20 Ocak 2014 Pazartesi

Rock'n coke festivali


Rock'n coke festivali ilk olarak 2003 yılında İstanbul'da düzenlenmiştir.Coca cola'nın sponsorluğunda düzenlenen festivali Türkiye'nin popüler rokcçılarının yanısıra dünyanın ünlü grupları ve solistleri de katılmaktadır.

Festival rkiye'de düzenlenen en büyük organizasyon olma özelliğini taşımaktadır.Festival süresi 3 gündür.Katılımcılar bu üç gün süresince isterlerse çadırlarını kurarak kalabilmektedirler.

Festival süresince katılımcılar için lunapark,kamp alanları,alışveriş yerleri gibi olanaklarda sağlanmaktadır.

Festival İstanbul'un Çatalca semtindeki Hazarfen Havaalanın da düzenlenmektedir.

Festivalin basın sponsorlarları Kanal d ve Dream Tv dir.Festival'e yaklaşık olarak her sene 50 bin kişi katılmakta ve yurtdışından da turistler katılmaktadır.       

2013 yılında düzenlenecek Rock'n Coke Festivali 6-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenecektir.


Festivale katılmış yabancı solistler
  • Limp Bizkit
  • Motörhead
  • Travis
  • Moby
  • Nine Inch Nails
  • Muse
  • Franz Ferdinand
  • Placebo
  • The Cure
  • Korn
  • Iggy Pop
  • Gogol Bordello
  • The Prodigy
  • Linkin Park
  • Within Temptation
  • The Rasmus
  • Juliette Lewis
Festivale Katılan Türk Solistler ve Gruplar
  • Duman
  • Çilekeş
  • Athena
  • Hayko Cepkin
  • Gribin
  • Kurban
  • Manga
  • Badem
Rock-n Coke Festivali Resimleri 
















Seks turizmi nedir


Seks turizmi nedir

Turistlerin gittikleri ülkelerde para karşılığında cinsel birliktelik yaşamalarıdır.Bu amaç ile seyahat eden binlerde turist bulunmaktadır.Bu sektör son 5 sene içerisinde inanılmaz bir şekilde büyümüştür.

Seks turizminin temel prensibi kadınların kullanılmasıdır.Bu sektörün gelişmesi akılalmaz bir şekilde turist sayılarını etkilemektedir.

Bazı gazetecilere göre ülkeler bunu turizmin gelişmesi için seks turizmine izin vermektedir.

Yaygın olduğu ülkeler:

Rusya,Ukrayna,Hollanda,Karayipler,Brezilya,Kosta Rika,Filipinler,Romanya,Bagkok,Almanya seks turistlerinin yaygın olarak tercih ettikleri ülkelerdir.

Türk erkeklerinin de seks yapmak amacıyla seyahat ettikleri ülkelerin başında Rusya ve Ukrayna gelmektedir.

Hatta Ukrayna'da bu durum kadın hakları grubu olan Femen tarafından protesto edilmiş ve Ukrayna Genelev değildie pankartı açılmıştır.



Seks turizmi büyük bir endüstriye dönüşmüştür.Hollanda,Belçika ve Türkiye'de genelev adıyla kısmen yasal olarak hizmet vermektedirler.

Yabancı turistlere özel rehberlik hizmeti verilen şehirler bile bulunmaktadır.Bu rehber sayesinde turist güvenli bir şekilde cinsel birliktelik yaşamaktadır...

Seks turizminin getirdiği en önemli problemlerden biri cinsel yolla bulaşan hastalıklardır.Yılda birçok insan yurtdışında kaptığı cinsel hastalıklar nedeniyle büyük sağlık problemleri yaşamaktadırlar.

Ayrıca küçük yaştaki kız çocuklarının da zorla çalıştırıldığı da dünya tarafından bilinmektedir.

Dünyanın En Ünlü Genelevleri

*Pascha-Almanya
*Nana-Bangkok
*Bordels Mobiles de Campagne, Lyon
*Red Light-Hollanda







Türkiye'de özellikle yurtiçinde seyahat eden erkeklerin yaz aylarındaki ilk tercihi Antalya olmaktadır.

