31 Ocak 2014 Cuma

Meme kanseri sebepleri belirtileri ve tedavisi


Tamamen kadınların yakalandığı bir kanser türü olma özelliği taşıyan hastalık rahmin içinde büyüyen tümörlerdir.

Özellikle yaşı ilerlemiş kadınlarda menopoz sonrası dönemde ortaya çıkan bir kanser türüdür. Kadınların yakalandığı jinekolojik kanserlerin başında gelmektedir.

Erken teşhis tedavi sürecinden önemli bir detaydır.

Rahim Kanserini Meydana Getiren Sebepler ; 

  1. Gebe kalmamak 
  2. Çocuk doğurmamış olmak 
  3. Düzensiz ve sağlıksız beslenme 
  4. Kısırlık 
  5. Çok geç gelen menapoz 
  6. Şeker hastalığı 
  7. Bağırsak,meme kanseri geçmişi,tedavisi 
  8. Birden fazla kişiyle kurulan düzenli cinsel ilişki 

Rahim Kanseri Belirtileri ; 

Bu hastalığın belirtileri tamamen vajinal bölgelerde olmaktadır.Vajinal bölgelerde oluşan kanamalar rahim kanserinin belirtisi olabilir.

Bunun dışında karın ağrısı da bazı hastalarda ön belirti olarak ortaya çıkmaktadır

Rahim Kanseri Tedavisi ; 

  1. Cerrahi 
  2. Kemoterapi
  3. Radyoterapi

Sürmatürasyon ne demektir

Hamilelikte bebeğin anne karnında 42 haftayı aşkın bir süre durmasına sürmatürasyon ya da geç doğum denir.

Böyle doğan bebeklere sürmatüre bebek ya da postmatüre bebek denilmektedir.

Doğan bebeklerin yüzde 4 ile yüzde 9'u arasında geç doğmaktadır.

Ağız sütü ne ne demektir-KOLOSTRUM

Doğumdan sonra annelerde memelerden gelen sarı renkli ve ilk defa gelen süte ağız sütü veya tıp dilinde kolostrum adı verilir...

Ağız sütü yada kolostrum doğum olduktan sonraki süreçte salgılanır.Ağız sütünün görünümü pek sağlıklı gözükmese de içeriği oldukça önemlidir.

Ağız sütü bebeklerin savunma mekanizmasını güçlendirmektedir.

Bir nevi o süt ile hayata tutunmakta ve hastalıklardan korunmaktadır Bebekler hayata geldiklerinde her türden mikroplara karşı savunmasızdırlar bunu anne sütü ile atlatırlar.

Doğumdan sonra gelen kolostrumu emzirin.Çocukların güçlenmesi için anne sütünün çok önemli olduğunu sakın unutmayın.

Kylie Minogue mini etekle spor


Ünlü şarkıcı Kylie Minogue sosyal medya üzerinde paylaştığı fotoğraflarla spor yapmak isteyen hayranlarına yeni bir seçenek sundu.

por kıyafet giymek istemediğini defalarca söyleyen seksi şarkıcı mini eteği ile birlikte spor yaparak yeni bir akım başlattı diyebiliriz.

45 yaşındaki olmasına rağmen fiziği ile başdöndüren Kylie Minogue sporu sadece formda kalmak için yaptığını da fotoğrafların notunda paylaştı.

Shakira Rihanna Can't Remember to Forget You klibi


Dünyanın en önemli kadın şarkıcılardan olan Rihanna ve Sharkira birlikte bir şarkı seslendirdiler.Can't Remember to Forget You şarkıya bir de klip çeken ikili gündeme bomba gibi düştü.

Youtube'da izlenme rekorları kıran klipte ikili göz kamaştırırken 2014 yılının en çok izlenecek videolarından birine imza attı diyebiliriz.

Shakira Rihanna Can't Remember to Forget You

Hamilelikte el ve ayak şişmesi


Hamile kadınların hamileliğin son bölümlerinde yaşadığı diğer bir problemde el ve ayaklarda görülen şişmelerdir.Bu şişmelerin ana sebebi hamilelik kaynaklıdır.

Hamilelik metobolizmanın tuz ve suyun yeterli derecede vücuttan atılamaması ve buna kaynaklı ödem oluşmasıdır. Birçok hamile kadın bu şikayet ile doktorlara başvurmaktadır.

