13 Nisan 2010 Salı

Peruk alırken kullanılıcak malzemenin en kalitelisi olmasını tercih etmemiz gerekmekte.Buna örnek vermek gerekirse peruklarda çıtçıt gibi malzemeler bulunmaktadır.Bunun çelik olması çok önemli.

Bazen metal ya da tenekeye benzer çok düşük kalitede ürünler kullanılmakta.Bunlar sorun çıkartmaktadır.Kullanılan filenin çok sık bir şekilde işlenmiş olduğundan emin olmamız gerekmektedir.

Bununla birlikte tabi ki kullanılan saçın %100 insan saçı olması en sağlıklı olanıdır.Naylon olduğunda sentetik saçlar kullanıldığında yıkama sonunda saç karışmakta sonuç kötü olmaktadır.

Peruğun satın alındıktan sonraki kısmında bakımlı olabilmesi parlak olabilmesi doğru bir kapta saklanmasıyla doğru orantılıdır.Takım ve çıkartım sırasında mutlaka yumuşak domuz kılı bir fırçayla düzenli olarak fırçalanmalıdır.Renk olarak cildinize uygun renkler tercih edilmelidir.

Buna örnek vermek gerekirse yüzümüzde bir kaç çil varsa bakır tonları dore tonları tercih etmeliyiz.Eğer yanaklarınızda pembelik lila tonları görebiliyorsak kırmızı şarap tonları kullanabilirsiniz,bunun yanında siyahda olabilir.

Ama cildinizin beyaz olduğunu düşünüyorsanız özellikle bakır tonlar biraz daha sıcak renkler altın tonlardır.Kahverengi ve siyah peruklar her zaman herkesin kullanabiliceği türde peruklardır.

Hafif olması en önemli niteliklerden bir tanesidir.İyi peruk hafif olur.Kötü peruk ağır olur.Peruğun takılması sırasında saçlarımızı çok sıkıca tutup toplamalıyız.Ve belirtilen noktalardan iyice oturtmalıyız.

Bunun dışında peruk kullanırken çok fazla sprey kullanılmamalı,çok hafif parlatıcı,kaygan losyonlar kullanılmalı ki yıkandıktan sonra saç daha rahat taransın ve kolay şekil alsın.Bir başka özellikde yıkanmış,fırçalanmış peruk havlu üzerine bırakılmalı o şekilde bekletilmelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder