10 Nisan 2011 Pazar

Olmeca Tekilası

Meksika'nın "Tekila County” olarak bilinen bölgesinde yetişen “Blue Agave” bitkisinin suyundan yapılır. 

Dünyanın en önemli tekila markası olan Olmeca tekilaları normal tekilalardan daha pahalıdır.

Olmeca tekilasının diğer tekila çeşitlerinden ayıran en büyük farklar şunlardır ;

*olgun kıvama gelmiş agave bitkilerinden acı filizler çıkarılarak üretim
*fırınlarda 3 gün kurutulma süresi
*24 saat kontrollü maya kullanımı
*viski yapımında kullanılan bakır imbiklerde damıtım
*seçilmiş fıçılarda daha uzun süreyle yıllandırmadır.
 
Olmeca Tequila Blanco Olmeca Tequila Blanco: Ferahlatıcı ve agave notaları içeren bir tada sahiptir.
Olmeca Tequila Gold Olmeca Tequila Gold: Hafif isli ve agave notaları içeren bir tada sahiptir. Kalıcı, yumuşak ve yoğundur.
Olmeca Anejo Extra Olmeca Anejo Extra: Olmeca Anejo, özel olarak belirlenmiş bölgeler içerisinde tekila için en uygun iklime ve en zengin içerikli kızıl toprağa sahip Los Altos bölgesinde, yüksek kalite standartlarında lüks tekila olarak üretilmektedir. Olmeca Anejo Extra, diğer tekilalardan farklı olarak en az 12 ay yıllandırılır. Aromasında meyve, karabiber ve odun vardır.Damakta yumuşak, odunumsu, ballı bir tat içerir.
Olmeca Tezon Silver Olmeca Tezon Silver: Olmeca Tezon Silver, dünyanın en çok bilinen tekila markalarından biri olan Olmeca’nın önemli bir ürünüdür. Agave bitkisinden elde edilen distila su ilavesi ile Meksika’da üretilmiştir. İçiminde alışılmışın dışında limon ve tuz yerine tarçın-portakal ile shot olarak içilmesi tavsiye edilir.
Olmeca Tezon Gold Olmeca Tezon Gold: Alışılmışın dışında limon ve tuz yerine tarçın-portakal ile shot olarak içilmesi tavsiye edilir.

Makyaj Genel Bilgi

Makyaj en basit anlamıyla varolan güzelliği ortaya çıkarmı kolaylaştıran malzemelerin en doğru şekilde kullanılmasına makyaj denir. 

Makyaj çok bilinmeyenli bir denklemdir aslında. Birçok kadın kendi makyajını kendi yapmaktadır. Makyaj olayı bu kadar kolay uygulanabilen bir teknik değildir.

Her geçen teknolojinin gelişmesiyle yeni ve gelişmiş makyaj teknikleri ortaya çıkmaktadır.Profesyonel makyaj teknikleri yapılmadan önce yüz incelenir.

Yüzün güzel özellikleri belirlendikten sonra bu özellikleri en güzel şekilde ortaya çıkmarmak makyajın ilk esasıdır.Yüzün rengi,yüz mimikleri,yüze yakışacak renkler belirlendikten sonra en uygun makyaj yapılır.

Makyaj yapılmadan önce kıyafet rengi,ayakkabı rengi ile uyumlu yapılmalı renk uyumsuzluğuna dikkat edilmelidir. 

Makyaj yapılırken dikkat edilen diğer bir özellik ise saç kısalığı ve saç rengidir.Her kadının kendinde kusur gördüğü belirli yerler vardır. 

Makyaj bu kusurların kapatılmasına yardımcı olur.Böylelikle makyaj sayesinde kendine güveni olan kadın sayısı artmaktadır.

Silahsız - Gunless (2010 - Western - Tr Dublaj)

gunless sinema filminin posteriFilmin Konusu:

2010 yapımı dram-western-komedi tarzında bir sinema filmi olan Gunless-Silahsız 1,5 saat sürüyor.

Filmin konusuna gelirsek ;

Oldukça ünlü ve tanınan vahşi batı silahşörü Jack Smith, Kanada da bulunan ve yaralı olan ve 7 adamın öldürülmesi suçuyla itham edilen Montana Kid ile karşılaşır.

İlerleyen zaman içinde Montana Kid'in gerçek adının "Sean Rafferty" olduğu ve 11 kişiyi öldürmekle suçlanan bir silahşör olduğu ortaya çıkar.


Olduğundan daha da tehlikli biri ile karşılaştığını anlayan Jack Smith ile Sean Rafferty arasında büyük bir mücadele başlayacaktır.

Gunless-Silahsız sinema filminden resimler
gunless western filmisilahsız filmi 2010silahsız filminin konusu

Silahsız-Gunless Sinema Filmi