28 Ocak 2014 Salı

Krepe nasıl yapılmaktadır

Krepe atmak için öncelikle bir krepe tarağına ihtiyacımız var.Buna ince uçlu şişli tarak adı verilir kuaförlük dilinde. Ama tabi ki her tarakla fırçayla krepe atılabilir.

Krepenin birinci amacı saç diplerinde bombe elde etmektir. İkinci amacı toka kullanıldığında,topuz yapıldığında tokanın kaymaması için sağlam bir zemin oluşturmaktır.

2-3 parmak kalınlığında net bir saç tutamı ayrılır. Yukarı tam 45 derecelik bir açı gösterecek şekilde taranır.Tutulan bölgenin çok sağlam olması gerekir.

Yani tutulan bölge gevşek olursa atılan krepe sağlıksız olur.

Dolayısıyla saç yukarı doğru tarandıktan sonra çok sıkı bir şekilde kavranmalı ve süpürge işlemi tabiri verilen,saç uçlarından aşağı doğru bir işlemle krepe işlemi gerçekleştirilir.

Geriye doğru düzeltilerek krepenin kalıcılığı yumuşatılır.Avucunuzla ya da sprey sıktığınızda her türlü şekil alabilecek bir konuma gelir.Krepenin daha hacimli görülmesini istiyorsanız v şeklinde atın.

Yani bir sağ tarafı yan açıyla ayırın krepe atın.Ardından sol tarafı yan açıyla ayırın krepe atın.Bunu sağ sol olarak yukarı çıkartabilirsiniz.Önden bakıldığında çok dengeli ve stabil bir krepe göreceksiniz.

At gibi kadın


Ne zaman evleneceği merak edilen Burcu Esmersoy, TV8 ekranlarında yayınlanan 'Oylum Talu ile Anlatacaklarım Var' programında olay sözler söyledi.

Burcu Esmersoy Oylum Talu'nun nasıl kadınlar beğendiği konusunda sorduğu soruya çok cesur bir şekilde açıkladı.

Argo tabirle At gibi kadınları beğendiğini söyleyen Burcu Esmersoy,en çok beğendiği Türk kadınını da Ben Çağla Şikel olarak açıkladı.

Çağla Şikel'i At gibi bacaklar dip diri memeler ve ceylan gibi gözler şeklinde anlattı ve Oylum Talu'yu çok güldürdü.

Kırık Çember-Broken Circle (2013-dram-belçika)


filmin konusu;

Birbirilerinde çok farklı hayat görüşleri ve dini inanışları olan Elise ve Didier bütün bu farklılıklarına rağmen birbirlerine aşık olurlar.

Bu büyük aşk nedeniyle kısa sürede evlenen ikilide Didier romantik bir ateist, Elise ise ile gerçek bir dindardır.

Ancak yaşantılarındaki farklılıkları hiç sorgulamazlar ta ki çok sevdiği kızları ciddi bir rahatsızlığa yakalanana kadar..

film bilgiler;
yapım;2012-belçika
tür;dram
süre;1 saat 50 dakika
oyuncular;Johan Heldenbergh-Nell Cattrysse

filmin fragmanı

Deniz Seki'den diyet zayıflama önerisi


Deniz Seki Nasıl kilo verdi?

Türk müziğinin en önemli kadın seslerinden biri olan Deniz Seki yeni albümü öncesinde çok kararlı bir şekilde kilo vermeye başladı.

Aldığı fazla kilolar nedeniyle çok rahatsız olan Deniz Seki çok sıkı bir diyet programı uygulayarak ve spor yaparak kilo verdiğini söyledi.

3 ay içerisinde 15 kilo veren Deniz Seki hedefinin 5 kilo daha vermek ve ideal kilosuna kavuşmak olduğunu söyledi.Deniz Seki hayranlarına akşam çok ağır yememelerini ve kesinlikle spor yapmalarını önerdi.

Farah Zeynep Abdullah GQ dergisi



İlerleyen günlerden Star TV’de başlayacak ‘Kurt Seyit ve Şura’ dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ ile başrol oynayacak olan Farah Zeynep Abdullah, GQ Dergisi’ne röportaj verdi.

Farah Zeynep Abdullah Aşk çocuğu olduğunu ve hep kendi anne babası gibi bir ailesi olmasını istediğini belirtti. Annem ve babam 30 yıldır birbirine aşık ve hayatım boyunca gördüüm en büyük sevgi diye nitelendirdi.

dergiden pozlar


Beyonce Jay Z dans şovu

Dünyanın en popüler ilişkilerinden biri olan Beyonce ve rapçi eşi Jay-Z 56’ıncı Grammy ödül törenine yaptıkları şovla damga vurmayı başardılar.

İkili birlikte sahneye çıkarak Beyonce’un yeni albümünde yer alan “Drunk in Love” şarkısını seslendirdi.

O anlardan fotolar;




Hindistan ulusal kuşu

mavi tavus kuşu
Hindistan'da halk hayvanlara büyük değer vermekte ve korumaktadır.Özellikle ineklerin hindistan'da kutsal sayıldıklarını hatırlatmakta fayda bulumaktadır.

İneklerin dışında TAVUS KUŞU olarak bilinen rengarenk ve farklı olan hayvanlar Hindistan'ın ulusal kuşu olarak kabul edilmektedir.Hindistan'da yaşayan tavus kuşları MAVİ TAVUS diye tabir edilen türüdür.Bu tür Hindistan'da koruma altına alınmıştır.

Olası bir hindistan tatilinde hayvanat bahçelerinde bu kuşların olağanüstü görüntülerine şahit olabilirsiniz.Bu kuşların en önemli özellikleri kuyruklarını açarak çok ilahi bir görüntüye bürünmesidir.Hem etçil hem de otçul beslenebilirler.

Hindistan'ın en önemli simge hayvanlarından olan Tavus Kuşları dünyanın en ilginç hayvanlarındandır

Tavus Kuşu Resimleri
tavus kuşu mavi
hindistan ulusal kuşu
erkek tavus kuşu
hindistan tavus kuşu