Bunun en önemli nedeni de rus turistlerin Antalya'yı tercih etmeleridir.Bu ve bunun gibi örnekler dünya üzerinden çoğaltılabilir...

Domates festivali-La Tomatina

La Tomatina Festivali İspanya'nın en önemli festivallerinden biridir.Tomatina ispanyolcada domates anlamına gelmektedir.

İspanya'da ki bu festival her yılın ağustos ayında yapılmaktadır.Ağustos ayının 3.haftasındaki çarşamba günü bu festival binlerce kişi tarafından kutlanır.La tomatina ya yani domates festivaline ortalama 50 bin kişi katılmaktadır.

La tomatina festivalinde yaklaşık olarak 100 ton domestesin kullanılır ve bu domatesler yaklaşık olarak 1-2 saat içerisinde tükenir.

Domates festivali kısa süren bir aktivitedir meydanda bulunan La tomatina fanatiklerinin birbirine domates atmaları sonucunda festival başka şovlarla devam eder.

Kamyon kamyon domatesler nerdeyse 1 saat içerisinde tüketildiği bu karnaval dünyanın en önemli festivallerinden biridir.

Festival yağlı kazığa takılan etin kazıktan alınmasıyla başlar bu tarihi bir gelenektir.1945 yılında Valencia'nın Bunyor kasabasında başlayan festival 68 yıldır aralıksız devam etmektedir.

Kasabadaki çocukların domates şakası ile ortaya çıkan festival çeşitli çevrelerden tepki alsa da turistlerin akın ettiği bir festival olarak geleneğine devam etmektedir.

DOMATES FESTİVALİNDEN RESİMLER-LA TOMATİNO 
      
  

  

  



 

La Tomatino-domates Festivalinden Görüntüler

Uyku Apnesi Nedir


Uyku apnesi hastalığı çok bilinmeyen ancak karşılaşıldığında ölüme kadar gidebilen bir hastalık olarak belirtilmektedir.

Kişinin uyku sırasında düzensiz ­so­lu­numu bu hastalığın en önemli belirtisi olarak bilinmektedir.Diğer belirtileri ise uy­ku­da ani so­lu­num du­rak­la­ma­la­rı,gü­rül­tü­lü hor­la­ma­lar ve iç çek­me­ler­dir.

Uy­ku es­na­sın­da so­lu­num dur­ma­sı (ap­ne) ola­yın­da en az ne­fe­sin 10 sa­ni­ye ke­sil­me­si ve ne­fes dur­ma­la­rı­nın sa­at­te en az 5 de­fa tek­rar­la­ma­sı “uy­ku ap­ne has­ta­lı­ğı­” ola­rak ta­rif edi­lir.

Uyku apnesinin hayata etkileri;
  • uy­ku­nu­zu bo­zar
  • sa­bah yor­gun
  • uykunuzu alamamak
  • isteksizlik

Türk mutfağı diyete uygun mu


Türk mutfağının en önemli sorunu yağı çok kullanmaktır. Bildiğiniz gibi yağlı yiyecekler kilo aldırmaktadır.Ayrıca pişirme yöntemlerim de diyetlere uygun değildir.

Çiğden pişirme yöntemlerini tercih etmemiz gerekmektedir.Yağda kızartma insan sağlığına olumsuz etkileri vardır.

Diğer bir konu da tatlılarımızdır. Tatlılarımızı süt ve süt ürünlerinden yapmamız ve hamur tatlıları azaltmamız gerekmektedir.

Yemeklerden sonra yenilen hamur tatlılar ( Ör: Baklava ) günlük alınan kalori miktarını çok arttırmaktadır.

Ayrıca Türk Mutfağının ve insanlarının en önemli sorunlarından biri de yemek porsiyonlarıdır.Yemek porsiyonlarını da azaltarak ve daha çok sıvı tüketerek mutfağımızı sağlıklı bir hale getirebiliriz.

