16 Ocak 2014 Perşembe

Diyet yaparken nelere dikkat edilmelidir


Başta kadınlar olmak üzere dünyadaki insanların en önemli fiziksel sorunlarından biri alınan fazla kilolar ve obezitedir.

Yeme alışkanlıklarının bozuklukları nedeniyle insanların kilo oranları geçmiş senelere göre artmıştır.

Bu nedenle de fazla kilo alan insanlar diyet yaparak bu kilo vermeye çalışmaktadırlar.

Diyet kuralları nelerdir;

Beslenme alışkanlıkları ile diyet başlar. Beslenme alışkanlıkları değiştikten sonra ilk yapılacak tuz,şeker miktarını azaltmanız gerekmektedir.

Özellike alınan fazla tuz miktarı gözeneklerimiz tıkadığı gibi vücuttaki suyun dışarı atılmasını da zorlaştırmaktadır. Bu nedenle tuzlu yiyeceklerden uzak durmalısınız.

Diyet yaparken en önemli detay azar azar ve sık aralıklarla yemek yememiz gerekmektedir.

Yiyeceklerinizin porsiyonlarını azaltmanız gerekmektedir. Diyet konusunda bir uzmandan yani bir diyetisyenden fikir almamız gerekmektedir.

Planlı ve programlı bir diyet size istediğiniz görüntüyü sağlayacaktır....

Yılmaz Erdoğan evden eve nakliyat


Ünlü komedyen Yılmaz Erdoğan en son olarak Kelebeğin Rüyası ile Oscar'a gitmek için yoğun çaba ve para harcamıştı.

Ancak yaklaşık olarak 1,5 milyon dolar harcanan oscar çalışmaları ve lobileri işe yaramamış ve Kelebeğin Rüyası oscar ödülüne aday olamamıştır.

Bu olaydan sonra sinemadan kazandığı paraları yeni iş kollarına yatırmayı düşünen Yılmaz Erdoğan başta memleketi Hakkari'de olmak üzere Türkiye'nin çeşitli yerlerinde evden eve nakliyat firmaları açmaya karar verdi.

Genellikle şehir dışı nakliyat hizmeti verecek Yılmaz Erdoğan'ın bu iş için 2 milyon dolarlık bir yatırıma hazırlandığı belirtildi.


Türkan Şoray Su Kaçağı Tespiti


Kazandığı paraları her zaman iş hayatına aktaran ve genellikle de çok başarılı sektörlere yatırım yapan Türkan Şoray yeni bir sektöre daha girmeye hazırlanıyor.

Yakın bir dostu ile avrupadan su kaçağı tespiti cihazları getiren Türkan Şoray ülkemizde yeni yeni yayılmaya başlayan bu sektöre girmeye karar verdi.

Tanesi yaklaşık olarak 50 bin TL olaran son teknoloji su kaçağı cihazlarını getiren Türkan Şoray bu iş için internet sitesi de kurduruyor.

Yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Türkan Şoray bakalım su kaçağı sektöründe de bu başarısı sürdürebilecek mi ?

Tolga Çevik seks shop açıyor


16 ocak 2014 perşembe günü yayınlanan Arkadaşım Hoşgeldin programında Tolga Çevik'in seks shop açma hayali olduğu ortaya çıktı.

Oyuncu laf aralarında bu isteğini alenen gösterirken bu konu ile ilgili bir internet sitesi açacağını da gelen haberler arasında.

Angelina Jolie ve Brad Pitt ünlü olmasaydı


Angelina Jolie ve Brad Pitt dünyanın en ünlü insanlarının başında gelmektedir.Ancak ya ünlü olmasalardı ve topluma mal olmasalardı.

Nasıl görünürlerdi işte o sorunun cevabı;

Ünsüz Angelina Brad


Halkalı saç kaynağı nasıl yapılmaktadır


Halkalı kaynak saç,kaynak çeşitleri içinde en ekonomik olanı en hızlı yapılanı.Aynı zamanda en hızlı çıkartılanı.

Halkalı kaynakta saç uçları keratinlerle ince uzun bir hale getiriliyor,sımsıkı tutuluyor ve hiç bir şekilde saç burdan dökülmüyor.Daha sonra küçük halkalarımız var.

Bu halkaları bir tığa geçiriyoruz.Her saç tutamı için iki tane halkamız var.Çerçeve cilt kısmından yaklaşık birer santimlik tutamlar ayırıyoruz.

Daha sonra tığımızın yardımıyla yarım santimetre kadar bir saç tutamı alıyoruz.Tığımızın ucunu takıp halkalarımızı itiyoruz.

Ve boncuklar saç dibinde kalmış oluyorlar.Daha sonra ucuna keratin takılmış saçımızı halkaların içinden geçiriyoruz.Ve bir pense yardımıyla tam ucundan sıkarak saçın keratinli uçlarla birlikte monte edilmesini sağlıyoruz.

Burada önemli olan saç tutamlarının aşağı doğru yata bir şekilde olması çünkü gece yatarken saçımızı çekmesini engellemek için.Ne kadar aşağı doğru takarsak o kadar iyi bir kaynak yapmış oluruz.

Eğer saç tutamını alırken yaklaşık 60 derecelik açıyla alırsak saçı çekme yapabilir.O yüzden mümkün olduğunca daha küçük bir açı yaratarak,daha baş derisine doğru,yakın ve basık bir şekilde takmalıyız.

Yaşlılar için diyet önerileri


Yaşlılık başladıysa yağlanma sorunu başlamış demektir. Menopozla birlikte metobolizma yavaşlamaktır.Bu da ortaya yaşlanma sonucunu çıkarmaktadır.

Yaşlılığın oluşturduğu olumsuz etkileri düzenli egzersizlerle halledebilirsiniz. Yaşlılık başladığı zaman günlük hayatınızda aktif olmanız gerekmektedir.

Bir takım rahatsızlıkları bulunan bir yaşlı insan diyet yapmadan önce uzmana danışıp bu konuda karar verilmelidir.Yaşlılıkla ortaya çıkan diyabet sorunu diyeti etkilemektedir.

Kilo sorunu olan insanların diyabet,ülser,kalp gibi sorun çıkabilecek noktalarda önlem almaları gerekmektedir.

Vücudu rahatsız eden boyutlarda olmayan yaşlılara egzersiz dışında bir diyet uygulaması çok önerilmez.

Hamile kadınlar diyet yapabilir mi


Hamilelikten 6 sonrasına kadar zayıflama diyetleri yapılmaması gerektiği uzmanlar tarafında çok önemli şekilde hatırlatılmaktadır.

Bebek anne sütü dışında beslenecek duruma geldiği zaman zayıflama diyetleri ugulanabilir.

Bu 6 ay zarfında aşırı yemek yenmemesi ama dengeli beslenilmesi gereken bir dönemdir. Anne süt verdiği zaman kilo vermektedir.

Emzirmek kilo verdiren bir egzersiz gibidir. Yeni anne olanların 6 ay döneminde kilo vermektedir.6 ayda zarfında istenilen duruma gelinmediği takdirde ek bir zayıflama diyeti uygulanmalıdır.

Ayrıca belirtmemiz gereken diğer bir detay sezeryanla doğum yapıldıysa dikişler olduğu için ağır egzersiz hareketleri uygulanmamalıdır. Bu döneme en uygun egzersiz yürüyüşlerdir.

Annelik zor bir süreç olduğu için her gün yapılan egzersiz yorgunluk hissi vermektedir. Bu nedenle haftanın 3-4 günü yürüyüş yapılması uzmanlar tarafından tavsiye edilir.

Atkins diyeti ile kilo verilir mi


Atkins diyeti kişilere çok hızlı kilo verdiren bir beslenme şeklidir. Bu diyet modelinde proteinler ve karbohidratlar ayrıldığı için kilo verme işlemini hızlandırır.

Atkins diyeti ile diyet yapan kişi yüksek miktarda yağ ve protein alır. Bu da metobolizma hızını arttırdığı için kilo verme hızını arttırır.Atkins diyeti ile haftada 4 kilo verebilirsiniz.

Atkins diyeti ile ayda minimum 6 maksimum 10 kilo verilebilir.Uzmanlar tarafından dönerilen bir diyet şekli değildir. Uzmanlar hızlı verilen diyetleri sağlık açısından tehlikeli bulurlar.

Sağlığınızı koruyarak yapılacak diyetlerde haftada maksimum 2 ayda ise maksimum 6 kilo vermeniz gerekmektedir.

Dediğimiz gibi hızlı verilen kiloların hızlı bir şekilde alınacağını unutmamanız gerekmektedir.

Kadın İşi Banka Soygunu (2014-komedi-meltem cumbul)


filmin konusu;

Amerikan filmlerinde alışkın olduğumuz soygun filmlerine farklı bir bakış açısı getiren ve hayatları kötüye giden dört kadının yaşadıklarını anlatan bir Türk filmi.

Güzel bir plan yapan ve birbirilerine her fırsatta destek olan bu dört kadın kolay kolay kimsenin cesaret edemeyeceği bir soyguna kalkışıyorlar.

bilgiler;
yapım;2014
tür;komedi
süre;1,5 saat
oyuncular;Meltem Cumbul,Filiz Ahmet,Ayten Uncuoğlu

kadın işi banka soygunu filminden kareler

kadın işi banka soygunu filmi fragmanı

2014 oscar adayları açıklandı


2014 yılının oscar ödülleri için yarışacak adaylar belli oldu.Ellen DeGeneres'in sunacağı oscar ödül töreninde birçok kaliteli yapım ve kişiler kıyasıya yarışacak.

EN İYİ FİLM 

American Hustle
Captain Phillips
Dallas Buyers Club
Gravity
Her
Nebraska
Philomena
12 Years a Slave
The Wolf of Wall Street

EN İYİ ERKEK OYUNCU

Christian Bale (Düzenbaz) Bruce Dern (Nebraska)
Leonardo DiCaprio (Para Avcısı/The Wolf of Wall Street)
Chiwetel Ejiofor (12 Yıllık Esaret)
Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club)

EN İYİ KADIN OYUNCU 

Amy Adams/ Düzenbaz Cate Blanchett/
Mavi Yasemin Sandra Bullock/
Gravity Judi Dench/
Philomena Meryl Streep/
August: Osage County

YARDIMCI KADIN OYUNCU 

Sally Hawkins/ Mavi Yasemin
Jennifer Lawrence/ Düzenbaz
Lupita Nyong'o/ 12 Yıllık Esaret
Julia Roberts/ August: Osage County
June Squibb/ Nebraska

YARDIMCI ERKEK OYUNCU 

Barkhad Abdi/Kaptan Phillips
Bradley Cooper/ Düzenbaz
Michael Fassbender/12 Yıllık Esaret
Jonah Hill/ Para Avcısı
Jared Leto/ Sınırsızlar Kulübü

ANİMASYON

The Croods
Despicable Me 2
Ernest-Celestine
Frozen
The Wind Rises

YÖNETMEN 

David O. Russell/ Düzenbaz
Alfonso Cuarón/ Gravity
Alexander Payne/ Nebraska
Steve McQueen/ 12 Yıllık Esaret
Martin Scorsese/ Para Avcısı

YABANCI FİLM 

The Broken Circle Breakdown/ Belçika
The Great Beauty/ İtalya
The Hunt/ Danimarka
The Missing Picture/ Kamboçya
Omar/ Filistin