17 Nisan 2010 Cumartesi

alkol hakkında sık sorulan sorularAlkol Bağımlılığı Nasıl Anlaşılır

Alkol bağımlılığı deyince bunun çok dozla alakasını kurmuyoruz.

Bağımlılık demek,o kullanılan maddenin kişinin sağlığını bozması,sosyal yaşamını bozması,iş yaşamını bozması,çevresel ilişkilerini evliliğini etkilemesi.

Kabaca bunları göz önüne aldığımızda,eğer bunları bozuyorsa ve yolunda gitmiyorsa bu kişi bağımlıdır diyebiliriz.


Alkol Bağımlılığının Sebep Olduğu Hastalıklar Nelerdir?

Alkol bağımlılığı tüm sistemik hastalıklara zemin hazırlayacak bir bağımlılıktır.

İlk etkisi karaciğere olmak üzere kalp-damar hastalıkları,yüksek tansiyon gibi fiziksel rahatsızlıklara sebeb olmaktadır.

Diğer bir takım diğer psikiyatrik bozukluklar,depresyon,düşünce bozuklukları,insanlardaki üremeyi bile etkileyecek bir bozukluktur.


Alkol Tedavisi Gören Bir İnsan Tekrar Alkol Kullanırsa Ne Olur ?

Yeniden alkole başlama meselesi aslında kötü bir durum.Çünkü bu başarısızlığın bir işareti olur.Kişinin alkolsüz geçen günleri çok önemlidir.

Bu önem anlatılır.Ve burda,bu problemi önceden çekmiş bireylerin birlikte kurdukları dernekler ve sosyal aktiviteler genellikle bunda çok başarılı oluyor.

Temel olarak bir terapist,daha çok düşünsel terapi diyebileceğimiz bilişsel terapi diyebileceğimiz bir terapi usulünü öne çıkararak,kişinin hatalı düşüncelerinin ayıklanmasına yardımcı olmak zorundadır.Daha iyi sonuç alıyorsunuz çünkü burdan.


Alkol Tedavisi İçin Mutlaka Uzman Yardımı Gerekir mi ?

Kişiler bu sorunu kendi kendilerine halletmeye kalkmamalıdırlar.Çünkü çıkacak tabloyu asla bilemezler.

Kimde ne zaman nasıl çıkacağı konusunda kişiler bilgi sahibi değildirler.Ben alkolik değilim ,ben bağımlı değilim gib tanımlamalar yapmamalıdırlar.

Biz zaten alkolik lafını hiç kullanmıyoruz.Ya alkol kullanım bozukluğu gösteriyor sunuz ya da siz bir alkol bağımlısısınız diyebiliyoruz.

Kişiler bu ayırımı yapamayacaklarından ve kimde ne çıkacaklarını bilemediklerinden dolayı asla kalkmamalılar.Burda mutlaka profesyonel yardım şarttır.


Alkol Bağımlılığı Hangi Aşamada Tedavi Gerektirir


Bağımlılık denilince tedavi edilmesi gereken birşey söz konusu.Çünkü bağımlılık bir durum anlatıyor,bir bozukluk anlatıyor.

Muhtemeldir ki yaşamın diğer alanlarında da bozukluklara sebep olmuştur.Çünkü bağımlılık diyoruz,bilinçli sosyal içicilikten söz etmiyoruz.

Bağımlılık terimi direk tedavi edilmesi gereken bir durumdur.Bağımlılık deyince mutlaka bir uzman yardımı almakta fayda var.

Çünkü bağımlılığın bir çok sebebi olabilir altta yatan.Bir depresyon olabilir ki toplumumuzda çok sık rastlıyoruz.

Özellikle erkeklerde alkolle tedavi etmek gibi.Altında yatan başka psikiyatrik bozukluklar olabilir.

Bunlara müdahale ettiğinizde tedavi şansı ve alkol bağımlılığıyşa başetme şansımız kolaylaşıyor.O yüzden uzman yardımı almakta mutlaka yarar var.

0 yorum:

Yorum Gönder