11 Eylül 2013 Çarşamba

Biberli Cevizli Ispanaka-Rakı Mezeleri

cevizli ıspanak tarifi
500 gram ıspanak, yarım çay kaşığı kabartma tozu, 2 yemek kaşığı ceviz içi, 1 orta boy soğan, 2 diş sarmısak, 2 çay kaşığı pul biber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı. Ispanağın kök ve saplarını ayıklayın.

Yapraklarını birkaç defa sudan geçirerek yıkayın.

İçine kabartma tozu ve tuz koyduğunuz kaynar suda 3 dakikahaşlayın,çıkartıp süzün,soğuyunca kıyın.

Ceviz içlerini elinizle küçük parçalara ayırın,soğanı ve sarmısağı çentin.

Bir tavaya zeytinyağını koyup kızdırın,önce 3 dakika cevizi kavurun.

Sonra soğan, sarmısak ve biberi atıp2 dakika daha kavurmaya devam edin. Kıyılmış ıspanağı ekleyin.

Tuz ve karabiberini ayarlayın,sıcak servis yapın,arzu ederseniz ceviz yerine dolma fıstığı kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder