7 Şubat 2014 Cuma

Samsung Iphone 2014 kavga sezonu


Apple ve Samsung arasındaki bitmek bilmez davaların yeni sezon programı belli oldu. İki firma da, yeni iddialarına dayanan davaların listesini yayınladı.

Buna göre, bir yandan birbirlerine mal satıp ticaret yaparken diğer yandan mahkemede kavga eden düşman kardeşlerin 2014 dava sezonu, 31 Mart'ta başlıyor.

Apple 5 yeni patent ihlali iddiası ile dava açarken Samsung da 4 ihlal iddiası ile karşı davalar açmış bulunuyor.

Apple daha davalar başlamadan, yargıç Lucy Koh'un otomatik tamamlanan IP teknolojisi konusunda Apple'ın haklı olduğunu vurgulayan bir ön görüş yayınlamasıyla dava sezonuna 1-0 galip başlamış durumda.

Samsung'un da eli pek boş sayılmaz. Dava süreci başlamadan ABD Patent Bürosu'nu, Apple'ın bir patentini yeniden incelemeye almak konusunda ikna etmeyi başardılar.

Böylece eğer patent iptal olursa, Apple'ın bir davası otomatik olarak düşmüş olacak. Fakat ilginç olan detay şu ki, söz konusu davalar iki firmanın da şu anda piyasada olan, satışı devam eden ürünlerini ilgilendirmiyor.

Dava konusu olan teknolojiler, firmaların geçmiş yıllardaki ürünlerinde kullanılan teknolojiler. Bu nedenle dava sonuçları, şu andaki ürünleri etkilemeyecek.

Ancak elbette, söz konusu ürünlerin satış miktarı, mahkemenin vereceği ceza miktarını da belirleyecek.

Dava konusu olan teknolojileri kullanan ve çok satan ürünler de bulunuyor. Galaxy Note II, Galaxy S III, iPhone 5 ve iPhone 4s.
 Ayrıca, Galaxy Nexus, Galaxy Tab 2 10.1, iPad 2, üçüncü ve dördüncü jenerasyon iPad Retina ve iPad mini ürünlerinin satış miktarları, hakimlerin verecekleri cezaların miktarını doğrudan etkileyecek.

House dizisi hayat kurtardi


Televizyon dizisi meraklılarının yakından tanıdığı, tanı konulması imkansız gibi görünen vakaları çözerek hastalarını sağlığına kavuşturan, huysuz ve aksi karakterli, son derece zeki bir doktorun hikayesinin anlatıldığı "House M.D." dizisi, hayat kurtardı.

Almanya'da ciddi kalp yetmezliğinin yanı sıra, ateş, körlük, sağırlık, genişlemiş lenf bezleri gibi çok sayıda kafa karıştırıcı belirtinin bir arada görüldüğü 55 yaşındaki hasta, "House M.D." hayranı bir doktor tarafından kurtarıldı.

Hastasının, dizinin bir bölümünde konu edilen hastayla aynı belirtileri gösterdiğini anlayan doktor, dizinin baş karakteri Dr. Gregory House'un koyduğu "kobalt zehirlenmesi" teşhisini koyarak hastayı tedavi etti

Köpeğe benzer bir limon


Anamur ilçesinde yaşayan ve tarımla uğraşan Mehmet Şahincileroğlu, bir narenciye bahçesinde ağaçtan limon toplarken, limon ağacında köpeğe benzer bir limon gördü.

Şaşkına dönen Şahincileroğlu, köpek görünümlü limonu ağaçtan koparıp, evine getirdi. İlginç limonu, ailesine ve mahalle sakinlerine gösterdi.

Limonu gören herkes çok şaşırdı. "Yıllardır limon yetiştiriciliği yapıyorum" diyen Şahincileroğlu, böylesiyle ilk defa karşılaştığını söyledi.

Ziraat Mühendisi Vural Gürel, bu tür olayların meyve ve sebzelerde bazen görüldüğünü belirterek, bilinçsiz hormon kullanımı, fungal, viral ya da bitki besin element noksanlığından kaynaklandığını ifade etti

Kendi kalesine 8 gol atan takim


İtalya'nın en alt liglerinden birinde yer alan Borgata ve Bagheria takımları, Sicilya Kupası grup maçında karşı karşıya geliyordu.

