21 Ocak 2014 Salı

Kızıl Kale Hindistan

kızıl kale

Kızıl Kale Yeni Delhi şehrinin Eski Delhi diye bilinen bölgesindedir ve Taj Mahal'i yaptıran Şah Cihan tarafından yaptırılmıştır.

1648 yılında yapılan Kızıl Kale'yi Yeni Delhi seyahatinde pazartesi hariç hergün ziyaret edebilirsiniz.Şah Cihan gelecek nesillere güzel eserler bırakma gibi bir amaç edinmiş bir liderdir.

Ancak oğlu onu tahtan indirip Agra Kalesine hapsedince bu planlarını ne yazık ki gerçekleştiremeden hayatını kaybetti.

Kızıl Kalenin göreceğiniz bölümleri;


Avam Salonu;

bu bölümde halk sultanına sorunlarını anlatırmış.

Resmi Salon;

Sultanın resmi görüşlerini anlattığı salon

Özel Yerler;

Sultan ve ailesinin zaman geçirdikleri harem vb yerler.

Tarihe tanıklık etmek isteyenlerin kesinlikle ziyaret etmesi gereken ve hindistan tatilinde görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. 

Kızıl Kale Resimleri

kızıl kale giriş
kızıl kale yeni delhi
kızıl kale dış görünüm

Hint Filmleri Bollywood

Hint Filmleri Bollywood

Hindistan gerek nüfusu gerekse de yüzölçümüyle dünyanın en büyük ülkelerindedir.

Yeni yeni birçok konuda gelişen ve geleceğin süper güç devletlerinden olacağı düşünüle hindistan'da film sektörü de son yıllarda büyük bir atılım yapmıştır.

Bollywood film merkezi kurulduktan sonra birçok film yapılmıştır.Klasik amerikan filmlerinde sıkılan birçok sinemasevere ayrı bir heyecan getiren Hint filmleri özellikle dans ve müzikleri ile farklı bir hava taşımaktadır.

Amerikan sinemasının nihenk taşı olan Hollywood'dan esinlenerek "Bollywood" ismi konmuştur.,

Dünya üzerinde en çok film üreten ülke olan hindistan bu konuda da birçok kaliteli oyuncu ve yönetmeni dünya sinemasına kazandırmıştır

Bollywood Resimleri

bollywood filmi
bollywood kızları
bollywood dansları
bollywood film afişleri

Dökülen saç yeniden çıkar mı

Dökülen saç yeniden çıkar mı?

Dökülen saç eğer uygun bir tedavi uygulanıyor ise mutlaka yeniden çıkar.Çünkü saç kökleri ölmemiştir sadece uykudadır.

Bizim sadece onları uygun bir tedavi ile uykudan uyandırmamız ve saç dökülme sebeplerine karşı koruyarak uykudan uyandırmamız yeterlidir.Bunun sonucunda saç kökleri yeniden canlanarak saç üretimini başlatır.

"Saç üretimin başlaması yetmez"

Bunu sürekli kılacak bir tedavi olması lazım. Saç ektirmek aksine saç köklerine zarar veren bir yöntem.Çünkü saç ekebilmek için ekilecek saçlara yer açabilmek için mutlaka saç derisinin kesilerek yer açılması lazım.

İşte bu kesme işlemi esnasında onlarca saç kökü harap olur ve ölür.

Kesildiği için yeni saç üretimi yapamayacak kadar hasar görür. Bunun sonucu olarak yeni saç yapılamaz.

Sadece ekilen saçlar bir kaç tane olmak üzere çıkar.Yani üç tel saç ekebilmek için 30'a yakın saç kökünü öldürmeniz gerekir.

Rihanna teknede yakalandı

Rihanna kafa dinlemek ve dinlenmek için gittiği Brezilya'nın başkenti Rio'ya giden Rihanna teknede çektirdiği fotoları paylaştı.

Altın rengi bikinisi ve fit vücudu ile dikkat çeken Rihanna hayranlarına bu fotoğrafları Instagram hesabından paylaştı.

Rihanna teknede görüntülendi





Emily Ratajkowski müjdeyi verdi

Emily Ratajkowski, Sports Illustrated güzellerine katılıyor.Instagram hesabından paylaştığı fotoğrafla hayranlarına bu haberi müjdeledi.

Dünyanın en seksi kadını seçilen manken-model 2014 yılında magazin dünyasının en çok konuşulan kadınlarından biri olmaya aday.

Emily Ratajkowski




Diren Nejat Abi

Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Nejat İşler'e sosyal medya üzerinden bazı insanlık dışı yorumlar geliyor.

İçki içmesi nedeniyle bağnaz düşünceli örümcek kafalı insanlar tarafından yaşadığı durumu hakettiği söylenen Nejat İşler'in insanlığı ile bu insanlardan çok farklı olduğunu söylemek gerekiyor.

Önemli olanın vicdan ve insanlık olduğu dünyada Nejat İşler'in çok uzun süreler yaşaması gerekiyor.


"Diren Nejat Abi"

Miley Cyrus twerking dansı


Miley Cyrus 2013 yılında en çok izlenen şovlara imza atarken de en çok haberi yapılan yabancı şarkıcı olarak da ön plana çıktı.

