Sake Japonlara özgü bir içkidir. Japonya'dan dünyaya yayılan alkol miktarı fazla olmayan bir içki türüdür.
Sakenin ana maddeleri pirinç ve alkoldür.Pirinçin alkol ile damıtılması sonucunda sake ortaya çıkar.
Sake ülkemizde çok bilinmeyen bir içki olsa da bazı hayranlarının olduğunu da biliyoruz.
Sake ile ilgili bilinmeyenlere buradan ulaşabilirsiniz.
Sake Nasıl Bir İçkidir
Sake alkollü içki grubundadır. Gün ışığı dışında heryerdesaklayabilirsiniz.Açtıktan sonra sakeleri hemen tüketmeniz gerekmektedir.Açıkdıktan sonra Devamını Oku
Sake İçme Saatleri
Sake yemeklerde içilebilir,yemek sonrası da içilebilir.Günün her saatinde içebileceğiniz bir Japon içkisidir.İçimi şarap gibi düşünebiliriz.Şarabı yemeklerde,yemekler sonra Devamını Oku
Sake Nasıl Servis Edilir
Sake soğuk ve sıcak tüketilebilir. Sıcak sakeler ısıtılıp servis edilirken,sıcak sakeler buzla servis edilir.Sakenin en önemli mezeleri çiğ balık veya kurutulmuş balıktır.Servis ederken kendi Devamını Oku
Sake Nasıl İçilir
Sake yemeklerde içilebilir. Yemek sonrası da içilebilir. İçimi şarap gibi düşünebilir.Sakeler her zaman içilebilecek bir içki türüdür.Sake geleneksel bir içki türü olduğu için kadehleri ve Devamını Oku
Sake Nasıl Bir İçkidir
Geleneksel bir Japon içkisidir. Şeffaf renkli bir içki türüdür.Alkol miktarı % 12-13 civarındadır.İçimi çok kolay bir içki türüdür.Pirinçi fermante edip alkol ilavesi ile sake elde edilir. Soğuk ve sıcak Devamını Oku
Sake Nasıl Hazırlanır
Sake pirinçten üretilen bir içkidir. Sake için özel üretilen pirinçler vardır.Sake normal pirinçlerle yapılamaz. Pirinç fermantasyonu yapılarak elde edilen bir içkidir.Sake'nin hazırlamasında Devamını Oku
20 Nisan 2010 Salı
Sake Nasıl Saklanır
Sake alkollü içki grubundadır. Gün ışığı dışında heryerde saklayabilirsiniz.
Açtıktan sonra "sake"leri hemen tüketmeniz gerekmektedir.
Açıkdıktan sonra mümkünse soğuk saklamanız gerekmektedir.
Sakeler açılmadan en fazla 1 yıl bozulmadan durabilirler.Sakeleri açtıktan sonra tüketirseniz daha kaliteli bir tat alırsınız.
Açtıktan sonra "sake"leri hemen tüketmeniz gerekmektedir.
Açıkdıktan sonra mümkünse soğuk saklamanız gerekmektedir.
Sakeler açılmadan en fazla 1 yıl bozulmadan durabilirler.Sakeleri açtıktan sonra tüketirseniz daha kaliteli bir tat alırsınız.
Sake İçme Zamanı
Sake yemeklerde içilebilir,yemek sonrası da içilebilir.Günün her saatinde içebileceğiniz bir Japon içkisidir.
İçimi şarap gibi düşünebiliriz.Şarabı yemeklerde,yemekler sonra kısacası her zaman içebiliyorsak "sake"leri de içebiliriz.
Sakeler her zaman içilebilecek bir içki türüdür.
Geleneksel bir içki türü olduğu için kadehleri ve saklama kapları çok özeldir.
Sakeyi herzaman için küçük kadehlerde içmelisiniz. Eğer sakeyi çok seviyorsanız kadehlerini ve kaplarını özel olarak almalısınız.
İçimi şarap gibi düşünebiliriz.Şarabı yemeklerde,yemekler sonra kısacası her zaman içebiliyorsak "sake"leri de içebiliriz.
Sakeler her zaman içilebilecek bir içki türüdür.
Geleneksel bir içki türü olduğu için kadehleri ve saklama kapları çok özeldir.
Sakeyi herzaman için küçük kadehlerde içmelisiniz. Eğer sakeyi çok seviyorsanız kadehlerini ve kaplarını özel olarak almalısınız.
Sake Nasıl Servis Edilir
Sake soğuk ve sıcak tüketilebilir. Sıcak sakeler ısıtılıp servis edilirken,sıcak sakeler buzla servis edilir.
Sakenin en önemli mezeleri çiğ balık veya kurutulmuş balıktır.Servis ederken kendi sakenizi kendiniz koymazsınız.
Karşınızdaki sizin sakenizi,sizde karşınızdaki kişinin sakesini koyarsınız. Japonya'daki sake geleneği böyledir.
Japonların kendilerine özgü içkileri olduğu gibi kendilerine göre servis yöntemleri de bulunmaktadır. Eğer yolunuz Japonya'ya düşerse mutlaka bir restouranta uğramanız...
Sakenin en önemli mezeleri çiğ balık veya kurutulmuş balıktır.Servis ederken kendi sakenizi kendiniz koymazsınız.
Karşınızdaki sizin sakenizi,sizde karşınızdaki kişinin sakesini koyarsınız. Japonya'daki sake geleneği böyledir.
Japonların kendilerine özgü içkileri olduğu gibi kendilerine göre servis yöntemleri de bulunmaktadır. Eğer yolunuz Japonya'ya düşerse mutlaka bir restouranta uğramanız...
Sake Nasıl İçilir
Sake yemeklerde içilebilir. Yemek sonrası da içilebilir. İçimi şarap gibi düşünebilir.