Bagheria'nın gruptan çıkmak için 1 puana ihtiyacı vardı.

Ancak Borgata, son 10 dakikaya 4-3 önde girdi. Borgata'lı oyuncular üst üste 2 gol daha atınca, Bagheria'nın gruptan çıkma ümitleri tükendi.

Bu dakikadan sonra Bagheria'lı oyuncular, rakiplerinin şaşkın bakışları arasında kendi kalelerine üst üste goller atmaya başladı.

Zira Bagherialılar, gruptan ezeli rakipleri olarak gördükleri Partinicaudace takımının çıkmasını istemiyordu.

10 dakika içinde 8 kez kendi kalesine gol atan Bagherialılar, Borgata'nın maçı 14-3 kazanmasını sağladı. Borgata böylece, Partinicaudace'nin averajla üzerinde gruptan çıkmaya hak kazandı.

Borgata Teknik Direktörü, kesinlikle şike yapmadıklarını; rakiplerinin tavrını kendisinin de anlayamadığını söyledi.İtalya Futbol Federasyonu, büyük bir skandalla sonlanan maç hakkında soruşturma başladı.

AMERİKA RUSYA'YI UYARDI


ABD İç Güvenlik Bakanlığının, Rusya'ya uçan havayollarını, diş macunu tüpleri içerisinde patlayıcı maddelerin gizlenebileceği ihtimaline karşı dikkatli olmaları konusunda uyardığı bildirildi.

Amerikan basınında yer alan haberlere göre, Amerikan güvenlik yetkilileri, tehdidin, bazıları ABD’den kalkan, Rusya’ya doğrudan uçuş yapan havayollarına yönelik olduğunu belirtti.

AP'nin haberine göre, Rusya’ya uçan havayollarına, "teröristlerin diş macunları içinde gizleyerek uçağa patlayıcı sokabileceği" yönünde uyarı yapıldı.

Uyarının, Soçi Kış Olimpiyatları’nın hemen öncesinde yapılması dikkat çekerken, İç Güvenlik Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD’nin, "ülkeye yönelik bir spesifik tehditten haberdar olmadığı" belirtildi.

İddia ölüm getirdi


Nepal´in başkenti Kathmandu´da Pancharam Bishwokarma adındaki 47 yaşındaki kuyumcu en yakın arkadaşı Tshering Sherpa ile 16 Ocak´ta 750ml bir viski şişesinin tamamını tek başına bitirme üstüne iddiaya girdiler.

5 dakika içinde tüm şişeyi bitiren Pancharam eve döndükten kısa süre sonra fenalaştı, hemen kaldırıldığı hastanede komaya girdi.

Yaklaşık 3 hafta boyunca komada yaşam mücadelesi veren adam bugün iddiasının bedelini canıyla ödedi.

Irina Shayk üstsüz poz


Ünlü şarkıcılar Miley Cyrus ve Rihanna daha sonra model Miranda Kerr ve son olarak da ünlü Rus model üstsüz fotoğrafını sosyal medyada yayınladı.

Bu yıl düzenlenen kış olimpiyatları için ülkesi Rusya'ya destek amaçlı bir beyzbol şapkası ve eldivenler ile kapattığı göğüs bölümüyle bir fotoğraf çektirip twitter adresinden yayınlayan İrina Shayk'da son günlerde moda olan üstsüz fotoğraf akımına katılmış oldu...

Dalgin Ayşe diskotekte hamile kaldı


Dansa ve müziğe pek meraklı,biraz da aklı havada olan Ayşe Komançero Kazım beni hamile bıraktı diyerek şikayetçi oldu.

Başına gelenleri anlatan Ayşe hamile kaldığını anlayınca polise gitti.

Tek bşaıma gittiğim diskoda Komançero Kazım adlı gençle tanıştım.Yakışıklıydı onunla bol bol içki içtik ve dans ettik.