El ve ayak şişmesini azaltmak için 

  • ayakta fazla kalmamak 
  • fazla yürümemek 
  • dar ayakkabı giymemek 
  • kalın ve sıkı çoraplardan kaçınmak 
  • tuz kullanımını azaltmak

Bütün bunlara rağmen şiddetli şişmeler yaşıyorsanız doktorunuza başvurmanız tavsiye edilir.

Hamilelikte uykusuzluk neden olur

Hamile kadınların gebeliğin son bölümlerinde uykusuzluk sorunu yaşarlar. 

Bunun en önemli sebebi rahmin basınç yapması ve solunum zorluklarının yaşanması bu problemin başlıca sebepleri arasında gösterilmektedir.

Hamilelik zaten zor ve yıpratıcı bir süreç olduğu için psikolojik nedenlerde çocuğun doğmasına yakın daha büyük problemler yaşanmasına sebep olur.

Özellikle karnın büyümesi ile birlikte sadece sırt üstü ve yan yatma şansına sahip anne adaylarının uykusuz kalması da normaldir.

Hamilelikte uykusuzluğu gidermek için yürüyüşler ve ılık duşlar faydalı olmaktadır.Ama çocuk doğana kadar uykusuzluk problemi yine de yaşanacaktır

Hamilelikteki kramp sorunları


Hamilelik döneminde anne adaylarının karşılaştığı diğer bir problemde 4.aydan itibaren ortaya çıkan kramp problemleridir.Kalça,sırt,kol,bacak gibi bölgelerde oluşan kramplar anne adaylarını oldukça zorlamaktadır. 

Ani poziyon değişiklikleri,çok yürüme,dinlenme sonrası kramplar ortaya çıkmaktadır. Gebelik döneminde vücutta oluşan değişikliklerin sebep olduğu bu kramplar dayanılmaz boyutlara gelirse doktorunuza danışıp kas gevşetici ilaçlar almalısınız.

Krampların etkisini bireysel olarak azaltmak için egzersiz hareketleri yapabilir,sırt krampları içinde korse takabilirsiniz.

Antibiyotik ne demektir


Yapılan testler sonucunda vücutta oluşan enfeksiyon,bakteri vb gibi durumlarda güçlü etkileri nedeniyle antibiyotikler kullanılır. 

Her antibiyotiğin etkili olduğu hastalık çeşitleri bulunmaktadır bu nedenle doktorunuz antibiyotik vermeden bu ilaç türlerini kullanmamanız tavsiye edilir. Bunun yanında çok antibiyotik kullanımı mikroplara direnç kazandırır ve ilacın etkilerini azaltır.

Antibiyotikler konusunda halkımızda yanlış bir yargı vardır , oluşan her türlü hastalığın antibiyotik ile geçeceği sanılmaktadır. Oysaki antibiyotikler virüslere karşı etkisiz ilaçlardır.

Antibiyotikleri bazı yan etkileri vardır bunların başında kusma,ishal ve bulantıdır. Fazla antibiyotik kullanımı bu yan etkilerin artmasına neden olur.İçki içilen günlerde de antibiyotik kullanılmaz ya da antibiyotik içiyorsanız içki içmeyin.

Kolesistografi ne demektir


İnsanların yaşadığı safra kesesi problemlerini teşhis etmek için kullanılan belli başlı yöntemler bulunmaktadır.Bu yöntemler doktorların tercihine göre belirlenir.

Hastanın durumu ve geçmişi yapılan işlemin belirlenmesini sağlar. Safra kesesi ve safra kanallarında oluşan problemler için en çok kullanılan yöntem "Kolesistograf" dir.

Kolesistografi nedir; 

Hastaya verilen bir özel içerikli bir tablet yutturulduktan sonra röntgen çekilir ve safra kanallarındaki sorunlar anlaşılır.Bu yönteme de Kolesistografi denir.

Safra kesesindeki ve kanallardaki hastalıkların teşhisinde kullanılan özel bir tetkik yöntemidir.

Röntgen filmlerinde gözüken özel bir madde tablet şeklinde alınır ve daha sonra bu maddenin safra kesesinden ve kanallarından geçerken filmi çekilir

Dispne ne demektir

Dispne nedir;

Dispne insanın yaşadığı bir nefes alma problemine verilen tıbbi isimdir.Hastanın solunum yollarında birçok farklı nedenle oluşan bu hastalık önlem alınmazsa tehlikelere davetiye çıkarmaktadır.

Dispne hastalığının en önemli belirtisi nefes alıp vermede zorluk ve gögüste yaşanan sıkışlardır.Özellikle bronşit,astım rahatsızlığına sahip insanlarda görülmesi daha kolaydır.

