3 Mart 2014 Pazartesi

Lipid aferezi nedir


Hiperkolesterolemi Tip B hastalığı ile mücadele eden 1 çocuk annesi İngilizce Öğretmeni Hilal Ateş, bu hastalıkla ilk kez 15 yaşındayken tanıştığını, vücudunda mor renkli yağ bezesine benzeyen yumrular oluştuktan sonra gittiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde teşhis edildiğini söyledi.

Ateş, şimdi 6 aydır Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ayda bir kez 2 saat süren, bilgisayar kontrollü özel cihazların kullanıldığı ve böbrek diyalizine benzeyen sistemle çalışan ’lipid aferezi’ tedavisi görüyor.

BÖLGEDEKİ TEK MERKEZ

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hematoloji Klinik Şefi Doç. Dr. Erdal Kurtoğlu, genetik hiperkolesterolemi hastalığında ilaç tedavisi ile kolesterol değerleri düşürülemeyince hastalarda lipid aferezi işlemi yapıldığını belirterek bölgede bu işlemin uygulandığı tek merkez olduklarını söyledi.

Kolesterol yüksekliğine yol açan genetik problemlerde bu yöntemin en uygun tedavi olduğunu dile getiren Doç. Dr. Kurtoğlu "Lipid aferezi, kandaki kolesterol ve trigliserid düzeyi, diyabet, egzersiz ve ilaçla kontrol altına alınamayan hastalarda kullanılan bir tedavi metodudur" diye konuştu.

GENETİK SORUN 

Bu tedaviye gereksinim duyan hastaların kanlarında genellikle kolesterol ve trigliserid düzeylerini düzenleyen mekanizmalarda genetik bir sorun olduğunu söyleyen Doç. Dr. Erdal Kurtoğlu, "Bu nedenle çok yüksek kolesterol ve trigliserid düzeyleri görülür. Önlem alınmazsa, bu maddeler iç düzeyinde birikerek damarların daralmasına ve 20’li, 30’lu gibi erken yaşlarda kalp krizi ve felçlere neden olabilir" dedi.

TEDAVİ YÖNTEMİ 

Doç. Dr. Erdal Kurtoğlu 'lipid aferezi’ işleminin nasıl yapıldığı konusunda şu bilgileri verdi:

"Uyguladığımız tedavi ile diyet ve ilaçlarla kolesterol ve trigliserid değerleri düşürülemeyen hastaların kanlarındaki bu maddeleri, özel bir filtre aracılığı ile temizlemekte ve kandan uzaklaştırmaktayız.

İşlem hastanın gereksinimine göre 3-4 haftada bir yapılmakta ve 2 saat sürmektedir." İşlem sonrası hastanın normal hayatına döndüğünü anlatan Doç. Dr. Kurtoğlu, bu tedavinin yanı sıra hastanın diyetine ve ilaç kullanımına sıkı bir şekilde uyması gerektiğini hatırlattı.

Sienna Miller beni mahvetti


Ünlü oyuncu ve model Sienna Miller, Balthazar Getty ile yaşadığı ilişkinin kariyerini bitirdiğini itiraf etti.

Esquire dergisinin Mart sayısına röportaj veren Miller, gençliğinde sorgulaması gereken kararlar verdiğini söyledi.

4 çocuk babası evli Balthazar Getty ile yaşadığı ilişkinin kariyerinin bitirdiğini söyleyen Miller, "Kariyerimi sabote ettim, o ilişki için tüm köprüleri yaktım" dedi.

O yıllarda iş bulmakta yeni bir projede rol almakta çok zorlandığını dile getiren güzel oyuncu, "İnsanlar, özel hayatını onaylamadıkları kimseleri filmlerde görmek istemiyor" dedi.

Bugün magazinden uzak durmaya çalıştığını söyleyen Miller, nişanlısı Tom Sturridge ile bir aile kurdu. Miller, geçtiğimiz yıl bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Güzel oyuncu "Bana ikinci bir şans verildiği için kendimi şanslı hissediyorum" diye konuştu.

İlahi Adalet


Deniz Gezmiş ve arkadaşlarına idam kararını veren hakim,yemek yerken boğularak ölmüştür.Bu dünyada ilahi adalet var unutmayın bilin istedim...

Nöbetçi YARGIÇ


Reza Zarrab ve bakan çocuklarının mahkeme yargıcı izindeyken nöbetçi yargıcın karşısına çıkartılıp tahliye edildiğini biliyor muydunuz?