Yorulunca beni kuytu köşeye götürdü.

Alkolün etkisiyle kendimden geçecek gibiydim.Göğüslerimi okşamasına ve beni öpmesine karşı koyamıyordum.

İnternette sansür start aldi


Meclis'ten geçen yeni internet yasası henüz Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmadan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından internete sızdırılan telefon görüşme kayıtları, YouTube'da hükümetin izin vermediği' belirtilerek engellenmeye başlandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a ait olduğu belirtilen ses kaydını dinlemek isteyenler "Bu içerik, hükümet tarafından yapılan yasal bir şikayet nedeniyle bu ülkenin alan adında kullanılamıyor" uyarısı ile karşılaşıyor.

Üstelik bu uyarı internette yasaklı sitelere giriş yöntemi olarak kullanılan 'DNS değişikliği' yapılmış olsa bile kullanıcının karşısına çıkıyor.

Türkler çok çaliskan


Kurt Seyid ve Şura'nın Rusya'daki setinden ilginç detaylar çıktı: Her görevi bir Türk bir Rus üstleniyor.Biz günde 12 saat çekime alışığız, Türkler 16 saate bana mısın demiyor!

Sette çalışanların gizlilik anlaşması imzaladığı vurgulandıktan sonra da Rus çekim grubunun bir üyesinin ağzından şu ifadelere yer veriliyor:

Şahsen ben, Türk televizyon ekibinin, kendilerini tamamen ve bütünüyle işe adayan olağandışı çalışkan insanlar olduğunu söyleyebilirim.

Justin Bieber hostesi taciz etti


Kanada'nın Waterloo kentinden ABD'nin New York kenti yakınlarındaki Teterboro Havaalanı'na, geçen hafta babası Jeremy Bieber ve 10 arkadaşı ile birlikte uçan Kanadalı şarkıcının özel jetteki tacizi, uçak pilotu ve hostesin polise şikayeti üzerine öğrenildi.

Genç şarkıcının uçakta babası ve arkadaşları ile birlikte esrar içtiği, uçak içinde düşen oksijen seviyesi nedeniyle oksijen maskelerinin açıldığı bildirilen polis müracaatında, Justin Bieber ve babasının, esrar içmeyi durdurmalarını isteyen hostes ve pilotu taciz ettikleri kaydedildi.

Adı açıklanmayan hostesin, olay sonrası işi bıraktığı ve bir daha Justin Bieber için uçmayacağı belirtildi.

Başvuruda hostesin, esrarın etkisiyle tacizlerini artıran Bieber ve arkadaşlarından korunmak için, uçuş bitinceye kadar kokpite sığındığı da ifade edildi.

Melisa Aslı Pamuk cinsellik tehditi


MISS Turkey 2011 güzeli Melisa Aslı Pamuk, kendisine sürekli hakaret ve tehdit ettiği gerekçesiyle kendisine aşık olduğunu iddia ettiği Elif Atbaş hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Savcılık Atbaş hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı.

Şüphelinin kendisini tekrar rahatsız ettiğini öne süren Pamuk bu defa da “Elimde porno görüntülerin var. Seni rezil edeceğim” şeklinde ifadelerle tehdit ettiği iddiasıyla yeniden savcılığa başvurdu.

Atbaş hakkında açılan bu soruşturma sonunda da savcılık ‘hakaret ve tehdit’ suçlarından 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması için dava açtı.

Eddie Murphy saltanat kurdu


Hollywood'un komik adamı Eddie Murphy'nin 24 yaşındaki kızı Bria ile 19 yaşındaki Shayhe, bir iç giyim firmasının yeni sezon ürünlerinin tanıtımı için objektif karşısına geçti.

Bria ve Shayne Murphy kamera arkası görüntülerini de sosyal medyadaki sayfalarında takipçileriyle paylaştı. İki kız kardeşin anneleri Nicole Mitchell da eski bir manken.

2006'da boşanan Mitchell ile Murphy'nin Bria ve Shayne'den başka üç çocuğu daha var. Murphy, dört farklı kadından 7 çocuk sahibi.

