6 Şubat 2014 Perşembe

Muhteşem Güzellik vizyona girdi



Avrupa Film Ödülleri'nde En İyi Film,En İyi Yönetmen,En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Kurgu ödüllerini kazanan Muhteşem Güzellik izleyiciyle buluşacak.

Yönetmenliğini Paolo Sorrentino'nun yaptığı sinema filminin oyuncu kadrosunda İtalyan sinemasının önemli oyuncuları arasında gösterilen Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina Ferilli ve Isabella Ferrari rol aldı.

İtalyan halkının insani koşullarını,en bilinen ve ülkeyi en iyi ifade eden şehir olan Roma'da yakalayıp yansıtmayı amaçlayan film, Altın Küre'de, En İyi Yabancı Film ödülünü de almıştı.

Akşamcı Aziz Korkmaz'ın iddiası

içki içen adam kötü olmaz
Akşamcı Aziz Korkmaz'ın iddiası;

Gece yarısı Beyoğlu'nda aşırı içkili bir halde yakalanan Aziz Korkmaz Kime ne kötülük ettim?İçki içen adam zaten kötü olmaz.

Çünkü kafayı çekinde hınzırlık düşünecek hali kalmaz.İçkici iyi adamdır problemleri olduğu için içer

Selena Gomez delirdi mi


Justin Bieber’ın eski sevgilisi Selena Gomez, ‘duygusal sorunları’ nedeniyle 2 hafta rehabilitasyon merkezinde tedavi gördü. 

21 yaşındaki şarkıcının menajeri iddiaları doğrulayarak olayın Ocak ayında gerçekleştiğini, Gomez’in gönüllü olarak bu kararı aldığını açıkladı.

Gomez, Aralık ayında konser turnesinin Avustralya ayağını aniden iptal ederek dikkatleri üzerine çekmişti.

Ünlü şarkıcının bu kararından sonra rehabilitasyon merkezine başvurduğu düşünülüyor.

Yalan Dünya ödüle doymadi


Komedide gençlerin tercihi yine Kanal D’nin sevilen dizisi Yalan Dünya oldu. 

Bilkent Üniversitesi tarafından düzenlenen 2. Televizyon Ödülleri’nde Bilkent bünyesindeki öğrencilerin, akademisyenlerin ve çalışanların verdiği oylar doğrultusunda “Yalan Dünya” “En İyi Komedi Dizisi”, Gonca Vuslateri ise, “En İyi Komedi Kadın Oyuncusu” ödülüne layık görüldüler.

Gençlerin düzenlediği bir başka renkli etkinlik ise Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencilerinden geldi. Okuldaki festivale tüm öğrenciler “Yalan Dünya”nın sevilen karakterlerinin kılığında katıldılar.

Etkinlikte öğrencilerin en çok tercih ettiği karakterler ise, Çağatay Koç, Zerrin, Bünyamin, Selahattin, Gülistan, Tülay, Nurhayat, Emir ve Eylem oldu. Yalan Dünya’nın sevdikleri tiplemelerine benzeyebilmek için saatlerce hazırlanan bazı öğrenciler benzerlikleri ile asıllarını aratmadılar.

Doutzen Kroes hamile

Dünyaca ünlü Victoria's Secret modeli Doutzen Kroes hamile olduğunu söyledi. 

Bugün sabah sosyal medya hesabından siyah beyaz çıplak fotoğrafını paylaşan bir çocuk annesi Kroes, ikinci çocuğuna hamile olmanın mutluluğunu yaşıyor.

29 yaşındaki güzel modelin Phyllon adında 3 yaşında bir erkek çocuğu bulunuyor.

Sadakat geni bulundu

Araştırma kapsamında, erkeklere önce aşık oldukları kişilerin fotoğrafı gösterildi, ardından da gönüllü katılımcılara burun spreyi ile "oksitosin" hormonu verildi. 

Hormonun verilmesinden sonra yine aynı fotoğraflar gösterildi ve sevgililerini ne kadar çekici buldukları soruldu.

Değişimin izlenebilmesi için katılımcı erkeklerin beyin MR'ları çekildi. Araştırmaya gönüllü katılan erkeklere tanımadıkları veya uzun süredir tanıdığı iş arkadaşı kadınların fotoğrafları da gösterildi. 

Araştırma sonunda, erkeklerin oksitosin verildikten sonra partnerlerini diğer kadınlardan çok daha çekici buldukları, beyin MR'larında belirlendi.

Oksitosin hormonunun, sadece partnerler üzerinde etkili olduğu, yabancılar ya da sevgili dışındaki arkadaşlarda çekiciliğe neden olmadığı ifade savunuldu. Alman araştırmacılar, oksitosin hormonunun tek eşliliği sağlamak gibi bir görevi olduğunu ileri sürüyor.

