30 Mart 2010 Salı
Şampanya Patlatılması

Şampanya patlatmak 1967 yılında Le Mans'ta yapılan araba yarışı kazanan yarışmacının patlatması ile ortaya çıkmıştır. Arkasından bütün ...

30 Mart 2010
Şampanya Mezeleri

Şampanya ile birbirine yakışan en önemli yiyecek havyardır. Dünyada sadece havyar ve şampanya şatışı yapan barlar,publar bulunmaktadır. Şamp...

30 Mart 2010
Şampanya Markaları

Louis Roederer,Lanson,Charles Heidsieck,Krug en bilinene şampanya markalarıdır. Bu şampanyalar oldukça pahalı markalardır. Eğer şık davette...

30 Mart 2010
Şampanya Çeşitleri

Şampanya da brüt,ekstra brüt,ekstra sek olarak çeşitlendirilir. Bu çeşitlendirme şampanyanın litresinde bulunan şeker oranına göre belirlen...

30 Mart 2010
Şampanyanın Kalitesi

Şampanyaların kendine has karaktesitlik özellikleri vardır. İyi bir şampanya berrak bir renge sahip olmalıdır.İçinde herhangi bir tortu olm...

30 Mart 2010
İskandinav Votkaları

İskandinav ülkeleri votka kültürü açısından gelişmekte olan ülkelerdir. Özellikle İsveç ve Finlandya bu konuda yatırım yapan ülkelerdir. Ya...

30 Mart 2010
Türk Votkaları

Ülkemizde içki üretimi uzun seneler boyunca tekel tarafından yapılmıştır. Devletin kontrolunde yapılan uzun süre özel sektöre açılmayan iç...

30 Mart 2010
Rus Votkaları

Rus votkalarının bu kadar ünlü olmasının sebebi üzümün yetişmemesidir. Rusya'daki büyük steplerde yetiştirilen buğday,arpa,çavdarlardan...

30 Mart 2010
Votka Mezeleri

Votka sıcak yemeklerle uyum sağlamaz. Votka soğuk mezelerle güzel bir uyumu vardır. Votka ve deniz ürünleri ile çok güzel bir uyumu vardır...

30 Mart 2010