Dispne Nedenleri

  • Akciğer Hastalıkları (enfeksiyon,bozulma) 
  • Kalp Hastalıkları 
  • Anemi-Kansızlık 
  • Aşırı Kilo 
  • Ruhsal-Psikolojik sorunlar

Hamile kadınlar neden çok yemek yer


Hamilelik çok farklı bir dönemdir, anne adaylarının hayatında hiç yaşamadıkları sorunları bu dönemde yaşayabilmektedir.

Bunlarda biride sürekli olarak bir şeyler yeme isteği duymaktadır.Aslında bu bir problem değildir hamilelik döneminde anne adayı çok iyi beslenmelidir.

Ancak kan şekerinin düşmesi nedeniyle hamile kadınlar olduğundan fazla yeme ihtiyacı hissetmektedirler.

Hamile kadınlara bu dönemlerde doktorları çok az ama sık sık besin tüketmeleri tavsiye edilmektedir.Özellikle meyve tüketimi bu dönemde arttırılmalı ve düzenli olarak egzersiz hareketleri yapılmalıdır.

Bildiğiniz gibi kadınlar kilo konusunda çok hassastırlar bu nedenle de hamilelik dönemi bazı psikolojik sorunlar yaşayabilirler.Sürekli acıkmak hissi de bunu daha da arttırır.

Hamilelikte kaşıntı sorunu olur mu


Hamile kadınların bu dönemde yaşadığı diğer bir sıkıntı da kaşıntı problemidir. Bu dönemde oluşan kaşıntı vücudun her bölgesinde çıkabilmektedir.

Psikolojik olarak yorgun olan anne adayları bir de kaşıntı problemi ile karşılaşınca çok zorlanmaktadırlar.

Hamilelikte oluşan kaşıntının sebebi ter-yağ bezleri bu dönemde çok çalışmaları ile alakalıdır.bu bezler çok çalışında salgıladıkları hormonlar artar bu da deride kaşınmaya sebeb olmaktadır.

Özellikle kaşıntı sorunu geceleri ortaya çıkarsa yanında da uyku problemini de beraberinde getirir.Doktorunuza başvurmadan bu konuda ilaç kullanmayın, bireysel çözüm için duş alabilir ve ıslak mendil ile kaşınan yerleri silebilirsiniz.

Bruce Broughton cezalandırıldı


2014 oscar ödüllerinin verilmesine az bir zaman kala müzik ödülleri dalında aday olan Alone Yet Not Alone şarkısının ödüllerden men edilmesi büyük yankı uyandırdı.

En İyi Orijinal Şarkı kategorisinden Oscar'a aday olan ve Bruce Broughton tarafından yazılan şarkının ödülden çıkarılmasının sebebi ise çok ilginç.

Sebebi;

Bruce Broughton'ın akademinin oy kullanacak bazı üyelerine şarkısını dikkate almaları için mailller göndermesi.

Akademi kurallarına göre bu yasak ve akademi üyelerinin bu durumu bildirmesi ile şarkı değerlendirme listesinden çıkarıldı.

Bu şarkının yerine başka bir şarkı oylamaya dahil edilmeyecek.

Hamilelikte kabızlık sorunu neden olur


Gebelik dönemlerinde anne adayları gerçekten de büyük problemlerle uğraşırlar.Bunun en önemli sebebi ise hormonların salgılanmasında oluşan anormalliklerdir.

Hormonlarda değişiklikler bağırsaklardaki dokuları etkilediğinde kabızlık sorunu meydana gelir. Bunun yanında karnın büyümesi ile rahmin yaptığı baskı sonucu da kabızlık sorunu oluşur.

Kabızlık sorununu çözmek için bireysel olarak yapılacaklar; 

  1. Kayısı yemek 
  2. Kuru üzüm yemek 
  3. Meyve suyu içmek 
  4. Sıvı tüketmek 
  5. Sulu yemek yemek 

Eğer kabızlık sorunu uzun süre devam ederse bir doktora başvurmanız gerekmektedir.Bunun yanında doktor tavsiyesi ile kabızlığa ile gelen bazı bitkilerin kaynatılıp suyunun içilmesi de faydalı olabilir.

Hamilelikte mide sorunları neden olur


Gebelik dönemi gerçekten de birçok farklı problemin anne vücudunda oluşmasına neden olur.Özellikle rahmin büyümesi ve hormonel dengesizlikler nedeniyle ortaya mide sorunları çıkar.