Babalı Oğullu Soygun


Babalı Oğullu soyguna kızlı erkekli direniyoruz.

SIFIRLA BİLAL FİLMİ POSTERİ


Tayyip Erdoğan ve gemici oğlu Bilal Erdoğan arasındaki yolsuzluk telefon görüşmesinde sıfırla bilal sözü filmlere poster oldu.

Filmde kahramanımız Bilal kötüleri bir bir sıfırlar ve büyük aşkına kavuşur....

Tayyip yolsuzluk yaparsa


Yolsuzluk kasedinden sonra Tayyip Erdoğan'ın mitinglerdeki dilinin başka bir yöne kayması dikkat çeker ve tweet gelir;

Adam meydanlarda bu yapılanlar Tc'nin başbakanına,Tc'ye demeye başladı.

Birkaç kaset daha çıkarsa Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyecek.

Biz Kimiz Yolsuzluk karikatürü


Biz Kimiz ; Erdoğan Alesi
Ne İstiyoruz ; Paraları Eritmek
Ne Zaman İstiyoruz ; Derhal
? ; Ben Anlamadım

Bilal Tayyip Erdoğan yolsuzluk


Bilal Erdoğan ve Tayyip Erdoğan arasındaki diyalogdaki ilginç bir detay halkımızın gözünden kaçmamış.

Bilal 10 milyona 10 diyor,biz hala 10 TL'ye 10 milyon diyoz.

Fethullah Gülen Survivor


Dün başlayan Survivor yarışması internet kullanıcılarını Fethullah Gülen ve Tayyip Erdoğan arasındaki rekabetle yorumlanırsa ne olur.

Fethullah Gülen Tayyip Erdoğan'ı gönderir...

Baba Oğlu Kutsal Para


Baba Oğlu Kutsal Para adına seni Hırsız ilan ediyorum

Dedikodu nedir


Yorumsuz;

Hüseyin Çelik;

unutulmasın ki dedikodu nefret edenler tarafında çıkarılır,aptallar tarafından yayılır ve gerizekalılar tarafından inanılır.

Materyalist;

Evet halkısınız.Örneğin camide içki içildi dedi biri.Sonra bunu yaydılar birileri de inandı.

Akp yaz 2023'e gönder


uyku problemi yaşıyorsanız Akp yazın 2023'e gönderin Tayyip sizi ayakta uyutsun.

bunun gerçekleşmesi için tek şart var beyninizi kullanmamak...

Dik Dur Eğilme Türkiye seninle



Bir halk bir siyasetçiyi sorgulamadan destekliyorsa ve peşinden gidiyorsa o millet koyun gibi yönetilmeye mahkumdur.

Dik Dur Eğilme Türkiye seninle

Kastamonu Posta Kodu


Kastamonu Posta Kodu;37000

Shakira Rihanna Pique üçgeni


Kolombiyalı şarkıcı Shakira, Rihanna ile çektiği kliple ilgili oldukça çarpıcı bir açıklama yaptı: Pique erkeklerle klip çekmeme izin vermiyor.

Uzun süredir Barcelonalı defens oyuncusu Gerard Pique ile birlikte olan Shakira, ilişkilerinin bazı ayrıntıları gözler önüne serdi.

Memleketi Kolombiya'da bir okul açılışında Noticias Caracol programına konuşan 37 yaşındaki ünlü şarkıcı, kendisinden 10 yaş küçük sevgilisi için "Gerard çok genç , her şeyi yeni nesilden bildiğimiz gençler gibi, ama doğrusunu söylemek gerekirse çok tutucu birisi. Erkeklerle klip çekmeme izin vermiyor" ifadelerini kullandı.

Shakira, Amerikalı popçu Rihanna ile oynadığı 'I can't remember to forget you' şarkısının klip çekimlerinden önce Pique'ye danıştığını, Barcelonalı yıldızın konuyu enine boyuna incelediğini ama başlangıçtan itibaren kendisine destek olduğunu söyledi.

YATIK EMİNE TİYATRO OYUNU


Kurtlar Vadisi Pusu'nun Aynura'sı Esra Şengünalp'in başrolünü oynadığı "Yatık Emine" oyunu perde dedi.

Refik Halit Karay'ın Memleket Hikâyeleri adlı öykülerinin birkaç tanesinin dramatik kurguyla bir araya getirilmesinden oluşan oyunun yönetmenliğini Ömer Naci Topçu yapıyor.

Esra Şengünalp, Zafer Altun ve Murat Deniz’in oynadığı oyunda kadının statüsel yolculuğu içsel bir yaklaşımla anlatılıyor.Yatık Emine, anaerkil aile düzeninden ataerkil düzene geçiş ve bunun getirdiği toplumsal yanılsama ya da kısaca ataerkil düzene bir çeşit beyaz mendil sallama olarak seyirciye ulaşıyor.
Devletin, “kötü kadın” olarak yaftaladığı Emine, boyun eğen yapısı, sessiz kişiliği ile Anadolu’nun ortasında bir kasabaya sürgün ediliyor. Kadınlığı her durumda öne çıkan Emine, bu kasabada da erkeklerin dikkat odağı oluyor.

Dolayısıyla, egemen düşünce olan, haris erkek bakış açısı Emine’ye hayatı dar ediyor. Her anlamdaki tutuculuk genç bir kadının hayata tutunan tüm dallarının soğuğa yenik düşmesine neden oluyor.

Başrol oyuncusu Esra Şengünalp oyunu şöyle anlatıyor: "Tarz olarak hikâye anlatıyoruz. Yatık Emine de karakter olarak içerisinde var. Başka tiplemelerimiz de var.

Aslında Yatık Emine hiçbir şeye karşı gelmeyişi ve boyun eğen tavrıyla biraz beni sinirlendiriyor. Çok fazla kadın sorunları var, kadına şiddet var. Kadınların sessiz çığlıkları var. Ben Emine'nin sessiz çığlığını dile getirmekten dolayı kendimi iyi hissediyorum." Yatık Emine ay boyunca D22 sahnesinde sergilenecek.

Nurgül Yeşilçay Aşk yorumu


Oyuncu Nurgül Yeşilçay “Artık 37 yaşındayım. Bundan böyle düzenimi bozacak bir ilişki istemiyorum.

Çocuğum, işim-gücüm var. Aşk işlerini gençken yapıp bitireceksin” dedi.

Nurgül Yeşilçay yönetmen sevgilisi Tolga Karaçelik’den 1 yıl önce ayrılmıştı.

Başbakanın Kriptolu Telefonu


Başbakan ve çevresinin sürekli olarak kendi yandaşlarına kriptolu telefonu çözdüler tadındaki açıklamaları sosyal medyadada bir savunma bakanlığı oluşturdu.

Ancak Serkan Köybaşı aklı çalışan bir vatandaşın soracağı soruyu sormuş.Sonrası dıttttttt....

Başbakana ait kriptolu telefonun şifresini çözen çete,Boğada bir yalıdan Avru ve Abd'ye servis yapmış.

Dolayısıyla konuşmalar gerçek yani Teşekkürler.

Dini kullanan Mümin


İnsanoğlunun tarihi incelendiğinde en büyük faaliyetlerin daha doğrusu insanların kullanıldığı en önemli şey din olmuştur.

Dini inançları kullanan siyasiler her zaman halkın inançlarını kendi menfaatleri için kullanmış ve kendilerine büyük bir destek sağlamışlardır.

Türk medyasının pasif kaldığı süreçte en cesur çıkışları karikatürisler yapmaktadır.Paylaştığım karikatürde namaz kılanların paralarını çalan bir adam gözüküyor.

bu karikatür senelerdir bize kötü olarak aksettirilen Yunanistan'dan...

Ebru Gündeşe sevinenler


Güzel halkımın birçok kesmi Ebru Gündeş'in eşi Rıza Sarraf'ın hapse girmesine ne kadar üzüldüğünü hatırlıyoruz.

O Ses Türkiye yarışmasında Ebru Gündeş'in ağlamasına üzülenler,Rıza Sarraf'ın hapisten çıkmasına da sevindiler haliyle.

Yiyecek ekmeği zor bulanların sevgilisine haram paralarla uçak almasını unutmamasını diliyorum.

VİCDANSIZ MEDYA BİLİNÇSİZ HALK


Gezi Parkı eylemlerinde gerçek yüzünü gösteren medya kuruluşları halkın tepkisini çekmiş ancak buna rağmen yandaşlığa devam edilmişti.

Yolsuzluk operasyonunda da aynı tutumunu göteren medya için çok güzel bir söz hem de beklenmedik birinden.

Dünyayı yakıp yıkan Hitler'in en yakın adamlarından biri olan Joseph Goebbels;

Bana vicdansız bir medya temin et,sana bilinçsiz bir halk sunayım...