Uykusuzluk cinselliği etkiliyor


ABD'de yapılan bir araştırma, uykusuzluğun çiftler arasındaki sorunları artırabileceğini ortaya koydu. 

ABD'deki Berkeley Üniversitesi'nden Amie Gordoh ve Serena Chen'in yaptığı araştırma, iyi uyunamayan bir geceden sonra çiftlerin çok daha fazla tartıştığını gösterdi.

Bilim adamları, yaklaşık 2 yıldır beraber olan 100'den fazla çiftin uyku alışkanlıklarına ilişkin verileri topladı ve daha sonra iki deney yaptı.

İlk deneyde 78 genç çift, uyku kalitesi ve ilişkilerindeki stres düzeyiyle ilgili 2 hafta boyunca günlük rapor verdi Katılımcılar, iyi uyumadıkları gecenin ertesinde daha fazla tartıştıklarını belirtti.

İkinci deneyde, 71 çift önceki gece iyi uyuyup uyumadıkları hakkında bilgi verdi.

Daha sonra, kameraya kaydedilen katılımcıların tartışma sırasında duygusal etkileşimleri ve çözüm bulma konusundaki çabaları incelendi.

Gece iyi uyuyamayan çiftlerin birbirlerine daha "ters baktığı", çözüm bulma becerisinin de olumsuz etkilendiği görüldü.

Bilim adamlarından Serena Chen, ilk kez uykusuzluğun tartışmanın şeklini, derecesini ve çözüm bulma sürecini nasıl etkilediğinin belirlendiğini vurguladı. Araştırma, "Social Psychological and Personality Science" dergisinde yayımlandı.

Instagramda cesetli fotoğraf


Kullanıcıların profil fotoğraflarını kendileri çekmesi olarak tanımlanan selfie çılgınlığı giderek artıyor.

Ancak bir Instagram kullanıcısı var ki bu akımın geldiği noktayı çok çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor.

Birmingham'da bulunan Alabama Üniversitesi'nde öğrenci olan bir genç kız geçtiğimiz gün Instagram üzerinden bir fotoğrafını paylaştı.

Ancak paylaştığı selfie fotoğrafın içinde kendisiyle beraber dikkat çeken ve gözden kaçırılmayacak bir ayrıntı vardı: CESET

Üniversitenin biyoloji departmanında bulunan kadavraların arasına girerek bu fotoğrafı çeken genç kızın fotoğrafı internete koymasıyla Instagram şikayet yağmuruna tutulurken, fotoğraf kısa sürede kaldırıldı.

Okul yönetimi ise kadavraların bulunduğu bölümde telefon ve fotoğraf makinelerinin kullanımının yasak olduğunu hatırlattı ve olay hakkında inceleme başlatıldığını ve aynı olayın tekrarlanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

yoğurt diyabetten koruyor


Günde bir kase yoğurt tüketmenin, diyabet riskini azaltabileceği belirlendi.Aynı olumlu etkinin taze ya da süzme peynir gibi mayalı süt ürünleri tüketenlerde de görüldüğü belirtildi.

Bilim adamları, 11 yılı aşkın süre 4 bin 255 kişinin beslenme alışkanlıklarını inceledi.

Katılımcılardan 753’ünün diyabete yakalandığını belirten bilim adamları, başta yoğurt olmak üzere mayalı besinleri düzenli tüketenlerin hastalığa daha az yakalandığını vurguladı.

Paul Walker'ın son sinema filmi-BRİCK MANSİONS


Elim bir trafik kazası ile hayatını kaybeden Paul Walker'ın vefatında önce oynadığı Brick Mansions isimli yapımın çekimleri tamamlandı.

Sosyal medya hesaplarından filmden kareler paylaşan yönetmen Camille Delamarre filmin çekimlerinin tamamlandığının müjdesini verdi.

Paul Walker'ın Hızlı ve Öfkeli filmi ile birlikte on projelerinden biri olan film, bir suç baronunun peşine düşen genç bir polis memurunun macerasını konu alıyor.

Paul Walker hayranlarının büyük ilgi göstermesi gereken film sinema tarihinde Paul Walker'ın son filmi olarak hatırlanacak.

