30 Nisan 2010 Cuma

KURU SAÇ NASIL TARANIR

Saç kuru iken taranmamalı.Yani tarak gibi bir malzeme ile taramak saça zarar verir,kırılmaya sebep olur,ne kadar geniş dişli olursa olsun.

En doğrusu fırçalama sistemidir.Hem saç diplerindeki kan dolaşımını hızlandırıp saç köklerine daha çok kanın gelmesini sağlar hem de saç boyu uçlarının daha parlak daha bakımlı görünmesini sağlar.

Kırılmış olan tutamlarıda zedelenemeden saçın uçlarını en sağlıklı şekilde düzenlemeye yarayan şey fırçalama tekniğidir.

Asla tarak kullanılmamalıdır.Bu tip taraklar başka işlemlerde,krepe ile şekillendirmede gibi detaylı işlemlerde kullanılabilirler.



KURU SAÇ NASIL FIRÇALANMALI?

En sağlıklısı saçı ayırarak fırçalamaktır.Önden fırçalanacak saç kendi tarafınızdan fırçalanacak saç en kolay yanlardan başlanarak fırçalanabilir.Fırça önce uca sonra diplere doğru yaklaştırmak en mantıklısıdır.

Akşamları da yatmadan önce başınızı hafifçe öne doğru eğerek ve enseden yukarı doğru fırçalarsanız,saç diplerinde kan dolaşımını hızlandırırsınız ve saçlarınızın daha parlak olmasını sağlarsınız.

Saçın kırılması en kolay saç kuruyken mümkündür.O yüzden seçtiğiniz fırçanın çok sağlıklı olmasına dikkat edin.Düz olması size bu konuda daha çok yardımcı olur,karışmasını engeller.Ve parlamasına yardımcı olur.

0 yorum:

Yorum Gönder