri ama iki yakanın yaya trağini birbine bağlayan bir köprudur.

Kısacası Dublin'in daha zengin olan Kuzey bölumu ile nispeten fakir olan guney bölumunu ayıran Lilly Nehri'nin uzerindeki Three Penny köprüsü kesinlikle görulmelidir.

Dublin ziyaretinizde milli kutuphaneyi de ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.Bu kutuphanede unlu insanların eserlerini inceleyebilirsiniz.

Ayrıca tarihe ve sanata meraklıysanız İrlanda tarihini,geçmişini inceleyebileceğiniz Milli Tarih muzesini ziyaret edebilirsiniz.Son olarak İstanbul'da ki Taksim meydanu benzeri Grand Canal meydanını da ziyaret edebilir ve zaman geçirebilirsiniz...

Dublin seyahat bütçesi;

Dublin bildiğiniz gibi İrlanda'nın başkentidir.İrlanda senelerdir girmeye çalıştığımız Avrupa Birliğinin en yeni uye ulkelerinden biridir.Bu nedenle İrlanda'da euro para birimi olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Fakat bu değişim çok buyuk bir pahalılığı beraberinde getirmiştir.Bu nedenle Dublin avrupa şehirleri arasında en pahalısı olandır.Dublin Turkiye'nin buyuk şehirlerine göre oldukça pahalıdır ; bu nedenle Dublin seyahati-tatili için ciddi bir butçe ayırmanız gerekmektedir.

Turkiye ile Dublin arasındaki fiyat farkı yaklaşık 3 kat civarındadır.Ulaşım,muzeler,konaklama vb gibi her turlu hizmet gerçekten de çok pahalıdır.

Tekrar hazırlatmakta yarar var 1 haftalık bir Dublin seyahati ve tatili için 2000-4000 euro arasında bir butçe ayarlanmalıdır.

Dublin'e nasıl gidilir;

Dublin İrlanda'nın bir şehridir bildiğini gibi.Türk Hava Yollarının yakın zamanda başlattığı seferler ile Dublin'e direk uçuş imkanına sahipsiniz.

Haftanın iki gunu İrlanda'ya dolasıyla Dublin'e direk uçabilirsiniz.Ayrıca Hollanda aktarmalı bir şekilde de İrlanda'ya uçabilirsiniz.

İrlanda uçak seferleri Turkiye'den erken saatlerde olmaktadır.İrlanda-Dublin-Turkiye arası 3-4 saat arasında surmektedir.

Vize için Ankara'da bulunan İrlanda Konsolosluğu ve İstanbul'da ki Fahri konsolosluktan alabilirsiniz.Schengen vizesi ararak da İrlanda'ya dolasıyla Dublin'e uçabilirsiniz...

Dublin yemekleri;

Dublin'de akdeniz yemek kulturu hakimdir.Çin lokantası,Hint yemekleri ve İtalya lokantaları şehrin her yerinde bulunmaktadır.İrlanda'ya özgu yemekleri satan yer çok azdır.

İrlanda'nın kendine özgu fazla sayıda yemek yoktur.İrlanda'da ve dolasıyla Dublin'de kahvaltı kulturu oldukça gelişmiştir.İrlanda'da kahvaltı da çeşit çeşit sosis,salam,peynir çeşitleri bulunmamaktadır.

Şehir çok göç aldığı için avrupa ve dunya ulkelerinin yemeklerine sık sık rastlarsınız.

Dublin seyahati genel bilgi;

İrlandalılar oldukça canayakın ve sıcakkanlı insanlardan oluşan bir topluluktur.Bu nedenle olası bir Dublin seyahatinde çok sorun yaşayacağınız zannetmiyorum.Turk insanına çok benzeyen bir yapıları bulunmaktadır.İngilizce biliyorsanız dil konusunda bir sorun yaşamazsınız.

Yanızca İrlandalıların aksanı diğer ulkelerden biraz farklıdır.Buna alışmak da biraz zorlanabilirsiniz.

İrlanda-Dublin seyahatinde şehrin haritasını bulundurursanız yol bulma konusunda da sorun yaşamazsını.

Dublin oldukça guvenli ve refah bir kenttir.Terör sorunu blunmamaktadır,Ira terör örgutu konusunda da Dublin tehlikesi olmayan bir ulkedir.

İra terör örgütü konusunda muhabbetlerden kaçınmanız butun tehlikeler ortadan kaldıracaktır.

Dublin iklimi-mevsimi;

Dublin'de yaz dönemi çok kısa surmektedir. Dublin "Britanya"da bulunan butun ulkeler gibi çok yağışlı bir coğrafyada bulunmaktadır. Bu nedenle yağmura ve soğuğa karşı hazırlıklı olmalısınız.

Dublin'de havalar genellikle İstanbul'daki kış ve sonbahardaki hava şartları gibi olmaktadır. Bu nedenle yağmurluk,şemsiye ve kalın giysileri yanımızda bulundurmanızı tavsiye ediyoruz.Ayrıca Dublin'de oldukça sert esen bir ruzgarla karşılaşmanız çok muhtemeldir.

Dublin yaklaşık olarak 8 ay boyunca yağmur yağan bir şehirdir.Bu nedenle Dublin yaz aylarında yani Haziran sonundan Eylul ayına kadar ki dönemde daha çok turist çekmektedir.

Bu dönemde Dublin oldukça kalabalıktır ; rahat bir tatil-seyahat geçirmek istiyorsanız kış ayları sizin için guzel bir seçenek olacaktır....

Dublin mimarisi;

İrlanda tarihinde savaşlar çok sayıda olmamıştır.Yapılan savaşlarda İrlanda şehirlerine çok zarar vermemiştir.Bu nedenle de tarihi doku rahatlıkla korunabilmiştir.Dublin'de bu özellikleri taşıyan bir mimariye sahiptir.

19 yuzyıldan kalan binalar buna uygun restorasyon çalışmaları ile tarihi doku korunarak guçlendirilmiştir.Bu nedenle Dublin'e gittiğinizde mimariden çok etkilenebilirsiniz.Dublin'de ki tarihi binalar sadece taş ve camdan yapılmıştır.

Şehrin birçok bolumunde tarihi binalar görebileceğiniz gibi ; şehrin bazı bölumlerinde de 21.yuzyılın izlerini taşıyan modern binalara da rastlayabilirsiniz.

Dublin'de mustakil evleri sık sık görebilirsiniz ; ayrıca modern avrupa kentlerindeki gibi son modern binalarda görebilirsiniz.Yani Dublin'de hem tarihi hem de gunumuz mimarisinden izleri görmek için bulunmaz bir şehirdir...

Paris Şehri-turistik yerler

Paris Turistik Yerler;

Paris dünyanın en modern şehirlerinden biridir hepimizin de bildiği gibi.Bunun yanında Paris dünyanın ençok turist çeken başkentlerinden biridir.

Bu nedenle Paris'te turistlerin ziyaret ettiği sizin de gittiğiniz de gitmeniz gereken belli başlı yerler bulunmaktadır.

Bu yerlerin başında Şanzelize Bulvarıdır.

Şanzelize'de yürüyerek görkemli mağazaların vitrinlerine göz atabilirsiniz Paris denilince akla gelen en önemi yerlerinden biri hepimiznde bildiği gibi Eyfel Kulesidir.

Bu kuleyi ziyaret ederek inanılmaz bir manzaraya tanıklık edebilirsiniz.

Eyfel Kulesi dünyanın en güzel ve akılalmaz yapıtlarından biridir. Paris sanat ve kültürel yönden de gelişmiş bir şehirdir.

Sanata meraklıysanız Paris'in ünlü müzelerini ziyaret ederek ünlü sanat eserlerine tanıklık edebilirsiniz. Özellikle Lour müzesi dünyanın en önemli müzelerinden biridir.

Bu müzede Leonardo Da Vinci'nin Mona Lisa tablosunu görme şansına sahipsiniz. Diğer yandan Da Vinci'nin Şifresi kitabının içinde geçen yerlerinin bir kısmının Paris'te olması nedeniyle bu yerleri de görebilme şansına sahipsiniz.

Paris alışveriş yerler;

Paris oldukça modern ve turistlerin çok rağbet gösterdikleri bir şehir olduğu için şehir merkezlerinden alışveriş yapmak oldukça maliyetli olabilir. Ama şehir merkezinden uzaklaştıkça fiyatlarda düşmektedir.

Özellikle banliyolarda çok uygun fiyatlarla hediyelik eşyalar bulabilirsiniz. Haftanın belirli günlerinde pazarlar kurulmaktadır.Bu pazarlardan uygun fiyatlarla alışveriş yapabilirsiniz.

Sanata meraklı turistler için sokaklarda sanat eserleri satan satıcılar bulunmaktadır.Bu sanat eserlerine oldukça uygun fiyatlar ödeyerek satın alabilirsiniz.

Paris seyahat bütçesi;

Paris dünyanın en pahalı şehirlerinden biridir.Bunun en önemli sebeplerinden biri turistlerin en çok ziyaret ettikleri şehirlerin başında olmasıdır. Paris şehrine senede 25 milyon turist gelmektedir.

Fransa'nın ekonomisi için Paris çok önemli bir şehirdir. Paris seyahatini düşünenlerin yüksek bir bütçe ayırmalarını tavsiye edebiliriz.Pek çok şehirde olan yaz-kış fiyat farkları Paris'te olmamaktadır.Bunun da sebebi Paris'in her mevsimde turist sayısı yüksek bir şehirdir.

Paris seyahatini düşünenlerin acenta aracılığıyla gitmeleri bazı maliyetleri düşürebilmektedir.

Antlaşmalı oteller bazı indirimler yapabilmektedirler. Özellikle gece hayatını sevenler için birçok seçenek bulunmaktadır ; bu da seyahat maliyetini arttırabilir.

Ayrıca Paris'te bulunan Disneyland ziyareti çocuklar ile yapılan tatilin fiyatını arttıran diğer bir seçenek olabilmektedir...

Paris yemekleri;

Paris mutfağı dolayısıyla Fransa mutfağı dünyanın en bilinen saygın mutfaklarından biridir.Paris mutfağı Türk mutfağı ile yakın tatlar içermektedir.

Dolayısıyla Paris seyahati ya da tatilinde Türk turistler yemek konusunda sıkıntı yaşamayacaklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Tek sorun oluşturabilecek kısım Fransızların yemeklerde kullandıkları sosların biraz abartılı olması olarak gösterilebilir.

Bunun yanında Paris çok kozmopolit bir şehir olduğu için Fransız mutfağı dışında da damak tadına uygun yerleri rahatlıkla bulabilirsiniz.

Eğer tatil-seyahat bütçesiniz konusunda rahat bir durumda iseniz dünyaca ünlü şeflerin yemeklerini tadabileceğiniz restourantlar bulunmaktadır.

Pasit mutfağından yani Fransız mutfağından bahsederken şaraplara değinmeden olmaz ; yemekle beraber muhteşem Fransız şaraplarını da değerlendirmenizi tavsiye ediyoruz

Paris seyahati sorun-problemler;

Fransızlar çok şövenist ve milliyetçi insanlardır.Ülkelerinin en büyük ve en güzel şehri olduğunu düşünmektedirler.

Fransızlar kendi kültürlerine çok önem veren bir halktır.Fransa'nın başkenti Paris içinde durum böyledir. Özellikle dil konusunda oldukça hassastırlar ingilizce bilmelerine rağmen Fransızca konuşmayı tercih etmektedirler.

Fransızca bilmeyenler turistlerin Paris-Fransa seyahatlerinde sorun yaşadıklarını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Dil sorunu dışında her kalabalık avrupa şehrinde olduğu gibi Fransa'da ve Paris'te yankesicilik konusunda dikkatli olmanız gerekmektedir. Ayrıca Fransa'nın göçmen mahallelerini eğer ziyaret ederseniz dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz...

Paris konaklama imkanları;

Paris milyonlarca turiste evsahipliği yapan kozmopolit ve modern bir şehirdir.Bu nedenle konaklama maliyeti de oldukça yüksektir. Özellikle şehir merkezinde konaklamayı düşünen turistlerin olduça yüksek bir bütçe ayırmaları gerekmektedir.

Şehir merkezindenki otellere rağbet çok yüsek olduğu için fiyatlar yılın her dönemi aynı seviyelerde olmaktadır.

Şehir merkezinden uzaklaştıkça konaklama maliyetleri düşmektedir.Konaklama şehir merkezinden uzaklaştıkça konaklama maliyeri yarı yarıya düşmektedir.

Ayrıca Paris'te ulaşım ağı çok kaliteli ve hızlı olduğu için şehir merkezinin dışında konaklamak çok da büyük bir sorun teşkil etmemektdir...

Paris seyahat zamanı

Paris tatiline-seyahatine bahar dönemlerinde gitmenizi tavsiye edebiliriz.Nisan sonu mayıs başı Paris tatili için en uygun dönemdir diyebiliriz.

Bunun en önemli sebebi Paris'te bulunan parkların yemyeşil olması ve çok romantik bir görüntü alması olarak açıklayabiliriz. Paris yazları çok sıcak ve kalabalık bir şehir olduğu için yazın gitmeniz yorucu ve bunaltıcı bir gezi olabilir.

Paris'e kış aylarında yağışlı ve soğuk olacağı için zamanınızın büyük bir bölümünü kapalı alanlarda geçirmek zorunda kalabilirsiniz. Özellikle Ocak ve Şubat ayları Paris şehrinin çok soğuk olduğu aylardır bunu belirtmekte fayda var.

Paris'e nasıl gidilir;

Paris-İstanbul arası yaklaşık olarak 3-3,5 saat arasında bir uçuş ulaşabilirsiniz.Paris'e Türk Hava Yolları ve AirFrance ile direk uçuşlar hergün düzenli olarak vardır.

Yaz aylarında Türkiye'nin çeşitli yerlerinden Paris'e direk uçuşlar düzenlenebilmektedir.Paris'e Shengen vizesi ile ziyaret edebilirsiniz.

İlk giriş noktanız Paris veya Fransa olacak ise bu vizeyi Fransız Konsolosluğundan ve Ankara'da bulunan Büyükelçilikten alabilirsiniz.

Amsterdam şehri-Turistik Yerler


Amsterdam'da uyuşturucu serbest mi ?

Amsterdam'ın nufusu 750-800 bin civarındadır.Bu nufusun yaklaşık 1/4 unu genç nufus oluşturmaktadır. Şehirde yaklaşık 350-400 tane Coffee Shop adı verilen yerler mevcuttur.

Coffee Shopların en önemli özelliği burada hafif uyuşturucu maddelerin kullanımı serbesttir... Devlet uyuşturucu kullanımının kontrol altında tutulması için böyl bir yöntem belirlemiştir.Bu cafeler dışında uyuşturucu satımı ve kullanımı yasaktır.

Eğer Amsterdam seyahatinde bu cafelere giderseniz menu içinde hint ve afgan tutunlerini yani esrarı legal olarak içebilirsiniz...

Bu cafelerde esrar içmek istemeyen insanlar alternatif olarak esrarlı kek vb şekilde hizmet edilebiliyor.Bu cafelerin girişinde buyuk bir boyutta olan Bob Marley'in fotoğrafından anlayabilirsiniz...

Amsterdam turistik yerler;

Amsterdam tatilinde ya da seyahatinde Rijks Muzesi görulmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Rijks Muzesi dunyanın en önemli muzelerinin başında gelmektedir.

Hollandalı sanatçıların eserlerinin bulunduğu bir muzedir. Amsterdam'da görulecek diğerbir yer de Van Gogh muzesi gelmektedir. Van Gogh muzesi ile Rijks muzesi birbirine mesafe olarak yakındır.Bu muzede de oldukça guzel sanat eserleri bulunmaktadır.

Amsterdam seyahatinde 3. görulecek turistik yer kanal turudur.Amsterdam kanalların uzerinde kurulmuş bir şehirdir.

Kanal turu ile Amsterdam'ı gezmek oldukça keyifli bir aktivite olacaktır...Merkezi tren istasyonu,kanal uzerindeki evler ve oldukça guzel meydanları da Amsterdam'da görulmesi gereken yerlerdir...