Rtük ceza olup yağdi


Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 2 televizyon programına ceza verilmesini kararlaştırdı Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Show TV'de yayınlanan 'Makina Kafa' programında kaba, küfürlü ve cinsel içerikli konuştuğunu tespit ettiği Okan Bayülgen ile Kanal D'de 'Arkadaşım Hoşgeldin' programında 45 kez kaba ifadeler kullandığı belirlenen 'yönetmen' için iki kanala da idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

RTÜK'ten edinilen bilgiye göre, Tolga Çevik'in 'Arkadaşım Hoşgeldin' adlı eğlence programında sahnede görünmeyen ancak oyunculara sürekli komut veren 'yönetmen' karakterinin, 9 Ocak'ta yayınlanan bölümünde direktiflerini yerine getirmeyen oyunculara defalarca kaba ifadeler kullandığı gerekçesiyle kanala idari para cezası verildi.

Üst Kurul uzmanları tarafından hazırlanan raporda, "Format gereği yönetmen ve oyuncular arasında esprili ve abartılı diyaloglar yaşanırken, yönetmenin isteklerini yerine getirmeyen oyunculara söylediği söz konusu sözcüklerin, güldürme kastını aşarak 1 saat 42 dakika içinde 45 kere kullanıldığı görülmüştür" tespitine yer verildi.

"Toplum ve izleyicilerin zamanla kanıksamasına neden oluyor" Üst Kurul, Okan Bayülgen'in sunduğu 'Makina Kafa' adlı programdaki kaba, küfürlü, argo ve cinsel içerikli konuşmalar nedeniyle Show TV'ye idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

 Üst Kurul uzmanları tarafından hazırlanan raporda, Show TV'de 17 Ocak'ta Asuman Krause, Erkan Petekkaya, İrem Derici, Kadir Doğulu, Ece Ercan, Fırat Topkorur ve Yunus Emre Yıldırımer'in konuk olarak katıldıkları program boyunca, cinsel imalarda bulunularak çeşitli diyaloglar, beden dili ile muhtelif hareketler yapıldığı, zaman zaman da argo ve kaba kelimeler sarf edildiği belirtildi.

Bu tür diyalogların toplum ve izleyiciler üzerinde olumsuz etki bıraktığı, hatta zamanla kanıksamaya neden olduğuna dikkat çekildi.

Karar oy çokluğuyla alındı Her iki programla ilgili uzman raporlarını değerlendiren Üst Kurul, programlarda 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun, "Yayın hizmetleri, Türkçenin özellikleri ve kuralları bozulmadan doğru, güzel ve anlaşılır şekilde kullanılmasını sağlamak zorundadır; dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanımına yer verilemez" şeklindeki 8/1-m maddesinin ihlal edildiğine hükmetti.

Üst Kurul, oy çokluğuyla Show TV ve Kanal D'ye idari para cezası müeyyidesi uygulanmasını kararlaştırdı. İdari para cezasının miktarı yayın kuruluşunun ihlalin tespit edildiği aydan bir önceki aydaki brüt ticari iletişim gelirinin yüzde ikisinden beşine kadar olabiliyor.

Ezgi Mola içti içti gezdi


Son olarak ‘Patron Mutlu Son İstiyor’filmiyle izleyici karşısına çıkan Ezgi Mola,önceki gece kısa bir İstanbul turu yaptı.

Geceye arkadaşları ile Nişantaşı’nda başlayan Mola, bir süre eğlendikten sonra arka kapıdan gazetecilere görüntülenmeden çıkarak Beyoğlu Hayal Kahvesi’ne geçti.

Mekânda iki saat kalan Mola ve arkadaşları alkolü fazla tüketince olanlar oldu. Çıkışta taksiye binmeye çalışan oyuncu ve arkadaşları taksinin kapısı açamayınca küçük çaplı bir kriz yaşandı.

Kapının açılması ile kendilerini aracın içine atan Mola’nın yüzünü saklamaya çalışması ortaya ilginç görüntüler çıkmasına neden oldu.

Nejat İşler'in şiiri


Hayata şiirle tutunan adam! 20 gün önce Bodrum’da rahatsızlandıktan sonra çoklu organ yetmezliği teşhisiyle yoğun bakıma alınan Nejat İşler’in yazdığı son şiir, Ot Dergisi’nin şubat sayısına kapak oldu.

Yoğun bakımdaki tedavisi İstanbul’da devam eden İşler, rahatsızlanmadan birkaç gün önce dergiye gönderdiği şiirde, zamanla arasının pek iyi olmadığını, ‘nefesini sevdiği birinin’ yakınlarında olmasının ise kendisinin rahatlattığını söylüyor.

HAYATİ RİSKİ ORTADAN KALKTI

Yoğun bakımda tedavisi süren Nejat İşler'in doktoru Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu'ndan sevindiren açıklama geldi: Hayati riski ortadan kalktı.

Bilinci tam açık. Solunum desteği ihtiyacı ortadan kalkan hasta, hafta başından bu yana artan miktarlarda ağızdan beslenmektedir. Küçük çaplı hareket egzersizlerine de başlanmıştır.

İŞTE O ŞİİR

Zamanla aram pek iyi değildir. bunun dışında kendimi şanslı sayarım yine de...
Yalnız kalmakla ilgili bir sorunum yok.
sadece nefesini sevdiğim birinin yakınlarda olması beni rahatlatır.
Bencilce bi şey, biliyorum. ama birbirimize ihtiyacımız olduğunu hissediyorum ve bunu değerli buluyorum.
Zaman nefes almakla geçen günler değil, birinin aklında olmakla ilgili biraz
Hayatın kronometresini sen değil, senin yanındaki tutar.
O kadar.

Kemal Sunal karikatürü davalik oldu


Kemal Sunal’ın karikatürünün ailesinden izinsiz olarak hatırasına hakaret edilecek şekilde reklamlarda kullanıldığı iddiasıyla açılan dava başladı.

Davalı şirketin avukatı, filmlerin yayınlanma hakkını aldıklarını ve buna bağlı olarak bu reklamı yayınladıklarını belirtirken,Sunal Ailesi’nin avukatı "Sunal Ailesi, Kemal Sunal'ın yüzünü karikatüze edilmesini istememektedir.

Siz sabah uyandığınızda babanızın karikatürlerini bilboard’larda görseniz ne yapardınız?” dedi. 


Aile, kampanyanın sanatçının dış görüntüsü ile desteklenerek ilgi çekici hale getirildiğini, yüz hatlarına ve tüm görüntüsüne alaycı bir ifade kazandırıldığını öne sürdü.

Sanatçının kıymetli hatırasına hakaret nedeniyle 70 bin TL tazminat talep etti.Dava mahkemenin görev alanına girmediği gerekçesiyle Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne gönderildi.

Merve Boluğur'dan şok karar


Oyuncu Merve Boluğur,ailesiyle birlikte yaşadığı Akaretler'deki evinden taşınmaya karar verdi.

Bir süredir popçu Murat Dalkılıç ile birlikte olan genç oyuncu, yalnız yaşamaya karar verince ev arayışına girdi.

Geçtiğimiz günlerde Maslak Mashattan'dan kiralık bir daire bakan Boluğur, karar vermeye çalışıyor.

Şeker Kizlara teklifler geliyor


Esline Ajans'ın yılbaşında gerçekleştirdiği 'Şeker Kız' katalog çekiminin ardından, projede yer alan mankenlere film, reklam çekimi ve klip teklifleri yağıyor.

Bakalım şeker kızlar karşımıza hangi projelerle çıkacak.

Meryem Uzerli zengin oldu


Muhteşem Yüzyıl’ın eski ‘Hürrem’i Meryem Uzerli kızını dünyaya getirmesine sayılı günler kala reklam anlaşmasına imza attı.

Meryem Uzerli, doğum sonrası oynayacağı kozmetik firması reklamından 1.5 milyon TL alacak.

Bunun yanında güzel oyuncuya birçok dizi ve film teklifi de geliyor.