 "SADAKATİN ERKEKLERDE HANGİ FAKTÖRLERE BAĞLI GELİŞTİĞİ BİLİNMİYOR" 

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Göksun Ayvaz, araştırmanın sonuçlarını değerlendirirken, oksitosinin beynin hipotalamus denilen kısmında salgılanan ve düz kasların kasılmasını sağlayan bir hormon olduğunu söyledi.

Ayvaz, hormonun bu özelliğiyle, doğum sırasında rahmin kasılarak bebeğin doğum kanalında ilerlemesini sağladığını ve loğusalıkta süt bezlerinde diğer hormonlar aracılığıyla salgılanmış sütün dışarı atılmasına yardımcı olduğunu belirtti.

Uzun yıllar hormonun bu fonksiyonlarının dışında başka bir görevi olmadığının düşünüldüğünü, ancak bunun için araştırma yapıldığını ifade eden Ayvaz, en son hayvan ve insan üzerindeki çalışmalarda, oksitosinin sosyalleşme ve özel olarak eşlerle ilişkide rolünün olabileceğinin ortaya konulduğunu vurguladı.

 Ayvaz, "Örneğin, eşlerin kucaklaşması, sosyal destek alınması, masaj yapılması halinde oksitosin seviyelerinin arttığı, ayrıca hormonun sevgililerde sevgilisi olmayanlara göre daha yüksek düzeylerde bulunduğu gösterilmiştir" dedi.

Tek eşliliğin çok nadir olarak hayvanlarda ancak esas olarak insanlarda olan bir özellik olduğunun altını çizen Ayvaz, şöyle devam etti: "Tüm canlılarda ve insanlarda çift oluşturmanın nasıl bir mekanizma ile oluştuğu hakkında çok az bilgi vardır ancak oksitosinin bunda rol oynayabileceği düşünülmektedir.

Sadakatin özellikle de erkeklerde hangi faktörlere bağlı olarak geliştiği de pek bilinmemektedir.

Yapılan çalışmalarda insanlara burun spreyi ile oksitosin verilmesinin sosyal uyarıların beyinde işlenmesini artırdığı ve güven, hafıza, sadakat ve heyecan gibi sosyal duyguları ayarladığı gösterilmiştir. Bunun aksine oksitosinin erkeklerde dışarıdan gelen itici, istenmeyen sosyal uyarılardan da koruduğu belirlenmiştir."

türk erkeği seks süresi


YUMURTA HAŞLAMAKTAN DAHA KISA SÜRÜYOR! 

Utrecht Üniversitesi‘nde yapılan bir araştırmaya göre Türk erkeklerinin sevişmesi, başından sonuna 3 dakika 7 saniye sürüyor.

Bu, uzmanlara göre yumurta haşlamaktan daha kısa bir süre. En uzun süreyse İngiliz erkeklerinin: 7 dakika 36 saniye.

Çalışmada ayrıca ABD’li erkeklerin 7 dakika, İspanyolların 5 dakika 8 saniye, Hollandalıların ise 5 dakika 1 saniyede boşaldığı belirlendi.

PARTNERİNİZİ ALDATTINIZ MI? 

 “Partnerinizi aldattınız mı?” sorusuna “Evet” diyen erkeklerin oranı yüzde 47’ye ulaşırken kadınlarda bu oran yüzde 33. “Hayır, hiçbir zaman yapmam” diyenlerin oranı kadınlarda yüzde 57, erkeklerde yüzde 38.

 “Bir haftada en fazla kaç seks partneriniz oldu?” sorusuna her iki cins de yüzde 45’le “Bir tane” cevabını veriyor.

“Kaç seks partneriniz oldu?” sorusuna “Beşten fazla” diyen erkeklerin oranı yüzde 44. “Hiç seks partnerim olmadı” diyenlerde kadınların oranı yüzde 22, erkeklerinse yüzde 18...

Leyla Mecnun film oluyor


Ekrandan çok sosyal medyada popüler olan ve beyazperdeye uyarlandığında milyonlara ulaşan yapımlara bir yenisi daha ekleniyor.

TRT’de 104 bölüm yayınlandıktan sonra ‘Ben de Özledim' adıyla STAR TV’ye geçen ‘Leyla ile Mecnun’ film oluyor.

‘İşler Güçler’in oyuncuları Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in başrolünde oynadığı Düğün Dernek’in 6.5 milyon kişi tarafından seyredilmesi, Eflatun Film'in sahibi Onur Ünlü’yü harekete geçirdi.

Ali Atay, Ahmet Mümtaz Taylan, Serkan Keskin, Cengiz Bozkurt gibi isimleri buluşturacak olan filmin çekimlerine yazın başlanacak.

Melis’in rolü hazır Mecnun’un ‘Leyla’sı (Ezgi Asaroğlu) öldükten sonra üçüncü sezonda diziye ‘Leyla Yedinci’ olarak giren Melis Birkan’ın filmde de oynayacağı konuşuluyor.

Birkan, son olarak SHOW TV’de izleyiciyle buluşan ‘Saklı Kalan’ adlı dizide rol almıştı. Sadece iki bölüm yayınlanan dizi reytinge kurban gitmişti.

