17 Şubat 2014 Pazartesi

Akciğer için şifalı bitkiler


Akciğerler insan hayatındaki en önemli organlar olarak bilinmektedir.Akciğerler özellikle sigara kullanımı ve hava kirliliği nedeniyle bazı sorunlar çıkarmaktadır.

bu nedenle de akciğer sağlığını korumak için bazı önlemler alınabilir alınmalıdır.

Akciğerleri temizleyen ve koruyan şifalı bitkileri sizler derledik.

Özellikle Zencefil, Sarımsak, Okaliptüs, Ekinezya, Keçiboynuzu ve Ebegümeci akciğer sağlığı için önemli bitki türleri olarak bilinmektedir.

Zencefil: 

Çok kuvvetli bir antioksidan görevi üstlenir ve akciğerleri temizler. Akciğerlerden çeşitli toksinlerin, mukus ve yabancı bir takım maddelerin uzaklaştırılmasında yardımcı olur. Zencefil bitkisini direk yiyebilirsiniz ya da çayını içebilirsiniz.

Sarımsak: Kuvvetli bir antioksidan olmasının yanı sıra içinde bulundurduğu alisin kimyasalı ile akciğerlerin temizlenmesine yardımcı olur.

Alisin kimyasalı aynı zamanda akciğerlerdeki mukusu temizler, soğuk algınlığı ve solunum problemlerine de iyi gelir. İster balla karıştırılmış çayını tüketebilir isterseniz de günde üç diş yutarak tüketebilirsiniz.

Okaliptüs: 

Bu bitki doğal bir antibiyotik görevi üstlenir ve aynı zamanda içerisinde bir takım yağlar barındırır. Bu uçucu yağlar akciğer enfeksiyonlarında ve kanın çoğaltılmasında faydalıdır.

Bazı ilaçlarda da özellikle öksürük şurupları ile pastillerde bu yağlar kullanılır.

Okaliptüs çayı bronşite ve sinüzite faydalıdır. Özellikle buharını solumak iyi gelir.

Ekinezya: 

Akciğerleri temizler ve soğuk algınlığına ve öksürüğe faydalıdır. Ekinezya kökü de bir takım akciğer enfeksiyonlarına iyi gelir.

Keçiboynuzu: 

Bu bitki özellikle sigara içenler için oldukça yararlıdır.

1 litre su içerisinde 5 tane keçiboynuzu kaynatılıp aç karna içilirse sigaranın ciğerlere verdiği zararı azaltır. 6 ayda bir 20 gün civarında tekrarlanmasında fayda vardır.

Ebegümeci: 

Bu bitki de özellikle sigara içenler için faydalıdır.Kaynar suda bir miktar ebegümeci kaynatılıp aç karna bir bardak içilirse sigaranın ciğerlere verdiği zararı azaltır.

Aynı zamanda balgam atılmasında faydalıdır ve akciğer kanseri riskini azaltır.

İlgili aramalar;

akciğer ödemi şifalı bitkiler akciğer hastalığı için şifalı bitkiler akciğer kanserine şifalı bitkiler akciğer rahatsızlıklarına iyi gelen bitkiler

Lewis Hamilton ve Nicole Scherzinger evlenemiyor


Lewis Hamilton ve Nicole Scherzinger, yeniden bir araya geldikleri geçtiğimiz Kasım ayında Amerika’da gerçekleştirilen şükran günü partisinden bu yana ilk kez sevgililer gününde görüntülendiler.

 Kırmızı bir scooter’la Roma sokaklarında dolaşan ünlü çift aşk hayatlarında her şeyin yeniden yoluna girdiğini ilan edercesine gülücükler saçtılar.

İkilinin bir dargın bir barışık geçirdikleri yedi yıllık beraberliği birkaç ay sonra evlenerek taçlandıracakları da İngiliz basınında konuşulanlar arasında fakat Scherzinger'in kendisine yapılan evlilik teklifini bir ay içinde üç kez reddettiği söylentileri de giderek artıyor.

Çalikuşu fanlari isyanda


Dizinin fragmanını ekranda göremedikleri gerekçesiyle konunun ne olduğunu anlamaya çalışan Çalıkuşu izleyicisi sosyal medyada örgütlenerek dizilerine sahip çıktılar.

#calikusununkiymetinibilkanald hashtag'iyle twitter'da TT olan Çalıkuşuseverler kanal d'ye karşı gövde gösterisi yapmış oldular.

Dizinin yeni bölümünün yayınlanması için gün değiştirip değiştirmediği ve yeni bölüm fagmanının neden yayınlanmadığı gibi konularda hassasiyetlerini ortaya koyan Çalıkuşu'nun müdavileri kanal d'den gelecek açıklamaya odaklanmış görünüyorlar.

Ama kanaldan hala net bir açıklamanın gelmemesi endişeleri artırıyor.

Bir Delinin Hatıra Defteri karaborsa biletleri


Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncularından Erdal Beşikçioğlu, nam-ı diğer Behzat Ç, Gogol'un ünlü eseri Bir Delinin Hatıra Defteri'ni 2008 yılından beri oynuyor. Oyun öylesine beğenildi ki, ilk günden itibaren kapalı gişe oynayan oyuna bilet bulmak için her yol denenir.

BİLETLER 1.5 DAKİKADA BİTİYOR 

Ankara Atölye Sahnesi'nde sahnelenen oyun, bu yıl Akün Sahnesi'ne taşındı. Akün Sahnesi, oyuna göre yeniden dizayn edildi. Koltuklar söküldü.

Ama seyirci sayısı 150 ile sınırlı kaldı. Kimi hafta 3 kimi hafta 6 oyun için biletler 13 gün önceden satışa çıkarken, bilet almak için 13 tiyatro sahnesinden birinin kapısında gece yarısından itibaren sıra olmak gerekiyor.

Devlet Tiyatroları yetkilileri, azimli izleyicilerin, battaniyeleri ve çay-kahveleriyle biletin satışa çıkacağı günün gecesinde sıraya girdiklerini belirtirken, "Saat 10.00'da gişe açılıyor ve 1.5 dakika içinde 150 biletin tamamı satılıyor.

Dolayısıyla bu oyunun biletlerini internet ortamında almak mümkün olmuyor" diyorlar. Gece yarısı sıraya giren herkesin bilet alması da mümkün olmuyor.

Gişe görevlileri, "10 saat bekleyip alamayanlar oluyor. Kendilerine sıra geldiğinde bilet bitmiş olabiliyor. Ya da sistem arızalanıyor ve alamadan dönüyorlar" diyor.

GİŞEDE 6 , KARABORSADA 200 LİRA 

Biletler, Devlet Tiyatroları gişelerinde indirimli 6 lira, tam 10 lira iken; karaborsada 150-200 liraya kadar çıktığına dikkat çeken yetkililer, bu soruna çözüm bulmak için tarihlerinde ilk kez 'nüfus cüzdanı ile bilet ve izleme sınırlaması' getirildiğini belirttiler.

Yaklaşık iki ay önce gişelere, "Bir seyirci bir oyunu en fazla bir kere izleyebilir. Bunun için bilet satarken mutlaka kimlik isteyin ve bilete T.C kimlik numarası, ad ve soyad bilgisini girin" talimatı gönderilmiş. Kimi gişe görevlileri, bir kimliğe bir bilet verildiğini; evli çiftlerin ellerinde eşinin kimliği olsa bile bilet vermediklerini anlatırken; kimi görevliler ise bir kimlikle 4 bilet almanın mümkün olduğunu söylüyorlar.

KARABORSAYI BİTİRMEK İSTEDİK

Hürriyet'in sorusu üzerine Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, bir grup tarafından biletlerin toplu olarak alındığı daha sonra da internet üzerinden bazı sitelerde karaborsa satıldığı şikayetleri üzerine harekete geçtiklerini açıkladı.

Biletlerin satıldığı sitelerle temasa geçerek buradan satışı durdurduklarını anlatan Kurt, sorunun tam olarak çözülmemesi üzerine bir iki ay önce de 'kimlikle bilet satışı' uygulamasına başladıklarını söyledi.

Kurt, "İstedik ki halkımız karaborsacının eline düşmesin. 6 ila 10 liradan satılan bu bilet fahiş fiyatlarla birilerine haksız kazanç sağlamasın. Bunun üzerine bu önlemi aldık" dedi.

"22 SAAT UYKUSUZ İŞE GİTTİM, "BEBEĞİNİ KUCAĞINA ALMIŞ ANNE GİBİ SEVİNDİM"

Oyunu izlemek için bilet almayı başaranlar ve başaramayanlar sosyal medya üzerinden deneyimlerini paylaşıyor. Bir vatandaş, "Bilet alabilmek için 22 saat uykusuz işe gittim, bütün gün sarhoş gibi ortalarda dolandığım da bir gerçek.

Bilet almayı deneyecek arkadaşlara başarılar diliyorum" derken, bir başkası "Sıcak su torbası, battaniye ve bir termos çay harika olur. Bir de biletleri eline alınca bebeğini eline almış bir anne sevinci olmuyor değil" diyor.oldu.

Görevliler biletlerin üzerine kişilerin isim bilgisi ile T.C. kimlik numarasını da kaydediyor. 13 tiyatro gişesinin önünde gece yarısı başlayan uzun kuyruklar bir yana 10 liraya satılan oyunun biletleri karaborsada 150-200 liraya kadar çıktı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, 'karaborsaya' dur demek için tarihinde bir ilke imza atarak, bilet satışına "Aynı kişi oyunu bir kez izleyebilir, bunun için de nüfus cüzdanı ibraz edilmelidir" şartı getirdi.

Sakız yangın çıkarttı


Ciklet azmettirdi,ayla evini yaktı

Diyarbakır'da 7 yaşındaki Ayla Toprak aldığı Keloğlan sakızlarının kağıdındaki bugün itfaiye haydi orman yakmaya yazısını okuyunca evinin bir odasını ateşe verdi.

Yangında baba Yahya Toprak'ın 300 milyonu ve 80 bin markı kül oldu.

Baba sakız üreticisi firmaya tazminat davası açtı.

Rasim Öztekin kara mizah yapacak


Düğün Dernek filminde İsmail karakterini canlandıran Rasim Öztekin önceki gün alışveriş yaparken görüntülendi.

Başarılı komedyen tek başına dolaşırken bir anda flaşların patlamasıyla neye uğradığını şaşırdı.

Mandıra Filozofu adlı projede rol alacağını açıklayan Öztekin, ''Bu kez komedi ağırlıklı kara mizah oynayacağım'' dedi.

Emily Blunt anne oldu


Üç yıldır evli olan çiftin ilk çocukları 16 şubat tarihinde dünyaya geldi.Mutlu haberi Twitter sayfasından paylaşan Krasinksi, “Haberin doğrudan duyulmasını istedim.

Emily ve ben, bugün kızımız Hazel’in dünyaya gelmesinden dolayı inanılmaz derecede mutluyuz.Doğum günün kutlu olsun!” yazdı.

İlişkileri 2008 yılında başlayan Blunt (30) ve Krasinski (34), 2009 Ağustos ayında nişanlanmış, 10 Temmuz 2010 tarihinde ise İtalya, Como’da evlenmişlerdi.

Sarp Levendoğlunu unuttu


Begüm Birgören, 5 yıl aşk yaşadığı ve geçen yaz ayrıldığı Sarp Levendoğlu’nu bir türlü aklından çıkaramıyordu.Sonunda İlker Kaleli, Sarp’ı unutturdu.

Geçtiğimiz hafta görüntülenince “Sadece arkadaşız” diyen ikili önceki gece Beyoğlu’ndaydı.Üstelik el eleydiler ve objektiflerden kaçmadılar.

NOT: Begüm 1.60, Sarp Levendoğlu 1.93, İlker Kaleli ise 1.68 boyunda.

Serenay Aktaş Survivora hazir


Survivor’da Duygu Bal, Ahmet Dursun, Tolga Karel gibi ünlülerle yarışacak.Serenay Aktaş adaya spor hocası Barış Murat Yağcı ile hazırlanıyor.

Olimpiyata gider gibi haftanın 6 günü ağırlık çalışıyor.

Japonya Çiplaklar Festivali


Japonya'da 9 binden fazla erkek, “Çıplaklar Festivali” olarak bilinen Hadaka Matsuri kapsamında, üzerlerinde sumo güreşçilerinin giydiği “mawashi” adı verilen sargıyla uğurlu çubukları kapmak için mücadele etti.

Okayama kentindeki bir tapınakta yapılan müsabakada, binlerce kişi rahibin yukarıda attığı çubukları yakalamak için büyük mücadele verdi.

Japon geleneklerinde, “shingi” adı verilen bu çubukların yıl boyunca sahibine şans getirdiğine inanılıyor.

Sokaklarda içki içmeyin


Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu'nda Galatasaray ile karşılaşacak Chelsea, 26 Şubat'ta İstanbul'da oynanacak maç için taraftarlarına uyarılarda bulunduç

Stadı ve ülkeyi tanıtan haberde ayrıca Türk taraftarların tehlikeli olduğunu bu nedenle de sokakta içki içilmemesi şiddetle hatırlatıldı.

bunun yanında kalabalık alanlarda hırsızlık ve kapkaç vakalarına karşı tetikte olunması gerektiği de belirtildi.

En önemli uyarı için türk bayrağı konusundaydı.Ledds maçını hatırlatan ingiliz gazetesi Türk insanının bayrağına olan bağlılığına urguda bulundu

Çift pirinç örgü nasıl yapılır


İpliğin yönü önde (kendimize doğru) İlmekler ters alınarak, 2 ilmek ters örülür.

İpliğin yönü arkaya çevrilerek. 2 ilmek düz örülür.Sonraki sıralarda 2 ilmek düzün üstüne ters, 2 ilmek tersin üstüne düz örülür.

Örneğin bitmiş hali.

Çift lastik örgü nasıl yapılır


İpliği kendimize doğru çeviriyoruz 1 ilmek ters örgü yapıyoruz. (Şişi ilmek ortasından batıp ipliği kendi yönümüzde dolayarak çıkarıyoruz.) Bu defa ipliği şişin arka tarafına alıyoruz.

İplik arkada iken sol yanındaki ilmeği düz alıp örmüyoruz.İpliği tekrar arkadan öne alyoruz ve 1 ilmek ters örüyoruz.

NOT : 

Çift lastikte ters ilmekleri örüyoruz düz ilmekleri örmeden alıyoruz.

Bu işlem her sırada aynen uygulanır ve çift kat bir lastik ortaya çıkar, bu çift katın arasından lastik, kurdele, kordonet v.s. geçirilerek o bölge büzülebilir.

Fil hastalığı nedir


Yaklaşık 30 yıl önce ödemin etkisiyle sol bacağı büyümeye başlayan ve yürümekte güçlük çeken ev hanımı Şahin Ömür Aydın’a, İzmit’te özel bir hastanede Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Ayşe Özgül Aytekin ve Fizyoterapist İbrahim Bababyiğit tarafıdan "Manuel Lenf Drenajı" yöntemi uygulandı.

Hastanın bacağındaki 19 litre sıvı boşaltıldı. Gerekli ev egzersiz programları verilen Aydın’ın ödeminde ciddi bir azalma olduğu ve bacağının yaklaşık 45 santimetre inceldiği gözlendi.