Bu sorunların başında da halk dilinde mide yanması olarak bilinen rahatsızlıktır.Mide yanması genellikle gebeliğin son aylarında karşılaşılan bir problemdir.

Eğer hamilelik öncesi mide sorunları yaşıyorsanız hamile kaldıktan sonra kesinlikle mide konusunda bir doktora görünmelisiniz.

Bunun yanında şiddetli mide ağrıları,reflü gibi problemlerle de karşı karşıya kalabilirsiniz.Hamilelik dönemi mide sorunlarına karşı bireysel olarak sadece önlem alabilirsiniz.

Alınacak bireysel önlemler; 

  1. Tuzlu yiyeceklerden kaçınma 
  2. Yağlı Yiyeceklerden kaçınma 
  3. Baharatlı yiyeceklerden kaçınma 
  4. Sigara ve Alkol içmeme

30 Ocak 2014 Perşembe

Sevgilisi için din değiştiriyor


Natalie Portman’ın balet eşi Benjamin Milipied sevgilisine ve sevgilisinin ülkesi olan İsrail’e hayran olduğunu için dinini değiştirerek Musevi olacağını açıkladı.

Fransız balet Benjamin Milipied, oyuncu Natalie Portman ile evliliğinin ardından adını dünya çapında duyurmuştu..

Orlando Bloom Nora Arnezeder ile birlikte


Fırtınalı bir aşk yaşadığı ve evlendiği eşinden olaylı bir şekilde ayrılan Orlando Bloom bu boşanmanın etkisini üzerinden attı.

Miranda Kerr ile evliliğini sonlandıran Orlando Bloom’un yeni bir aşkla gündeme gelirken bu kadının 24 yaşındaki Fransız aktris Nora Arnezeder olduğu öğrenildi.

Los Angeles'da bulunan ünlü bir gece kulübünde yakalanan çift oldukça mutlu gözüktü.

Alkol ile esrar kafası arasındaki farklar

Bir yanda alkol alan bir adam diğer yandan esrar içen bir adam.

İkisi de bir süre sonra argo tabirler kafa oluyorlar ve aynı olaylara farklı tepkiler veriyorlar.

İzlenme rekorları kıran video konunun devamında


Alkol ile esrar kafası arasındaki farklar

Floransa tatili seyahati

Floransa yemek kültürü;

İtalya'nın en önemli şehirlerinden biri olan Floransa yemekleri ile de Türk turistler için güzel bir yerdir. Klasik olarak zaten İtalyan mutfağı ile türk mutfağı benzer özellikler taşımaktadırlar.

Bu nedenle de yemek konusunda zorluk çekilmeyecek bir şehirdir Floransa. Makarna,Et,pizza gibi türk damak tadına hitap eden yemekleri Floransa'da her resrourantta bulabilirsiniz.

Ayrıca dünyanın en lezzetli ve ucuz şarapları da bu şehirde bulabileceğiniz ve tadabileceğiniz içeceklerdir.Floransa'da servis hizmetleri biraz ağır olduğu için bu durum belki sorun çıkarabilir.

Floransa tatil zamanı;

Floransa tatili için bize göre en uygun zaman dilimi ilkbahar ve sonbahar dönemleridir. Yani mayıs haziran,eylül,ekim ayları Floransa tatilinin yapılabileceği en uygun dönemlerdir.

Bunun nedeni yaz aylarında çok sıcak,kış aylarında ise çok soğuk bir şehir olmasıdır Ayrıca yaz ayların turist sayısı arttıkça ve floransa halkının da dışarı çıkması nedeniyle oldukça kalabalık olması ; kış aylarında ise çok sessiz sakim olması tatil dönemini iyi ayarlamanız gereken diğer sebeplerdir.

Floransa otellerı-konaklama imkanları;

Floransa küçük bir şehir olduğu için konaklama imkanları konusunda zorlanabilirsiniz. Bu nedenle gitmeden şehir merkezine yakın otellere rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Bu konuda internetten yapacağınız araştırmalar sizin için faydalı olacaktır.Floransa tarihi dokusu nedeniyle yeni yapılara izin verilmeyen bir şehirdir.

Bu nedenle de şehir merkezinde sayı olarak çok otel yoktur.Bu nedenle birçok turist şehir merkezi dışında bulunan otellerde konaklamak zorunda kalmaktadırlar.

