15 Nisan 2010 Perşembe
Rakı Nasıl Yapılır

Rakının ana maddesi üzümdür.Yaş üzüm şaraptan çekilen sumanın anason ile damıtılması sonucu rakı ortaya çıkmaktadır. Bu işlemi yaş ve kuru ...

15 Nisan 2010
Tekirdağ Rakısı

Bu yazıyı okuyan ziyaretçiler resimdeki yeni rakıyı görünce şaşırabilirler. Oysaki Yeni Rakı eski zamanlarda Tekirdağ Rakısı olarak yapılma...

15 Nisan 2010
Boğma Rakı

Adana'dan başlayıp Hakkari'ye olan bölümde incir üretimi yaygındır. İncir fermantasyona en uygun meyvedir. Bu sebeple incirden ve d...

15 Nisan 2010
Rakı Neden Beyazlar

Rakı 38 derecenin altına düşerse rakı beyazlar. 38 derecenin yukarındaki derecelerde rakı berraklaşır. Bu anasonun özelliğinden kaynaklanm...

15 Nisan 2010