Sakeler her zaman içilebilecek bir içki türüdür.Sake geleneksel bir içki türü olduğu için kadehleri ve saklama kapları çok özeldir.
Sakeyi herzaman için küçük kadehlerde içmelisiniz.
Eğer sakeyi çok seviyorsanız kadehlerini ve kaplarını özel olarak almalısınız.
Sake Japonya'da en çok içilen bir içkidir. Bu içkinin tarihten gelen inanışları vardır. Sake'nin Japon insanına ilahi bir güç verdiğine inanılır.
Sakeler her zaman içilebilecek bir içki türüdür.Sake geleneksel bir içki türü olduğu için kadehleri ve saklama kapları çok özeldir.
Sakeyi herzaman için küçük kadehlerde içmelisiniz.
Eğer sakeyi çok seviyorsanız kadehlerini ve kaplarını özel olarak almalısınız.
Sake Japonya'da en çok içilen bir içkidir. Bu içkinin tarihten gelen inanışları vardır. Sake'nin Japon insanına ilahi bir güç verdiğine inanılır.
Sake Nasıl Bir İçkidir
Geleneksel bir Japon içkisidir. Şeffaf renkli bir içki türüdür.
Alkol miktarı % 12-13 civarındadır.İçimi çok kolay bir içki türüdür.
Pirinçi fermante edip alkol ilavesi ile sake elde edilir. Soğuk ve sıcak olarak tüketilebilir.
Kışın sıcak, yazın soğuk sakeler içilir. Tabi bunlar isteğe göre değişebilir.Sake'nin kahve fincanı kadehi vardır ve porselenden yapılmıştır.
Meze olarak küçük balıklar tüketilmektedir."Küçük yudumlarla içilen bir içki türüdür".
Alkol miktarı % 12-13 civarındadır.İçimi çok kolay bir içki türüdür.
Pirinçi fermante edip alkol ilavesi ile sake elde edilir. Soğuk ve sıcak olarak tüketilebilir.
Kışın sıcak, yazın soğuk sakeler içilir. Tabi bunlar isteğe göre değişebilir.Sake'nin kahve fincanı kadehi vardır ve porselenden yapılmıştır.
Meze olarak küçük balıklar tüketilmektedir."Küçük yudumlarla içilen bir içki türüdür".
Sake Nasıl Hazırlanır
Sake pirinçten üretilen bir içkidir. Sake için özel üretilen pirinçler vardır.
Sake normal pirinçlerle yapılamaz. Pirinç fermantasyonu yapılarak elde edilen bir içkidir.
Sake'nin hazırlamasında pirinç,maya ve alkol kullanılır.Böylelikle ortaya Japonya halkının geleneksel içki sake ortaya çıkar.
Japonya'da üretilen pirinç ile Türkiye'de üretilen pirinç farklı olduğundan Sake Türkiye'de üretilemez.
Sake normal pirinçlerle yapılamaz. Pirinç fermantasyonu yapılarak elde edilen bir içkidir.
Sake'nin hazırlamasında pirinç,maya ve alkol kullanılır.Böylelikle ortaya Japonya halkının geleneksel içki sake ortaya çıkar.
Japonya'da üretilen pirinç ile Türkiye'de üretilen pirinç farklı olduğundan Sake Türkiye'de üretilemez.
NAVARON'UN TOPLARI-THE GUNS OF NAVARONE
Filmin Konusu:
2. Dünya savaşında bir komando takımı, Ege adalarından birine bombaları imha etmek üzere gönderiliyor. Alman birlikleri burada bir kanalın kontrolünü elinde tutmaktadır. Komandoların amacı, topları imha edip İngilizlerin bölgeye girmesini sağlamaktır.Güzel bir savaş filmi. Film çok akıcı tarihi savaş filmlerini sevenlere tavsiye edilebilecek bir film. İyi seyirler.
NAVARON'UN TOPLARI BÖLÜM 1
NAVARON'UN TOPLARI BÖLÜM 2
NAVARON'UN TOPLARI BÖLÜM 3
NAVARON'UN TOPLARI BÖLÜM 4
NAVARON'UN TOPLARI BÖLÜM 5
2. Dünya savaşında bir komando takımı, Ege adalarından birine bombaları imha etmek üzere gönderiliyor. Alman birlikleri burada bir kanalın kontrolünü elinde tutmaktadır. Komandoların amacı, topları imha edip İngilizlerin bölgeye girmesini sağlamaktır.Güzel bir savaş filmi. Film çok akıcı tarihi savaş filmlerini sevenlere tavsiye edilebilecek bir film. İyi seyirler.
NAVARON'UN TOPLARI BÖLÜM 1
NAVARON'UN TOPLARI BÖLÜM 2
NAVARON'UN TOPLARI BÖLÜM 3
NAVARON'UN TOPLARI BÖLÜM 4
NAVARON'UN TOPLARI BÖLÜM 5
KADIN AJANLAR-LES FEMMES DE L'OMBRE
Filmin Konusu:
İşgal altındaki Fransa’da yeraltı mücadelesinin artık hissedilir bir boyuta geldiği bir zaman dilimi. Kızıl Ordu’nun Nazileri Doğu Avrupa’da yenilgiye uğratması ve inlerine kadar kovalamasıyla müttefikler de Normandiya çıkartmasını başlatma kararı alır.
Bu çıkarma esnasında bir subayın esir alınması ve subayın kadın ajanlar tarafından kurtarılmasını konu almaktadır. Kadınların ne kadar güçlü yaratıklar olduğunu anlatan bir film.İyi seyirler.
KADIN AJANLAR BÖLÜM 1
KADIN AJANLAR BÖLÜM 2
KADIN AJANLAR BÖLÜM 3