Büyük otel zinciri olarak fazla seçenek yoktur ; ancak lüks otellerde bulunmaktadır.Bu otellerde konaklama maliyeti oldukça fazladır.Bu nedenle de floransa seyahatinizi kesinleştiğinde şehir merkezinde bulunan otelleri araştırmanız gerekir.

Floransa tanıtım filmi

Monako şehri hakkında bilgi

Monako yemekleri nasıldır?

Fransa'nın en önemli şehirlerinden biri olan monako kendine has yemekleri ile bilinen bir şehir olmasa da Fransız mutfağının izlerini taşımaktadır.

Güney Fransa yemeklerinin çok sık tüketildiği şehirde özellikle deniz mahsülleri ile ünlü bir kenttir. Deniz mahsülleri içinde özellikle balık çorbaları çok lezizdir.Monako'da isim olarak çok bilinen bir restourant kültürü yoktur.

İsim olarak en ünlü restourant "Kafe Do Pari" dir. Monako'ya giden okuyucularımızın bu restouranttaki etleri ve sosları denemesini şiddetle öneriyoruz.

Bunun yanında yaz aylarında Monako'ya gidenler buradaki dondurmaları tadabilirler.Birbirinden farklı dondurma türleri her damak tadına uygundur.

Monako ulaşımı;

Monako Fransa'nın güneyinde bulunan ve Paris'ten sonra en çok ziyaret edilen Fransa kentidir.Monako'ya hem kara,hem deniz hem de hava yolu ile gidilebilmektedir.

Ancak deniz ve karayolu tercihi uzun ve zahmetli bir yolculuk olduğu gibi oldukça da uzun sürmektedir.Bunun yanında en hızlı ulaşım şekli sizin de tahmin edebileceğiniz gibi uça yolculuğudur.

Monako'da hava alanı olmadığı için en yakın merkez şehir olan Nice uçuşu gerçekleştirilir.  Yaklaşık olarak 2-3 saat arası süren Nice uçuşu sonra karayolu kullanılarak yarım saate Monako'ya ulaşabilirsiniz.

Monako'ya gitmek için Fransa vizesi-Schengen vizesi sahibi olmanız gerekmektedir.Türkiye'den Nice 1 sene boyunca her gün uçuş olduğu için uçak bulmakta zorluk çekmezsiniz.

Monako monte carlo kumarhaneleri;

Monako'nun Monte Carlo olarak bilinen kısmında kumarhaneler bulunmaktadır.bu kumarhanelere her yıl binlerce turist ziyaret etmektedir.

Monte Carlo'da iki tane büyük kumarhane bulunmaktadır ki zaten en bilinen kumarhanelerde bu ikisidir. Monte Carlo Kumarhanesi ve Grand Kumarhanesi.bu iki kumarhaneye girişte hiçbir sıkıntı yaşamadan girebilirsiniz.

Ancak sadece oyun makinelerinin olduğu bölüme istediğiniz kıyafetle girerken black jack ve poker vb. oyunların oynandığı ana yere şık kıyafetleri olanlar alınmaktadır.

Yani bu bölüme girmek için en azından bir takım elbisenizin ya da bayanlar için gece kıyafetlerinin olması gerekmektedir. Bu kumarhanelere gerçekten kumar oynamaya gelen birçok insan vardır ancak kalabalığı oluşturan insanlar genellikle turistlerden oluşmaktadır.

monako gece hayatı;

Avrupa'nın pek çok şehrindeki gece hayatı İstanbul,Antalya,Bodrum vb. yerlere kıyaslandığında deyim yerindeyse sönük kalmaktadır.Ancak Monako zengin bir şehir olması ve gelen turist sayısı nedeniyle çok hareketli bir gece hayatına sahiptir.

Çok fazla mekan olmamasına rağmen hizmet veren işletmeler oldukça kaliteli ve büyük yerlerdir.

Genellikle bar-disko karışımı olarak bilinen bu yerlerde dünyanın pek çok yerinde gelir düzeyi yüksek turistler tarafından ziyaret edilmektedir.