Hindistan Trenleri

Dünyanın en büyük nüfusuna sahip ikinci ülkesi olan Hindistan şehir için ulaşım görüntüleri ile gündeme damga vurmaktadır.

Yaklaşık olarak bir milyarın üzerinde nüfusu olduğu için ülke her konuda özellikle de seyahat konusunda da sıkıntılar yaşanmaktadır.

birçok habere konu olan Hindistn trenleri ülkemizdeki trenlere göre oldukça popüler bir ulaşım aracı bu nedenle de ortaya çok ilginç görüntüler çıkıyor.

Atalarımızın da dediği gibi nerde çokluk...

Hindistan Tren Resimleri
hindistan trenleri
hindistan treni
hindistan lokomotifleri
hindistan insan manzarası
hindistan insan
bir memleket hindistan

Hindistan Tren Videoları

Kaynak Saçın Zararları Nelerdir


Aslında bakarsanız kaynağın pek fazla zararı yok.Sadece dökülme sürecini tamamlamış saçların dökülme yerine kaynak tutamlarının içinde kalışı biraz moral olarak insanı rahatsız edebiliyor.

Ama bu çok normal bir süreç.

O saçların dökülme zamanı gelmiştir ve dökülücektir.Sadece kaynakların içinde kalırlar.Herhangi bir kopma yapmaz burda yek önemli bir nokta var.

Saç Kaynağı yapanın kaynakları aşağı doğru yer çekimine göre yapması gerekiyor.

Ters yönlerde yaptığında ağırlıktan dolayı fazla çekme yapıp can acısı yapabilir,kaşıma hissi uyandırabilir,gece batmalar yapar yastıktan dolayı.

O yüzden kaynakların yapılışında yüzeye çok yapışık kafa derisine yapışık bir halde yapılması gerekiyor ki kopma batma kaşıntı yapmasın.

Keratin ve silikon kaynaklar sökülürken kullandığımız losyondan dolayı kepek gibi bir tortu oluşturur.Fakat bu yıkandığı zaman gider.

Bunun herhangi bir zarar yıpranma hanesi yoktur.

300 Spartalı devam filmi


300 Spartalı olarak bilinen film bildiğiniz gibi savaş filmleri arasında büyük bir sükse yapmış ve izleyicilerden tam not almıştı.

İlk filmin üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen etkisi hala daha yüksek olan filmin devam filmi çekildi ve vizyon tarihi bekleniyor.

300: Bir İmparatorluğun Yükselişi ; 300: Rise of an Empire adı altında vizyona girecek filmin posteri sinema severler ile paylaşıldı.

Sinema filmi 7 mart 2014 yılında vizyonacak girecek.

Aslı Enver Kayıp sevişme sahnesi


1984 yılında dünyata gelen Aslı Enver oyunculuk kariyerine 2002 yılında bir dizide küçük bir rol ile başlamıştır.

Perran Kutman'ın başrol oyuncusu olarak bulunduğu Haya Bilgisi adlı dizi ile tanınan Aslı Enver kariyerindeki en önemli işe de bu dizi sayesinde ulaşmıştır.

Kavak Yelleri dizisinde yaklaşık olarak 4 sene oynayan Aslı Enver bu dizi ile büyük bir hayran kitlesi edinmiş ve popüler olmuştur.

Güzel oyuncu şu anda Kayıp isimli dizide başrol oyuncusu olarak kariyerine devam etmektedir.

Aslı Enver sevişme sahnesi

Hindistan Mumbai tatili seyahati


Mumbai konaklama imkanları nasıldır?

Mumbai Hindistan'ın en kalabalık ve turistik bölgesidir.Bu nedenle Hindistan; seyahatinde kalabileceğiniz en kaliteli otelleri burada bulabilirsiniz.

Hindistan'ın en lüks ve pahallı otelleri Mumbai'de bulunmaktadır.Mumbai de orta kalite ya da sınıf diyebileceğimiz oteller bulunmamaktadır.

Ya çok lük ya da çok düşük kalite oteller vardır.Dünyaca ünlü bütün otel zincirlerinin Mumbai şubeleri bulunmaktadır.