BACAĞIMIN KESİLMESİNİ İSTEDİM' 

Tedavinin ardından artık yürüyebildiğini söyleyen Şahin Ömür Aydın konuşmasına söyle devam etti: "Yaklaşık 30 yıl önce hafif bir şişme vardı. 15 yıl önce de iyice ayağım büyümeye başladı ve yürüyemecek duruma geldim.

Bacağımın kesilmesini istedim.

Köyde tesadüfen hastalığımı öğrenen fizyoterapist İbrahim Babayiğit beni İzmit’te tedavi edebileceğini söyledi. Burada başlayan tedavilerin ardından artık yürüyebilecek duruma geldim. Çok mutluyum, artık günlük işlerimi yapabiliyorum.

’BİZE GETİRİLDİĞİNDE YÜRÜYEMİYORDU’ 

Şahin Ömür Aydın'ı sağlığına kavuşturan Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Ayşe Aytekin de şunları söyledi: "Lenf ödem doğuştan, yad a herhangi bir yaşta sebebi bilinmeyen bir şekilde başlayabilir.

Bunun dışında cerrahi müdaheleler sonrası radyasyona maruz kalma, ya da enfeksiyon veya tramva sonrası da lenf ödem gelişebilir.

Hastamız bize getirildiğinde yürüyemiyordu. Bacağından 19 litre sıvı aldık ve yaptığımız manuel lenf drenaj masajı ve çeşitli fizik tedavi uygulamaları sonrasında artık hastamız yürüyebilecek duruma geldi."

Göz altı morlukları nasıl geçer


"Yaş ilerledikçe cilt altı kollojen dokusu azalır ve deri incelir. Bu duruma paralel olarak da gözaltı morlukları da belirginleşir.

Dengeli ve düzenli beslenme tüm vücut için önemlidir.Vücuda gerekli besin öğelerinin eksikliği cilde yansıyarak gö zaltı morluklarının artmasına neden olur.

Beslenme bozukluklarına bağlı kansızlık durumlarında cilt soluklaşır. Soluk ciltlerde göz altı morlukları daha belirgin olarak göze çarpar.

Vücutta ödem oluşumuna neden olan durumlar ve kullanılan bazı ilaçlar kan damarlarında genişlemeye yol açarak göz etrafı morluklarını çoğaltabilir.

Yine karaciğer ve böbrek hastalıklarında gözaltlarında koyu renkli halkalar oluşabilir." Yıldırım, göz altı morluklarına, göz etrafına uygun olmayan kremlerin kullanılması, uykusuzluk, stres, sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımının da neden olduğunu kaydetti.

"GÜNDE 12 BARDAK SU TÜKETİN" 

Dr. Selda Yıldırım, Gözaltındaki morlukların giderilmesi ve oluşmaması için dengeli beslenilmesi gerektiğini, günde 12 bardak su tüketilmesine özen gösterilmesini, tuzun daha az alınmasını C vitamini içeren meyve ve sebze tüketimine ağırlık verilmesini istedi.

Dr. Yıldırım, şöyle devam etti:

"C vitamini antioksidan etkisiyle kılcal damarları kuvvetlendirerek gözaltı morluklarını tedavi eder. Düzenli uyuyun, sigara ve alkolden uzak durun. Göz çevrenizi her mevsimde güneş kremiyle koruyun. Her sabah yüzünüzü soğuk su ile yıkayın.

Yine sabahları, birkaç adet buzun bez bir örtüye sarılarak gözaltına kompres şeklinde uygulanması morlukların ve şişliklerin düzelmesine yardımcı olur.

Piyasada, gözaltı morluklarının giderilmesine yardımcı olan birçok kozmetik ürün mevcuttur. Göz çevresine uygulanmak üzere, K ve C vitamini içeren kremleri tercih edin."

Şeker hastaları ayak bakımı


Dr. Ünlü, "Diyabetten en sık etkilenen organlar ayaklardır.Şeker kontrol altında tutulmazsa, yıllar içinde sinir uçlarında tahribata yol açar" dedi.