Monako gece hayatı Mayıs ve Kasım aylarının başlarına kadar hareketlidir ancak bu aylardan sonra durgunlaşır.

monako gece hayatı
monako barları

Saç dökülmesini engelleyin

Saç dökülmesine karşı kullanılıcak ürün; 

  1. Nano teknolojik olmalı mutlaka. 
  2. Saç derisine sürülerek uygulanabilir olmalı 
  3. Yan etkisiz olmalı 
  4. Çok güçlü içeriğiyle bir saç kökünde saç dökülme sebepleriyle mücadele edebilmeli,saç kökünü yeniden canlandırabilecek kapasitede olmalı,damar gelişimini destekleyerek saç kökünün damarla buluşabilmesini sağlayabilmeli ve saç kökünün daima saç yapar kalmasını sağlayacak bir formül olmalı. 
İçeriğinde adenozin gibi azeleik asit gibi üzüm çekirdeği özütü gibi çok güçlü etken maddeler ile gerçekten çok güçlü saç kökünü koruyucu,genlere ve hormonlara karşı koruyucu nano teknolojik formülasyonlar saç gelişimini başlatabilirler,saç dökülmesini tamamen %100 durdurup yeni saç gelişimini başlatabilirler

29 Ocak 2014 Çarşamba

Danica Thrall moda olacak

İngilizlerin gözde modellerinden Danica Thrall, yine birbirinden seksi pozlar verdi.Ünlü model verdiği pozlarla yürek hoplatırken moda dünyasının yeni fenomenlerinden biri olacağını gösterdi.

Danica Thrall resimleri






Larissa Riquelme evleniyor


2010 yılında Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Kupası'na damgasını vuran isimlerden biri de kesinlikle güzelliği ile başdöndüren Paraguaylı model Larissa Riquelme'ydi.

Özellikle cep telefonunu göğüslerine koyan seksi yıldız verdiği pozlarla uzun süre gündemde kalmış ve verdiği beyanatlarla spor camiasınıını şok etmişti.

Ülkesinin kupayı kazanması halinde bütün takımla birlikte olacağını söyleyen Larissa Paraguaylı futbolcu Jonathan Fabbro ile evlenmeye karar verdi.

Quentin Tarantino senaryosu basına sızdı

Quentin Tarantino

Dünyanın en başarılı ve en aykırı yönetmenlerinden biri olan yönetmen Quentin Tarantino uzun süredir The Hateful Eight adını verdiği filmi için çalışmalar yapıyordu.

Filmin senaryosunu tamamlayan,stüdyosunu kiralayan hatta oyuncularını bile belirleyen Tarantino filmin senaryosunun internete sızması ile şok oldu.

Bugüne kadar çektiği filmlerle dikkat çeken ve uç noktalardaki fikirleri ile eleştirilerde alan Tarantino bu olaydan sonra dedektif gibi çalışıp senaryoyu kimin sızdırdığını buldu.

Ünlü yönetmen bu araştırmalar sonucunda şüphelendiği ve senelerdir birlikte çalıştığı 6 kişiyi işten kovdu

Quentin Tarantino filmleri

  • Kill Bill Serisi
  • Günah Şehri
  • Soysuzlar Çetesi
  • Ucuz Roman
  • Zincirsiz
  • Rezervuar köpekleri
  • Ölüm Geçirmez
  • Dört Oda
  • Ölüm Geçirmez
  • Kanıt Peşinde
  • En iyi arkadaşımın doğumgünü

Vin Diesel müjdeyi verdi


2000 yılında vizyona girdiği zaman çok da iddialı olmayan ancak filmin çok sevilmesi ile birlikte seri olan Riddick'in yeni filminin müjdesini Vin Diesel twitter üzerinde hayranlarına verdi.

Derin Karanlık (Pitch Black) filmiyle başlayan ve efsaneleşen Riddick serisi; zaman içerisinde popüler sinemanın en sevilen karakterlerinden birini ortaya çıkardı.

Henüz yapımcılar tarafından net bir biçimde doğrulanmamakla birlikte Vin Diesel, Universal ekibinin Riddick serisine devam edeceğini duyurdu...

Riddick serisinin, yeni filminin senaryosu ve konusu ile ilgili bir bilgi olmasa da beğenileceği ve gişe de başarılı olması öngörülebilir.

Robocop Türkçe posteri


Bir sinema klasiği olan robocop yeni teknolojiler kullanılara yeniden çekildi ve vizyona girmesine çok az bir zaman kaldı.

Robocop filminin ingilizcenin ana dil konuşulmayan ülkeler için özel hazırlanan posterleri yayınlandı.

Türkçe robocop posterinin de aralarında bulunduğu poster Türk sinemaseverlerden büyük ilgi görürken filmde merakla bekleniyor.