Hijyen kalitesinin yüksek olmasını istiyorsanız güvenilir otellere gitmenizi tavsiye etmemiz gerekiyor sanırım.

Bunun yanında turizm acentalarında bulunan listelerden Mumbai'de yaşayan ailelerin yanında belirli bir ücret karşılığında kalabileceğinizi de belirtelim.

Mumbai'ye nasıl gidilir?

Mumbai'ye gitmek için Hindistan vizenizin olması gerekmektedir.  Hindistan başkonsolosluğuna başvurmanız durumunda çok zorluk çekmeden bu vizeye sahip olabilirsiniz.

Hindistan vizeleri genellikle 1 aylık verilmektedir.Türk Hava Yollarının direk uçuşu ile Mumbai'ye 6-7 saat arasında yapılacak bir yolculukla ulaşabilirsiniz.

Mumbai havaalanı ile bizim çarşı diye tabir ettiğimiz şehir merkezi arasında 35-40 kilometre arası bir mesafe bulunmaktadır.Bu yolu taksi ya da otobüs ile gidebilirsiniz.

Mumbai seyahat-tatil sorunları

Hindistan'ın en kalabalık şehri olan Mumbai'ye gitmeden önce sıtma ve hepatit aşılarının olunması çok önemlidir.

Bu hastalıklar Mumbai'de çok sık rastlanan hastalık türleridir.Bu nedenle önlem alıp gitmeniz gerekmektedir. Ayrıca tifo hastalığına da dikkat edilmelidir.

Bunun dışında cinsellik konusunda özellikle erkeklerin dikkatli olması gerekir.

Bunun yanında kullandığınız ilaçları yanına almanız,açık suları tüketmemeniz ve sinek kovucu ilaçlar kullanmanız sanırım bu seyahat için önemli diğer detaylardır.

Mumbai yemekleri;

Hindistan yemek kültüründe bahsettiğimiz gibi Mumbai'de de bol baharat ve tavuk ağırlıklı yemekler ağırlıklıdır.

Tavuktan tatlıya kadar her çeşit yemekte baharatlara rastlamak mümkündür. Tatlılarda genellikle tarçın kullanılırken,diğer yemeklerde ise "KORİ" kullanılır.

Bunun yanında hijyen konusunda çok dikkatli bir millet değillerdir.Bu nedenle yemek yediğiniz yerleri özenle seçmenizi tavsiye ediyoruz.

Su konusunda daha önceki makalelerde dediğimiz gibi kapalı suları tercih edin.

Hindistan mutfağını Mumbai'de tatmak isteyenler kızartılmış,haşlanmış yemekleri tercih ederek daha sağlıklı ve leziz yemekler yiyebilirsiniz. Bunun yanında Hindistan'ın Mumbai şehrine gideceklerin en büyük avantajı meyvelerdir.

Ananas,kivi,muz,hindistan cevizi gibi meyveleri en taze halleriyle Mumbai'de bulabilirsiniz.

Sosyal medya fenomeni

Sosyal Medyanın gelişmesi ve milyonlara hitap etmesi ile birlikte tanınmaya kişiler kısa süre içinde ünlü olmaktadırlar.

Avustralyalı Renee Somerfield isimli kadında kısa sürede 500 bine yaklaşan takipçi sayısı ile dikkat çekti ve dergilere kapak kızı oldu.

Avustralyalı Renee Somerfield resimleri





Jennifer Lawrence şok etti


En genç yaşta oscar ödülü kazanan Jennifer Lawrence fazla kiloları nedeniyle sık sık eleştirilse de bu durumu dalga konusu etmeye devam ediyor.

Jennifer Lawrence katıldığı bir televizyon programında en sevmediği yerinin 'kolları' olduğunu açıklarken kollarını da vajinaya benzetti.

Kendisi ile dalga geçen Jennifer Lawrence'nin bu sözleri izleyicileri kahkahalara boğdu.

Güzel oyuncunun bildiğiniz üzere diyet ve diyetisyenlere çok ağır sözler söylemiş ve bu konuda insanları özgür olmaları konusunda uyarmıştı.