Amsterdam seyahati hakkın genel bilgi;

Amsterdam diğer avrupa şehirlerine göre biraz daha ucuz kalabilir. Yine de belli bir butce gereklidir.3 gun için 750-1000 euro arasında maliyet çıkabilmektedir. Amsterdam tatilinde yemek giderinizi azaltmak için uygun fast food ve lokantalar bulunmaktadır.

Fakat konaklama maliyetinde çok buyuk farklar bulunmamaktadır.(66 Euro) Amsterdam tatili maliyeti yaz-kış aylarında değişiklik gösterebilmektedir. Amsterdam'a gittiğinizde dikkat etmeniz gereken en önemli şey diğer buyuk şehirlerde olduğu gibi yankesicilerdir.

Değerli eşyalarınızı yanınızda gezdirmemeye ve yanınıza çok fazla para almamaya özen göstermelisiniz.

Bunun yanında Hollanda insanı gerçekten de cana yakın bir topluluktur.Halk ile en ufak bir problem yaşamadan keyifli ve gzel bir tatil geçirebilirsiniz.

Amsterdam seyahati zamanı iklimi

Amsterdam kuzeyde bulunduğu için kış ayları Türkiye'den bile daha soğuk olabilmektedir. Bu nedenle kış ayları Amsterdam seyahati-tatili için uygun bir zaman değildir. Amsterdam tatili için en uygun zaman dilimleri ilkbahar ve yaz aylarıdır.

Bizim sizlere önerimiz yaz aylarını tercih etmeniz yönünde olacaktır.Bunun nedeni de Amsterdam yaz aylarında aşırı sıcak olmamakla birlikte nem miktarı da insanı rahatsız edecek seviyelerde değildir.

Dolayısıyla Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında gitmeniz en uygun seçim olacaktır.Eğer kış aylarında Amsterdam'a giderseniz zamanınızın büyük bir bölümü kapalı alanlarda geçecektir. Amsterdam bu yönden de oldukça gelişmiş bir şehirdir.

Alışveriş merkezleri,cafeler,müzeler vb alanlarla Amsterdam gerçekten de güzel bir şehirdir. Eğer futbol ile ilgiliyseniz dünyanın en gösterişli stadlarından biri olan Amsterdam Arena'da şehrin en önemli takımı AJAX'ın bir maçını da izleyebilirsiniz...

Amsterdam yemekleri nasıldır?

Amsterdam'da etnik mutfaklar çok yaygın bir şekilde bulunmaktadır. Özellikle Endonezya mutfağı Amsterdam yemek kültürü içinde oldukça yaygındır. Türk misafirler için Endonezya yemek kültürü çok farklı olacağında uyum sağlamak oldukça zordur.

Ama Amsterdam büyük bir şehir olduğu için fast-foodlar ve kaliteli restourantlar oldukça fazladır.

Ayrıca Amsterdam'da yoğun bir Türk nüfusu olduğundan Amsterdam'da ikamet eden Türk vatandaşlarının açtığı restourantlarda Türk misafirler için güzle bir seçenek oluşturmaktadırlar.

Bunun dışında Amsterdam başta olmak üzere Hollanda ülkesinin çok ünlü bir mutfağı ya da yemeği bulunmamaktadır.

Amsterdam'a nasıl gidilir?

Amsterdam'a Türkiye'den direk uçak seferleri bulunmaktadır. Türk Hava Yolları ve Hollanda Kraliyet Hava yollarının uçakları il ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Hollanda-Türkiye arası uçak ile yaklaşık 3-4 saat arasında sürmektedir.

Uçaklar genellikle Hollanda'nın ve dünyanın en büyük havaalanı Schiphol havaalanına inmektedir. Hollanda seyahati için Schengen vizesi yeterlidir.

İlk olarak bu vizeyle Hollanda'ya gidecekseniz bu vizenin Hollanda Konsolosluğundan alınması gerekmektedir. Mevcut bir Schnegen vizeniz bulunuyorsa seyahatinizde bir engel bulunmamaktadır.