Joel Kinnaman'ın can verdiği Alex Murphy, yani nam-ı değer Robocop'a eşlik eden oyuncular ise şu şekilde:

Robocop'un oyuncu kadrosu;

  • Gary Oldman
  • Michael Keaton
  • Samuel L. Jackson
  • Abbie Cornish
  • Jackie Earle Haley
  • Jennifer Ehle 

Kristen Stewart öyle bir yerine dövme yaptıracak ki


Beraber başrol oynadıkları Robert Pattionson ile yaşadığı aşk ve aldatma skandalı ile magazin dünyasının ilk gündem maddesi olan Kristen Stewart bir erkek dergisine açıklamalarda bulundu.

Derigiye çok cesur açıklamalarda bulunan Stewart saçlarını kazıtmap veı ensesine dövme yaptırmak istediğini söyledi.

aldatma skandalı ile ilgili konuşmayan Kristen Stewart o günlerin artık geride kaldığını belirtti.

Rihanna Susam Sokağı'nda

Rihanna Susam Sokağı'nda

Ünlü şarkıcı Rihanna en büyük rakipleri Lady Gaga ve Beyonce'nin giyim konusunda kendisinden daha fazla ilgi çekmesi nedeniyle değişik bir strateji benimsedi.

Rihanna bugünlerde dünya klasikleri arasında yer alan 'Susam Sokağı' programının renkli karakterlerinden ilham almaya başladı

İşte Rihanna'nın etkilendiği Susam Sokağı karakterleri

KAHVE 'SNUFFY'

'Snuffy', kahverengi tüylü ve sevimli haliyle çocukların en çok sevdiği 'Susam Sokağı" karakterlerden biri... Rihanna kahverengi kürkü içinde 'Snuffy' karakterine benziyor.

SARI 'MİNİK KUŞ' 

'Susam Sokağı'nın en sevilen karakterlerinden biri olan 'Minik Kuş', 25 yaşındaki şarkıcının da sevdiği karakterlerden biri... Rihanna sarı tuvaleti içinde 'Minik Kuş'u akıllara getiriyor.

YEŞİL 'KIRPIK' 

Rihanna, yeşil otriş bluzuyla akıllara 'Kırpık'ı getiriyor. Güzel şarkıcı renkli kürk ve otrişlerle süslü kıyafetleri çok sevdiğini söylüyor.

Scarlett Johansson reklam filmi yasaklandı


Scarlett Johansson'un oynadığı reklam filmi birçok televizyon kanalından veto yedi sebebi ise seksilik ya da erotiklik değil.

Scarlett Johansson'un oynadığı soda reklamınında geçen Üzgünüm Cola Pepsi nedeniyle rakip firmaları kızdırmamak adına kanallar bu reklam filmini yayınlamadı.

Seksi sinema oyuncu bu rreklam filmi için firmadan 2 milyon dolar aldığı öğrenildi.

işte reklamdan bir kare

28 Ocak 2014 Salı

Krepe nasıl yapılmaktadır

Krepe atmak için öncelikle bir krepe tarağına ihtiyacımız var.Buna ince uçlu şişli tarak adı verilir kuaförlük dilinde. Ama tabi ki her tarakla fırçayla krepe atılabilir.

Krepenin birinci amacı saç diplerinde bombe elde etmektir. İkinci amacı toka kullanıldığında,topuz yapıldığında tokanın kaymaması için sağlam bir zemin oluşturmaktır.

2-3 parmak kalınlığında net bir saç tutamı ayrılır. Yukarı tam 45 derecelik bir açı gösterecek şekilde taranır.Tutulan bölgenin çok sağlam olması gerekir.

Yani tutulan bölge gevşek olursa atılan krepe sağlıksız olur.

Dolayısıyla saç yukarı doğru tarandıktan sonra çok sıkı bir şekilde kavranmalı ve süpürge işlemi tabiri verilen,saç uçlarından aşağı doğru bir işlemle krepe işlemi gerçekleştirilir.

Geriye doğru düzeltilerek krepenin kalıcılığı yumuşatılır.Avucunuzla ya da sprey sıktığınızda her türlü şekil alabilecek bir konuma gelir.Krepenin daha hacimli görülmesini istiyorsanız v şeklinde atın.

Yani bir sağ tarafı yan açıyla ayırın krepe atın.Ardından sol tarafı yan açıyla ayırın krepe atın.Bunu sağ sol olarak yukarı çıkartabilirsiniz.Önden bakıldığında çok dengeli ve stabil bir krepe göreceksiniz.

At gibi kadın


Ne zaman evleneceği merak edilen Burcu Esmersoy, TV8 ekranlarında yayınlanan 'Oylum Talu ile Anlatacaklarım Var' programında olay sözler söyledi.

Burcu Esmersoy Oylum Talu'nun nasıl kadınlar beğendiği konusunda sorduğu soruya çok cesur bir şekilde açıkladı.

Argo tabirle At gibi kadınları beğendiğini söyleyen Burcu Esmersoy,en çok beğendiği Türk kadınını da Ben Çağla Şikel olarak açıkladı.

Çağla Şikel'i At gibi bacaklar dip diri memeler ve ceylan gibi gözler şeklinde anlattı ve Oylum Talu'yu çok güldürdü.

Kırık Çember-Broken Circle (2013-dram-belçika)


filmin konusu;

Birbirilerinde çok farklı hayat görüşleri ve dini inanışları olan Elise ve Didier bütün bu farklılıklarına rağmen birbirlerine aşık olurlar.

Bu büyük aşk nedeniyle kısa sürede evlenen ikilide Didier romantik bir ateist, Elise ise ile gerçek bir dindardır.

Ancak yaşantılarındaki farklılıkları hiç sorgulamazlar ta ki çok sevdiği kızları ciddi bir rahatsızlığa yakalanana kadar..

film bilgiler;
yapım;2012-belçika
tür;dram
süre;1 saat 50 dakika
oyuncular;Johan Heldenbergh-Nell Cattrysse

filmin fragmanı

Deniz Seki'den diyet zayıflama önerisi


Deniz Seki Nasıl kilo verdi?

Türk müziğinin en önemli kadın seslerinden biri olan Deniz Seki yeni albümü öncesinde çok kararlı bir şekilde kilo vermeye başladı.

Aldığı fazla kilolar nedeniyle çok rahatsız olan Deniz Seki çok sıkı bir diyet programı uygulayarak ve spor yaparak kilo verdiğini söyledi.

3 ay içerisinde 15 kilo veren Deniz Seki hedefinin 5 kilo daha vermek ve ideal kilosuna kavuşmak olduğunu söyledi.Deniz Seki hayranlarına akşam çok ağır yememelerini ve kesinlikle spor yapmalarını önerdi.

Farah Zeynep Abdullah GQ dergisi



İlerleyen günlerden Star TV’de başlayacak ‘Kurt Seyit ve Şura’ dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ ile başrol oynayacak olan Farah Zeynep Abdullah, GQ Dergisi’ne röportaj verdi.

Farah Zeynep Abdullah Aşk çocuğu olduğunu ve hep kendi anne babası gibi bir ailesi olmasını istediğini belirtti. Annem ve babam 30 yıldır birbirine aşık ve hayatım boyunca gördüüm en büyük sevgi diye nitelendirdi.

dergiden pozlar


Beyonce Jay Z dans şovu

Dünyanın en popüler ilişkilerinden biri olan Beyonce ve rapçi eşi Jay-Z 56’ıncı Grammy ödül törenine yaptıkları şovla damga vurmayı başardılar.

İkili birlikte sahneye çıkarak Beyonce’un yeni albümünde yer alan “Drunk in Love” şarkısını seslendirdi.

O anlardan fotolar;




Hindistan ulusal kuşu

mavi tavus kuşu
Hindistan'da halk hayvanlara büyük değer vermekte ve korumaktadır.Özellikle ineklerin hindistan'da kutsal sayıldıklarını hatırlatmakta fayda bulumaktadır.

İneklerin dışında TAVUS KUŞU olarak bilinen rengarenk ve farklı olan hayvanlar Hindistan'ın ulusal kuşu olarak kabul edilmektedir.Hindistan'da yaşayan tavus kuşları MAVİ TAVUS diye tabir edilen türüdür.Bu tür Hindistan'da koruma altına alınmıştır.

Olası bir hindistan tatilinde hayvanat bahçelerinde bu kuşların olağanüstü görüntülerine şahit olabilirsiniz.Bu kuşların en önemli özellikleri kuyruklarını açarak çok ilahi bir görüntüye bürünmesidir.Hem etçil hem de otçul beslenebilirler.

Hindistan'ın en önemli simge hayvanlarından olan Tavus Kuşları dünyanın en ilginç hayvanlarındandır

Tavus Kuşu Resimleri
tavus kuşu mavi
hindistan ulusal kuşu
erkek tavus kuşu
hindistan tavus kuşu