Özellikle de konserlerin yaptığı danslar ve sürekli olarak dışarı çıkardığı dili ile çok konuşulan oyuncu 2013 yılını da yine olaylı bir şekilde sonlandırdı.

En son olarak radyo kanalınının düzenlediği yeni yıl konserinde sahneye çıkan ünlü kadın şarkıcı bu seferde noel babayla erotik bir dans yaptı.

Cyrus, neredeyse adıyla özdeşleşen "twerking" dansını bu kez Noel Baba eşliğinde sergiledi.

Nurgül Yeşilçay kırmızı elbise


Cinayet adlı dizide Engin Altan Düzyatan ile başrollerde yer alan Nurgül Yeşilçay son dönemlerde yetişen en önemli kadın oyunculardan biri olarak gösterilmektedir.

güzelliği ile gençlere taş çıkartan Nurgül Yeşilçay katıldığı bir programda kırmızı elbisesi ile dikkat çekmiş ve gündemi uzun bir süre meşgul etmişti.

Nurgül Yeşilçay kırmızı elbise frikikleri

Saç bakım ilaçları işe yarar mı


Tedavi yaparken dermo-kozmetik ürünlerin yanı sıra medikal tedavilerler birlikte desteklemekte yarar vardır.

Bu tür saça sürülerek uygulanan ürünlerde,hem kan dolaşımını hızlandırması hem de orda çeşitli beslenmeye destek ürünlerin orada kök hücrelerine nüfuz etmesi açısından faydalı olabilir.

Ürünleri seçerkende,klinik ve bilimsel etkinliği kanıtlanmış özellikle plasebo testine karşı da etkinliği kanıtlanmış ürünleri seçmekte fayda vardır.

Tedavi takibindede dökülen saç sayısında azalma,hastanın genel memnuniyeti,hastanın saç yoğunluğundaki artış,gözlem ve sonuçlar tedavinin başarısı hakkında bilgi verir.

Yine bu plasebo etkinliği kanıtlanmış ürünlerin başarısıda daha fazla oluyor.

Saç dökülmesi neden olur


Erkek tipi saç dökülmesinde,testesteron hormonu yani erkeklik hormonu genetik yatkınlığı olan kişilerde saç kökünde saç kökü hücrelerinin faaliyetini durdurur.

Bunun sonucunda saç kökleri bası altındaki saç kökleri,saç üretemez hala gelir ve saç dökülmesi meydana gelir.

Önce saç dökülmesi meydana gelir daha sonra bu dökülen saçlar artık iyice kaybedilerek yeni saç üretemez hala gelir saç kökleri.Ve bunun sonucundada kellik tablosu meydana gelir.

Bunu yapan şey testesteron hormonudur.Testesteron hormonu saç köküne geldiğinde belli emzimlerle daha aktif olan DHT ye dönüşür ve DHT saç kökü hücrelerini baskılayarak,saç kökünün saç üretimini durdurur.

Bunun beraberinde saç kökü küçülerek minyatürize olarak damardan uzaklaşır.Damardan uzaklaşan saç kökü beslenemediği için ayrıca saç üretimini dahada engeller.

Beslenemeyen saç kökü daha atıl hala gelir ve saç üretemez hale gelir. Bunun sonucu olarak damarların aşağıda bulunduğu saç kökünün yukarıda oluştuğu bir tablo meydana gelir.

İyi bir tedavi bu süreci tersine çevirmelidir.Saç kökünü koruyabilmeli ve saç kökü hücrelerinin damarla buluşmasını sağlayarak yeni saç gelişimini başlatabilmelidir.

Hamilelik gebelik döneminde saç dökülür mü


Gebelikte tüm hormonal aktiviteler arttığı gibi,saçın uzaması için gerekli olan,saçın kuvvetlenmesi için gerekli olan büyüme hormonlarında da bir artış vardır.

Ve saçlar gebelik esnasında olağandışı bir güçlenme evresine girerler.Saçlar çok güçlenirler ve saçlarda dökülme nerdeyse sıfıra yakın olur gebelik esnasında.

Fakat doğum olayı ile birlikte saçların bütün sistemde büyüme hormonları azaldığı gibi saçların gelişmesini etkileyen hormonlarda da bir düşüş meydana gelir.

Bu aslında fizyolojik bir geri dönüştür.Bazen aşırı saç dökülmelerine yol açabilecek anormal düşüşler ortaya çıkabilir.Böyle bir durumda da gerçekten loğusalıkta görülen saç dökülmelerinden söz etmek gerekir.

Loğusalıkta görülen saç dökülmelerinin sebebi,tamamen bu büyüme hormonlarının geri çekilmesi sonucu saçların büyüme faktörlerinden uzaklaştığı için artık üretimlerini yapamaz hale gelmesi ve mevcut saçların kaybıyla seyretmesi şeklinde görülür.

Böyle durumlarda tabi ki destekleyici tedaviler yapmak gerekmektedir. Destekleyici tedaviler derken,saçın uzamasını destekleyen,yeni saç gelişimini başlatan,topikal uygulanan mutlaka topikal uygulanan.

Çünkü loğusalıkta ağızdan alınacak bir takviye çok da güvenli olmayacağından,saç derisine sürülerek uygulanan ve saç çıkaran losyonlar,bunlarla saç bakımı yapmak suretiyle yeni saç çıkması mümkün olabilir.