Günlük hayatta çok dikkat edilmeyen ayakkabı seçiminin, diyabetik ayak oluşumunda ve yaranın kötüleşmesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Acıbadem Kayseri Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yalçın Ünlü, "Bu nedenle şeker hastaları için ayakkabı seçimi çok önemlidir.

Sivri burunlu, sert tabanlı, dar ayakkabılar kullanılmamalıdır. Ayakkabılar yumuşak deriden ve burnu kapalı olmalı, mutlaka yumuşak bir tabanlık içermelidir" diye konuştu.

Vampir Akademisi Türkçe tweet


14 şubat Sevgililer Günü'nde vizyona giren ve büyük bir ilgi gören Vampir Akademisi filminde başrol oynayan oyuncu Dominic Sherwood hafta sonu Türkiye'deki hayranları için sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı.

Sinemaya yeni bir soluk getiren vampir filmine farklı bir bakış açısı getiren Vampir Akademisi bakalım türkiye'de ne kadar gişe elde edecek.

İşte o tweet;
Merhaba Turkiye! Vampir Akademisi icin sabirsizlaniyor musunuz, kimler ilk gun sinemaya kosacak?"



Spartacus dizisi sevişme sahneleri


Jaime Murray Spartacus dizisinin ikinci kısa dizisi God's of War da aldığı rol çok rahat ve hislerine göre yaşayan bir kadın olan Gaia'ydı.Gaia ile Lucretia çok yakın iki dost olduklarında birbirlerine aşık olacaklarını düşünmemekteydiler.

Oysaki çok yakın arkadaş olan bu ikili zaman zaman yakınlaştılarJaime Murray bu filmde oldukça cesur sahnelerde oynamış ve hayranlarını hem şaşırtıp hem de sevindirmiştir.

Spartacus sevişme sahneleri

Selvi Boylum al Yazmalim kamyonu


Türkiye Otomobilciler Kulübü’nün düzenlediği etkinliğe, Yeşilçam efsanesi damga vurdu.

‘Selvi Boylu Al Yazmalım’da kullanılan 1976 model kamyon, 37 yıl önce filmde rol alan Türkan Şoray ve Ahmet Mekin’i bir araya getirdi.

Filmde ‘Asya’ karakterini canlandıran Şoray, “Gözyaşlarıma hâkim olamayacağım” dedi. Kamyonu kullanan ‘İlyas’ı canlandıran Kadir İnanır’ın ise mazeret belirtmeksizin katılmadığı öğrenildi.

striptiz kulübü


İngiltere'de hükümetin ülkedeki istihdamı artırmak adına striptiz kulüplerine para yardımı yaptığı ortaya çıktı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, muhalefetteki İşçi Partisi, İş ve Emeklilik Bakanlığı’nın striptiz kulüplerine 18-24 yaş arası daha fazla genci işe almaları için aylık 2 bin 275 sterlin ödenek bağladığı keşfettiklerini belirtti.

Muhalif vekiller “Gençleri şiddet ve sömürü dolu bir dünya ile tanıştıran bu programın hemen sonlandırılmasını” talep ederken, hükümet yetkilileri bu programla iş sahibi olan gençlerin mekanlarda barmen ya da resepsiyonist olarak çalıştığını, kesinlikle cinsellik içeren bir görevi yerine getirmediklerini söyledi.

Giresun Posta Kodu

Giresun Posta Kodu : 28000

google aramaları;

28000 posta kodu giresun bulancak posta kodu giresun türkiye posta kodları giresun dereli posta kodu

ufaklik hep esas duruşta


Soru;

21 yaşındayım ve benim ufaklık hep esas duruşta.Bu durum normal mi ?

Cevap;

Yapılacak bir şey yok yavrumçİstersen aşağı doğru eğ.İncitmeden bacağına bağlayıver.Disipline alışsın o azgın kurt

Mercedese kafa atti


Mercedese kafa attı;

Kadir kaya isimli 18 yaşındaki konyalı genç 30 milyona araba olur mu diye kızıp mercedese kafa attı.Olayda başı yarılarak hastaneye kaldırılan öfkeli delikanli camını kırdığı için mercedes sahibi şikayetçi oldu.

Ayakta tedavi gördükten sonra karakola giden Kadir Kaya bana arabanın fiyatını söylediler.Meteliğe kurşun attığım için sinirlendim mercedes kafa attım dedi.

Şimdi 50 bin lira cam parası istiyorlar ben nasıl öderim diye dert yandı.

Öfkeli genç cam parasını ödeyemediği için hapse atıldı.

Laptopumu size helal ediyorum


Akkonak mahallesinde beyaz Tata Indica marka arabamdan çaldığınız dizüstü bilgisayarımda 8 yıldır biriktirdiğim arşivim henüz yayınlanmamış 6 kitabım ve benim için hayati önem taşıyan projelerim vardı.

bilgisayarımdan tamamıyla ümidimi kestim.Ancak bir ihtimal bilgilerin iszde olduğunu ümit ediyorum.

Eğer bilgiler sizdeyse yalnızca yazmış olduğum kitapları maile adresine göndermenizi rica ediyorum.

Eğer kitaplarımı gönderirseniz laptopumu size helal ediyorum.

Playstation 4 rekora koşuyor


NPD Group'un son verilerine göre, PS4, Xbox One'ı ABD satışlarında, Noel dönemi sonrası ilk ay olan Ocak ayında yenmeyi başardı.

Hatta Geoff Keighley'e göre, olay yenmenin ötesinde bir boyutta.

Sony'nin PlayStation Markası pazarlama bölümü Kıdemli Yardımcı Başkanı Guy Longworth'tan alıntıladığına göre, PS4, Xbox One satışlarını "neredeyse ikiye katladı."

Geçtiğimiz ay, NPD grafikleri, Xbox One'ın Aralık ayında ABD'de, PS4 dahil, diğer her konsolun önünde olduğunu gösteriyordu ancak Sony, Kasım ayından itibaren PS4'ün hep önde olduğunu savunmaktaydı.

Son NPD grafiklerine bakılır ise, Sony Noel döneminin bitmesi ve konsolların çıkışının üzerinden birkaç ayın geçmesi ile daha düşük olan fiyatının bir etki yaratmaya başladığını görmekten sevinçli olsa gerek. Ama Microsoft, Sony'nin bütün gösteriyi sahiplenmesine izin verme niyetinde değil.

Firmanın Xbox Marketing, Strategy and Business yardımcı başkanı Yusuf Mehdi, resmi bir Xbox blog postunda, Xbox One ve Xbox 360 dahil olmak üzere Ocak ayında 2.27 milyon oyun satıldığını ve konsol başı 2.7 oyun satıldığını söyleyerek, ABD içerisindeki oyun perakende satışlarının yüzde 47'sine sahip olunduğunu duyurdu.

Kısacası PS4 satışlarda rakibini ikiye katlasa da, konu oyun satışları olduğunda, Microsoft cephesi halen lider konumda. En azından açıklamalar bize bunu gösteriyor...

Filiz Taçbaş taş gibi


Filiz Taçbaş 50 yaşında. Ama 18'lik genç kızlar gibi. Kendine çok iyi bakıyor.

İşin sırrı şu: 

Filiz Taçbaş haftanın 6 günü ter döküyor; pilates yapıyor, tenis oynuyor, ağırlık çalışıyor ve yürüyor.

Küçük sevgilimi göremedim


Eski sevgilisi Meryem Uzerli’den Lara adında kızı bulunan Can Ateş, Sevgililer Günü’nü dostlarıyla dertleşerek geçirdi.

Önceki akşam Etiler'de bir restaurantta yeni doğan bebeğini görememekten yakınan Ateş’in dostlarına, "Kızımı, küçük sevgilimi daha göremedim" dediği öğrenildi.

Mekanda 5 saate yakın kalan işadamı, çıkışta her zamanki gibi soruları yanıtsız bıraktı.