Sanem Çelik olmazsa olmazi ne


* En büyük zaafım
- Deniz

* Olmazsa olmazım...
- iPad’im. *

Sırada bekleyen 3 hayalim...
- Müzik, resim, şiir.

* Gelmiş geçmiş en iyi film...
- “Up”.

* Oscar’İ almaya giderken...
- Pantolon, gömlek giyerdim.

* Hayattaki en büyük hırsım...
- Öğrenmek.

* Beni en iyi anlatacağını düşündüğüm kişi...
- Filiz

* Yıldız Kenter ve Haldun Dormen’in öğrencisi olmak...
- Onur.

Margot Robbie playboya ne dedi


Usta yönetmen Martin Scorsese imzalı “Para Avcısı’ filminde Leonardo DiCaprio ile başrolü paylaşan Avustralyalı aktris Margot Robbie, ünlü erkek dergisi Playboy’un teklifini reddetti.

Playboy’un kurucusu Hugh Hefner, “Leo’nun karısını oynayan kız çok ama çok hoş. Playboy’da olmalı.

Ona mesaj yolluyorum. Biz hazırız poz verirse, mükemmel olur” diye çağrıda bulunmuştu.

Filmde seksi pozlar verdiğini kabul eden Margot Robbie, soyunma teklifini “Ailemi yeteri kadar zor durumda bıraktım” diyerek reddetti.

Evlensenize


Sevgililer önceki gün Ataşehir’deki bir alışveriş merkezinin etkinliğine katıldı.

Yaşlı bir kadın ikiliye, “Evlenin artık çocuklar. Maşallah birbirinize çok yakışıyorsunuz” dedi. Selen Soyder gülümsedi,Tolgahan Sayışman ise “Bu işler kısmet teyzeciğim” yanıtını verdi.

Çağla Kubat bebeğinin cinsiyeti


Hamileliğinde 5,5 ayı geride bırakan Kubat kız bebek bekliyor.Şu sıralar eşiyle tatilde olan Çağla Kubat'ın Instagram'da paylaştığı fotoğraflarda belirginleşen göbeği dikkat çekti.

Kubat bu fotoğrafın altına "Hamilelikte antrenmanlara devam" notunu düştü.

Nejat İşler yürümeye başladi


15 gün önce Bodrum'dan İstanbul'a sevk edilen Nejat İşler, ayağa kalkmaya başladı.

Tedavi gördüğü Maslak Acıbadem Hastanesi'nde geçen hafta konuşmaya başlayan Nejat İşler, son 3 gündür doktor eşliğinde yürüyüş yapıyor.

Yoğun bakımda tedavi gören İşler, yatmaya bağlı olarak sırtında yaralar çıkmaması için her gün iki doktor eşliğinde 15 dakika yürüyor.

Transformes 4 Kayıp Çağ sinema filmi fragmanı


En sevilen çizgi filmlerden biri olan Transformes'in beyaz perdeye aktarılması ile fantastik-bilimkurgu filmleri arasında kültleşmiş yapımlar ortaya çıktı.

Serinin daha önce çekilen üç filminin de birbirine yakın başarılar elde etmesi sinemaseverlerinde bu yapımları beğendiğinin en önemli göstergesi olarak düşünülüyor.

Tüm dünyadaki sinema izleyicilerinin heyecanla beklediği Transformers serisinin 4. filmi Kayıp Çağ Türkiye'ye 27 Haziran 2014 de vizyona girecek...

filmin konusu;

3 yıl önce Amerika'nın Chicago şehrinde yaşanan büyük savaş sonrası, Autobot'lar NEST'in yardımlarıyla Deception'ları yok etmeye devam etmektedirler.

Skyquake bir asteroit parçası nedeniyle ölen Deception'ları yeniden hayata döndürmektedir.

Megatron'un ölmesi ve Cybertron'un da ağır bir şekilde hasar görmesiyle birlikte Deception'ların kontrolü Skyquake'e kalmıştır.

Autobot'lar ve NEST dünyayı olası bir kaostan kurtarabilmek için hızlıca hareket etmek ve geç olmadan Deception'ları durdurmak zorundadır

Transformes 4 Kayıp Çağ sinema filmi fragmanı

İncir Reçeli 2 sinema filmi fragmanı


Sessiz sedasız çekilen ve reklam bütçesi az olmasına rağmen hatırı sayılır bir gişe elde eden İncir Reçeli filminin devamı çekiliyor.

İlk filmin beklenmedik bir başarı elde etmesi sonucunda ikincisinin çekilmesine karar verilen filmin başrolünde yine Halil Sezai var.

filmin sloganı;

"Herkesin bir hikâyesi vardır
Kimi kâğıda kazır hikâyesini, kimi etine
Kâğıt yanınca, et gömülünce biter hikâye

İncir Reçeli 2 filminin fragmanı