7 Mayıs 2010 Cuma

Saç dökülmesi,ciltte kuruluk,tırnaklarda kırılma,halsizlik yorgunluk o kadar çok hastalığın semptomlarından biridir ki bunların hepsi o yüzden çok dikkatli olmamız gerekir.

Eğer saçlarımız dökülüyorsa demir eksikliği veya B12 vitamini eksikliğine bağlıdır veya kansızlık yaşıyor olabilirsiniz.Bu üçünü kontrol ettirmemiz gerekir.Ya da hipotiroid yani tiroid bezlerinin az çalışmasıyla karşılaşabiliriz.

Bazen çok sıkı yapılan diyetlerde,uzun süre yetersiz beslenilen durumlarda da yine saç dökülmesi ile karşılaşılabilir.Bazen hormonel problemler,hormonel dengesizlikle saç dökülmesine sebep olabiliyor.

Bazı bayanlarda erkek tipi dökülme olabilir.Bu yine erkeklik hormonunun fazla olduğu durumlarda da saç dökülmesi görülebilir.

Stres yine saç dökülmesini etkileyen sebeplerden bir tanesidir.Fazla yoğun ve stresli olduğumuz zamanlarda da saçımız yine bundan etkilenebilir.

Bazı alerjij kişilerde mantar olabilir,saç derisinin dökülmesine bağlı olarak kepek egzama gibi problemler olabilir.Yine çok stresten saç dökülmesi yaşanabilir.Belli bölgelerde ciddi saç kaybı görülebilir.

Bu yüzden saç dökülmesi mevsim dönemlerinde değilse ve başka diğer faktörlerde varsa halsizlik yorgunluk ve ciddi bir saç dökülmesi varsa mutlaka bir doktora görünerek altında başka bir hastalık yatıp yatmadığı öğrenilmelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder